Dvasinis aklumas – pagrindinis ego keliamas iššūkis

Pakylėtasis Mokytojas Jėzus, 2006 balandžio 15 d., per Kim Michaels


Šioje mokymų serijoje ketinu jums duoti trumpą apžvalgą apie iššūkius, kuriuos žmogiškasis ego kelia visiems dvasios ieškotojams, kad ir kokiu išoriniu mokymu ar religija jie besektų. Tai yra, taip sakant, „mažiausia, ką turėtumėte žinoti apie žmogiškąjį ego.“

Kodėl duodu šiuos mokymus? Nes ego įveikimas yra centrinis dvasinio kelio aspektas. Kad ir kokiu išoriniu mokymu ar tradicija besektumėte, jūs PRIVALOTE įveikti ego, jei norite pasiekti aukštesnę sąmonės būseną, kuri yra VIENINTELIS būdas pakilti virš būtinybės pakartotinai įsikūnyti Žemėje. Fundamentali realybė yra tokia, kad žmogiškasis ego paprasčiausiai negali įžengti į „Dangų,“ ar kad ir kaip norite vadinti tą vietą. Tad, net jeigu dvasinis mokymas nekalba tiesiogiai apie ego, bet kuris tikras mokymas yra sukurtas padėti jums atsiskirti nuo ego ir susikurti naują tapatumo jausmą, kuris nebūtų paremtas ego.

Galite pamanyti, kad turėčiau pradėti pateikdamas žmogiškojo ego apibrėžimą, tačiau, kai suprasite, kas yra ego, suvoksite, kad tai nėra pats produktyviausias metodas. Priežastis ta, kad pagrindinis ego keliamas iššūkis yra toks, jog jis iškraipo viską, ką „matote.“ Ego sukuria filtrą, kuris „nuspalvina“ jūsų proto suvokimą, ir šis filtras iškraipytų visus mano mėginimus apibrėžti ego. Tad pirmiausia norėčiau pakalbėti apie dvasinio aklumo problemą – nes, kol neimsite praregėti iš šio aklumo, tol iš tiesų nebus jokios prasmės toliau ką nors sakyti apie ego.

Kas yra dvasinis aklumas?

Kai paprastai įsivaizduojate aklą žmogų, galvojate, kad tai yra žmogus, kuris nieko negali matyti. Tad galite manyti, jog dvasinis aklumas reiškia, kad žmogus nesugeba matyti dvasinių gyvenimo aspektų. Galbūt toks žmogus būtų ateistas arba mokslininkas materialistas, neigiantis Dievo egzistavimą arba neigiantis, kad žmonės turi dvasinę prigimtį. Tačiau tai nėra tikrasis dvasinio aklumo apibrėžimas.

Iš tikrųjų, dauguma žmonių, kurie yra dvasiškai akli, yra absoliučiai įsitikinę, jog yra religingi arba dvasingi žmonės. Didelę jų dalį galite atrasti krikščioniškose bažnyčiose kiekvieną sekmadienį. Kiti priklauso tradicinėms kitų pasaulinių religijų atšakoms, o kai kurie iš jų priklauso įvairiems Naujojo Amžiaus judėjimams. Visiems šiems žmonėms bendra yra tai, kad jie yra absoliučiai įsitikinę, jog priklauso vienintelei tikrai religijai, arba kad seka aukščiausiu įmanomu guru ar dvasiniu mokymu.

Šie žmonės yra absoliučiai įsitikinę, kad bus išganyti, pakils, įžengs į Nirvaną, pasieks amžinąjį gyvenimą, ar kad ir kaip jie apibūdintų savo religinių pastangų galutinį rezultatą. Tačiau realybėje šis įsitikinimas yra paremtas žmogiškojo ego sukurta iliuzija. Ego, taip sakant, nuleido šydą ant šių žmonių akių, priversdamas juos matyti iškreiptą vaizdą. Paprasčiausia iliustracija būtų, kai paimate ir užsidedate spalvotus akinius. Viskas, į ką žiūrėsite per šiuos akinius, nusidažys jų stiklo atspalviu.

Dabar įsivaizduokite, kad kūdikiui nuo pat gimimo buvo įstatyti geltoni kontaktiniai lęšiai. Vaikas užaugtų į viską žiūrėdamas per geltonus lęšius, ir todėl manytų, kad dangus yra žalias. Vaikas neturėtų jokių priežasčių abejoti, ar tai, ką jis mato kaip „realybę“ yra tikslu, ir todėl būtų absoliučiai įsitikinęs, kad dangus iš tiesų yra žalias. Iš esmės būtent taip ir ego yra iškreipęs kiekvieno šioje planetoje gyvenančio žmogaus dvasinį matymą. Kiekvienas žmogus užaugo su iškreiptu „realybės“ vaizdu, tačiau dauguma žmonių niekada nematė alternatyvos ir todėl neturi jokių priežasčių abejoti savo pasaulėžiūra.

Esminė ego keliama problema

Tai paaiškina, kodėl tiek daug žmonių laiko save labai religingais ar dvasingais žmonėmis, ir yra absoliučiai įsitikinę, kad bus išganyti, tačiau iš tiesų eina keliu, kuris niekada negalės jų atvesti į išganymą. Priežastis ta, kad tai yra netikras kelias, kurį sukūrė ego, ir todėl tai yra kelias, kurį Biblija aprašo taip:

Yra kelias, kuris žmogui atrodo teisingas, tačiau baigiasi jis mirtimi (Patarlių 14,12).

Ar tai reiškia, jog sakau, kad dauguma religingų/dvasingų žmonių šioje planetoje eina klaidingu keliu? Būtent tą iš tiesų ir sakau, ir aš tiesiog kartoju tai, ką sakiau jau prieš 2000 metų:

13 Įeikite pro ankštus vartus, nes erdvūs vartai ir platus kelias veda į pražūtį, ir daug yra juo einančių.
14 O ankšti vartai ir siauras kelias veda į gyvenimą, ir tik nedaugelis jį randa (Mato, 7 skyrius).

Erdvūs vartai ir platus kelias yra sukurti žmogiškojo ego. Ego sukūrė iliuziją, kad galite būti išganyti, neįveikę savojo ego, neatlikę sunkios ir nemalonios užduoties, kurią apibūdinau taip:

3 Kodėl matai krislą savo brolio akyje, o nepastebi rąsto savojoje?
4 Arba kaip gali sakyti broliui: ‘Leisk, išimsiu krislą iš tavo akies’, kai tavo akyje rąstas?!
5 Veidmaini, pirmiau išritink rąstą iš savo akies, o paskui pažiūrėsi, kaip išimti krislelį iš savo brolio akies (Mato, 7 skyrius).

Veidmainystės esmė yra nenoras keistis. Tačiau nė vienas veidmainis niekada nesuvokia, jog jis arba ji nenori keistis. Priežastis ta, kad veidmainiai visada tiki savo ego iliuzijomis, tai reiškia, jog jie tvirtai tiki neprivalantys keistis. Jie grindžia šį tikėjimą faktu, jog dėl to, kad priklauso vieninteliam tikram dvasiniam/religiniam judėjimui ir – kadangi yra įvykdę tam tikrus išorinius reikalavimus – jie garantuotai bus išganyti. Kai tikite, kad jūsų išganymas yra garantuotas, kam tuomet keistis? Tai yra erdvūs vartai ir platus kelias, vedantis į pražūtį. Kaip jums išvengti ėjimo šiuo klaidingu keliu?

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego iliuzijų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2006 Kim Michaels