Kodėl ego mėgina įgrūsti keturkampį kaištį į apvalią skylę

Pakylėtasis Mokytojas Jėzus, 2006 balandžio 27 d., per Kim Michaels


Esate girdėję išsireiškimą, apie mėginimą įgrūsti keturkampį kaištį į apvalią skylę, ir tai puikiai iliustruoja tai, ką ego nepaliaus daryti, kol neleisite jam mirti. Apvali skylė simbolizuoja raidę „O“ arba vienovę. Keturkampis kaištis simbolizuoja keturis materialios visatos lygmenis, kuriuos ego laiko vieninteliu keliu į amžinąjį gyvenimą.

Tačiau iš tiesų VIENINTELIS kelias į išganymą, į pakylėjimą arba amžinąjį gyvenimą yra Vienovės Kelias, per kurį sugrįžtate į teisingą savojo tapatumo jausmą, kuomet imate save laikyti bendrakūrėju su savuoju Dievu. Į Dievo karalystę įžengsite TIKTAI pasiekę vienovės jausmą su Dievu, kuomet galėsite sakyti, kaip sakiau aš: „Aš ir mano Tėvas esame viena!“ Ego gimė tuomet, kai nusprendėte nusigręžti nuo Vienovės Kelio ir vietoj jo pasirinkote atskirties kelią. Todėl ego NIEKADA negalės įžengti į vienovę su Dievu. Jūs susikūrėte ego, nes atskyrėte save nuo Dievo, ir todėl, kai sugrįšite į vienovę, ego nebebus reikalingas, ir jam turėtų būti leista mirti.

Žinoma, ego niekada nepripažins šio fakto, ir būtent dėl to jis nuolatos mėgina sukurti netikrą įvaizdį, kad galite būti išganyti, neįveikę savojo ego, leidę savajam ego gyventi ir toliau. Ego mėgina sukurti regimybę, kad išganymą galite pasiekti, įvykdę tam tikrus reikalavimus šiame pasaulyje. Kitaip tariant, ego mėgina pasinaudoti šiose keturiose materijos plotmėse esančiais dalykais, mėgindamas prasibrauti į vienovės karalystę. Štai kodėl viskas, ką ego sukuria, bus keturkampis kaištis, kuris NIEKADA neįtilps į vienovės karalystės apvalią skylę. Štai kodėl daviau sekantį palyginimą:

1 Jėzus vėl kalbėjo palyginimais:
2 „Su dangaus karalyste yra panašiai kaip su karaliumi, kuris kėlė savo sūnui vestuves.
3 Jis išsiuntė tarnus šaukti pakviestųjų į vestuvių pokylį, bet tie nenorėjo ateiti.

8 Tuomet jis tarė savo tarnams: ‘Vestuvės surengtos, bet pakviestieji nebuvo verti.
9 Todėl eikite į kryžkeles ir, ką tik rasite, kvieskite į vestuves’.

11 Karalius atėjo pasižiūrėti svečių ir pamatė žmogų, neapsirengusį vestuviniu drabužiu.
12 Jis tarė jam: ‘Bičiuli, kaip čia įėjai, neturėdamas vestuvių drabužio?’ Tasai tylėjo.
13 Tada karalius paliepė tarnams: ‘Suriškite jam rankas ir kojas ir išmeskite jį laukan į tamsybes. Ten bus verksmas ir dantų griežimas’.
14 Nes daug pašauktų, bet maža išrinktų“. (Mato, 22 skyrius)

Realybė yra tokia, kad vestuvinis drabužis simbolizuoja Kristaus sąmonę, kuri yra VIENINTELIS būdas įtvirtinti vienovę su Dievu. Kaip paaiškinau ankstesniame mokyme, ego gimė iš atskirties nuo Dievo, ir todėl viskas, kuo ego tiki, kiekvienas jo susikurtas proto įvaizdis yra kilęs iš antikristo proto – iš atskirties proto. Todėl šie įvaizdžiai niekada negalės sukurti vestuvinio drabužio, kuris leidžia jums įžengti į karalystę, ir ego visada egzistuos išorinėje savo sukurtoje tamsybėje. O kol jūs tapatinsitės su savuoju ego, jūs taip pat liksite sąmonės būsenoje, kurioje bus verksmas ir dantų griežimas.

Kas yra tas aš, kuris gali ištrūkti iš ego?

Žinoma, jums nėra būtina pasilikti ego kalėjime. Vidinė kiekvieno tikro dvasinio mokymo žinia – dažnai užmaskuota metaforomis arba mitinėmis istorijomis – yra tokia, kad galite nužudyti ego drakoną, jus gali išgelbėti jūsų Kristaus AŠ riteris ant balto žirgo ir jūs galite paveldėti Dievo karalystę. Bet kas gi yra tas „aš,“ kuris gali tai padaryti? Savo nepaprastoje knygoje, Visrakčiai į Gausingą Gyvenimą, Motina Marija vadina šį aš „Sąmoninguoju AŠ.“

Sąmoningasis AŠ yra jūsų žemesniosios esybės šerdis. Jis yra jūsų dvasinio aš, jūsų AŠ ESU Esaties individualizacija. Jis buvo sukurtas nusileisti į materialią visatą, kad patirtų šią karaliją ir atneštų savosios AŠ ESU Esaties – savo Dievo Liepsnos – šviesą į šį pasaulį, padėdamas jam pavirsti Dievo karalyste. Sąmoningasis AŠ yra ta jūsų dalis, kuri leidžia jums suvokti, kad jūs egzistuojate ir tai taip pat yra ta jūsų dalis, kuri priiminėja sąmoningus sprendimus.

Kaip Motina Marija paaiškina savo knygoje, Sąmoningajam AŠ yra skirta būti jūsų žemesniosios esybės, kurią ji vadina jūsų savasties talpykla, šeimininku. Jums yra skirta daugumą savo sprendimų priiminėti Sąmoningojo AŠ lygmenyje, vadovaujant jūsų AŠ ESU Esačiai ir dvasiniam mokytojui. Kai nusigręžėte nuo savo dvasinio mokytojo, praradote šį dangiškąjį vadovavimą, ir todėl turėjote sprendimus priiminėti vieni. Tai buvo labai skausminga daugeliui bendrakūrėjų, ir būtent dėl to jie palaipsniui leido savajam ego vis daugiau ir daugiau sprendimų priiminėti vietoj jų.

Galėtume sakyti, kad problema, su kuria susiduria dauguma žmonių, yra ta, jog jie užmigdė savo Sąmoningąjį AŠ ir leido ego perimti jų gyvenimo valdymą. Štai kodėl tiek daug jų sprendimų nėra priimami sąmoningo proto lygmenyje, o yra priimami nesąmoningu procesu, kuriam vadovauja ego. Ego galėtume palyginti su kompiuteriu, kuris pats nesugeba mąstyti, tačiau yra pakankamai išmaniai užprogramuotas, ir todėl atrodo, kad jis sugeba mąstyti.

Ši analogija yra vaisinga, kai ją palyginame su ankstesne miško ir medžių analogija. Ego sukūrė didelį skaičių reliatyvistinių, dualistinių iliuzijų, kurios yra kaip individualios kompiuterio programos. Galite jas palyginti su medžiais miške, ir kiekviena programa yra sukurta veikti specifinėje gyvenimo situacijoje. Tad, kai susiduriate su tam tikra situacija, viena iš šių programų yra paleidžiama į darbą ir perima jūsų reakcijas į šią situaciją. Jūs sąmoningai nebesprendžiate, kaip geriausiai reaguoti šioje situacijoje; viską valdo ego kompiuteris.

Turbūt žinote, kad kompiuteris turi daug individualių programų, kurios visos funkcionuoja didesnės programos – vadinamos operacine sistema – rėmuose. Ir tai suteikia kompiuteriui jo tapatumą – Windows, Macintosh arba UNIX kompiuterio tapatumą. Operacinė sistema yra pats ego, ir jį galima palyginti su mišku, apie kurį kalbėjau ankstesniame savo mokyme. Ši operacinė sistema yra pati ego šerdis, ir ji gimė iš ego sprendimo nusigręžti nuo savo mokytojo. Kitaip tariant, specifiniai samprotavimai, kuriais ego naudojosi, kad pateisintų savo nusigręžimą nuo mokytojo, tapo pačia jūsų ego šerdimi. Tai yra svarbu, nes, kai suvokiate, kad ego gimė iš šio sprendimo, imate suvokti, kodėl ego NIEKADA nekvestionuos šio sprendimo teisingumo. Ego yra kaip kompiuteris, kuris niekada negalės kvestionuoti savo operacinės sistemos, bet amžinai funkcionuos pagal savo programavimą.

Ego, tikrąja to žodžio prasme, gyvena ir miršta pagal savo pirminį sprendimą nusigręžti nuo Dievo. Jeigu Sąmoningasis AŠ kada nors pažvelgtų į šį sprendimą, suvoktų, kad tai nebuvo konstruktyvus sprendimas ir pakeistų jį geresniu sprendimu – pasirinkdamas gyvenimą vietoj mirties – ego mirtų. Tad dabar Sąmoningasis AŠ gali pradėti suprasti, kad ego padarys viską, kas yra jo galioje, kad sutrukdytų jums atskleisti ir iš naujo įvertinti šį pirminį sprendimą, kuris sukūrė ego. Grįžtant prie kompiuterio analogijos, žinote, kad individuali programa negali daryti jokių pakeitimų operacinėje sistemoje – ji privalo funkcionuoti sistemos apibrėžtuose rėmuose. Todėl ego siekia priversti Sąmoningąjį AŠ taip stipriai susikoncentruoti į savo individualius įsitikinimus – į medžius – kad niekada neišvystumėte pamatinio įsitikinimo – miško – kurį sukūrė ego.

Net ir daugelis nuoširdžių dvasios ieškotojų yra patekę į šiuos spąstus. Jie suvokė, kad egzistuoja būtybė – nesvarbu, ar jie tai vadintų ego ar kažkuo kitu – kuri blokuoja jų dvasinį augimą. Ir jie suvokė, kad būtina iškirsti dalį medžių miške, kad galėtų nutraukti iliuzijų šydą, kuris skiria juos nuo Dievo. Tačiau jie dar nepamatė, kad už šių medžių kažkas slepiasi. Ir todėl, nors daugelis ieškotojų nuoširdžiai kvestionuoja tam tikrus savo ego aspektus, jie dar nepažvelgė už šydo ir nepradėjo kvestionuoti paties ego. Žinoma, pradedantysis ieškotojas dar nėra pasirengęs tą daryti, tačiau daugelis žmonių, kurie dvasiniu keliu eina jau ne vieną dešimtmetį – ar netgi ne vieną gyvenimą – galėtų gauti didžiulę naudą, pamąstydami apie mano duodamus mokymus. Jie yra pasirengę pradėti kvestionuoti esmines savojo ego iliuzijas.

Jūs esate daugiau negu ego

Pirmas žingsnis į ego įveikimą yra suvokti, kad „jūs“ esate daugiau nei ego ir jo individualios iliuzijos. Jums reikia suvokti, kad esate daugiau nei aukštą išsivystymo lygį pasiekęs gyvūnas, kad esate daugiau nei kompiuterinės jūsų ego programos. Pažvelgę į pasaulį pamatysite, kad daugelis žmonių to dar nesuvokė. Šie žmonės Biblijoje yra vadinami „miniomis“ ir galėjote pastebėti, kad jiems kalbėjau palyginimais, o po to savo mokiniams duodavau išsamesnius mokymus.

Mano mokiniai suvokė, jog yra daugiau nei jų ego, tačiau jie dar nebuvo pradėję iš tiesų matyti savo ego. Tai galima palyginti su situacija, kurioje daugelis dvasios ieškotojų yra šiandien. Šiandieniniame pasaulyje milijonai žmonių yra tame pačiame arba aukštesniame dvasinės brandos lygmenyje, kuriame mano mokiniai buvo prieš 2000 metų. Todėl, jeigu sąmoningai žinote apie dvasinį kelią, jau žinote, kad „jūs“ esate daugiau negu ego, ir kad realybė yra didesnė už materialų pasaulį. Tačiau, jeigu norite žengti sekantį žingsnį, jums reikia įgyti gilesnį supratimą apie šį „aš,“ kuris yra daugiau už ego.

Esminis supratimas, kurio dauguma dvasios ieškotojų neturi, yra suvokimas, kad Sąmoningasis AŠ buvo sukurtas priiminėti sprendimus, ir kad šiuos sprendimus jis gali priiminėti, tiktai remdamasis savo tapatumo jausmu. Kaip išsamiai paaiškino Motina Marija, Sąmoningasis AŠ YRA Dievo individualizacija, tačiau laike ir erdvėje, Sąmoningasis AŠ yra tai, kuo manosi esąs, kuo save laiko. Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą susitapatinti su absoliučiai viskuo, ką tik gali įsivaizduoti ir priimti kaip tikrovę. Todėl Sąmoningasis AŠ gali susitapatinti su aukštą išsivystymo lygį pasiekusiu gyvūnu, ir tuomet jo priiminėjami sprendimai bus gyvūno lygio. Jeigu Sąmoningasis AŠ susitapatins su mirtingu nusidėjėliu, jis priiminės sprendimus kaip nusidėjėlis ir manys, jog yra erezija save laikyti Dievo sūnumi arba dukra.

Kitaip tariant, Sąmoningasis AŠ buvo sukurtas būti bendrakūrėju materialiame pasaulyje, ir jis išreiškia savo kūrybinius gebėjimus per savo tapatumo jausmo filtrą. Kiekvienas Sąmoningojo AŠ priimamas sprendimas yra veikiamas jūsų priimto tapatumo jausmo, kuris priklauso nuo to, kaip buvote auklėjami šiame gyvenime ir nuo jūsų ankstesniuose gyvenimuose išgyventų patirčių. Tačiau esminis dalykas yra tas, kad Sąmoningasis AŠ NIEKADA nėra uždarytas arba visam laikui įkalintas savo dabartiniame tapatumo jausme. Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą mintimis perkelti save kur tiktai nori, tai reiškia, jog jis taip pat gali perkelti savo savasties jausmą už savo dabartinio tapatumo ribų – tapatumo, kuris buvo sukurtas šiame pasaulyje.

Būtent šis gebėjimas atsiskirti nuo savo dabartinio tapatumo jausmo ir suvokti, kad gyvenimas yra didesnis, yra raktas į bet kokį žmonių progresą, nesvarbu, ar tai būtų materialus ar dvasinis progresas. Jeigu į save galėtumėte žiūrėti tiktai per savo dabartinio tapatumo filtrą, niekada negalėtumėte virš šio tapatumo pakilti. Ir todėl žmonės niekada negalėtų sugrįžti atgal į vienovę po savo nusileidimo į atskirties sąmonę.

Esminis raktas yra tai, kad Sąmoningasis AŠ gali bet kuriuo momentu išlipti iš jūsų dabartinio tapatumo jausmo. NIEKAS nelaiko Sąmoningojo AŠ pririšto prie jūsų dabartinio tapatumo jausmo – išskyrus jūsų tikėjimą, kad už jo nieko nėra ar kad jūs negalite ištrūkti iš savo dabartinio tapatumo jausmo. Problema čia yra ta, kad dauguma žmonių taip stipriai susitapatino su savuoju ego, kad nesugeba net įsivaizduoti, jog bet kuriuo metu galėtų ištrūkti iš šio ego kontrolės. Ir tam tikra prasme šis tikėjimas yra teisingas, kadangi negalite tiesiog išeiti ir palikti ego miško. Privalote sistematiškai iškirsti medžius – ego iliuzijas – kad galėtumėte išvysti savo tikrąjį tapatumą. Tačiau, nors šios iliuzijos privalo būti pašalintos, Sąmoningasis AŠ gali – bet kuriuo metu – liautis tapatinęsis su ego, ir tuomet jums bus daug lengviau paleisti šį ego. Šį procesą aš aprašiau sekančioje citatoje:

3 Jėzus jam atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės“.
4 Nikodemas paklausė: „Bet kaip gali gimti žmogus, būdamas senas? Argi jis gali antrą kartą įeiti į savo motinos įsčias ir gimti?“
5 Jėzus atsakė: „Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš vandens ir Dvasios, negalės įeiti į Dievo karalystę. (Jono, 3 skyrius)

Atgimti iš Dvasios reiškia – šalia daugelio kitų teisingų interpretacijų – kad suvokiate, jog Sąmoningasis AŠ gali išeiti iš ego sukurto proto kalėjimo ir susigrąžinti savo tikrąjį tapatumą – bendrakūrėjo su Dievu tapatumą. Galite suvokti, kad jūsų dabartinis tapatumo jausmas yra stipriai paveiktas ego iliuzijų ir kolektyvinės žmonijos sąmonės iliuzijų. Jis yra paremtas atskirtimi nuo Dievo ir todėl yra mirtingas, nes niekas, kas egzistuoja už vienovės karalystės ribų, negali turėti amžinojo gyvenimo. Jūsų mirtingas tapatumo jausmas nėra tikras ir niekada negalės paveldėti amžinojo gyvenimo. Štai kodėl sakiau:

Nes, kas nori išgelbėti savo gyvybę, tas ją praras; o kas praras savo gyvybę dėl manęs, tas ją atras. (Mato 16,25)

Jeigu sieksite įsikibę laikytis savo tapatumo jausmo – savo gyvybės – kurį sukūrė ego, nerasite amžinojo gyvenimo. Tačiau, jeigu būsite pasirengę prarasti šią gyvybę, idant laimėtumėte Kristaus sąmonę ir sugrįžtumėte atgal į vienovę, tuomet iš tiesų atrasite amžinąjį gyvenimą.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego iliuzijų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2006 Kim Michaels