Turime viską transcenduoti

Pakylėtasis Mokytojas Sen Žermenas per Kim Michaels, 2020 metų gruodžio 5 d. Šis diktavimas buvo perduotas vebinare „Kaip pagilinti Kristaus įžvalgumą“ 2020 metais.


AŠ ESU Pakylėtasis Mokytojas Sen Žermenas ir ateinu su jumis pasidalinti perspektyva, ką reiškia turėti Kristaus įžvalgumą aukso amžiuje. Yra daug, daug žmonių Žemėje, kurie yra kažkiek susiderinę su aukso amžiaus, naujo amžiaus, naujo ciklo Žemėje galimybe. Daugelį šių žmonių galite atrasti įvairiose pasaulio organizacijose ir judėjimuose. Kai kurie iš šių judėjimų netgi buvo inicijuoti arba įkvėpti puolusių būtybių, bet šiuose judėjimuose vis dar yra žmonių, kurie yra bent kažkiek susiderinę su aukso amžiaus galimybe.

Na ir dabar, jau daug, daug kartų sakiau, kad aukso amžiaus esmė nėra materializuoti specifinius rezultatus. Yra pakylėtųjų mokytojų mokinių, kurie amžių bėgyje turėjo įvairias vizijas apie aukso amžių, tačiau tai nėra mano vizija. Mano vizija nėra įkūnyti pažengusią civilizaciją su gausiais materialiais turtais, su didžiuliais miestais, prikimštais įvairiausių technologijų. Mano vizija yra pakelti kolektyvinę sąmonę ir pakelti kuo daugiau individų iki asmeninio Kristiškumo lygmens, ir tuomet toliau vesti juos per asmeninio Kristiškumo lygmenis, kol jie užsitarnaus savo pakylėjimą.

Jau kalbėjome apie faktą, kad Kristaus įžvalgumas nėra kažkokia galutinė ar aukščiausia pakopa. Taip pat ir aukso amžius nėra galutinė ar aukščiausia pakopa. Tiesą sakant, būčiau laimingas, jeigu po aukso amžiaus neliktų jokių ištaigingų miestų, jokių didžiulių pastatų ar monumentų, nes visi būtų pakilę iš Žemės. Ir tuo atveju Žemė būtų išpildžiusi savo tikslą kaip kosminė mokykla, kaip gyvybės srautų pakylėjimo platforma. Nematau, kad tai greitu laiku galėtų įvykti, nes prireiks daug daugiau laiko, kol visi su Žeme susieti žmonės taps pasiruošę pakilti. Ir vis dėlto, mano mintis tiesiog yra tokia, kad neturiu galutinio, absoliutaus tikslo, koks turėtų būti aukso amžius savo išoriniu pavidalu. Jums, kaip pakylėtųjų mokytojų mokiniams, yra svarbu tai prisiminti, nes jeigu norite sugebėti susiderinti su mano sąmone ir gauti įžvalgas, vizijas, idėjas ir įkvėpimą, susijusius su aukso amžiumi, jums reikia įveikti šią tendenciją jausti prisirišimą prie konkrečių išorinių rezultatų ar išorinių struktūrų.

Ir pirmiausia jums reikia įveikti savo prisirišimą prie dabartinių sąlygų. Daug, daug žmonių, kurie mąsto apie ateitį ir kokia ji galėtų būti, yra linkę paimti dabartines sąlygas ir įsivaizduoti, kad viskas blogės ir risis į žemyn traukiantį sūkurį, arba viskas gerės ir kils aukštyn kylančia spirale, kuomet dabartinės sąlygos bus ištobulintos iki kažkokio galutinio būvio, kuriame pasieks aukščiausią įmanomą lygmenį. Pavyzdžiui, yra daug žmonių, kurie mano, kad civilizacija nusiris į nuolatinio karo būseną, kuomet bus naudojami vis galingesni ginklai, kol planeta taps negyvenama. Ir tuomet yra tikinčių, kad dabartinė technologija bus ištobulinta tiek, kad visuomenė pasieks kažkokį labai aukštą būvį, kaip matote kai kuriuose iš tų futuristinių filmų, kuriuose, pavyzdžiui, yra vaizduojama, kad planeta pavirsta vienu milžinišku miestu. Nė vienas iš šių dalykų nėra mano vizija.

Turite suprasti, kad aukso amžiuje vis dar tebeegzistuos technologijos, tačiau tai nebus dabartinės technologijos. Aš jau perdaviau daug mokymų apie tai, kad dabartinė technologija yra jėga grįsta technologija, ir aukso amžiuje tai bus pakeista. Tačiau tai nereiškia, jog turiu viziją, kad aukso amžiuje visuomenės bus labai technologiškos, kuriose viskuo rūpinsis vienokia ar kitokia technologija. Nenumatau tokio amžiaus, kuriame technologija, ar tai būtų fizinė technologija ar dirbtinis protas, pakeistų žmones ar žmogaus protą.

Priešingai, kad būtų galima pakilti iš jėga grįstos technologijos ir pereiti prie ne jėga grįstos technologijos, yra reikalinga kolektyvinės sąmonės akceleracija, tačiau tai turi ateiti per individų, kurie kelia savo sąmonę ir pasiekia Kristaus įžvalgumą, akceleraciją. Technologija aukso amžiuje nepakeis žmogaus proto vystymo. Ji bus kolektyvinės sąmonės pakėlimo, individualių protų pakėlimo pasekmė. Technologija nepakeis žmonių; ji tiesiog palengvins žmonėms susikoncentruoti į savo asmeninį vystymąsi. Ji taip pat tam tikru laipsniu leis žmonėms atlikti tam tikrus dalykus, kurie negali būti atliekami su dabartine technologija. Bet matote, dabartinė technologija negali būti ištobulinta, kad darytų tai, ką kai kurie iš šių futuristų įsivaizduoja ją darysiant. Dabartinė technologija yra pasiekusi aklavietę. Ji tegali pakilti iki tam tikro lygmens, ir tuomet negali planetos pakelti aukščiau. Tiesą sakant, jūs jau daugeliu atvejų matote dabartinės technologijos pabaigą, matote kai kurių šių technologijų daromą negatyvų poveikį aplinkai.

Esate atsidūrę sūkuryje, kuris, jeigu toliau nekontroliuojamai tęsis, pavers planetą iš esmės negyvenama dykviete dėl taršos, dėl resursų kasybos, miškų naikinimo ir taip toliau. Visi šie dalykai rodo, kad dabartinė technologija yra beveik visiškai išsisėmusi, pasiekusi savo pabaigą, savo išsivystymo, savo naudingumo pabaigą. Akivaizdu, kad reikalingos naujos technologijos formos. Aš, žinoma, turiu visas žinias ir idėjas šiai technologijai atnešti, tačiau man reikalingi protai, kurie galėtų tai priimti. Tad ko reikia, kad protas taptų atviras ne tik priimti aukso amžiaus technologiją, bet ir daugelį kitų idėjų, kurios padarytų poveikį visiems gyvenimo Žemėje aspektams? Iš tiesų, kultūra bus transformuota, dvasingumas bus transformuotas, bus transformuotas menas, mokslas, švietimas. Visi visuomenės aspektai bus transformuoti kaip aukso amžiaus dalis, tad reikia žmonių, kurie galėtų priimti šias idėjas. Ko reikia, kad galėtumėte atverti savo protą ir įgytumėte gebėjimą gauti vieną ar netgi daugiau aukso amžiaus idėjų? Na, pirmiausia turite įveikti savo prisirišimą prie to, kas yra šiuo metu. Tai, kas yra šiuo metu, neatves Žemės į aukso amžių. Nėra taip, kad kažkaip ištobulinę tai, ką šiuo metu matote, galėsite atvesti planetą į aukso amžių. Kad galėtume įkūnyti aukso amžių, mums reikia transcenduoti tai, kas yra šiuo metu. Ką mums reikia transcenduoti? Viską, mano mylimieji.

Viską.

Yra daug dalykų, kuriuos šiandien matote planetoje, prie kurių daugelis žmonių yra visiškai prisirišę, su kuriais jie yra visiškai susitapatinę, kurie, jų manymu, niekada negalėtų būti išplėsti, ir jų ir nereikia plėsti, nes jie esą reprezentuoja kažkokį aukščiausią tašką, kažkokią žmogiškų pasiekimų viršūnę. Tačiau visa tai turi būti paleista. Visa tai turi būti transcenduota. Kaip Jėzus sakė, kalnai bus nulyginti, o slėniai užpilti. Viskas turi pasikeisti, viskas turi būti pakeista nuo pat šaknų, viskas turi būti transformuota. Ką tai reiškia? Na, pavyzdžiui, vienas iš didžiausių prisirišimų, kurį žmonės turi, yra prisirišimas prie religijų. Galite pažvelgti į katalikų bažnyčią ir sakyti, kad ji egzistavo 1700 metų ir galite galvoti, kad ji ir toliau egzistuos dar daugybę metų į ateitį. To nebus. Katalikų bažnyčia dar kurį laiką egzistuos. Nenoriu nurodyti tikslių metų, nes tai priklauso nuo katalikų reakcijos, tačiau mums judant tolyn į Aukso Amžių, katalikų bažnyčia susitrauks ir praras savo įtaką. Islamas, prie kurio tiek daug žmonių yra aršiai prisirišę, taip pat nunyks ir taps nereikšmingas. Žmonės tiesiog priims kitokias dvasingumo formas. Induizmo religija, daugelis budizmo atšakų, nors budizmas turi didesnį gebėjimą transformuotis už daugumą kitų religijų, visos šios religijos vis labiau trauksis, kol jų pasekėjų liks tiek mažai, kad jos nebedarys jokio reikšmingo poveikio visuomenei.

Jų nepakeis viena kažkokia religija, jas pakeis daug skirtingų dvasinių judėjimų ir mokymų. Atsiras universalios idėjos apie sąmonės transcendavimą ir savęs bei savo potencialo vystymą, ir šios idėjos ras platų palaikymą, netgi nebūtinai religiniame ar dvasiniame kontekste. Net ir psichologijos mokslas bus transformuotas, ir tai, ką jau matote, kaip pozityvios psichologijos sritį, plėsis ir toliau, atsiras suvokimas, ką reiškia vystyti pilną žmogaus potencialą, ką yra įmanoma padaryti tiktai pripažįstant, kad žmonės nėra materialios būtybės. Tad, žinoma, materializmo religija beveik visiškai išnyks, nors nesakysiu jums tikslių metų, kada tai įvyks. Maždaug po 100 metų nuo dabar dauguma žmonių žvelgs į šiandieninius laikus ir nesugebės suprasti, kaip tiek daug žmonių galėjo tikėti materializmu, kaip jie galėjo tikėti, kad žmonės yra materialios būtybės. Jie laikys šį tikėjimą tokiu pat primityviu kaip ir tikėjimą, kad Žemė yra plokščia.

Mano mylimieji, pamąstykite, kiek daug šių žmonių yra prisirišę prie šių religijų, pradedant materializmu ir baigiant kitomis religijomis, ir nenori jų palikti. Daugelis futuristų, kurie iš tiesų potencialiai galėtų būti atviri aukso amžiaus idėjoms, yra tvirtai įsitikinę, kad religija artimiausioje ateityje išnyks ir teliks materialistinis požiūris į gyvenimą. Na, tai blokuoja jūsų Kristaus įžvalgumą, kuris jums leistų gauti tam tikrą idėją, leistų pažvelgti už to, kas šiuo metu egzistuoja, kuomet galėtumėte gauti visiškai naują idėją.

Kitas dalykas, kuriam turi būti mestas iššūkis, ir kuriam bus mestas iššūkis aukso amžiuje, yra tautinės valstybės. Tautinės valstybės jau dabar yra atgyvenusios savo naudingumą. Buvo laikai, kai buvo būtina sukurti tautines valstybes, nes daugelis žmonių tebebuvo taip stipriai įstrigę šioje gentinėje sąmonėje, kad tautinė valstybė buvo absoliutus žingsnis pirmyn, nes ji suvienijo šias gentis į didesnį vienetą. Tačiau, žinoma, šie didesni vienetai, šios šalys, taip pat sukūrė daug konfliktų ir karų, kartais daug didesniu mastu nei būtų gebėjusios padaryti šios išsibarsčiusios gentelės. Tad tai turi būti transcenduota. Pažvelkite, kiek daug žmonių yra prisirišę prie savo šalies. Pažvelkite, pavyzdžiui, kiek daug amerikiečių tiki, kad Amerika egzistuos amžinai savo dabartiniame pavidale ir visada bus didingiausia šalis Žemėje, dominuojanti šalis, dominuojanti supervalstybė.

Amerika iš tiesų gali išlikti tam tikra forma, tačiau ne dabartine forma ir tikrai ne toje būsenoje, kurioje save laiko išskirtine tarp visų kitų šalių, pranašesne už kitas šalis, ir todėl nenori su jomis bendradarbiauti lygybės dvasioje. Kurioms šalims seksis geriausiai aukso amžiuje? Na, toms, kurios sugebės bendradarbiauti abipusės naudos dvasioje, ieškodamos to, kas būtų naudinga visiems. Jau matote tai tam tikru laipsniu vykstant kai kuriose pasaulio dalyse, tačiau tai vyks dar stipriau aukso amžiuje. Būtent šios šalys suklestės, joms labiausiai seksis, jos sugebės gauti daugelį naujo amžiaus idėjų, ir jos galiausiai pradės transcenduoti nacionalinę sąmonę, išplėsdamos ją į labiau regioninę sąmonę, kuomet žmonės pradės ieškoti to, kas juos vienija, užuot matę tik tai, kas juos skiria.

Tai, žinoma, yra Kristaus įžvalgumas. Matote tai, kas žmones vienija, o ne tai, kas juos skiria. Ir tuomet, žinoma, dar yra kariuomenė. Negi tikrai tikite, kad po 500 metų aukso amžiuje vis dar egzistuos kariuomenė, turinti galią paversti šią planetą negyvenama dykviete visais šiais nehumaniškais ir visiškai nereikalingais ginklais? Na, žinoma, kad ne, bet pažvelkite, kiek daug žmonių yra prisirišę prie kariuomenės, prisirišę prie jausmo, kad jų šalis yra stipri dėl savo turimos kariuomenės? Šį prisirišimą turi ne vien Jungtinės Valstijos, nors, žinoma, Jungtinės Valstijos iš tiesų išlaiko didžiausią kariuomenę Žemėje, ir kodėl taip yra, jeigu ji save laiko taikia ir demokratiška šalimi? Šiems dalykams turi būti mestas iššūkis aukso amžiuje, tačiau, jeigu žmonės bus prisirišę prie kariuomenės, kaip jie galės mesti jai iššūkį? Kaip jie galės užduoti klausimus, kurie atvertų jų protus priimti atsakymus arba viziją apie tai, kas bus po to?

Ir tuomet dar yra valdžios klausimas. Na, mano mylimieji, kaip jau anksčiau sakiau, pasaulyje yra organizacijų, kurios propaguoja naujas valdymo formas. Kai kurios iš šių organizacijų buvo sukurtos ir tam tikru laipsniu yra kontroliuojamos puolusių būtybių, ir jos propaguoja vieningos pasaulio vyriausybės idėją.

Daugelis žmonių yra aršiai prieš tai nusistatę. Bet, mano mylimieji, jeigu pažvelgtumėte į aukso amžių, negi tikrai matote visas šias atskiras šalis, visus šiuos pasaulyje vykstančius konfliktus, visą šį varžymąsi tarp skirtingų šalių, kuri iš jų bus didžiausia, stipriausia, galingiausia? Argi tai matote aukso amžiuje? Nes tuomet esate prisirišę prie kažko, kas yra čia šiuo metu. Akivaizdu, kad kažkuriuo metu atsiras vieninga pasaulio vyriausybė. Tai, žinoma, nebus puolusių būtybių įsivaizduojama vieninga pasaulio vyriausybė. Tai bus tikra bendradarbiavimo dvasia, pripažįstanti visų žmonių pamatinį žmogiškumą ir esminį žmogiškumą. Todėl tai bus vyriausybė, kuri bus grįsta pripažinimu, jog nėra tvaru, kad grupė šalių turėtų aukštą pragyvenimo lygį, o tuomet kitoje daug didesnėje šalių grupėje dauguma žmonių gyventų žemiau skurdo ribos, vos pajėgdami pamaitinti savo fizinį kūną, o ką jau kalbėti apie vaikų auginimą. Ateis toks momentas, kai kolektyvinė sąmonė bus pakelta tiek, kad tiesiog taps akivaizdu, jog tai nėra tvaru, ir atsiras įvairios iniciatyvos sukurti pasaulinę organizaciją, kuri galėtų imtis šios problemos sprendimo. Ir bus suvokta, kad visiems būtų naudinga, jog skurdas būtų pašalintas, kad visi žmonės būtų pakelti aukštyn, kad jie turėtų padorų materialaus pragyvenimo lygį.

Jau anksčiau sakiau, kad yra šalių, kurios pasiekė supratimą kolektyvinėje sąmonėje, kad negalime turėti šalies, kurios žmonėms nebūtų prieinama medicininė priežiūra, kurioje jie gyventų gatvėse, kurioje jie neturėtų pakankamai pinigų patenkinti savo bazinių poreikių, dėl neegzistuojančio socialinio saugumo tinklo. Na, tas pats įvyks viso pasaulio mastu. Iš pradžių atsiras šią išvadą priėjusių šalių, kaip kai kurios iš jų jau tai padarė, tačiau atsiras daug didesnis bendradarbiavimas tarp šių šalių. Deja, tai tikriausiai reikš, kad kitos šalys atsiliks, nes atsisakys bendradarbiauti ir toliau koncentruosis vien į save. Ir vis dėlto, tos šalys, kurios pradės bendradarbiauti, taps atviros gauti technologiją, kurią aš perduosiu.

Na ir dabar, labai gerai žinau, kad yra žmonių, kurie žvelgia į dabartinę situaciją Žemėje ir sako: „Mes turime daugiau kaip septynis milijardus žmonių šioje planetoje. Dauguma jų gyvena skurde. Kaip būtų įmanoma ištraukti juos iš skurdo?“ Jie žiūri į dabartinę technologiją, žiūri, kaip dabartinė technologija yra priklausoma nuo tam tikrų išteklių, ir sako: „Bet planeta tiesiog neturi išteklių išlaikyti septynių milijardų žmonių tokiame pragyvenimo lygyje, koks egzistuoja labiau pasiturinčiose šalyse. Tai neįmanoma.“ Ir būtent dėl to kai kurie iš jų įpuola į šiuos mąstymo spąstus, paspęstus, žinoma, puolusių būtybių, kad vienintelis sprendimas yra sumažinti populiacijos dydį. Daugelis šiaip jau geranoriškų žmonių patikėjo šia idėja, kad tai yra būtina.

Tai, žinoma, yra antikristo proto sukurta iliuzija, ir todėl kiekvienas, pasiekęs tam tikrą Kristaus įžvalgumo lygmenį, sugebės matyti, kad tai nėra sprendimas sumažinti populiacijos dydį, iki kiek? Penkių milijardų, trijų milijardų, dviejų milijardų, vieno milijardo? Ir jau tuomet turėsite tvarią visuomenę su dabartiniais ištekliais? Kas atliks šį populiacijos mažinimą? Kas sukurs kariuomenę, kuri eis ir šaudys visus tuos žmones, kurie yra nepageidaujami šios planetos ateityje? Kas nuspręs, kas turėtų gyventi, o kas mirti, nes juk tokia yra jūsų tikėjimo pasekmė? Jūs, žinoma, galite sumažinti populiacijos augimą, tačiau problemos tai neišspręs pakankamai sparčiai.

Tikrasis sprendimas yra pripažinti, jog tam, kad ši planeta galėtų išmaitinti septynis milijardus žmonių, o galiausiai ir dešimt milijardų žmonių, kuriuos ši planeta yra sukurta išmaitinti, technologija turi būti pakelta į aukštesnį lygį. Turite pakelti technologiją iki tokio lygmens, kuomet ji taptų ne jėga grįsta technologija. Tai reiškia daug skirtingų dalykų. Aš tiesiog sakau, kad ši technologija įgalins visuomenes pasiekti daug aukštesnį pragyvenimo lygį, sunaudojant daug mažiau resursų, gamtinių resursų, nei yra sunaudojama šiandien. Tiesą sakant, šiek tiek labiau ilgalaikėje perspektyvoje, atsiras technologija, kuri įgalins dešimt milijardų žmonių gyventi gausingą gyvenimą šioje planetoje, nenaudojant beveik jokių gamtinių išteklių. Žemė vis dar bus šiek tiek naudojama, tačiau nebus naudojama tiek išteklių, kaip matote šiandien. Tam nebus jokio reikalo, kadangi ne jėga grįsta technologija sugebės atnešti šiuos resursus, neimdama jų iš gamtos, iš planetos.

Tai gali skambėti kaip kokie futuristiniai, utopiniai svaičiojimai, tačiau galiu jus užtikrinti, kad tai yra visiškai reali technologija. Tačiau kas galės gauti šią technologiją? Na, tikrai ne tie, kurie panaudotų ją savanaudiškiems tikslams, siekdami paversti savo šalį dar galingesne. Tiktai tie, kurie ja naudosis padėti tiems, kuriems mažiau pasisekė negu jiems patiems. Kitaip tariant, geriausiai sugebančios bendradarbiauti šalys būtent ir taps aukso amžiaus pionierėmis. Jos gaus šią technologiją, ir dabartinės šalys, kurios gali atrodyti galingos ir pažangios, atsiliks, jeigu nepradės bendradarbiauti su kitais.

Dar kartą grįžkime prie pavyzdžio, kurį naudojome keletą kartų – prie prezidento rinkimų Jungtinėse Valstijose. Jeigu Jungtinės Valstijos dar ketverius metus būtų tęsusios savo atsiskyrimo nuo tarptautinės bendruomenės politiką, tai būtų nemenkai pristabdę aukso amžiaus atėjimą į Jungtines Valstijas. Jeigu Jungtinės Valstijos nesugebės išspręsti susiskaldymo tarp žmonių, kad, užuot į priekį statę Ameriką ar siekdami padaryti, kad Amerika vėl taptų didi, jie pradėtų koncentruotis į tai, kaip Amerika galėtų tapti didesnės šalių grupės dalimi, kurios bendradarbiautų aukštesnės visuomenės kūrime. Jeigu šis bendradarbiavimas neįvyks, tai taip pat atitolins aukso amžiaus atėjimą į Ameriką. Tiesą sakant, yra įmanoma, nesakau, kad tai įvyks, tačiau yra įmanoma, kad Amerika gali tapti viena iš šalių, kuri atsiliks nuo kitų, nes kitos šalys bendradarbiaus daug didesniu mastu, ir todėl jos gaus technologiją, kuri dabartinę technologiją pavers atgyvenusia, ir todėl toms šalims, kurios neturės ne jėga grįstos technologijos, taps neįmanoma varžytis ir augti pasauliniu mastu.

Kinija yra dar viena šalis, kuriai tai gresia, jeigu ji nepriims šio iššūkio ir nepaliks komunizmo, atrasdama naują filosofiją, kuri taptų Kinijos augimo pagrindu. Rusija yra dar viena didelė šalis, kuri savo dabartinėje situacijoje, ne tik su Putinu, bet taip pat su nedidele oligarchų grupele, kurie savo gniaužtuose laiko surakinę šalį, nesugebės bendradarbiauti, nesugebės būti bendradarbiaujančių šalių grupės dalimi. Tik įsivaizduokite, kas nutiktų Rusijai, jeigu nafta staiga taptų niekam nebereikalinga. Kas nutiktų Rusijos ekonomikai? Kas nutiktų Kinijai, jeigu pigus darbas nebebūtų toks svarbus kaip yra šiandien? Kas nutiktų Jungtinėms Valstijoms, jeigu nafta, jeigu anglis, jeigu industrinė produkcija, jeigu didelė kariuomenė nebebūtų tokia svarbi kaip šiandien? Kas, tiesą sakant, nutiktų Jungtinėms Valstijoms, jeigu didelė rinka nebebūtų tokia svarbi kaip šiandien, nes žmonės nebevartotų tiek daug materialių prekių kaip šiandien?

Tad matote, jog yra būtina įveikti prisirišimą prie konkrečių šalių ir šių šalių dabartinio statuso išsaugojimo, kuriame jos įsivaizduoja turinčios tam tikrą galią, tam tikrą statusą, ar tai dėl tos ar anos priežasties. Ateitis priklauso tiems, kurie sugeba bendradarbiauti, peržengdami valstybines sienas, kurie gali pradėti trinti šias valstybines sienas, kurie pradėjo rūpintis kitais ir traukti aukštyn menkiau išsivysčiusius.

Kas gali paskatinti šį norą bendradarbiauti? Kristaus įžvalgumas. Kuo yra grindžiamas tikras bendradarbiavimas? Jis yra grindžiamas vizija, kad už visų šių išorinių padalijimų, visi žmonės turi kažką bendro. Egzistuoja pamatinis žmogiškumas, kuriuo dalinasi visi žmonės, ir todėl visi yra verti. Visi yra verti turėti padorų pragyvenimą. Niekas nėra vertesnis ar svarbesnis už kitus. Tai yra, kaip Maitrėja apie tai kalbės, troškimas būti ypatingu lyginantis su kitais, tačiau aš leisiu jam pačiam apie tai pakalbėti ir tiesiog pasakysiu, kad Kristaus įžvalgumas reiškia pripažinimą to, ką žmonės turi bendro, ir visų žmones skiriančių padalijimų netikrovės, iliuzijos pamatymą. Kai pradedate praregėti iš padalijimų, įgyjate tam tikrą Kristaus įžvalgumo laipsnį ir matote tą pamatinį žmogiškumą, kurį, žinoma, daugelis žmonių ir daugelis šalių jau pradėjo matyti, ir štai tuomet turite tam tikrą Kristaus įžvalgumo lygmenį. Jūs padidinate tą Kristaus įžvalgumą, pereidami prie esminio žmogiškumo matymo – potencialo, kurį turi visi žmonės.

Šiuo metu pasaulyje yra šalių, kurios pripažino, kad negalite skirstyti žmonių į tuos, kurie geba įgyti aukštesnį išsilavinimą, ir į tuos, kurie negeba įgyti aukštesnio išsilavinimo, priklausomai nuo padėties, į kurią jie gimė. Žmogus gali būti gimęs skurdžioje šeimoje, tačiau tai nereiškia, kad žmogus neturi gebėjimo įgyti aukštesnį išsilavinimą. Yra visiškai įmanoma, kad gyvybės srautas gali būti gimęs vargingoje šeimoje, tačiau vis tiek gali turėti proto gebėjimus tapti ekspertu, genijumi, išradėju kažkurioje srityje. Todėl šios šalys suvokė, jog visi žmonės turėtų turėti vienodą priėjimą prie švietimo. Jos pradėjo tai laikyti nacionaliniu prioritetu, kai kurios remdamosis pamatiniais humanitariniais motyvais, kad visi žmonės turi turėti lygias galimybes, tačiau kai kurios jau pradėjo po truputį pripažinti, kad visi žmonės turi vienodą potencialą save vystyti. Pažvelkite į šalis, kurios neteikia tam prioriteto, pavyzdžiui, į Jungtines Valstijas, kuriose išsilavinimas darosi toks brangus, kad praktiškai nė vienas aukštesnei vidurinei ar aukščiausios klasės šeimai nepriklausantis žmogus negali sau leisti išsilavinimo, nebent stotų į kariuomenę ir gautų paramą mokslui, keletą metų dėl to rizikuodamas savo gyvybe.

Ir vėlgi, matote, kodėl taip yra, kad Amerika importuoja daugelį išsilavinusių žmonių, išradingų žmonių iš kitų šalių? Na, taip yra dėl to, kad Amerikos švietimo sistema paprasčiausiai nėra tame lygmenyje, kuriame būtų prieinama visiems žmonėms. Ar tai reiškia, kad Amerikoje nėra žmonių, kurie turėtų potencialą užpildyti šias pozicijas? Ne, tikrai ne. Tačiau ne visi šie žmonės Amerikoje gimsta aukštesnės vidurinės klasės ir valdžios elito šeimose. Daugelis jų gimsta skurdžiose šeimose, tačiau jie niekada neturi realistiškos galimybės įgyti aukštesnį išsilavinimą ir todėl negali panaudoti savo gebėjimų Ir šitaip yra švaistomi Amerikos resursai, ir klausimas yra toks, kiek ilgai Amerika galės sau leisti švaistyti šiuos savo piliečių resursus ir toliau likti viena pažangiausių ir galingiausių šalių Žemėje.

Tad, vėlgi, matote, Kristaus įžvalgumas mes iššūkį daugeliui struktūrų, daugeliui įsitikinimų ir mąstymo šablonų, kuriuos žmonės šiandien turi. Ir iš pradžių norėčiau su jumis pakalbėti apie vieną Kristaus įžvalgumo aspektą. Mes jau anksčiau savo vebinaruose šiais metais kalbėjome apie tai, kad Amerikoje egzistuoja posakis, jog retrospektyva yra 20/20. Nes kai žvelgiate atgal į praeitį, turite tobulą matymą, ir galite matyti, kas turėjo įvykti, ką žmonėms reikėjo daryti ir taip toliau. Sakėme, kad, pažvelgę į praeitį, galite matyti tam tikras tendencijas ir galite jas suprojektuoti į ateitį, ir tuomet jūs taip pat galėsite tobulai prognozuoti, nes galite lengvai matyti, kad, jeigu kažkas nepasikeis, jeigu dabartinė įvykių eiga toliau tekės ta pačia vaga, beveik garantuotai sulauksite tam tikrų padarinių.

Na, kas gali atnešti aukso amžių? Tai gali padaryti pasiryžimas pripažinti, kad niekas negali stovėti vietoje. Ir jeigu pažvelgsite į istoriją, pamatysite, kad buvo daug iškilusių imperijų. Galite matyti, kaip praeityje tam tikros civilizacijos buvo pasiekusios labai, labai aukštą lygmenį. Matote, kaip prieš tūkstančius metų egiptiečiai turėjo labai išvystytą civilizaciją, sugebėjusią pastatyti piramides, kurios net ir šiandien, su šiandienine technologija yra laikomos įspūdingomis. Kai tuo tarpu daugelis žmonių kitose pasaulio dalyse vis dar iš esmės tebegyveno akmens amžiaus ar bronzinio amžiaus lygmenyje. Bet kur Egipto civilizacija yra šiandien? Kur ji yra? Na, tai, kas šiandien vyksta Egipte, nėra labai įspūdinga, argi ne taip? Matote daugelį šių imperijų, matote, kad kai kurios imperijos sugebėjo išgyventi visai netrumpai. Tačiau matėte praeityje, kad visos jos arba sugriuvo, arba, ir tai yra svarbi mintis, transformavosi į kažką kitą. O ką tai reiškia? Tai reiškia, jog kad ir kokia galinga šiandien gali atrodyti šalis ar civilizacija, ji negalės išlikti amžinai, nebent ryžtųsi keistis. O tai reiškia, kad ji privalo ryžtis transformuoti save į kažką kitą nei yra šiuo metu.

Amerika šiuo metu save laiko didingiausia šalimi Žemėje. Tai yra šiek tiek keista, kadangi tiek daug žmonių Amerikoje žino prarandantys savo materialaus pragyvenimo lygį, jie jaučiasi bejėgiais, jie nepasitiki savo vyriausybe. Tad matote, kad daug, daug amerikiečių nepasitiki vyriausybe, tačiau vis dar tebemano, kad jų šalis yra didingiausia šalis Žemėje. Na, jeigu negalite pasitikėti savo vyriausybe, kaip jūsų šalis gali būti didingiausia šalis? Matote, jog tai yra kognityvinis disonansas, ir vis dėlto, yra daug amerikiečių, kurie tiki, kad Amerika galės dar labai ilgai būti didingiausia šalimi Žemėje. Bet ar tikrai taip bus? Na, mes iš tiesų galime užtikrintai sakyti, kad Amerika nebebus didingiausia šalimi Žemėje. Šiandieninė Amerika nebebus didingiausia šalis Žemėje. Kodėl taip yra? Todėl, kad vienintelis būdas Amerikai išlikti yra transformuotis į kažką kito, negu yra šiandien.

Ir tai tik viena iš temų, apie kurią jau kalbėjome: Amerika aukso amžiuje negalės būti šalimi, kurioje 1% populiacijos kontroliuotų daugiau kaip 90% turto. Tai toli gražu nėra aukso amžiaus idealas ar standartas. Aukso amžiuje to tiesiog negalės būti. Todėl šalys, kurios leidžia egzistuoti tokiai finansinei feodalinei sistemai, negalės išgyventi. Jos privalės, jeigu norės išgyventi, transformuotis į kažką kito. Kaip transformuojatės į kažką kito? Tiktai būdami atviri naujoms idėjoms, užuot kabinęsi į egzistuojančias idėjas.

Jau anksčiau tai sakiau, tačiau dar kartą tai čia paminėsiu. Kurie žmonės Amerikoje kabinasi į egzistuojančias idėjas? Šie žmonės pagrinde priklauso taip vadinamai religinei dešinei. Tai yra krikščioniai, kurie tiki, kad Amerika amžinai turėtų likti krikščioniška šalimi, gyvenančia pagal jų apibrėžtus krikščioniškus idealus. Jėzus perdavė išsamius mokymus, parodydamas, kad nei katalikų bažnyčia, nei fundamentalistinės bažnyčios nėra dermėje su Kristumi ir jos taip pat neturi Kristaus idealų. Jos net nesugeba suvokti šių idealų, kadangi yra pastatytos ant jo iškraipytų mokymų. Tad tol, kol religinė dešinė turės tokią didelę įtaką Amerikos politikai, kokią turi šiandien, Amerika negalės transformuotis ir todėl Amerika šiuo metu, kaip sakė Motina Marija, yra nevaldoma. Bet netgi dar daugiau, Amerika, kokia ji yra šiuo metu, negalės išgyventi, ji nėra tvari. Ir pagrindinė priežastis yra religinė dešinė, kuri turi tokią didelę įtaką Amerikos politikai, pagrinde per respublikonų partiją.

Mano mylimieji, jeigu jie toliau turės šią įtaką, jie neleis Amerikai transformuotis pagal aukso amžiaus idealus. Ir ką tai reiškia? Ar tai reiškia, kad sėdėsiu čia aukštai, lauksiu ir sakysiu: „Na ką gi, turėsime palaukti dar 50 metų, kad galėtume įkūnyti aukso amžių?“ Ne, aš tiesiog tarsiu: „Na, jeigu Amerika nesugeba priimti šių idėjų, kuri šalis sugebėtų jas priimti? Kuri žmonių grupė galėtų priimti šias idėjas? Kur aš galėčiau perduoti šias idėjas?“, ir tuomet jas tenai perduosiu.

Yra sakoma, kad laikas nelaukia nė vieno žmogaus, ir jis tikrai nelaukia nė vienos šalies. Mes dabar perdavėme jau keletą konferencijų apie Jungtines Valstijas. Perdavėme pamatą, kuomet net ir nedidelė grupelė pakylėtųjų mokytojų mokinių gali padaryti pozityvų poveikį šiais kritiniais momentais, kai šalis gali lengvai pasukti viena ar kita kryptimi, ir labai nedidelis skirtumas lemia, ar ji pasuks viena ar kita kryptimi, ir tuomet tas papildomas impulsas iš pakylėtųjų mokytojų mokinių priverčia šalį pasirinkti pozityvesnę kryptį.

Turėjome konferenciją rugsėjį apie tai, kokią ateitį pasirinks Amerika. Jau pati ši konferencija, nors joje dalyvavo reliatyviai nedaug žmonių, padėjo persverti svarstykles Amerikoje į kitą pusę, kuomet rinkimų rezultatai tapo tokie, kokie tapo, ir Donaldas Trampas nebebus dar ketverius metus prezidentu, nes, kaip sakėme, tai būtų atidėję aukso amžiaus atėjimą, Amerika toliau būtų žygiavusi tolyn nuo aukso amžiaus. Na o dabar, bent jau atsirado galimybė, kad ji pradės judėti link aukso amžiaus, nes ateinanti administracija bus labiau įvairialypė, ji turės bent kažkokią viziją, ir ji netgi išdrįso kalbėti apie pajamų nelygybę ir būtinybę spręsti šią problemą. Ar jie sugebės tai padaryti, turėdami tą tradicinį demokratų mąstymą, yra kitas dalykas. Bet bent jau egzistuoja potencialas, kad bus atkreiptas dėmesys į pajamų nelygybę. Kai tuo tarpu šis klausimas net nebūtų buvęs svarstomas, jeigu Donaldas Trampas dar ketverius metus būtų buvęs prezidentu, nepaisant jo retorikos kai kuriose srityse.

Matote, kaip viena konferencija nulėmė rinkimų baigtį. Taip pat matėte, koks nedidelis balsų skirtumas buvo tam tikrose valstijose. Keli šimtai tūkstančių balsų tam tikrose valstijose nulėmė rinkimų baigtį visos šalies mastu. Tai yra labai, labai nedidelis skirtumas. Ir yra labai nedidelis skirtumas tarp šalies pasirinkimo eiti vienu ar kitu keliu. Ir tai rodo potencialą, kurį jūs turite, būdami pakylėtųjų mokytojų mokiniais.

Labai gerai žinau, kad egzistuoja tam tikras susiskaldymas. Yra pakylėtųjų mokytojų mokinių, net ir iš ankstesnės dispensacijos, kurie yra įsitikinę, kad Donaldas Trampas yra atsakymas. Kaip kad ir krikščioniai yra įsitikinę, jog Donaldas Trampas yra atsakymas. Tad leiskite man jums pasakyti, mano mylimieji, kad, jeigu save laikote pakylėtųjų mokytojų mokiniu ir esate susiderinę su religine dešine, su krikščioniais fundamentalistais, tuomet jums reikia rimtai pamąstyti, ar turite tą Kristaus įžvalgumo lygmenį, kurį manote turintys, nes galiu jus užtikrinti, kaip dabar jau keletą kartų sakėme, kad religinė dešinė Amerikoje šiuo metu yra didžiausia kliūtis aukso amžiaus įkūnijimui. Kaip ir religiniai fundamentalistai islame yra didžiausia kliūtis progresui musulmoniškame pasaulyje.

Kristaus įžvalgumas reiškia gebėjimą pažvelgti už skirtumų. Tai reiškia pažvelgimą už tų, kurie yra įstrigę juodai baltame mąstyme, manydami, kad tik jie yra teisūs, o visi kiti klysta. Ką mano fundamentalistai krikščioniai? Jų religija yra vienintelė teisinga, visos kitos yra klaidingos. Mes sakėme, kad Donaldas Trampas yra narcizas. Ką jis galvoja? „Aš visada esu teisus, o visi, kurie su manimi nesutinka, klysta.“ Iš jų vaisių pažinsite juos. Prisiminkite, kiek daug žmonių jis išmetė per pastaruosius ketverius metus, nes šie jam nepakluso. Jie nenorėjo parkritę ant kelių jį garbinti, kaip jis to reikalavo, kaip buvo įpratęs būdamas generaliniu savo korporacijos direktoriumi, kurioje buvo tarsi dievas, galėjęs daryti, ką norėjo.

Ir aš taip pat pasakysiu štai ką. Ateina toks momentas, kuomet pagilinate savo Kristaus įžvalgumą per keturis Jėzaus minėtus lygmenis, ir pasiekiate tą tašką, kuriame Kristaus įžvalgumą turite identiteto lygmenyje. Ir šiame lygmenyje gebėsite atskirti, ar kažkas yra puolusi būtybė ar ne. Tai ne visada bus visiškai tikslu, nes yra žmonių, kuriuos yra sunkiau nuskaityti. Nes iš tiesų yra tokių žmonių, kurie yra puolusios būtybės, tačiau jie jau pradėjo kopti keliu aukštyn ir padarė tam tikrą progresą kelyje. Todėl gali būti sunku atpažinti, kad jie iš pradžių buvo puolusios būtybės. Tačiau ateis toks momentas, kai būsite pakankamai pažengę savo Kristaus įžvalgume, kuomet galėsite tiesiog pažvelgti į žmogų arba to žmogaus nuotrauką, ir jeigu būsite atviri ir neutralūs į tai žiūrėdami, gausite impulsą: tai yra puolusi būtybė.

Noriu aiškiai pasakyti, kad Donaldas Trampas yra puolusi būtybė. Tiesą sakant, dauguma narcizų yra puolusios būtybės, nes tai, ką jūs šiandien vadinate narcisizmu, paprasčiausiai yra puolusi psichologija. Tuo remdamiesi, galite pamąstyti, ar jūs, būdami pakylėtųjų mokytojų mokiniu, norite savo dėmesį ir energiją skirti puolusiai būtybei. Galite pamąstyti apie tai, kad, jeigu buvote įtraukti į šį Donaldo Trampo sukurtą sūkurį, jums stinga Kristaus įžvalgumo, kad ir ką apie tai būtumėte iki šio momento manę. Suprantu, kad kai kurie žmonės nenorės to daryti. Jie atmes tai, ką sakau, naudodamiesi įprastiniais pretekstais – pasiuntinys nekalba su tikraisiais mokytojais, aš kalbuosi su tikraisiais mokytojais ir jie man sako, kad Donaldas Trampas yra Dievo dovana žmonijai. Tad tebūnie, mes nieko su tuo negalime padaryti.

Tačiau tiems, kurie norės keistis – ir kaip galėsite pasiekti Kristiškumą nenorėdami keistis – čia yra kai kas, apie ką turėtumėte pamąstyti. Galite išstudijuoti mūsų šioje konferencijoje perduotus mokymus, galite palyginti juos su tuo, ką mes, pavyzdžiui, sakėme apie emocinius sūkurius. Galite pažvelgti į tai, ką Donaldas Trampas darė savo mitinguose, ką jis darė per pastaruosius ketverius metus, galite pažvelgti, kaip jis elgėsi su juo nesutinkančiais žmonėmis. Galite pažvelgti, kaip jis tą daro net ir šiandien, išmesdamas iš darbo tuos valstybės tarnautojus, kurie buvo pasamdyti atlikti darbą, kurie tai daro visiškai apolitiškai, ir jie vis tiek yra išmetami, nes nepalaiko Trampo teiginių, visiškai nepagrįstų teiginių. Tų teiginių, kurie negalėtų atlaikyti teismo kritikos.

Žinau, kad visada galite sakyti: „Bet teismai yra korumpuoti.“ Tačiau žinote ką, mano mylimieji, ateina tam tikras momentas, kai žmogus kvestionuoja visus, kurie jam nepritaria, kuomet tiesiog turite pradėti savęs klausti: „Ar tai čia visi kiti klysta, ar tiesiog tas vienas žmogus serga paranoja ir yra beveik šizofreniškoje proto būsenoje?“

Ir galite pastebėti, jeigu dar kartą pažvelgsite į istoriją, kad buvo ir daugiau lyderių, kurie buvo akivaizdūs narcizai ir jie buvo puolusios būtybės, taip pat projektavusios, kad kiekvienas joms nepritariantis klysta. Kai kurios iš jų netgi žudė jiems nepritariančius žmones. Donaldas Trampas nėra tame lygmenyje, jis nepriklauso pačiai blogiausiai puolusių būtybių klasei, tačiau jis yra pasiruošęs išmesti jam nepritariančius žmones. Galiu jus užtikrinti, kad, nors mes nelaikome ateinančios administracijos tobula, ir nelaikome tobula demokratų partijos, tai iš tiesų yra pozityvi įvykių eiga Amerikai ir Amerikos judėjimui link aukso amžiaus, kad šiuose rinkimuose sulaukėme administracijos pasikeitimo.

Vienas iš didžiausių testų ateinančiais metais Jungtinėms Valstijoms bus tai, ar respublikonų partija sugebės atrasti naują tapatumą po ketverių su Trampu praleistų metų. Ar sugebės jie grįžti ir vėl būti politine partija, kuri iš tiesų dirbtų dėl geriausių Amerikos žmonių interesų, o gal ji ir toliau bus partija, paimančia tam tikrą idėją ir siekiančia primesti šią idėją Amerikai? Religinę dešinę, trampizmą ar kad ir kas tai bebūtų. Tas pats iššūkis, žinoma, galioja ir demokratų partijai. Ar sugebės jie taip pat pakilti virš tam tikros ideologijos turėjimo ir noro primesti ją šaliai, užuot atsitraukę atgal ir tarę: „O ko reikia iš tiesų? Kokius pokyčius reikia atlikti, kad Amerika galėtų progresuoti? Kokias problemas turime išspręsti?“

Tad klausimas tiesiog yra toks: „Ar gali Amerika išmokti pamoką, kurią ji potencialiai gali išmokti, išsirinkusi narcizą, puolusią būtybę savo prezidentu?“ Ar sugebės Amerika pakilti virš šio mąstymo, virš juodai balto mąstymo, virš projekcijų, kad egzistuoja atpirkimo ožys, kad štai tie nėra „tikri amerikiečiai“, jie yra žmonių priešai ir visa ši retorika, kuri ketverius metus buvo tviterio žinutėmis siuntinėjama iš Baltųjų Rūmų? Ar sugebės Amerika virš to pakilti? Ar sugebės ji palikti priešiškumą, projektavimą, kad problema yra mūsų išorėje? Ar sugebės Amerika virš to pakilti? Jeigu nesugebės, tuomet aukso amžiaus atėjimas bus pristabdytas ilgam, ir egzistuoja potencialas Amerikai atsilikti, nes, jeigu pažvelgsite į visus šiuos pasidalijimus, egzistuojančius šiandieninėje Amerikos šalyje, galėsite apžvelgę pasaulį pamatyti, kad kitos šalys taip pat turi šiuos pasidalijimus tarp skirtingų žmonių grupių, ir šios šalys neklesti. Kaip Amerika galės klestėti, jeigu nepakils virš šio susiskaldymo? „Vieningi mes stovime, susipriešinę griūname“ yra sena Amerikos aksioma. Na, dar niekada ji nebuvo tokia svarbi Amerikos istorijoje, išskyrus Pilietinio Karo pabaigą, kaip yra šiandien.

Jeigu Amerika ir toliau bus tokia susiskaldžiusi kaip yra šiandien, ji mažų mažiausiai atsiliks. Kas gali užbaigti susiskaldymą? Kristaus įžvalgumas. Kuomet pradedate praregėti iš susiskaldymų ir matote tai, ką žmonės turi bendro. Kodėl Amerikos visuomenė yra pasidalijusi į dvi grupes, į respublikonus ir demokratus, kurie vienas kitą laiko priešais? Todėl, kad tai suorganizavo valdžios elitas Amerikoje, ir jie pasinaudojo Trampu kaip savanorišku įrankiu šiam susiskaldymui iškelti į neregėtas aukštumas. Kodėl valdžios elitas tai daro? Todėl, kad jie žino, jog tikrasis padalijimas Amerikoje yra tarp 1% grietinėlės ir žemiausių 90%. Tačiau jie nori tai nuslėpti, idant žemiausi 90% nesuvoktų, jog problema yra 1% grietinėlės ir keli aukščiausi procentai, o ne tie, kurie priklauso priešingai politinei partijai.

Valdžios elitas visada naudojo „skaldyk ir valdyk“ taktiką, ir jie sugebėjo padalinti Amerikos žmones į respublikonus ir demokratus, kurie vienas kitą laiko priešais. Na, suprantu, kad amerikiečiai nėra pasirengę neturėti jokių priešų, tačiau tikrasis Amerikos žmonių priešas yra valdžios elitas, jeigu norite mąstyti priešų sąvokomis, kaip dauguma amerikiečių vis dar tai daro. Jeigu norite pozityvių pokyčių Amerikoje, suvienykite žmones prieš valdžios elitą ir pareikalaukite pokyčių, ir jeigu pakankamai žmonių susivienys, pokyčiai įvyks. Kaip galiu tai sakyti? Nes, jeigu pakankamai žmonių susivienys, jie į Kongresą ir Senatą išrinks žmones iš abiejų partijų, kurie sugebės praregėti iš abiejų partijų kraštutinumų ir pasitiks vieni kitus viduryje, ir todėl pareikalaus pokyčių ir padarys realius pokyčius. Netgi nėra svarbu, kas bus prezidentas. Jeigu atsiras didelė centrinė grupė Kongrese ir Senate, jie gali daug ką nuveikti. Tačiau ką šiuo metu jie daro? Kovoja tarpusavyje. Kodėl? Na, todėl, kad jiems stinga Kristaus įžvalgumo. Jie nesugeba matyti, kad visi tie dalykai, dėl kurių jie kovoja, tėra tikrąją problemą dengiantis šydas.

Ir jūs, būdami pakylėtųjų mokytojų mokiniais, galite padaryti tokius pokyčius, kurių būtinybę jaučiate, remdamiesi mūsų čia perduotais mokymais. Galite pakelti savo sąmonę, galbūt galite susirinkti drauge, galbūt galite kalbėtis vieni su kitais, remdamiesi ne šiuo skaldančiu pagrindu, kuriame jaučiatės teisūs ir demonstruojate kito žmogaus neteisumą, o tariate: „Padarykime tai, apie ką kalba Sen Žermenas. Pažvelkime už to, kas mus skaldo, ir atraskime tai, kas mus vienija. Ko iš tiesų norime Amerikai?“ Jeigu sugebėsite tai padaryti, galėsite padaryti pozityvų poveikį, kuris, vėlgi, kaip sakiau, galės išjudinti tam tikrus kitus įvykius, nes egzistuoja labai nedidelis skirtumas tarp šalies aukštesnio kelio ir žemesnio kelio pasirinkimo, ir jūs galite padėti išvesti šalį į aukštesnį kelią.

Jeigu jūs nesugebate pasiekti tarpusavio vienybės, kaip galite tikėtis, kad Amerikos žmonės sugebės įveikti susiskaldymą? Tai nereiškia, kad sakau, jog visi pakylėtųjų mokytojų mokiniai turėtų tapti demokratais. Aš raginu pakylėtųjų mokytojų mokinius pakilti virš visos partijų politikos, bet tai nereiškia, jog jūs tai ignoruojate. Suvokiate, kad šiuo metu yra susidariusi tam tikra situacija. Tačiau taip pat suvokiate, kad yra įmanoma abiejų egzistuojančių partijų kontekste išrinkti tuos jos narius, kurie yra labiau progresyvūs, labiau atviro proto, ir daugiausia tai yra jaunesni žmonės. Netgi matote, kad šiuose rinkimuose abiejose partijose buvo išrinkta daugiau jaunų žmonių, kurie turi kitokį požiūrį nei tie, kurie tenai sėdi jau daugybę metų. Būtent tai galite vizualizuoti, kad per ateinančius rinkimus po poros metų ateis dar viena banga šių labiau progresyvių, labiau atviro proto žmonių abiejose partijose, ir galiausiai jie sudarys daugumą, pradėdami bendradarbiauti ir peržengdami partijų ribas, kokia ir turėjo būti Amerikos sistema.

Jeigu grįžtumėte prie pradinės vizijos, kurią turėjo sukūrusieji dabartinę sistemą, jie neįsivaizdavo dviejų politinių partijų, kurios viena kitą laikytų priešais ir atsisakytų bendradarbiauti. Jie neįsivaizdavo geležinės uždangos Kongreso viduryje, trukdančios bendradarbiauti ar netgi bendrauti su tais, kurie yra kitoje pusėje. Jie įsivaizdavo vykstantį bendradarbiavimą, kuomet kad ir kokią politiką kiekvienas žmogus ar partija turėtų, atsirastų pakankamai narių, kurie sugebėtų susitikti viduryje, jie galėtų atlikti pokyčius, kurie reprezentuotų labiau pusiausvyroje esantį požiūrį. Tai yra vienintelis būdas, kuriuo gali funkcionuoti dvipartinė Amerikos sistema. Šiuo metu ji nefunkcionuoja. Amerika yra nevaldoma dėl šio susiskaldymo.

Ir aš norėčiau, kad pakylėtųjų mokytojų mokiniai, ar jie sektų šia dispensacija ar kitomis, transcenduotų partijų politiką ir įgytų aukštesnę viziją apie tai, kas ateis po dabartinės situacijos. Kaip Amerika išeis iš dabartinės situacijos, dabartinio susiskaldymo? Kas bus po to? Kokį kitą žingsnį turi žengti Amerika, kad galėtų labiau priartėti prie aukso amžiaus? Nėra taip, mano mylimieji, kad respublikonai ar demokratų partija galėtų gauti absoliučią daugumą. Daugumą turi sudaryti atviro proto, centre esantys, subalansuoti žmonės, kurie pradėtų balsuoti kartu, nepaisydami, ko reikalauja jų partijos ideologija. Tai yra vienintelis dalykas, galintis padėti išeiti iš dabartinės aklavietės. Egzistuoja ir kitos priemonės, kurias galima būtų pritaikyti labiau ilgalaikėje perspektyvoje, tačiau šiuo metu tai yra realistiškiausias būdas išeiti iš šios aklavietės. Tačiau ką tai reiškia? Tai tegalės įvykti, jeigu atsiras kritinė masė Amerikos žmonių, kurie pripažins priklausantys centrui, ir esmė čia nėra partinė politika ar partiniai pasidalijimai, esmė yra susiburti drauge ir daryti tai, kas teisinga Amerikos žmonėms, o ne valdžios elitui.

Matote, kad Kristaus įžvalgumas yra sudėtingas uždavinys tokioje planetoje kaip ši, kaip kad ir sakėme. Jeigu pažvelgtumėte į Ameriką, galėtumėte sakyti, kad šiuo metu mažai yra tokių šalių Žemėje, kuriose Kristaus įžvalgumas būtų sunkesnis nei Amerikoje. Ir vis dėlto, Kristaus įžvalgumo esmė niekada nėra žiūrėti į dabartines sąlygas ir rinktis, kuri yra teisinga, o kuri klaidinga. Kristaus įžvalgumo esmė yra pažvelgti už padalijimų, pažvelgti į tai, kas vienija žmones, o ne kas juos skiria. Jeigu naudositės šia priemone pažvelgti į dabartinę politinę situaciją, galėsite išvengti įsitraukimo į šiuos sūkurius, apie kuriuos kalbėjome, ir į kuriuos įsitraukė tiek daug žmonių. Ir tai iš tiesų būtų didelis progresas. Kaip sakiau, jeigu pakylėtųjų mokytojų mokiniai pasiduoda šiems sūkuriams, tai kiek yra vilties, kad Amerikos žmonės sugebės to išvengti? Žinau, kad ne tiek jau daug iš jūsų buvote įtraukti į Trampo sūkurį, ir vis dėlto, kai kurie buvo į jį įtraukti, ir būtų labai naudinga, jeigu sugebėtumėte iš to išeiti, ir būkite sąžiningi, pažvelkite, kokias turite atskirąsias savastis, kurios jus privertė į tai įsitraukti.

Ir dalis Kristaus įžvalgumo yra tai, kad galite pasiekti tašką, kuriame tiesiog pripažįstate, jog jaučiate traukimą savo čakrose ir savo auroje, kuris jus traukia į kažkokį reakcinį šabloną. Jeigu pritaikysite tai tam, ką Trampas darė per pastaruosius ketverius metus, ir jeigu būsite neutralūs, negalėsite nematyti, kad jis traukė žmones į sūkurį. Tai pastebėjo net ir kai kurie žurnalistai, kurie buvo labiau sąmoningi už tuos, kurie jautė poreikį palaikyti Trampą ir viską, ką jis daro. Nėra taip, kad jis neturėjo tam tikrų naudingų ir konstruktyvių idėjų. Kaip sakėme: „Niekas neturi tiesos patento.“ Tačiau tai, kad turite keletą konstruktyvių idėjų, nereiškia, kad esate dermėje su Sen Žermeno Aukso Amžiumi ar su pakylėtaisiais mokytojais, ar su Kristaus realybe.

Tad matote, mano mylimieji, kokios yra išvados? Išvados yra tokios, kad, jeigu norite užsitarnauti savo pakylėjimą, jeigu norite įkūnyti Kristiškumą, niekada negalite sau leisti manyti, kad jūsų dabartinis Kristaus įžvalgumo lygmuo yra pakankamas. Kaip sakėme, jūsų dabartinis Kristiškumo lygmuo nenuves jūsų iki paties pakylėjimo. Turite būti pasiryžę nuolatos transcenduoti savo dabartinį Kristaus įžvalgumo lygmenį. Jeigu to nedarysite, pasuksite kairiuoju keliu, susikursite žemyn traukiantį sūkurį, ir nesugebėsite užsitarnauti savo pakylėjimo, jeigu toks buvo jūsų dangiškasis planas šiam gyvenimui. Ir jūs taip pat nesugebėsite pasiekti savo tikslų, kuriuos apsibrėžėte šiam gyvenimui. Tai gali skambėti kaip griežtas perspėjimas ir, tiesą sakant, tai ir yra griežtas perspėjimas. O ką norėtumėte, kad daryčiau? Pabarstyčiau jį cukrumi? Popinčiau jūsų ego? Popinčiau jūsų įsitikinimą, kad neklystate? Kad negalėjote suklysti? Kad negalėjote būti apgauti?

Ir apie tai, vėlgi, daugiau pakalbės Maitrėja. Negalite padidinti savo Kristiškumo, nebūdami pasiryžę klysti. Tai, žinoma, nereiškia „klysti“ juodai balta prasme, tačiau jeigu nenorėsite pripažinti, kad neturėjote aukščiausio Kristaus įžvalgumo lygmens, jeigu nenorėsite pripažinti, kad jūsų dabartinis Kristaus įžvalgumo lygmuo nėra pats aukščiausias lygmuo, kaip galėsite pakilti virš savo dabartinio lygmens? Liksite savo dabartiniame lygmenyje, tačiau, kaip sakėme, iš tiesų negalite likti vienoje vietoje, privalote leistis žemyn. Tokia yra rūsti realybė tokioje planetoje kaip Žemė.

Kaip yra sakoma Amerikoje: „Niekas nedalina nemokamų pietų.“ Galite būti pakylėtųjų mokytojų mokinys, mokymuose galite būti jau ne vieną dešimtmetį, galite būti sukalbėję didžiulį kiekį šaukinių, galite būti išstudijavę mokymus, galite galvoti turintys gerą, jūsų manymu, intelektualinį mokymų supratimą, tačiau tai nereiškia, kad turite aukščiausią Kristaus įžvalgumo lygmenį, ir kad negalėtumėte jo patobulinti ir pakelti į aukštesnį lygmenį. Jeigu nenorėsite to pripažinti ir priimti, neaugsite. Vėlgi, mes darome viską, ką galime, kad padėtume jums atlikti šį perėjimą, kuriame galėtumėte augti ir nesustoti augti, kol pasieksite tą 144 lygmenį, ir tapsite pasirengę praregėti iš tos paskutinės iliuzijos, paleisdami tą atskirąją savastį ir įžengdami pro perlinius vartus, vedančius į pakylėtąją karaliją. Norėčiau tenai pasveikinti visus tuos iš jūsų, kurie patys apsibrėžėte savo šio gyvenimo dangiškajame plane užsitarnauti savo pakylėjimą. Žinau, kad aš galėsiu tenai būti. Ar žinote, kad jūs galėsite tenai būti? Nes galiu jums pasakyti, kad negalite žinoti savo dabartiniame Kristiškumo ir sąmonės lygmenyje. Tai galėsite žinoti, tiktai nepaliaudami transcenduoti savo dabartinio lygmens, kol transcenduosite tą paskutinę jus nuo manęs skiriančią iliuziją.

Ir daugiau nebėra ką pasakyti, nes jeigu to, kas buvo pasakyta, nebuvo gana, nieko nebus gana. Užsklendžiu jus savo širdies meilėje ir džiaugsme. Aš iš tiesų esu laisvas. Kaip tapau laisvas? Nepaliaudamas savęs transcenduoti, kol pakilau. Ir aš toliau save transcendavau pakilęs, ir toliau tai amžinai darysiu ateityje. Iš tiesų, tas Sen Žermenas, kuris pakilo, – jo nebėra, nes aš atgimiau daug kartų į aukštesnį savasties jausmą. Jūs galite daryti tą patį, tačiau tiktai ryždamiesi leisti savo dabartiniam savasties jausmui mirti. Todėl ryžkitės mėginti savo dabartinei savasčiai paskelbti mirtį.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2020 Kim Michaels