Ką ši knyga dėl jūsų padarys ir ko nepadarys

Ši knyga yra ne kiekvienam – dėl tos paprastos priežasties, kad ne kiekvienas yra pasirengęs mokymams, kurie bus atskleisti šioje knygoje. Ši knyga yra dovana iš žmonijos dvasinių mokytojų, norinčių, kad turėtumėte pilną tiesą apie kelią į dvasinę laisvę. Žinoma, yra daug religinių ir dvasinių organizacijų, kurios teigia turinčios šią tiesą ir teigia, kad ši tiesa jau yra apibrėžta jų doktrinose. Tačiau tai yra faktas, kad tokios žemiškos organizacijos pernelyg dažnai suvaržo žmonių dvasinę laisvę sustabarėjusiomis doktrinomis ir ritualais. Ši knyga yra tiems, kurie yra pasirengę mąstyti apie visuotinai pastebimą reiškinį, kad religija dažnai suvaržo žmonių dvasinę laisvę, užuot suteikusi jiems didesnę laisvę. Ši knyga atskleis paslėptas jėgas, kurios veikia religiniame šios planetos gyvenime, tas jėgas, kurios dažnai iškraipo pirminį religijos tikslą. Šis tikslas yra išlaisvinti visus žmones – kol jie dar tebėra Žemėje – būti dvasinėmis būtybėmis, kuriomis jie buvo sukurti būti.

Kai sakau, kad ne visi yra pasirengę šiai knygai, mano teiginys jokiu būdu nereiškia vertybinio vertinimo. Tuo nenoriu pasakyti, kad tie, kurie yra pasirengę, yra protingesni arba dvasingesni už tuos, kurie nėra pasirengę. Mes, kurie esame tikrieji žmonijos dvasiniai mokytojai, nė vieno neteisiame ir netaikome žmogiškų vertinimų. Taip tiesiog yra dėl to, kad esame pakilę virš dualistinės būsenos, iš kurios kyla bet koks noras teisti, virš tos būsenos, kuri bus išsamiai paaiškinta tolimesniuose skyriuose. Tiesą sakant, kadangi esame pakilę virš dualizmo, mums nėra būtinybės žaisti apsimetinėjimo žaidimą, kurį taip dažnai žaidžia įvairių religinių judėjimų nariai. Tad nemėginu žaisti puikybe tų, kurie naudojasi dvasingumu kaip būdu patenkinti savo poreikį jaustis geresniais už kitus.

Šio mano teiginio paskirtis yra įlieti praktinio realizmo dozę. Žinau, kad ne visi yra pasirengę šiai knygai, tačiau taip pat žinau, kad visi turi potencialą tapti pasirengusiais – jei tik ryšis atlikti būtinus pakeitimus. Ir dabar turime aptarti, ko reikės, norint gauti maksimalią naudą iš šios knygos.

Esminė dilema, su kuria susiduria visi tiesos ieškotojai

Pažvelgus į žmoniją galima akivaizdžiai matyti, kad daugelis žmonių nerodo jokio susidomėjimo dvasine gyvenimo puse. Kai kurie aktyviai neigia, kad už materialios visatos ribų egzistuoja dvasinė karalija, kai tuo tarpu kiti yra tam abejingi, sutelkdami visą savo dėmesį į materialų pasaulį, į jo malonumus arba problemas. Remdamiesi šiuo pastebėjimu, daugelis žmonių samprotauja, kad dvasiniai žmonijos mokytojai sprendžia apie žmones, remdamiesi jų išoriniu domėjimusi dvasingumu. Daugelis žmonių atrodo manantys, kad Dievas myli išoriškai religingiausius žmones – ypač jų religijos narius – labiau už kitus. Šie žmonės gali samprotauti, kad ši knyga yra skirta tiems, kurie yra atvirai religingi arba dvasingi.

Tačiau realybė yra tokia, kad dvasinis mokytojas nesprendžia apie žmones pagal išorines regimybes. Mes žvelgiame giliau už visų šių regimybių ir žvelgiame į vidinę visos žmogaus esybės būklę. Mums nerūpi, kuo žmonės šiuo metu tiki arba netiki išoriniu protu. Mums terūpi, kiek žmogus yra pasirengęs pažvelgti už savo egzistuojančių įsitikinimų ir tikėjimo sistemos ribų. Mes esame dvasiniai mokytojai, tad mūsų pašaukimas yra mokyti. O tam, kad galėtume žmones ko nors išmokyti, jie turi būti mokytini. Kad žmogų būtų galima ko nors išmokyti, jis turi būti pasirengęs pažvelgti už savo turimos proto dėžutės ribų. Kodėl taip yra?

Galite manyti, kad visi žmonės, kurie save laiko religingais arba dvasingais žmonėmis, turėtų būti atviri aukštesniam dvasinės realybės suvokimui, ir todėl jie turėtų būti mokytini. Deja, taip yra ne visada. Kad galėtumėte būti mokytini, privalote būti atviri galimybei, kad apie dvasinę gyvenimo pusę galima sužinoti daug daugiau nei yra apibrėžusi dabartinė jūsų tikėjimo sistema, dabartinė jūsų proto dėžutė. Kaip kiekvienas gali pastebėti, išdrįsęs sąžiningai į tai pažvelgti, tie, kurie jau turi dvasinę arba religinę tikėjimo sistemą, dažnai uždaro savo protą bet kokioms žinioms, peržengiančioms jų tikėjimo sistemos apibrėžtos proto dėžutės ribas. Pavyzdžiui, daugelis religingų žmonių bijo mąstyti apie idėjas, kurios peržengia jų religijos oficialių doktrinų ribas. Jie mano, kad yra pavojinga mąstyti apie tokias idėjas, ir juos gali užgriūti įvairios negandos, jeigu jie atvers savo protą kam nors, kas išeina už „saugių“ jų tikėjimo sistemos – kurią jie laiko vienintele tikra religija – rėmų. Tad tokia, deja, yra tiesa, kad religija dažnai užblokuoja žmonių protus aukštesniam gyvenimo supratimui, padarydama juos nepasiekiamus tikriesiems dvasiniams mokytojams, kurie visada siekia pakylėti žmoniją į aukštesnį supratimą.

Mes dabar matome esminę dilemą, su kuria susiduria kiekvienas tiesos ieškotojas. Jūs jau turite tam tikras žinias apie dvasinę gyvenimo pusę, ir tikėtina, jog šias žinias gavote iš vienos arba daugiau išorinių religijų, guru arba mokymų. Šios žinios sudaro tikėjimo sistemą, proto dėžutę, kuri jums suteikia saugumo jausmą, net ir jausmą, kas tokie esate. Tačiau, jeigu pradėjote skaityti šią knygą, turėtumėte save laikyti dvasios ieškotoju, tai reiškia, kad turite klausimų dvasinėmis temomis, į kuriuos nebuvo atsakyta. Turite vidinį žinojimą, kad jūsų tiesos paieškos nebuvo visiškai vaisingos. Jaučiate, kad yra kažkas daugiau, ką galima sužinoti, ir ilgitės šio aukštesnio supratimo. Tad centrinė dilema, apsprendžianti, ar esate mokytini, yra kova, kurią, traukdamos virvę į savo pusę, kovoja dvi jėgos jūsų psichikoje:

  • Egzistuoja jėga, kuri siekia priversti jus laikytis įsikibus to, ką jau žinote. Ši jėga turi nepasotinamą saugumo poreikį, ji nori jaustis išganyta ir nori, kad tikėtumėte, jog, jeigu seksite išorine tikėjimo sistema, jūsų išganymas bus garantuotas. Šią jėgą aš vadinu ego, ir vėliau išsamiai aprašysiu jį šioje knygoje. O kol kas svarbiausia yra suprasti, kad tie, kurie seka ego balsu, skaitys dvasinę knygą pagrinde tam, kad gautų savo egzistuojančių įsitikinimų patvirtinimą. Tad aptikę teiginius, kurie prieštarauja jų turimiems įsitikinimams arba peržengia jų ribas, jie nuspręs, jog knyga yra klaidinga, dažnai pasinaudodami vienu teiginiu kaip pretekstu atmesti visą knygą. Akivaizdu, kad šie žmonės nėra mokytini, ir ši knyga yra parašyta ne jiems.

  • Egzistuoja jėga, kuri niekada nėra prisirišusi prie šio pasaulio žodžiais ir vaizdiniais išreikštų žinių. Ši jėga visada siekia įkvėpti jus pažvelgti už savo dabartinės proto dėžutės ribų ir pagilinti savo supratimą. Ši jėga yra jūsų Aukštesniojo AŠ, jūsų dvasinio aš balsas, ir jis taip pat vėliau bus išsamiai aprašytas. Žmonės, kurie klauso šio balso, visada siekia išplėsti savo proto dėžutes, ir kai kurie netgi suvokė, kad aukščiausias dvasinio augimo tikslas yra ištrūkti iš visų žmogiškų dėžučių.

Tad dabar matome, kad esminis veiksnys, lemiantis, ar esate mokytini, yra pusiausvyra tarp šių jėgų. Kaip stipriai laikotės įsikibę savo turimų įsitikinimų ir kiek esate pasiruošę pažvelgti už savo dabartinės proto dėžutės ribų?

Jums gali būti naudinga suvokti pamatinę realybę, vadovaujančią bet kokiam žmonių progresui. Vienintelis dalykas, laikantis žmones įkalintus apribojimuose ir kančiose, yra neišmanymas. Žmonių visuomenė pakilo virš urvinių žmonių pakopos būtent dėl to, kad šiuolaikiniai žmonės turi gilesnį suvokimą apie visus gyvenimo aspektus nei priešistorinių laikų žmonės. Tad raktas į jūsų dvasinį progresą yra išplėsti savo suvokimą apie dvasinę gyvenimo pusę – už visus savo turtus įsigykite supratimą (Patarlių 4,7). Tačiau kaip galite išplėsti savo supratimą? Kur galima atrasti šį aukštesnį supratimą? Na, aukštesnį supratimą galima atrasti, tiktai išėjus už savo dabartinių įsitikinimų, savo dabartinės proto dėžutės ribų. Jeigu aukštesnis supratimas egzistuotų jūsų dabartinėje proto dėžutėje, jūs jau turėtumėte šį supratimą ir į jūsų klausimus būtų atsakyta. Todėl tai yra esminė gyvenimo tiesa, kad tiktai tie, kurie yra pasiryžę pažvelgti už savo dabartinės proto dėžutės ribų, pakils į aukštesnį supratimo lygmenį. Būti mokytinu reiškia būti pasirengusiu pažvelgti už savo dabartinės proto dėžutės ribų – darant tai ne bet kaip, bet su įžvalgumu, kaip bus paaiškinta vėliau.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels