Raktas 27: Kas gali išlaisvinti pasaulį nuo dualistinės religijos?

Praktiškai nėra tokios vietos šioje planetoje, kurioje galėtumėte užaugti nepatyrę vienos ar kitos dualistinės religijos poveikio. Net ir mokslinis materializmas yra dualistinė religija, teigianti, jog pristato neginčijamą tiesą apie Dievo egzistavimą, jūsų tapatumą ir gyvenimo tikslą, nors realybėje tiesiog pristato doktrinas, sukurtas tų, kurie iš į materialią visatą įdiegto įtikinamo paneigiamumo sukūrė savo religiją. Tad mano mintis yra tokia, kad, būdami nuoširdžiu dvasios ieškotoju, dabar jau galite matyti, jog, jeigu nepasistengsite išsilaisvinti nuo dualistinės religijos įtakos, negalėsite pasiekti dvasinės laisvės. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, ką čia sakau. Sakau, kad jums reikia išsilaisvinti nuo dualistinės religijos įtakos, tačiau nesakau, kad jums reikia išsilaisvinti nuo visų religijų ar netgi nuo vienos kažkurios religijos. Skirtumas gali atrodyti subtilus, tačiau jis yra nepaprastai svarbus – kaip paaiškės šiame skyriuje.

Pirmas žingsnis, norint pakilti virš dualistinės religijos, yra įveikti už visų tokių religijų slypinčias pamatines manipuliacijas – teiginį, kad, jeigu neseksite teisinga religija – paklusdami visoms jos doktrinoms ir praktikoms – visą amžinybę degsite pragare. Šis baime grįstas požiūris į religiją žmonėms šioje planetoje įtaką daro jau labai ilgą laiką, ir šiame kosminiame cikle atėjo laikas dvasingiausiems žmonėms palikti tai kartą ir visiems laikams. Koncepcija, kad jūsų išganymui yra reikalinga religija Žemėje, yra vienas iš didžiausių žmonijai primestų melų.

Kaip paaiškinau ankstesniuose skyriuose, jūs esate daugiau nei religija, ir Dievas yra daugiau nei religija. Todėl Dievas, kuris sukūrė visą formų pasaulį, negali būti apribotas vienos kažkurios religijos rėmais šioje planetoje, kuri yra tarsi planktono gabalėlis beribiame vandenyne. Jūs esate Kūrėjo Esybės tąsa, ir todėl negalite būti apriboti viena kažkuria religija, ir jums taip pat nereikia jokios religijos, kad galėtumėte būti išganyti. Kadangi esate Dievo tąsa, raktas į jūsų išganymą nėra padaryti kažką Žemėje; raktas yra susivienyti su savo aukštesniąja esybe. Raktas į išganymą nėra kažką daryti; raktas yra būti tuo, kuo buvote sukurti būti. Todėl pati svarbiausia jūsų užduotis yra niekada neleisti jokiam žmogui – ir niekam jūsų išorėje – paimti jūsų vainiko (Apreiškimo 3,11). Niekam neleiskite įsiterpti į savo tiesioginį vidinį ryšį su Dievu ir savo aukštesniąja esybe, nes tai yra jūsų aukščiausia prigimtinė teisė.

Tam, kad galėtumėte būti išganyti, jums reikia transformuoti savo sąmonę, atgimti savo tapatume, pasiekiant vienovę su savo aukštesniąja esybe. Jums absoliučiai nebus įmanoma pasiekti išganymo, išsaugant atskirą tapatumą. Privalote tapti viena su savo aukštesniąja Esybe, tuo pat metu išsaugodami savo individualumą – ne atskiros būtybės individualumą, bet aukštesnės Esybės, iš kurios gimėte, individualumą. Suprantu, kad tai gali skambėti kaip mįslė arba prieštaravimas, tačiau šią mįslę įmanoma išspręsti pakylant virš dualizmo. Tik dėl atskirties iliuzijos tai atrodo kaip prieštaravimas. Kai pažvelgiate už dualizmo filtro, tampa visiškai akivaizdu, kaip galite būti viena su savo šaltiniu, neprarasdami savo individualumo.

Tad esminė mano mintis yra ta, kad vienintelis tikras kelias į išganymą yra Vienovės Kelias. Tačiau šis kelias yra vidinis procesas. Tai reiškia, kad jo neįmanoma užsigarantuoti, sekant išorine religija. Kita vertus, nė viena išorinė religija negali sukliudyti jums juo eiti. Tad galite eiti Vienovės Keliu, priklausydami bet kuriai religijai arba nepriklausydami jokiai religijai.

Todėl visraktis į dvasinę laisvę yra suvokti, kad laisvi galėsite būti tik tuomet, kai tapsite vientisi, kai tapsite savarankiški. Vientisi tampate, kai suvokiate, kad viską gaunate iš Dievo per savo tiesioginę vidinę vienovę su Dievu – dėl to, kad jūsų Sąmoningasis AŠ yra Kūrėjo Esybės tąsa. Tad jums nieko nereikia iš kitų žmonių ar materialaus pasaulio, nereikia ir išorinės religijos ar išganytojo.

Atkreipkite dėmesį į subtilią mintį. Nesakau, kad jums nieko daugiau nereikia be Sąmoningojo AŠ ar žemesniosios esybės savo išganymui pasiekti. Jūsų žemesnioji esybė iš tiesų negali pati savęs išganyti, ir būtent dėl to yra dalis tiesos daugelio religijų tikėjime, kad jums reikalinga Dievo malonė arba dvasinių būtybių pagalba savo išganymui pasiekti. Problema čia yra ta, kad šios religijos yra linkusios Dievą vaizduoti išorine būtybe danguje, ir todėl jo malonė yra laikoma kaip ateinanti iš išorinio šaltinio. Egzistuoja atskirtis tarp jūsų ir Dievo, ir todėl egzistuoja atotrūkis tarp Dievo malonės ir jūsų kaip jos gavėjo. Ir kol šis atotrūkis egzistuos, kaip galėsite gauti Dievo malonę?

Tad svarbiausia mintis, kurią daugumai dvasiškai pažengusių žmonių reikia įsisąmoninti, yra ta, kad Dievas nėra išorinė Būtybė. Galutinis jūsų šaltinis iš tiesų yra Kūrėjas, tačiau Kūrėją galite pasiekti tik pereidami per visą iš Kūrėjo nusileidusių Būtybių hierarchiją, kurios žemiausia grandis yra jūsų AŠ ESU Esatis. Jūs esate šios hierarchijos individualizacija, ir vienintelis kelias į išganymą yra įžengti į vienovę su ja. Tad išganymas nereiškia, kad jūsų žemesnioji esybė – į kurią įeina jūsų ego – gali atnešti šį išganymą. Jūs save išganysite, savo žemesniąją esybę suharmonizuodami, suvienydami ją su savo aukštesniąja esybe. Tad būtent jūsų aukštesnioji esybė išgano jūsų žemesniąją esybę, o ne žemesnioji esybė išgano save savo pačios pastangomis ar šviesa. Dievo malonė yra jūsų AŠ ESU Esaties Šviesa. Kabliukas čia yra suvokti, kad šią šviesą galite gauti tik iš vidaus – iš Dievo karalystės, kuri yra jumyse ir kurios niekur kitur nerasite.

Norėdamas pakilti, jūsų Sąmoningasis AŠ privalo gauti malonę – dvasinėje karalijoje egzistuojančios būtybės šviesą. Negalėsite šios šviesos gauti tol, kol save laikysite atskirtu nuo Dievo. Todėl privalote įžengti į vienovę su savo aukštesniąja esybe ir Būtybių Grandine, ir tuomet galėsite gauti pakylėjimo liepsną. Atkreipkite dėmesį, kad pakylėjimo liepsna akceleruos visos jūsų žemesniosios esybės vibracijas, ir kai ji tai padarys, visi dualistiniai įvaizdžiai ir tapatumo jausmas bus sudeginti. Ir todėl negalite gauti pakylėjimo liepsnos, kol nesate išvalę savo žemesniosios esybės nuo dualistinio tapatumo jausmo. Jeigu šis mirtingas tapatumas staiga būtų sudegintas, atsidurtumėte dvasiniame vakuume, potencialiai jausdamiesi praradę bet kokį tęstinumą ir tapatumą. Todėl Vienovės Kelias yra laipsniškas procesas, per kurį pakylate virš mirtingo, atskiro tapatumo jausmo, kol tampate pasirengę akceleracijai į pakylėjimą, neprarasdami savo tapatumo jausmo.

Atkreipkite dėmesį, kad tikrieji žmonijos mokytojai niekada neteigs galintys jus išganyti. Jie jums padės transformuoti savo sąmonę, kol pasieksite vientisumo būseną, kuri yra išganymas. Ir priešingai, netikri mokytojai yra įstrigę atskirtyje, ir pati idėja, kad tarp jūsų ir Dievo egzistuoja atstumas, neišvengiamai pagimdo koncepciją, kad jums reikalingas išorinis išganytojas šiam atstumui įveikti. Kitaip tariant, bet kuri religija, žmogus ar nemateriali esybė, teigiantys, kad turi gebėjimą jus išganyti, jums meluoja, nesvarbu, sąmoningai ar nesąmoningai. Daugelis nebrandžių religingų žmonių iš tiesų nori tikėti šiuo melu, kadangi jis regimai išlaisvina juos nuo būtinybės prisiimti pilną atsakomybę už savo pasirinkimus. Kadangi esate brandus dvasios ieškotojas, jums reikia nustoti tikėti tokiais teiginiais ir prisiimti absoliučią atsakomybę, suvokiant, kad tik jūs patys privalote pakeisti savo sąmonę, šitaip tapdami atviromis durimis tikrajam išganymui, išganymui iš vidaus.

***

Ir svarbiausias klausimas, kurį turėtumėte užduoti savo dalyvavimui religijoje, nėra tai, ar jūsų religija jus išgelbės. Tikrasis klausimas yra tai, ar jūsų religija padės jums priartėti prie vientisumo, ar priešingai – atitolins nuo vientisumo? Pats tikriausias būdas įvertinti šį klausimą yra sąžiningai pamąstyti, ar jūsų požiūryje į religiją egzistuoja kokie nors baimės pėdsakai.

Kaip matėme, baimė gali atsirasti tik tuomet, kai egzistuoja atskirtis nuo jūsų šaltinio. Tad jeigu aptinkate kokią nors baimę savo požiūryje į religiją, žinote, jog dar nepasiekėte vientisumo. Ir tuomet savo baimei įveikti jums reikia naudotis tinkamais įrankiais, tokiais kaip Motinos Marijos kursas į gausingą gyvenimą ir rožiniai. Turite siekti tokios proto būsenos, kurioje jūsų dalyvavimas religijoje būtų grįstas meile ir džiaugsmu, be jokių baimės ar prievolės jausmų. Religijoje turėtumėte dalyvauti ne dėl to, kad bijote pragaro ar jaučiate privalantys daryti Dievo darbą. Religijoje turėtumėte dalyvauti dėl to, kad mylite savo Aukštesnįjį AŠ, mylite Kūrėją, mylite kitus žmones, mylite Žemę, mylite tiesą. Ir jums yra didžiausias džiaugsmas dalyvauti veikloje, kurioje galėtumėte išreikšti savo Dievo Liepsną, tuo pat metu padėdami kitiems žmonėms ir atnešdami Dievo karalystę į šią planetą.

Pamąstykite apie tai, ką jums šioje knygoje papasakojau apie tikrąjį Dievą – Kūrėją – ir netikrus dievus. Kaip, jūsų manymu, tikrasis Dievas norėtų, kad žiūrėtumėte į religiją? Ir kaip, jūsų manymu, netikri dievai norėtų, kad žiūrėtumėte į religiją? Tikrasis Dievas nori, kad į religiją žiūrėtumėte tiksliai taip, kaip apie tai kalbėjo Jėzus, sakydamas, kad Dievas yra Dvasia ir jį garbinti turite dvasioje ir tiesoje (Jono 4,24), ir sakydamas, kad turite tapti kaip maži vaikai (Luko 18,17). Kūrėjas neturi ko slėpti ir nori, kad atrastumėte tiesą, kuri jus išlaisvins nuo visų iliuzijų, kuomet patirsite neįtikėtiną džiaugsmą, kurį Kūrėjas jaučia išreikšdamas savo kūrybiškumą – patirsite Kūrėjo palaimos Dvasią. Ir priešingai, netikri dievai žmones sugeba motyvuoti tik per baimę, nes savo atskirties būsenoje yra praradę bet kokį tikrą džiaugsmą. Jie pažįsta tik dualistinį džiaugsmą, egzistuojantį poliariškume su savo priešingybe. Netikri mokytojai nori, kad gyventumėte religijos baimėje. Kodėl? Todėl, kad, jeigu geriau žinotumėte, niekada paskui juos nesektumėte, tad jų išgyvenimas priklauso nuo to, kad būtumėte laikomi neišmanyme. Ir pagrindinis būdas, kuriuo jie naudojasi religija, kad išlaikytų žmones neišmanyme, yra sukurti baime paremtą kultūrą, kurioje žmonės bijotų uždavinėti tam tikrus klausimus. O jeigu neuždavinėsite klausimų, kaip galėsite gauti atsakymus? Ir todėl, kaip galėsite ištrūkti iš iliuzijos, laikančios jus įkalintus ribotame tapatumo jausme?

Paprasta tiesa yra tokia, kad niekada neištrūksite iš savo dabartinio proto kalėjimo, kol nesiryšite kvestionuoti visų savo dabartinių įsitikinimų, įskaitant ir tuos, kurie jums buvo primesti išorinės religijos. Netikri dievai nori, kad galvotumėte, jog, jeigu užduosite uždraustus klausimus, nutiks siaubingi dalykai, bet jei tik aklai jais seksite, jūsų išganymas bus garantuotas. Kaip jau, tikiuosi, padėjau jums suvokti, nenutiks nieko blogo, jeigu uždavinėsite klausimus, tačiau aklas sekimas netikrais vadais tikrai nenuves jūsų į dangų. Tad, drįskite kvestionuoti visus savo dabartinio požiūrio į religiją aspektus, pradedant nuo paties esminio – savo požiūrio į Dievą – ir baigiant pačiais konkrečiausiais aspektais – doktrinomis ir ritualais, su kuriais jums teko susidurti.

Akivaizdu, kad tai, jog skaitote šią knygą, reiškia, jog jau pradėjote šį procesą, tačiau negalite tikėtis, kad jūsų proto išvalymo nuo dualistinių įsitikinimų procesas galės būti užbaigtas per – reliatyviai – trumpą laiką, kurio jums reikės šiai knygai perskaityti. Turėtumėte tai laikyti visą gyvenimą trunkančiu procesu, ir jeigu prašysite vidinio vedimo, studijuosite mokymus, suteikiančius jums platesnę perspektyvą į religiją, ir praktikuosite dvasines technikas, būsite apstulbinti pradėjusios vykti transformacijos.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels