Raktas 29: Kaip išsilaisvinti nuo netikrų mokytojų

Dabar jau paaiškinau, kad vieninteliai žmonės, turintys potencialą išlaisvinti Žemę nuo dualistinės religijos, yra tie, kurie priklauso aukščiausiems dešimčiai procentų. Tačiau, kad galėtumėte įvykdyti šį vaidmenį, privalote – kaip ir visada – pradėti nuo savo namų, nuo savo akyje egzistuojančio rąsto pašalinimo. Tai reiškia, jog iš esmės prašau jūsų padėti išlaisvinti likusią žmoniją nuo netikrų mokytojų įtakos. Tačiau kaip galėsite tai padaryti, jeigu patys nebūsite išsilaisvinę nuo netikrų mokytojų įtakos?

Turiu jums pasakyti, kad viena iš sunkiausių problemų, su kuria susiduria pakylėtieji mokytojai, yra kaip padėti dvasiškai brandžiausiems žmonėms suvokti, kad jie buvo paveikti netikrų mokytojų, idant jie tuomet galėtų palikti šiuos mokytojus ir jų melagingas idėjas. Ši problema turi keletą aspektų, ir apžvelgsiu juos šiame skyriuje.

Pradėkime nuo to, kas turėtų būti akivaizdžiausia problema. Visi dvasingi žmonės pripažįsta, kad už materialios visatos ribų egzistuoja kažkas daugiau, nesvarbu, ar jie tai vadintų Dievu, Šaltiniu, Pakylėtaisiais Mokytojais ar kažkuo kitu. Žinoma, dvasingas žmogus jaučia stiprią ištikimybę tam kažkam, jausdamas, jog privalo likti ištikimas Dievui arba dvasiniam mokytojui. Tame, žinoma, nėra nieko blogo, kadangi iš tiesų dera jausti tokią ištikimybę virš jūsų dvasinėje hierarchijoje egzistuojančioms būtybėms. Kaip paaiškinau, jūs neprogresuojate kaip atskiras individas, jūs progresuojate, tapdami viena su savo dvasiniu giminės medžiu, su Gyvenimo Upe. Dvasingi žmonės žino tai savo pasąmonėje, ir būtent dėl to jaučia sąmoningą poreikį išlikti ištikimais tiems, kuriuos jie laiko esančiais aukščiau už save hierarchijoje.

Tačiau, nors šis troškimas būti ištikimu yra konstruktyvus ir būtinas, su juo potencialiai gali kilti dvi problemos. Pirmoji yra ta, kad, nors esate ištikimi dvasinei būtybei, egzistuojančiai už Žemės ribų, potencialiai galite būti ištikimi vienam iš netikrų dievų, egzistuojančių emocinėje arba mentalinėje karalijoje. Arba galite būti ištikimi vienai iš tose karalijose egzistuojančių būtybių, prisistatinėjančiai dvasiniu mokytoju, galbūt netgi pakylėtuoju mokytoju. Šios būtybės apsimetinėja pakylėtosiomis būtybėmis, teigdamos, kad jos yra tikrasis Jėzus arba tikrasis Maitrėja, ir todėl jos yra apsišaukėlės. Jeigu prisieksite ištikimybę tokiam netikram dievui arba mokytojui, jums gali būti labai sunku nuo jų išsilaisvinti. Nes kaip galėsite išsilaisvinti, jeigu nepradėsite kvestionuoti pačios būtybės, o kaip galėsite tai padaryti, jeigu jos kvestionavimą laikysite ištikimybės stygiumi? Tad tai sukuria užburtą ratą, ir vienintelis šį užburtą ratą išardyti galintis asmuo esate jūs.

Privalote ryžtis suprasti, kad savo Dievo ar mokytojo kvestionavimas nėra ištikimybės stygius. Kodėl ne? Todėl, kad, jeigu jūsų Dievas arba mokytojas yra tikri, jiems nebus jokia problema, jeigu juos kvestionuosite. Tikrieji Dievo atstovai neturi ko slėpti ir žino, kad augti galite tik uždavinėdami klausimus. Tad natūralu, jog ateina momentas, kai iš tiesų imate kvestionuoti savo mokytoją ar net ir savo Dievą. Kaip mėginau paaiškinti, Kūrėjas yra už formų pasaulio ribų, tad nėra jokio įvaizdžio arba dvasinio mokymo, kurie galėtų tiksliai pavaizduoti Kūrėjo Esybės pilnatvę. Tad kaip galėtumėte pažinti šią pilnatvę? Tai padaryti galite tik tiesiogiai ją patyrę, o tai patirti galėsite, tik ryždamiesi peržengti visų išorinių mokymų ribas. Ribas galite peržengti tik tuomet, jeigu esate pasiryžę kvestionuoti, ir todėl Kūrėjas žino, kad kvestionavimas yra bet kokio progreso Alfa ir Omega, pradžia ir pabaiga. Tie, kurie mano viską žinantys, visada yra toli nuo tikrosios Kūrėjo Dvasios, kad ir kokiais išmintingais save belaikytų.

Pirmoji problema yra ta, kad dvasingi žmonės gali būti ištikimi netikram dievui arba netikram mokytojui, egzistuojančiam už fizinio pasaulio ribų. Antroji problema yra ta, kad daugelis dvasingų žmonių yra patikėję, jog būti ištikimu Dievui reiškia, kad turite būti ištikimi organizacijai, doktrinai, religiniam lyderiui arba guru, kurie teigia atstovaujantys Dievą Žemėje. Tad jie nedrįsta kvestionuoti išorinės organizacijos, jos doktrinų arba jos lyderių, manydami, jog, jeigu tai padarytų, parodytų neištikimybę Dievui. Tačiau, kaip mėginau paaiškinti, dauguma dvasinių ir religinių organizacijų buvo paveiktos dualistinės sąmonės. Ir kaip kada nors bus įmanoma jas išlaisvinti nuo šios sąmonės, jeigu nariai nenorės uždavinėti klausimų?

Dualizmo jėgos, tarp jų ir jūsų pačių ego bei puolusios būtybės, nejaučia nė menkiausios ištikimybės tikrajam Dievui. Tad, jeigu nekvestionuosite jų įtakos savo religijai, iš tiesų būsite ištikimi joms, užuot buvę ištikimi Dievui. Jos iškraipė jūsų religiją, paversdamos ją visiška priešingybe tam, kuo Dievas norėjo, kad ji būtų, ir jūs leidžiate toliau tam tęstis tylėdami. Tylėjimas vardan ištikimybės Dievui yra absoliučiai nelogiškas. Tie, kurie iš tiesų yra ištikimi Dievui arba tikrajam dvasiniam mokytojui, kvestionuos viską išorinėje organizacijoje, kuri yra paveikta dualizmo. Ir jie nepaliaus to daryti tol, kol pamatys pozityvius pokyčius arba kol nuspręs judėti toliau ir pereis prie kitų dalykų.

Tiktai netikri dievai ir netikri mokytojai nori kažką nuslėpti, ir būtent dėl to jie nori jus įtikinti, kad neturėtumėte jų kvestionuoti, nes privalote būti ištikimi Dievui. Jie žino, kad, jeigu pradėsite atidžiai juos tirti, pamatysite jų tikrąjį veidą, ir vienintelis būdas, kuriuo jie gali toliau apgaudinėti dvasingus žmones, yra priversti juos liautis uždavinėti klausimus. Nes vos tik žmonės pradės uždavinėti klausimus, jie aiškiai pamatys, kad atsakymų nėra arba atsakymai yra visiškai nelogiški. Ir tuomet žmonės pradės praregėti iš netikrų doktrinų ir suvoks, jog jiems reikia ieškoti tikro mokytojo. Tad, jeigu aukščiausi dešimt procentų nori išpildyti savo vaidmenį, išlaisvindami Žemę nuo netikrų mokytojų įtakos, jiems reikia pradėti kvestionuoti visus savo dvasinio gyvenimo aspektus, tarp jų savo Dievą, savo doktrinas, savo išorinę organizaciją ir išorinį guru. Jeigu nenorite kažko kvestionuoti – jeigu turite šventųjų karvių, kurias laikote neliečiamomis – neinate tikruoju keliu į dvasinę laisvę.

***

Egzistuoja klaidingai pasirinkta ištikimybė – ištikimybė ne tai būtybei – ir egzistuoja netikra ištikimybė – esate ištikimi išoriniam atstovui, o ne transcendentiniam Dievui – ir jums reikia įveikti abi šias klaidingas ištikimybes. Nuo ko galėtumėte pradėti? Viskas galiausiai susiveda į įžvalgumą, gebėjimą atskirti vieningą Kristaus proto tiesą – dualistinių priešingybių neturinčią tiesą – nuo daugybės antikristo proto „tiesų“. Žinoma, tai yra viena iš pagrindinių Kristiškumo charakteristikų, tačiau tai nėra intelektualus arba analitinis gebėjimas. Tai yra intuityvus gebėjimas, tai reiškia, kad jis yra grįstas tiesioginiu vidiniu patyrimu. Kai pasiekiate Kristiškumą, įgyjate tiesioginį Dievo realybės patyrimą, ir todėl galite patirti skirtumą – vibracijų skirtumą – tarp to, kas egzistuoja vienovėje su Dievo realybe, ir to, kas egzistuoja atskirai nuo šios realybės. Pavyzdžiui, galite klausyti dvasinio mokytojo, ir nors jūsų išorinis protas gali nesugebėti atrasti jokių trūkumų sakomuose žodžiuose, patiriate, kad žmogaus vibracijoms ir intencijoms kažko trūksta. Žinote, kad kažkas čia yra ne taip, nors ir nesugebėtumėte išreikšti to taip, kad tai galėtų suvokti arba priimti analitinis protas.

Tad tuo noriu pasakyti, kad visi dvasingi žmonės turi tam tikrą Kristaus įžvalgumo laipsnį: kitaip jie nerodytų jokio susidomėjimo dvasine gyvenimo puse. Tad nors galite galvoti, kad įžvalgumas skamba kaip kažkas abstraktaus arba sudėtingo, jūs iš tiesų jau turite tam tikrą Kristaus įžvalgumo laipsnį. Tačiau egzistuoja pora klausimų, kuriuos turite užduoti.

Pirmasis yra tai, ar jūsų įžvalgumas yra išvystytas iki pilno potencialo, ir atsakymas yra kuo tikriausias „Ne!“ Kaip galiu tai sakyti? Todėl, kad, jeigu jūsų įžvalgumas būtų pilnai išvystytas, jūsų jau nebebūtų įsikūnijime Žemėje, nes jau būtumėte pakilę. Sakau tai ne tam, kad jus nuvilčiau, bet kad padėčiau jums pripažinti, jog tol, kol esate Žemėje, yra protinga stengtis gilinti savo įžvalgumą. Ir kaip jums tai daryti? Darote tai tuo pačiu būdu, kaip ugdydamiesi bet kuriuos kitus įgūdžius – per praktiką. Ir čia priėjome antrąjį klausimą, kurį turėtumėte užduoti.

Sakiau, kad visi dvasingi žmonės turi įžvalgumą, tačiau tikrasis klausimas čia yra tai, ar jie iš tiesų juo naudojasi? O tiksliau, ar jie juo naudojasi selektyviai, manydami, kad kai kurių jų dvasinio gyvenimo aspektų nėra būtina kvestionuoti? Ego yra įsitraukęs į nesibaigiančias saugumo paieškas, į norą pasijusti išganytu. Vienas to aspektas yra, kad jis visada ieško Dievo, dvasinio mokytojo arba išorinės organizacijos, kurie būtų patys aukščiausi ir galėtų garantuoti jūsų išganymą. Kitaip tariant, vien tai, kad esate šios organizacijos narys arba esate šio guru pasekėjas, leidžia jūsų ego jaustis išganytam. Ir kai jau yra priėmęs šį įsitikinimą, jūsų ego nenori kvestionuoti savo saugumo jausmo šaltinio. Todėl ego mėgins sukurti „saugias zonas“ arba mentalines šventąsias karves jūsų prote, tokias vietas, kurių jums regimai nereikia kvestionuoti, kuriose jums nereikia naudotis savo Kristaus įžvalgumu. Galite kvestionuoti kitus dvasinius mokytojus, bet tik ne savo. Galite kvestionuoti kitas religines doktrinas, bet tik ne savo. Galite kvestionuoti kitų dvasinių lyderių elgesį, bet tik ne savo lyderių elgesį. Galite kvestionuoti daugelį idėjų, tačiau egzistuoja tam tikri įsitikinimai, kurių niekada neturėtumėte kvestionuoti. Kitaip tariant, galite kvestionuoti kitų žmonių akyse esantį krislą, bet šiukštu nekvestionuokite rąsto savo akyje.

Norėdami daryti maksimalų progresą, turite įsisąmoninti šias pilkas zonas, šias šešėliuotas zonas, kurioms netaikote savo Kristaus įžvalgumo. Ir tuomet turite leisti savo šviesai šviesti, idant ji galėtų sudeginti visus šešėlius – kuriuose siekia pasislėpti ego ir netikri mokytojai. Tad esmė čia yra priimti keletą labai aiškių sprendimų. Ar iš tiesų norite būti žmoniją nuo netikrų mokytojų išlaisvinančio judėjimo dalimi? Jeigu taip, pradėkite nuo savo pačių išlaisvinimo, ir tuomet aiškiau pamatysite, kaip galite išlaisvinti kitus. Ar esate pasiryžę pripažinti, kad šiame pasaulyje ir už jo ribų egzistuoja netikri mokytojai? Ar esate pasiryžę pripažinti, kad buvote jų paveikti, o gal verčiau rinksitės likti neišmanyme?

Leiskite man jums duoti vertingą priemonę, įvertinant, ar turite dvasinių šventųjų karvių, tokių savo dvasinio gyvenimo vietų, kuriose jūsų ego priešinasi klausimams. Kaip sakiau anksčiau, ego esmė yra priešintis gyvenimo tėkmei, Gyvenimo Upei. Todėl ego nuolatos mėgina apginti savo iliuzijas nuo tiesos šviesos. Realybėje, nė viena iliuzija negali pakelti tiesos šviesos, ir tamsa negali išlikti, kai įjungiate šviesą. Tad ego nuolatos mėgina neleisti jums įjungti šviesos savo prote, atrandant ir priimant supratimą, peržengiantį dualistinių ego iliuzijų ribas. Vos tik aptinkate bet kokį svyravimą ir nenorą ištirti savo įsitikinimus, ar bet kokį nenorą pamąstyti apie naujas žinias, galite žinoti, kad čia veikia ego.

Situacija yra labai paprasta, ir ją aprašė Jėzus palyginime apie tai, kaip statote savo namą ant smėlio, o ne ant uolos (Mato 7,24). Jeigu jūsų dvasiniai įsitikinimai bus pastatyti ant lakaus dualistinės sąmonės smėlio, jiems neišvengiamai grasins tiesos šviesa, ir todėl jūs priešinsitės tiesai, priešinsitės klausimams. Tačiau, jeigu jūsų įsitikinimai bus pastatyti ant Kristaus uolos, jums nebus jokio poreikio priešintis tiesai, ir todėl galėsite atvirai ištirti bet kokias jums ateinančias idėjas, atmesdami tas, kurios nevibruoja tiesa, ir priimdami tas, kurios vibruoja. Kaip išsireiškė Buda: „Netikėkite niekuo, kas neracionalu; neatmeskite nieko kaip neracionalaus, pirma gerai nepatikrinę.“ Tiktai ego priešinasi atidžiam naujų idėjų ištyrimui, prieš jums jas priimant arba atmetant.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Visrakčiai į dvasinę laisvę.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2007 Kim Michaels