9 | Jūsų vidinis dialogas

Norėčiau pasukti kalbą šiek tiek kita kryptimi ir paprašyti jūsų atlikti vieną pratimą. Duosiu jums labai nedaug instrukcijų prieš šį pratimą, kad galėtumėte gauti atviresnę ir tikresnę reakciją. Vienintelis fizinis reikalavimas yra turėti pasiruošus rašiklį ir popieriaus lapą, kad galėtumėte užsirašyti savo reakciją.

Jums reikia įsisąmoninti tai, ką psichologai vadina jūsų vidiniu dialogu. Tai yra dialogas, kuriame kalbate patys su savimi, dažnai savo galvoje, o kartais ir garsiai. Galbūt jau žinote apie šį vidinį dialogą, ir tiesiog noriu jūsų paprašyti atkreipti į jį dėmesį šio pratimo metu. Jeigu nesate susipažinę su vidinio dialogo koncepcija, prašau jūsų pamąstyti apie situaciją, kuri jums buvo didelė našta. Įvykus šiai situacijai, jūs išgyvenate ją vėl ir vėl savo mintyse, mąstydami apie tai, kas turėjo įvykti, ir ko neturėjo įvykti. Taip pat galite pamąstyti apie tai, kaip kartais svajojate, ką norėtumėte pamatyti įvykstant savo gyvenime, vėl ir vėl įsivaizduodami tai savo galvoje, tikėdamiesi, kad galbūt tai įvyks. Tokie pokalbiai su savimi psichologų yra vadinami vidiniu dialogu, ir šio pratimo metu jums reikia atkreipti į tai dėmesį.

Platesne prasme, norint iš tiesų atskleisti savo mirtingojo aš blokus, kurie trukdo jūsų progresui kelyje, jums reikės pradėti atkreipti dėmesį į savo vidinį dialogą. Daugeliu atvejų šį vidinį dialogą palaikys būtent jūsų mirtingasis aš. Įsiklausydamas į šį dialogą, Sąmoningasis AŠ gali apnuoginti mirtingąjį aš ir jo dualistinius samprotavimus. Kai kuriais atvejais, jūsų vidinis dialogas yra pratęsiamas tarp Sąmoningojo AŠ ir mirtingojo aš. Tuo atveju jūs taip pat galite kažko išmokti iš savo mirtingojo aš gaunamų atsakymų. Kai kuriais atvejais jums bus būtina sąmoningai pasitraukti iš šių pokalbių su savo mirtinguoju aš, kadangi jie veda į niekur. Kitais atvejais jūsų vidinis dialogas, ar bent jo dalis, taip pat gali ateiti iš aukštesnės jūsų esybės dalies, mėginančios apšviesti jus ir parodyti jums teisingą kelią.

***

Noriu paprašyti jūsų sudalyvauti tolimesniame pratime. Norėčiau, kad įsivaizduotumėte sėdintys patogioje kėdėje, stovinčioje ant didingų kalnų apsupto ežero kranto. Ežerą juosia aukštos pušys, skleidžiančios joms būdingą kvapą, dėl kurio visas oras yra tyras ir šviežias. Paukščiai džiaugsmingai čiulba pušų viršūnėse. Priešais jus plyti sodraus mėlynumo kalnų ežeras – ramus tarsi veidrodis. Virš jo tvyro nedidelis rūkas, tačiau vis tiek galite matyti priešingą ežero krantą ir už miško matote nepaprasto grožio kalnų grandinę. Visa scena spinduliuoja ramybę ir tylą.

Prašau jūsų įsivaizduoti šią situaciją ir leisti sau pajusti šio nuostabaus ežero ramybę ir tylą. Paskirkite tam kelias minutes, jeigu norite, užmerkite akis ir įsivaizduokite, kad sėdite prie šio kalnų ežero, jausdami visišką ramybę, be jokių savo kasdienių rūpesčių. Ir dabar, kai jau esate atsisėdę prie ežero ir jaučiate ramybę, prašau jūsų įsivaizduoti, jog pajaučiate už jūsų stovinčią būtybę. Ši būtybė yra Dievas, kad ir kokia forma įsivaizduotumėte Dievą. Dabar jūsų prašau susitelkti į savo vidinį dialogą ir pamatyti, kokios mintys ir žodžiai iškyla jūsų prote apie Dievą, ir kaip jūs žvelgiate į Dievą. Prašau jūsų greitai užsirašyti jums atėjusias mintis. Prašau neanalizuoti šių minčių, prašau nemėginti įvertinti, ar jos yra priimtinos pagal kažkokį standartą. Tiesiog užrašykite jums atėjusias mintis apie Dievą.

Ir dabar, kai jau būsite užrašę savo mintis apie Dievą ir Dievo buvimą, prašau jūsų įsivaizduoti, kad Dievas atėjo jums suteikti galimybę paprašyti atleidimo už klaidą, kurią padarėte tolimoje praeityje, nusigręždami nuo Dievo. Jums įsivaizduojant, ką jums reikštų atsisukti veidu į Dievą ir paprašyti atleidimo, vėl prašau nukreipti savo dėmesį į savo vidinį dialogą šia tema. Tuomet greitai užrašykite jums atėjusias mintis, jų visiškai neanalizuodami.

Aš dabar jūsų prašau įsivaizduoti, kad už jūsų stovintis Dievas jums jaučia vien besąlyginę ir begalinę meilę. Jeigu ryšitės pakilti, apsigręžti, pasitikti ir apkabinti Dievą, Dievo meilė jums ištirpdys visus negatyvius jausmus Jam ir visus netobulus savivaizdžius. Dabar jūsų prašau pamąstyti, ką jūsų vidinis dialogas sako jums apie galimybę apkabinti Dievą ir priimti besąlyginę Dievo meilę. Ką jūsų vidinis dialogas sako apie sąlygas, kurios neleistų jums to padaryti? Vėlgi, greitai užsirašykite savo mintis, jų neanalizuodami.

Mano mylimos širdys, šiuo pratimu galite naudotis, kad atskleistumėte gilesnius savo mirtingojo aš sluoksnius ir dualistinius samprotavimus, kuriais jūsų mirtingasis aš naudojosi, kad neleistų jums pradėti eiti keliu, atvesiančiu jus prie tikrojo išganymo, kuris yra vienovė su jūsų Dievu. Esminis raktas, atliekant šį pratimą, yra turėti atvirą protą ir užrašyti savo vidinį dialogą, jo neanalizuojant rašymo metu. Jeigu kartosite šį pratimą, siekdami vis didesnio spontaniškumo užrašinėdami savo atsakymus, palaipsniui atskleisite dualistinius įsitikinimus, iš kurių yra sudarytas jūsų mirtingasis aš. Tai jus įgalins pakeisti šiuos dualistinius įsitikinimus Kristaus tiesa.

Pamąstykite apie tai, ką kalbėjau anksčiau, tai yra, kad jūsų tapatumo šerdis – Sąmoningasis AŠ – yra raktas į jūsų kilimą arba leidimąsi sąmonėje. Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą susitapatinti su kuo tiktai nori, ir raktas į augimą yra išlaisvinti Sąmoningąjį AŠ nuo bet kokio tapatinimosi su mirtinguoju aš. Jūs galite susitapatinti su dvasine būtybe, kuria esate, su Dievo individualizacija, kuria esate, ir galite atskleisti tikrąjį individualumą, įtvirtintą jūsų AŠ ESU Esatyje. Kad galėtumėte išsilaisvinti iš mirtingojo aš, jums reikia sąmoningai pripažinti faktą, kad jūsų mirtingasis aš yra kalėjimas, pastatytas iš daug individualių plytų, ir kiekviena plyta reprezentuoja dualistinį melą, kuriuo patikėjote. Tiktai sąmoningai pamatydami šiuos melus, ir pamatydami tiesą, kuri jus išlaisvins, galėsite ištrūkti iš šio mirtingojo aš kalėjimo, galėsite išlaisvinti savo savasties sferą nuo mirtingojo aš elementų, nuo antikristo sąmonės elementų, kurie jus tempia žemyn kaip gravitacinė jėga.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Meilė gyvenimui.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels