11 | Vienovė yra džiaugsmo šaltinis

Mano mylimos širdys, mes dabar pasiekėme kritinį tašką šių mokymų serijoje, perduodamų iš mano širdies į jūsų. Šis taškas yra kritinis, nes, jeigu pilnai nesugersite ir nepriimsite to, ką ruošiuosi jums pasakyti, mano mėginimai padėti jums priimti gausingą gyvenimą bus nuėję veltui. Užuot nusekę manimi į gausingą gyvenimą, jūs nuseksite – arba nepaliausite sekti – apsišaukėliais guru, vedančiais jus į stygiaus ir kančių gyvenimą.

Sąmoningasis AŠ nusprendė eksperimentuoti su dualistine sąmone ir palaipsniui vis giliau ir giliau grimzdo į šią proto būseną, kol galiausiai praradote sąmoningą ryšį su savo AŠ ESU Esatimi, nupuldami į žemesnę sąmonės būseną. Tą akimirką, kai praradote šią ryšio giją, gimė jūsų mirtingasis aš. Šis mirtingasis aš yra priešas viduje, kuris ranka rankon dirba su priešu išorėje – su antikristo jėgomis, ir kartu jie stengiasi išlaikyti jus įstrigusius dualistinėje sąmonėje neribotam laikui. Jie tai daro visais įmanomais būdais, ir jau aprašiau jums kai kurias iš šių jėgų naudojamų strategijų, kuriomis jos stengiasi išlaikyti jus įkalintus. Ir dabar jums papasakosiu apie pagrindinę, pamatinę strategiją, kuria naudojasi dualizmo jėgos, idant išlaikytų jus įkalintus šioje proto dėžutėje. Norint suprasti šią strategiją, ir kaip ji prieš jus yra naudojama, jums reikia suvokti centrinę savo mirtingojo aš charakteristiką.

Sąmoningasis AŠ yra jūsų laisvos valios centras. Būtent Sąmoningasis AŠ priiminėja sprendimus. Būtent Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą priimti sprendimus, kurie būtų harmonijoje su Dievo įstatymais ir valia, arba priimti sprendimus, kurie būtų disharmonijoje su Dievo valia ir Dievo įstatymais. Viskas jūsų gyvenime sukasi apie Sąmoningąjį AŠ ir jūsų priimamus sprendimus. Sąmoningasis AŠ, bet kurią akimirką, yra tuo, kuo save laiko. Sąmoningasis AŠ sprendimus priiminėja, remdamasis savo dabartiniu tapatumo jausmu, savo dabartiniu supratimu ir tikėjimo sistema. Sąmoningasis AŠ buvo sukurtas kaip grynosios Dievo sąmonės tąsa. Jo prigimtyje yra troškimas būti Gyvenimo Upės dalimi, tekėti su Dievo kūrinijos Visuma ir tapti daugiau. Sąmoningasis AŠ taip pat nori elgtis teisingai. Sąmoningasis AŠ visada mėgina rinktis tai, kas būtų harmonijoje su jo egzistavimo tikslu ir pagerintų jo paties gyvenimą ir Dievo kūrinijos Visumos gyvenimą – pagal Sąmoningojo AŠ šiuo metu turimą savo tapatumo ir savo ryšio su Dievo Visuma supratimą.

Sąmoningasis AŠ visada renkasi tą galimybę, kurią laiko geriausia sau ir geriausia Visumai. Problema čia yra ta, kad, Sąmoningajam AŠ pradėjus tapatintis su dualistiniu protu, jis nebesugeba matyti, kas jam yra geriausia ir kas yra geriausia Visumai. Vietoj to, vienintelės jo matomos pasirinkimo galimybės yra grįstos dualistine sąmone. Ir tuomet kad ir ką Sąmoningasis AŠ bepasirinktų, jis dar giliau nugrims į dualistinę sąmonę. O peržengęs kritinį tašką, kuriame praranda ryšio giją su AŠ ESU Esatimi, jis nebesugeba matyti išėjimo iš labirinto, kuriame kiekvienas pasirinkimas veda į aklavietę. Įsivaizduokite vieną iš labirintų, kuriuos galite atrasti įvairiose pasaulio vietose, sukurtą iš aukštų gyvatvorių. Įsivaizduokite, kad stovite ant aukštai virš labirinto iškilusios platformos ir žiūrite žemyn į ją ir į žmones, mėginančius atrasti išėjimą iš labirinto. Kai žvelgiate į labirintą iš viršaus, yra labai lengva matyti, kurie takai baigiasi aklaviete, o kuris takas veda iš labirinto. Dabar įsivaizduokite, kad pakeičiate savo perspektyvą ir atsiduriate labirinto viduje, ir aplinkui save nieko daugiau nematote kaip tik žalias sienas. Staiga jums pasidaro neįmanoma žinoti, kuris takas baigiasi aklaviete, o kuris veda prie išėjimo. Ir tai iš tiesų yra skirtumas tarp to, kai turite pasiekę tam tikrą Kristaus sąmonės laipsnį, tam tikrą ryšį su savo AŠ ESU Esatimi, ir kai esate visiškai įstrigę dualistinėje sąmonėje.

Mirtingasis aš ir šio pasaulio princas žino, kad Sąmoningasis AŠ nėra kvailas ir nori elgtis teisingai. Kaip jie gali priversti jus daryti tai, kas kyla iš dualistinės sąmonės ir todėl žeidžia jus patį? Jie tai gali daryti, tik supainiodami Sąmoningąjį AŠ reliatyvia, dualistine tikėjimo sistema, kuri paslepia realybę, jog tam tikri veiksmai gali jus sužeisti. Dualizmo karalijoje viskas yra reliatyvu, ir jūsų mirtingasis aš visada gali atrasti pateisinimą tam, ką nori daryti. Kai žvelgiate į gyvenimą per šį dualizmo filtrą, nematote, kad viskas, ką darote – net ir tai, kas atrodo gera – tik dar tvirčiau jus įkalina antikristo sąmonėje.

***

Kai Sąmoningasis AŠ nusprendė eksperimentuoti su dualistine sąmone, jis priėmė sprendimą tai daryti. Žinoma, tą daryti jį gundė pats šios dualistinės sąmonės egzistavimas. Sąmoningasis AŠ dar nebuvo susikūręs mirtingojo aš savo savasties sferoje, tačiau jis pasidavė priešo išorėje, žaltiškos sąmonės gundymams. Tai buvo sprendimas, kurį Sąmoningasis AŠ priėmė dėl to, kad pradėjo abejoti savo dvasiniu mokytoju ir jo instrukcijomis. Jis pradėjo svarstyti, kas nutiktų, jeigu, užuot sekęs savo dvasinio mokytojo instrukcijomis, nuspręstų palikti saugias šių instrukcijų ribas. Kodėl Sąmoningasis AŠ pasirinko tai daryti? Daugiausia jis tai padarė dėl savo troškimo būti daugiau, kuris buvo apjungtas su jo patirties trūkumu, ypač dualistinės sąmonės patirties trūkumu. Sąmoningasis AŠ pradėjo svarstyti: „Galbūt galėčiau patirti kažką daugiau, palikdamas Dievo įstatymų rėmus ir mokytojo instrukcijas? Koks tai būtų jausmas, kas nutiktų, jeigu pradėčiau eksperimentuoti su dualistine sąmone? Ar tapčiau daugiau, ar įgyčiau patirčių, kurios būtų neįmanomos, pasiliekant šiuose rėmuose ir sekant mokytojo nurodymais?“

Ėmęs eksperimentuoti su dualistine sąmone, Sąmoningasis AŠ iš tiesų įgijo patirčių, kurios buvo kitokios nei tos, kurias būtų galėjęs gauti pasilikdamas vienovėje. Žvelgiant iš tam tikros perspektyvos, galėtume sakyti, kad iš tiesų buvo kažkas daugiau – tai reiškia, kažkas kitoniško,– ką buvo galima patirti vienovės ribų, nei būtų buvę įmanoma patirti vienovės viduje. Problema čia yra ta, kad, eksperimentuodamas su dualistine sąmone, Sąmoningasis AŠ netapo daugiau, nei buvo prieš paragaudamas šios proto būsenos. Priešingai, Sąmoningasis AŠ tapo mažiau, nei buvo sukurtas būti, mažiau nei buvo prieš pradėdamas eksperimentus su dualizmu. Užuot save laikęs nemirtinga dvasine būtybe su neribotu kūrybiniu potencialu, Sąmoningasis AŠ save pradėjo laikyti ribota būtybe, įkalinta savo ankstesniuose pasirinkimuose ir uždaryta apribojimų dėžutėje.

Kuo giliau leidotės į dualistinę sąmonę, tuo daugiau apribojimų priėmėte, laikydami juos tikrais ir neišvengiamais. Vis giliau ir giliau grimzdote į apribojimus, stygių ir kančias, tapdami mažiau už Dievuje laisvą, nemirtingą būtybę, kuria buvote sukurti būti. Tai iš tiesų gali suteikti naują prasmę senajam posakiui, kad mažiau yra daugiau. Nes iš tiesų, jeigu ieškosite daugiau, išeidami už vienovės su Dievu ribų, apribodami savo kūrybinį potencialą, visko turėsite mažiau.

Dievas jums davė laisvą valią. Jums nebuvo būtina imti eksperimentuoti su dualistine sąmone. Tačiau praktiškai yra neišvengiama, kad bent kai kurie bendrakūrėjai pasirinks eksperimentuoti su šia sąmonės būsena. Jūsų gyvybės srautas nebuvo sukurtas su pilna Dievo sąmone, ir todėl neturėjote absoliutaus žinojimo, kas nutiks, jums pradėjus eksperimentuoti su dualistine sąmone. Ir jūs taip pat neturėjote jokių ankstesnių patirčių, kurios jums būtų galėjusios suteikti atskaitos tašką. Vienintelis dalykas, kurį galėjote daryti, buvo sekti mokytojo instrukcijomis, tačiau šis mokytojas buvo jūsų išorėje. Ir dabar kyla klausimas: „Ar galite sekti išorinio mokytojo nurodymais, įsisavindami šiuos nurodymus, kol jie iš tiesų taps jūsų pačių dalimi ir jūs suprasite, kodėl šie nurodymai buvo duoti? O gal priešingai, jums reikia patirti, ką reiškia eiti prieš mokytojo nurodymus, idant sužinotumėte, kas nutiks. Kuomet bandymų ir klaidų metodu, galėtumėte priimti sprendimą ir suprasti, kodėl mokytojas davė šiuos nurodymus?“

Yra du būdai augti. Pirmasis būdas yra sekti tikru dvasiniu mokytoju, kol būsite pilnai sugėrę mokytojo instrukcijas, kol būsite pasiekę visišką vienybę su mokytoju, per kurią žinosite, kodėl jis davė šiuos nurodymus. Į mokytoją nebežiūrėsite kaip į išorinę būtybę ir į jo nurodymus nebežiūrėsite kaip ateinančius iš išorinio šaltinio. Būsite išplėtę savo savasties jausmą, ir į jį dabar bus įtrauktas ir mokytojas. Eidami vienovės siekimo su Dievo Visuma keliu, būsite tapę viena su mokytoju. Laikysite jį savo aukštesnės esybės dalimi ir į jo instrukcijas žiūrėsite kaip ateinančias iš jūsų pačių aukštesniojo aš.

Tikrasis kelias į išganymą yra plėsti savo vienovę su Dievu, kol pasieksite pilną Dievo sąmonę, visišką vienovę su savo Kūrėjo Visuma. Kaip tiltą link šios vienovės su Dievo Visuma, Kūrėjas jums sukūrė kelią, kuriuo galite eiti. Šiame kelyje jums yra duodamas išorinis mokytojas, kuris turi daugiau patirties už jus. Jeigu seksite mokytojo nurodymais ir seksite jais vienovės dvasioje, galiausiai pasieksite vienovės būseną su mokytoju. Tai yra tarpinis žingsnis į vienovės su jūsų Kūrėju pasiekimą. Kai jūsų gyvybės srautas pirmą kartą iškeliauja į materialią visatą, įvyksta tam tikra užmarštis ir jūs netenkate tiesioginio pajautimo, kad esate viena su savo Kūrėju, kad esate savo Kūrėjo tąsa. Jūs žinote turintys AŠ ESU Esatį, kuri yra dvasinė Esybė, gyvenanti aukštesnėje karalijoje, tačiau pilnai nesuvokiate, kad jūsų AŠ ESU Esatis yra jūsų Kūrėjo tąsa. Norėdamas padėti jums priaugti iki šio suvokimo, jūsų Kūrėjas jums duoda dvasinį mokytoją, kuris egzistuoja tame pačiame vibracijų lygmenyje, į kurį nusileido Sąmoningasis AŠ. Ir jūs dabar galite matyti ir suprasti išorinį mokytoją savo dabartiniame sąmoningumo lygmenyje, ir todėl galite girdėti mokytojo instrukcijas. Ir tai iš tiesų buvo Rojaus Sodas, simbolizuojantis sąmonės būseną, kurią gyvybės srautas turėjo pirmą kartą nusileidęs į tankesnes materialios visatos energijas.
Priešingai nei mano kai kurie žmonės, ir priešingai nei moko kai kurios religijos, jūs nebuvote tiesiog paimti ir įmesti į pasaulį be jokios pagalbos, be jokio ryšio su dvasine karalija. Jums buvo suteikta saugi aplinka, kurioje turėjote mylintį mokytoją, galėjusį duoti jums nurodymus. Aukščiausias šios aplinkos potencialas buvo toks, kad jūs ne tik kad būtumėte sekę mokytojo nurodymais, bet būtumėte pradėję matyti, kas slepiasi už šių nurodymų, ir būtumėte pradėję pasiekti vienovės jausmą su mokytoju. Ir tuo būdu būtumėte pasiekę tą patį dvasinio sąmoningumo lygmenį, tokį patį pasiekimų lygmenį, kaip ir mokytojas. Tai jus būtų pakylėję į aukštesnę vienovę su Dievu, iki tokio lygmens, kuomet jums būtų nebeįmanoma prarasti vienovės jausmo, nes būtumėte visam laikui susitapatinę su savo AŠ ESU Esatimi. Būtumėte pilnai įsisąmoninę ir priėmę, kad esate Dievo tąsa ir kad Sąmoningasis AŠ gali susitapatinti ir tapti viena su jūsų Kūrėjo Visuma, net ir su grynosios Dievo Esybės Visetu.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Meilė gyvenimui.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels