15 | Keturi visatos lygmenys

Viskas yra sukurta iš Materijos Šviesos. Jūsų Kūrėjas sukūrė Materijos Šviesą ir ši šviesa buvo naudojama kurti sferas sferose, pasaulius pasauliuose, kurie driekiasi nuo aukščiausio Dievo kūrinijos lygmens iki pat materialios visatos. Su kiekvienos tolimesnės sferos sukūrimu, Materijos Šviesos vibracijos būdavo pažeminamos iki kitokio dažnių spektro. Kiekvienoje sferoje egzistuoja daug skirtingų dažnių, skirtingų sluoksnių.

Materiali visata yra sukurta iš dvasinės šviesos, kuri buvo pažeminta vibracijose iki tam tikro dažnių spektro. Materialiame spektre egzistuoja keturi skirtingi dažnių, arba vibracijų, lygmenys. Vaivorykštės spalvos yra sukurtos iš skirtingų spalvų šviesos. Šviesos spinduliai turi skirtingas spalvas, kadangi vibruoja skirtingais dažniais. Egzistuoja keturi dažnių lygmenys, iš kurių yra sudaryta materiali visata. Kai dvasinės šviesos vibracijos yra pažeminamos, ji pirmiausia patenka į aukščiausią materialios karalijos spektrą, kurioje įgyja tam tikrą formą. Tekėdama per kiekvieną iš tolimesnių lygmenų, šviesa įgija tankesnę, materialesnę formą, kol galiausiai įgauna pačią tankiausią formą, tą formą, kurią gali aptikti jūsų fizinės juslės.

Keturi materialios visatos lygmenys atitinka keturias sferas, arba kūnus, kurie kartu sudaro visą visatą. Fizinė visata, kurią gali aptikti jūsų juslės ir iš materijos sukurti moksliniai instrumentai tėra ledkalnio viršūnė. Fizinė visata savo vibracijomis yra žemiausia iš keturių karalijų, tad tai, kas yra įkūnyta materijos karalijoje, yra aukštesnėse karalijose į darbą paleistų jėgų rezultatas. Ir kaip sakė Šekspyras: „Daugiau dalykų Dangus ir Žemė slepia“, – ir šis daugiau yra kiti trys materialios visatos lygmenys.

***

Ši tiesa žmonėms buvo žinoma tūkstančius metų. Ji buvo žinoma senovės egiptiečiams ir graikams, ji buvo žinoma Jėzui, ir jis jos mokė savo mokinius, duodamas jiems pažangesnius mokymus, kurių negalėjo duoti minioms (Morkaus 4,34). Vėliau ji buvo žinoma viduramžių alchemikams ir krikščionių mistikams, kurie praktikavo dvasinę krikščionybės versiją, slėpdamiesi nuo tradicinės bažnyčios įtaraus žvilgsnio. Deja, šiuolaikinis mokslas tyčiojasi iš savo paties ištakų – alchemikų, kalbėjusių apie keturis elementus, kuriuos jie vadino ugnimi, oru, vandeniu ir žeme, ir apie penktąjį elementą – eterį, kuris reprezentuoja dvasinę karaliją. Mokslas padarė daug atradimų, kurie iš tiesų patvirtina šių keturių materialios visatos lygmenų egzistavimą, tačiau kol kas niekas nesujungė taškų ir nepamatė tarp fizikos, ypač kvantinės fizikos, ir senovės mokymų egzistuojančių paralelių.

Aš jums vėl duosiu linijišką realybės paveikslą, nors realybė nėra tokia linijiška kaip norėtų galvoti jūsų išorinis protas. Prašau jūsų nepamiršti, kad egzistuoja gilesni supratimo lygmenys, ir kad aš jums čia duodu šiek tiek supaprastintą paveikslą. Keturių materialios visatos lygmenų egzistavimas turi universalią ir individualią perspektyvą. Visa visata turi keturis lygmenis, ir jūsų esybė – žemesnioji jūsų savasties sferos dalis – taip pat turi keturis lygmenis. Jūsų esybės dalis, kuri yra sukurta išreikšti jūsų kūrybiškumą materialioje visatoje, turi keturis kūnus, ir jūsų fizinis kūnas tėra ledkalnio viršūnė. Ir kaip vizualią iliustraciją, galite įsivaizduoti, kad jūsų fizinį kūną supa nematomas energijos laukas, panašiai kaip magnetą supa magnetinis laukas. Šis energetinis laukas turi tris skirtingus lygmenis, atitinkančius tris jūsų esybės lygmenis, kurie savo vibracijomis yra aukščiau už fizinį kūną. Šio kūną supančio energetinio lauko egzistavimas žmonėms buvo žinomas tūkstančius metų. Juo yra paremtas senovinis akupunktūros mokslas, ir šiandien tam tikros skaitmeninės kameros gali parodyti šį energetinį lauką kompiuterio ekrane. Ateityje, medicinos mokslas išmoks naudotis šia technologija ligų diagnozavimui bei prevencijai ir užkirs kelią ligoms materializuotis fiziniame kūne.

Jūsų fizinis kūnas nesukuria šio energetinio lauko. Būtų teisingiau sakyti, kad energetinis laukas sukuria fizinį kūną. Kūnas tėra ledkalnio viršūnė jūsų energetinio lauko visumoje. Jis yra ta jūsų žemesnės esybės dalis, vibruojanti dažnių spektre, kurią gali aptikti jūsų fizinės juslės ir dauguma mokslinių instrumentų. Jūsų fizinis kūnas atvaizduoja – fizinę materiją sudarančių dažnių spektre – jūsų trijuose aukštesniuose kūnuose saugomus įvaizdžius.

Įsivaizduokime, kad esame žemiausiame dvasinės karalijos lygmenyje ir esame pasiruošę kirsti nematomą sieną ir iškeliauti į materialią visatą. Kirtę šią sieną, patenkame į aukščiausią materialios karalijos lygmenį. Senovės mokymai tai vadino ugnies elementu. Kai kurie dvasiniai mokymai tai vadina eteriniu lygmeniu arba eterine plotme, o kai kurie tai vadina atminties kūnu. Aš norėčiau tai vadinti identiteto lygmeniu arba identiteto kūnu. Šiame materialios visatos lygmenyje, energijos vis dar tebėra ganėtinai aukštose vibracijose, tai reiškia, kad jos yra labai takios, ir nėra tokios tankios, kad galėtumėte jas aptikti savo fizinėmis juslėmis. Kuo takesnės yra energijos, tuo lengviau yra pakeisti tame lygmenyje egzistuojančius įvaizdžius ir minčių vaizdinius. Kuo aukštesnės yra vibracijos, tuo lengviau yra pakeisti Materijos Šviesos prisiimtas formas.

Identiteto kūne yra saugomas jūsų asmeninis tapatumo jausmas. Jame taip pat yra saugomas kolektyvinis, žmonijos susikurtas tapatumas. Jame yra saugoma žemesnioji Žemės planetos matrica ir visos joje egzistuojančios sąlygos. Asmeniniame lygmenyje, turite identiteto kūną, ir tai yra jūsų tapatumo jausmo sostas, to, kas esate, suvokimas. Jame taip pat yra saugomas jūsų pamatinis požiūris į pasaulį, tai, ką kai kurie žmonės vadina jūsų paradigmomis – fundamentaliais įsitikinimais, kuriuos retai kvestionuojate.

Šis identiteto kūnas sudaro jūsų žemesniosios savasties sferos – žemesniosios aštuoniukės dalies, aukščiausią lygmenį. Jūsų keturi žemesnieji kūnai sudaro indą, kuris buvo sukurtas su tikslu leisti jums reikštis materialioje visatoje. Jūsų identiteto kūnas sudaro aukščiausią šio indo lygmenį. Kiekvienas jūsų identiteto kūno aspektas yra sukurtas padėti jums išreikšti savo kūrybinius gebėjimus ir savo dangišką tapatumą materialioje visatoje. Jūsų identiteto kūnas yra sukurtas būti tiltu arba vartais tarp dvasinės karalijos ir materijos karalijos. Būtent per savo identiteto kūną galite išsaugoti ryšį su aukštesniąja savo esybės dalimi – su AŠ ESU Esatimi, kuri visą laiką gyvena dvasinėje karalijoje ir negali nusileisti į tankesnes materialios visatos energijas.

Nors ir vadinu tai jūsų identiteto kūnu, jūsų identitetas yra daugiau nei jūsų identiteto kūne saugomi įvaizdžiai. Jūs esate daug daugiau nei įvaizdžiai, kuriuos esate susikūrę apie save ir kurie yra saugomi jūsų identiteto kūne. Sąmoningasis AŠ nėra įstrigęs jūsų identiteto kūne ir iš tiesų gali peržengti jo ribas ir imti tapatintis su savo AŠ ESU Esatimi. Sąmoningajam AŠ identiteto kūnas yra reikalingas tik tam, kad galėtų išreikšti save materialiame pasaulyje. Jūsų įvaizdžiai apie save, kurie yra saugomi identiteto kūne, iš tiesų yra įvaizdžiai, kurie parodo, kaip Sąmoningasis AŠ gali išreikšti save materialioje karalijoje. Tapatumo jausmas jūsų identiteto kūne yra susijęs su materialia visata.

Jeigu turėtumėte visiškai tyrą tapatumo jausmą, jūsų identiteto kūne esantys įvaizdžiai atspindėtų jūsų AŠ ESU Esatyje įtvirtintą dvasinį tapatumą. Jūs save tuomet laikytumėte nemirtinga dvasine būtybe, išreiškiančia save materialioje karalijoje per laikiną žemesnį indą. Laikytumėte save beribe esybe, išreiškiančia save per individualizuotą ir ribotą tapatumą, sutelktą fiziniame kūne, egzistuojančiame specifinėje planetoje, vadinamoje Žeme. Jūs visada žinotumėte esantys daugiau nei šis tapatumas, ir tai yra svarbu, norint neįstrigti žemesniame tapatumo jausme, susijusiame su materialia visata, Žemės planeta ir jūsų fiziniu kūnu. Jeigu jūsų identiteto kūnas būtų tyras, visada žinotumėte, kad esate daugiau negu keturi žemesnieji kūnai. Jeigu jūsų identiteto kūnas yra užterštas dualistiniais įvaizdžiais, dalis jūsų mirtingojo aš bus okupavęs šį jūsų esybės lygmenį ir darys įtaką tam, kuo save laikote. Kadangi jūsų identiteto kūnas yra aukščiausia jūsų žemesniosios esybės dalis, jūsų tapatumo jausmas darys įtaką viskam, kas vyksta žemesniuose lygmenyse.

Graikų filosofas Platonas kalbėjo apie idealių formų karaliją. Tai yra tyros geometrinės formos – pamatiniai visos visatos statybiniai blokai. Šiais įvaizdžiais jis iš tiesų kalbėjo apie eterinę, arba identiteto karaliją, tyriausiame savo pavidale. Pačiame aukščiausiame identiteto karalijos lygmenyje iš tiesų galite atrasti tyras geometrines formas, kurios buvo sukurtos aukštesnėje karalijoje, visuotiniame Kristaus prote. Šios geometrinės formos buvo sukurtos kaip statybiniai blokai, suteikiantys Dievo bendrakūrėjams saugius rėmus eksperimentuoti su laisva valia materijos karalijoje. Kai bendrakuriate, naudodamiesi tyromis geometrinėmis formomis, jūsų kūriniai visada yra harmonijoje su Dievo įstatymais. Ir jūs tuomet didinate, o ne ribojate, savo kūrybines galias. Galite naudotis šiomis idealiomis formomis, kurdami individualias išraiškas, kurios yra visiškoje harmonijoje su Visuma, ir tuomet jūsų kūrybinės pastangos kelia visą gyvybę aukštyn šioje planetoje ir padeda atnešti Dievo karalystę į Žemę. Ir tik tuomet, kai žmonės nebesugeba matyti tyrų geometrinių formų ir vietoj jų mato netobulas dualistinio proto sugeneruotas formas, jie ima kurtis kančias ir paverčia gyvenimą kova.

Anksčiau jums daviau kino projektoriaus įvaizdį, kuriame šviesa iš lemputės šviečia per kino juostą ir kino juostoje esantys paveikslėliai yra projektuojami ant ekrano. Jūsų identiteto kūnas sukuria vieną kino juostą, ir tai, kokiems įvaizdžiams leisite egzistuoti savo identiteto kūne, sukurs pirmąjį jūsų materializavimo lygmenį materialiame pasaulyje. Tai nėra vienintelis lygmuo, tačiau tai yra pirmasis lygmuo, ir jis sudaro pagrindą viskam, kas seka po to.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Meilė gyvenimui.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels