3 | Protas valdantis smegenis

Mano mylimos širdys, norėčiau toliau statyti ant mokymų, kuriuos jums daviau ankstesniame skyriuje. Pirmiausia norėčiau papasakoti apie fizinę jūsų proto dalį, kurią iki šiol buvau minėjusi, bet nebuvau aprašiusi. Medicinos mokslininkai atliko įvairius eksperimentus su smegenimis, mėgindami suprasti smegenis ir atrasti aukštesnes jų funkcijas. Pavyzdžiui, jie atrado, kad įvesdami tam tikras chemines medžiagas, jie gali stimuliuoti patirtis, kurios yra labai panašios į tai, ką žmonės pasakoja išgyvenę dvasinių patirčių metu arba pabuvoję ant mirties slenksčio. Kai kuriuos mokslininkus tai paskatino padaryti išvadą, kad visos dvasinės patirtys, visa religija kyla iš tam tikrų cheminių ir elektromagnetinių procesų, vykstančių smegenyse. Jie padarė išvadą, kad už smegenų daugiau nieko nėra, kad visa religija yra sukuriama smegenyse. Chirurgai, kurie atlikinėjo atviras smegenų operacijas, atrado, kad gali stimuliuoti tam tikras smegenų sritis ir sukelti tam tikrus patyrimus. Vėlgi, materialistinius mokslininkus tai paskatino padaryti išvadą, kad visos dvasinės patirtys yra sukeliamos smegenų – kad Dievas yra klaidingai smegenyse susijungusių neuronų padarinys.

Galima suprasti, kodėl žmogus, kuris nusprendė, kad už materialios karalijos ribų nieko nėra, priėjo tokios išvados. Šis vizijos trūkumas kyla iš fakto, kad žmogus pasirinko apriboti savo protą materijos karalija. Šio žmogaus sąmoningas protas tiesiog nesugeba pažvelgti už materijos karalijos ribų ir nesugeba priimti galimybės, kad gali egzistuoti gilesnis paaiškinimas. Priežastis, dėl kurios dauguma žmonių išnaudoja tik 5-10 procentų savo smegenų gebėjimų yra ta, kad aukštesnių smegenų centrų aktyvavimui reikalinga aukštesnė energijos forma. Šie smegenų centrai gali būti dirbtinai aktyvuojami tam tikromis cheminėmis medžiagomis arba išoriniu stimuliavimu. Tai nereiškia, kad smegenų centrų stimuliavimas sukelia dvasinį patyrimą. Tai tiesiog reiškia, kad smegenų centrai sudaro sąlygas patirčiai išgyventi, idant sąmoningas protas galėtų suvokti šią patirtį jums dar tebesant fiziniame kūne. Tokių patirčių tikslas yra leisti jums suprasti, kad gyvenimas yra didesnis už materialią visatą. Svarbu, kad tai suprastumėte dar tebegyvendami arba, galėtume sakyti, tebebūdami įkalinti materijos karalijoje.

Tikra dvasinė patirtis įvyksta tuomet, kai Sąmoningasis AŠ atsiskiria nuo fizinio proto ir kūno bei peržengia materialios karalijos ribas. Sąmoningasis AŠ pasiekia identiteto karaliją ar netgi peržengia jos ribas, patekdamas į dvasinę karaliją. Tai yra visiškai natūralu, nes Sąmoningasis AŠ turi gebėjimą susitapatinti su bet kuo ir bet kur. Sąmoningasis AŠ net turi potencialą laikinai atsiskirti nuo kūno ir pasiekti aukštesnes jūsų identiteto dalis, jūsų tikrąjį dvasinės esybės tapatumą. Kai atkuriate ryšį su šiuo tapatumu, aukštų dažnių šviesa ima tekėti per jūsų keturis žemesniuosius kūnus, ir galite išgyventi įvairiausius dvasinius patyrimus.

Yra visiškai įmanoma Sąmoningajam AŠ išgyventi dvasinius patyrimus, kurie negalėtų pasiekti sąmoningo proto. Juos sustabdytų aukštesniuose proto lygmenyse egzistuojantys blokai. Yra ir tokių dvasinių patirčių, kurių neįmanoma sąmoningai patirti, kol tebesate fiziniame kūne. Taip paprasčiausiai yra dėl to, kad žmogaus smegenys neturi centrų, kurie gebėtų perduoti šias patirtis. Tad tuo atveju, kai patiriate dvasinę patirtį, kuri persifiltruoja iki jūsų būdraujančios sąmonės, taip yra dėlto, kad fizinės smegenys geba jums perduoti šią patirtį. Sąmoningasis AŠ užmezga ryšį su aukštesne karalija ir paleidžia šviesos srautą, kuris persifiltruoja iki fizinių smegenų ir aktyvuoja vieną iš aukštesnių smegenų centrų. Būtent šis smegenų centro aktyvavimas sužadina jumyse sąmoningą patyrimą. Yra visiškai įmanoma Sąmoningajam AŠ išgyventi dvasinius patyrimus, kurių smegenys negalėtų perduoti, todėl jūsų sąmoningas protas nieko apie jas nežinotų. Daugelis dvasingų žmonių išsilaisvina nuo kūno miegodami ir keliauja į dvasinę karaliją, kurioje gauna instrukcijas iš savo dvasinių mokytojų. Štai kodėl kartais pabundate įgiję naują aiškumą ir gavę atsakymą į klausimą, apie kurį mąstėte. Būtent dėl šios priežasties galite sapnuoti tam tikrus sapnus prieš pabusdami, kuriuose esate visiškai budrios sąmonės ir kurie jums perduoda gilią žinią. Kartais tai gali būti gilesnis problemos supratimas arba tai gali būti ateities įvykių nuojauta. Taip pat galite patirti jausmą tarsi skristumėte arba tarsi būtumėte kažko didesnio už savo fizinį kūną dalimi. Tai gali būti jausmas, kad esate išėję iš savo fizinio kūno ir žvelgiate į jį iš viršaus.

Visos šios patirtys yra tikros, tačiau taip pat yra tiesa ir tai, kaip atrado mokslininkai, kad tokias patirtis galima sugeneruoti, įvairiais būdais stimuliuojant fizines smegenis. Tai nereiškia, kad smegenys sukuria šias patirtis. Šitoks samprotavimas yra panašus į samprotavimą, kad kino ekranas sukuria ekrane matomus vaizdus. Tai tiesa, kad smegenys gali daryti įtaką dvasinės patirties tiksliai formai ir turiniui, ir tai yra viena iš priežasčių, dėl kurios du žmonės gali išgyventi skirtingus patyrimus.

***

Paaiškinusi šią fizinių smegenų charakteristiką, norėčiau judėti toliau ir daugiau pakalbėti apie tai, ką pavadinau fizine jūsų proto dalimi. Jūs esate nemirtinga dvasinė būtybė ir šį konkretų fizinį kūną prisiėmėte tik laikinai. Praeityje buvote įsikūniję kituose kūnuose ir kitokiose aplinkybėse. Šis faktas yra vienintelis būdas paaiškinti vieną iš didžiausių kliūčių, blokuojančių jūsų pastangas materializuoti Dievo gausą savo gyvenime. Jūsų keturiuose žemesniuosiuose kūnuose egzistuojančius blokus galima išskirti į dvi kategorijas: ilgalaikius ir trumpalaikius blokus. Egzistuoja tam tikri blokai keturiuose jūsų proto lygmenyse, kurie buvo sukurti šiame jūsų gyvenime, ir egzistuoja kiti blokai, kurie buvo sukurti ankstesniuose gyvenimuose.

Jeigu iš tiesų norite išvalyti savo keturis žemesniuosius kūnus, jums reikia leistis giliau nei siekia jūsų dabartinio gyvenimo patirtis. O kad galėtumėte leistis giliau, jums reikia suprasti, kad protas turi skirtingus lygmenis. Yra daugiau nei vienas teisingas būdas paaiškinti tai, ką jums toliau papasakosiu. Paprastumo dėlei duosiu jums modelį, kuriame jūsų protą pavaizduosiu išskirtą į du pagrindinius komponentus. Egzistuoja didesnis, aukštesnis, ilgalaikis jūsų keturių žemesniųjų kūnų komponentas. Tai yra komponentas, kurį su savimi nešatės iš gyvenimo į gyvenimą. Taip pat turite komponentą, kuris yra pririštas prie šio konkretaus fizinio kūno šiame gyvenime, tačiau šis komponentas taip pat turi identiteto lygmenį, mentalinį lygmenį, emocinį lygmenį ir protą, kuris yra tampriai susietas su fizinėmis smegenimis ir iš dalies yra jų sukuriamas. Turite didesnį energetinį lauką, kuris išeina už jūsų dabartinio kūno ribų, ir jame egzistuoja mažesnis laukas, kuris yra sukoncentruotas aplink fizinį kūną ir yra persipynęs su kūnu ir smegenimis.

Augdami šiame gyvenime susikūrėte tapatumo jausmą, grįstą jūsų konkrečiomis aplinkybėmis: šeima, tautybe, rase, etnine grupe, lytimi ir kitais jūsų fizinės situacijos aspektais. Jūsų trumpalaikio identiteto kūno talpyklą tai užpildė tam tikru turiniu. Šiam tapatumo jausmui didelę įtaką padarė paveldimumo ir jūsų aplinkos faktoriai, tačiau jis nėra vien šių išorinių faktorių padarinys, kaip teigia psichologai. Jūsų trumpalaikiam tapatumo jausmui įtaką daro jūsų reakcijos į išorines aplinkybes šiame gyvenime, o šios reakcijos didele dalimi yra nulemtos jūsų ilgalaikio proto turinio, to proto, kuris buvo sukurtas per ankstesnius gyvenimus.

Ilgalaikio identiteto kūno neveikia specifinės su šiuo gyvenimu susijusios charakteristikos. Jame yra saugomas didesnis tapatumo jausmas, grįstas jūsų įsitikinimais apie save. Pavyzdžiui, jame gali būti saugomas įsitikinimas, kad esate žmogiška būtybė arba kad esate vargšas nusidėjėlis. Šis įsitikinimas galėjo būti sustiprintas šiame gyvenime, tačiau yra labai tikėtina, kad sukurtas jis buvo prieš daugelį gyvenimų. Ilgalaikis identiteto kūnas saugo bendresnius įsitikinimus, kai tuo tarpu trumpalaikis identiteto kūnas saugo identitetą, susijusį su jūsų dabartiniu įsikūnijimu. Gilesnė jūsų esybės dalis, kurią dauguma psichologų ir dvasinių mokytojų vadina siela, išeina už šio jūsų gyvenimo ribų. Ji į save nežiūri kaip į asmenį su jūsų vardu, lytimi, tautybe, rase ir taip toliau. Ji savęs netapatina su medicinos seserimi, mokytoju ar kita jūsų profesija.

Identiteto kūnas, kuris yra specifiškai susijęs su jūsų dabartiniu gyvenimu, bus švariai nuvalytas po šio kūno mirties, ir būtent dėl to dauguma žmonių neprisimena savo ankstesnių gyvenimų. Įrašai apie šiuos gyvenimus yra saugomi kitur ir jūs galite juos atskleisti, tačiau jie nėra saugomi jūsų trumpalaikiame identiteto kūne. Tai iš tiesų yra malonė, kadangi gaunate galimybę pradėti nuo pradžių, neprisimindami klaidų, kurias galėjote būti padarę savo ankstesniuose gyvenimuose. Trūkumas yra toks, kad daugelis žmonių gimsta neturėdami stipraus tęstinumo jausmo. Tai sukelia mirties baimę, kuri kyla iš tikėjimo, jog prarasite savo tapatumą, mirus jūsų kūnui. Pats brangiausias jūsų turtas yra jūsų individualumas, jūsų tapatumo jausmas, tad didžiausia jūsų baimė yra jį prarasti. Štai kodėl yra taip žiauru, kad vaikai nuo vaikystės nėra mokomi apie reinkarnaciją. Žinojimas, kad jūsų ilgalaikis tapatumas nemirs su fiziniu kūnu, gali jus visiškai išlaisvinti nuo mirties baimės, kuri labai stipriai paralyžiuoja daugelį žmonių ir skatina juos manyti, kad gyvenimas yra beprasmiškas. Kam mėginti save tobulinti ir tapti geresniu žmogumi, jeigu visa tai bus prarasta šiam gyvenimui pasibaigus? Jūsų atlikti patobulinimai nebus prarasti, jie taps jūsų „turtais, sukrautais danguje“ (Mato ev. 6;20). Tai reiškia, kad jie bus saugomi jūsų ilgalaikiame identiteto kūne (ar netgi jūsų kauzaliniame kūne dvasinėje karalijoje) ir todėl jie taps pamatu, ant kurio toliau galėsite statyti kitą savo gyvenimą (ir po to, kai visam laikui užbaigsite Žemės mokyklą).

Yra visiškai įmanoma, kad jūsų šio gyvenimo patirtys ir sprendimai, kuriuos priimate, remdamiesi šiomis patirtimis, gali padaryti poveikį jūsų ilgalaikiam tapatumo jausmui. Jūsų ilgalaikis tapatumo jausmas labai stipriai veikia jūsų tapatumo jausmą, kurį kuriatės šiame gyvenime. Jūsų ilgalaikių mentalinio ir emocinio kūnų turinys stipriai veikia tai, kaip reaguojate į situacijas, su kuriomis susiduriate šiame gyvenime. Jūs toliau statote ant ankstesniuose gyvenimuose padėto geresnio arba blogesnio pamato, tačiau turite potencialą patobulinti šį pamatą. Tai – vienintelė jūsų viltis išsilaisvinti nuo praeities.

Sakykime, kad jūsų ilgalaikiame identiteto kūne egzistuoja tikėjimas, kad esate vargšas nusidėjėlis ir kad viskas, ką darote, yra nuodėmė. Tai persikels į jūsų dabartinį gyvenimą ir patrauks jus prie religijos, kuri stiprina šį tikėjimą. Jums bus lengva priimti tokią religiją ir bus sunku nuo jos išsilaisvinti. Būtent dėl to daug žmonių nenori pažvelgti už religijos, kurioje užaugo, ribų. Jūsų ilgalaikio proto turinys nustatys parametrus, kaip reaguosite į gyvenimą dabartiniame savo gyvenime. Sąmoningasis AŠ vis dar tebeturi potencialą ištrūkti iš praeityje įdiegto programavimo. Daugeliu atveju sąmoningas protas susikuria tapatumo jausmą dabartiniame gyvenime, kuris šiek tiek konfliktuoja su žmogaus ilgalaikiu tapatumu. Tai yra svarbu, kadangi jums tampa įmanoma dar labiau sustiprinti vidinius prieštaravimus, dėl kurių tampate suskilusiu namu.

Pavyzdžiui, daugelis žmonių turi įsitikinimą savo ilgalaikiame identiteto kūne, kad nėra verti Dievo gausos. Kai kurie žmonės pasinaudojo specifiniu mokymu apie gausą ir afirmacijų rinkiniu, kad susikurtų trumpalaikį tapatumo jausmą, kuriame save laiko vertais turėti gausą. Jeigu jie nebus pilnai supratę to, ką paaiškinau ankstesniame skyriuje, šis naujas tapatumo jausmas gali neišeiti už trumpalaikio identiteto kūno ribų. Jis gali konfliktuoti su galingesniu ilgalaikio tapatumo jausmu, kuris šį gali lengvai neutralizuoti. Tuomet žmogaus mėginimai naudotis tikra technika, keliant savo dvasinį sąmoningumą, iš tiesų nebus sėkmingi. Tai sukurs tik dar didesnį vidinį konfliktą ir tai yra vienas iš būdų, kuriuo jūsų mirtingasis aš ir šio pasaulio princas gali jus įstumti į užburtą dvasinį ratą. Jie tai daro, mėgindami priversti jus priimti įsitikinimą savo trumpalaikiame prote, konfliktuojantį su įsitikinimu, kuris jau yra saugomas jūsų ilgalaikiame prote. Šis laikinas įsitikinimas neleis jums išspręsti ribojančio įsitikinimo, kurį turite ilgalaikiame prote. Jeigu būsite susikūrę tvirtą tikėjimą šiame gyvenime, kad esate verti gauti Dievo gausą, galbūt net nepagalvosite, jog jums reikėtų leistis giliau į savo psichiką ir išspręsti ilgalaikį įsitikinimą, kad nesate verti. Tai jums gali sutrukdyti pasiekti ilgalaikį progresą, kurį tegalima pasiekti išvalius savo ilgalaikį protą. Jūs tarsi kuriate trumpalaikį filmą, kuris yra projektuojamas ant jūsų sąmonės ekrano. Nors šis filmas gali uždengti kai kuriuos jūsų ilgalaikio proto projektuojamus vaizdus, tai visiškai nepadės išvalyti ilgalaikiame prote saugomos kino juostos. Turėtų būti akivaizdu, kad, jeigu norite tikros laisvės, jums reikia peržengti trumpalaikio proto ribas ir išvalyti savo ilgalaikį protą.

Egzistuoja klestėjimo guru, psichologai ir holistiniai gydūnai, kurie turi veiksmingas technikas jūsų emocijoms, jūsų mintims ir netgi jūsų tapatumo jausmui išvalyti. Jeigu technika veiks tik trumpalaikį protą, ji neturės maksimalaus poveikio jūsų augimui. Taip pat egzistuoja guru, kurie nesiekia padėti jums išspręsti jūsų trumpalaikiame prote egzistuojančių blokų. Vietoj to jie jums pateikia technikas, kurių tikslas yra sukurti naują programą trumpalaikiame prote, tokią programą, kuri tariamai atneš jums didelę gausą, tiesiog nustelbdama ankstesnes programas. Tačiau, jeigu nebus išspręsti ribotumai iš praeities, tai neišvengiamai tik dar labiau sustiprins jūsų vidinius konfliktus, kadangi naujai sukurta programa konfliktuos tiek su trumpalaikiame, tiek su ilgalaikiame prote saugomomis programomis. Jei kompiuteryje bus dvi konfliktuojančios programos, kompiuteris „užlūš“. Pasąmonė panaši į kompiuterį. Jeigu į ją įvesite konfliktuojančius įsitikinimus arba šablonus, patirsite tam tikrą mentalinį arba emocinį paralyžių.

Tai taip pat galioja daugeliui terapijos formų, ypač toms terapijoms, kurias išvystė vyraujanti psichologija, kuri pagrinde yra grįsta materialistine paradigma. Gali būti, kad šiame gyvenime patyrėte tam tikrus traumuojančius įvykius, kurie jums paliko emocinius randus ir paskatino jus susikurti tam tikrus netobulus įsitikinimus savo trumpalaikiame mentaliniame kūne ar netgi paskatino susikurti netobulą savivaizdį. Yra visiškai įmanoma pasinaudoti tam tikra terapijos forma, kad panaikintumėte šiuos blokus savo trumpalaikiame prote, ir tai iš tiesų gali turėti teigiamą poveikį. Tačiau, jeigu neišeisite už trumpalaikio proto ribų, iš tiesų nepadarysite jokio progreso šiame gyvenime. Tiesiog atsuksite laikrodį į pradinį tašką ir, taip sakant, bus „timpt už vadžių ir vėl nuo pradžių“. Jeigu norite iš tiesų progresuoti, jums reikia peržengti trumpalaikio proto ribas. Galite pasinaudoti šiame gyvenime įgytomis patirtimis kaip atspirties tašku šiam darbui. Jūsų reakcijos į situacijas šiame gyvenime yra nulemtos jūsų ilgalaikiame prote egzistuojančių šablonų. Ištirdami savo reakcijas, galite atskleisti gilesnius šablonus ir imti juos spręsti. Tai iš jūsų pareikalaus didesnio pasišventimo ir aiškesnės vizijos, kad esate daugiau nei jūsų trumpalaikis protas. Jeigu norite būti visiškai laisvi, jums reikia nusileisti iki pat tų įsitikinimų, kurie gimė iš jūsų sprendimo nusigręžti nuo Dievo, nusigręžti nuo savo dvasinio mokytojo ir eiti vieniems. Tai buvo ta akimirka, kai leidote savo mirtingajam aš ir šio pasaulio princui tapti jūsų mokytojais.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Jūsų gausingo gyvenimo planas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels