6 | Meilė ir Išmintis

Pakylėtasis Mokytojas Paulius Venecijietis, 2015 sausio 4 d. per Kim Michaels.


AŠ ESU Paulius Venecijietis. Ateinu pakalbėti apie tai, su kokiomis iniciacijomis susiduriate antrajame mano ašramo lygmenyje. Atkreipkite dėmesį, jog nesakiau, kad pirmajame lygmenyje turite visiškai įveikti visą tendenciją naudotis meile kaip galios žaidimu. Jūs taip pat galite pradėti suvokti, kad žmogiškasis ego turi troškimą sumąstyti kažkokį aukščiausią dalyką. Tai yra jo troškimo kontroliuoti išraiška. Pavyzdžiui, jis mano, kad jeigu sugalvos galutinę teoriją, sugebės įtvirtinti šią absoliučią kontrolę savo situacijai, savo likimui ar pasauliui, kitiems žmonėms ar Dievui.

Ir ypač stipriai jums su tuo tenka susidurti, kai turite reikalą su išminties iniciacijomis. Mano mylimas brolis, Lanto, mėgino jums padėti įveikti šią tendenciją Antrajame Spindulyje, tačiau mano užduotis, mano džiaugsmas, yra padėti jums tai įveikti Trečiajame Spindulyje. Antrajame iniciacijų mano ašrame lygmenyje susiduriate su užduotimi dirbti su meile per Antrojo Išminties Spindulio prizmę. 

Dabartinių meilės santykių šablonai

Ir štai čia jums reikia pradėti matyti tendenciją, taip stipriai vyraujančią pasaulyje, tačiau ypač Vakarų pasaulyje, kai yra norima viską suprasti ir sakyti, kad jeigu kažką suprantate, tai reiškia, jog suprantate tai intelektualiai. Jums būtų ne pro šalį paskaityti tarp eilučių, ką Lanto paaiškino savo knygoje apie proto ribotumą, intelekto ribotumą, tačiau norėčiau jums duoti daugiau, kas liečia intelektą ir meilę, ypač meilės santykius.

 Mes įžengėme į fazę šios planetos ir žmonijos evoliucijoje, kurioje seniesiems meilės santykių šablonams yra metamas iššūkis ir jie dažnai sugriūna. Jūs, pavyzdžiui, galite matyti, kad daugelyje pasaulio šalių, ypač taip vadinamame išsivysčiusiame pasaulyje, dabar vyksta daug daugiau skyrybų nei vyko nesenoje istorijoje. Tam egzistuoja įvairios priežastys, tačiau pamatinė priežastis yra būtent ta, jog kad galėtumėte įžengti į Vandenio Amžių, negalite į jį atsinešti santykių šablonų, kuriuos matėte ne tik Žuvų amžiuje, bet net ir dar ankstesniuose amžiuose iki Žuvų amžiaus. 

Vyriškumo ir moteriškumo poliai

Santykiai tarp vyrų ir moterų šioje planetoje buvo uždaryti nesubalansuotoje būsenoje labai ilgą laiką. Galite matyti savo pačių tradicijoje, taip vadinamoje judėjų-krikščionių tradicijoje, kaip net ir Senojo Testamento laikais santykiai tarp vyrų ir moterų buvo užrakinti tam tikrame šablone, kuriame moterys iš prigimties buvo laikomos menkesnėmis už vyrus.

Pažvelkite į sukūrimo istoriją Senajame Testamente. Iš pradžių Dievas sukuria vyrą, o tuomet, tarsi neplanuotą priedą, Dievas sukuria moterį, kaip paramą ar pagalbą vyrui. Negi iš tiesų manote, kad būtent taip vyko kūrimas? Jeigu taip manote, galiu jus užtikrinti, kad kai ateisite į antrąjį mano ašramo lygmenį, jums bus mestas iššūkis permąstyti šį įsitikinimą.

Ką mes, pakylėtieji mokytojai, jau ilgą laiką kalbame per šį pasiuntinį? Mes sakėme, kad egzistuoja vienas nepadalintas, nedalomas Kūrėjas, tačiau kai Kūrėjas nusprendė kurti, pirmasis kūrimo aktas buvo poliariškumas tarp dviejų jėgų: plėtimosi ir traukimosi jėgų, kurias taip pat galėtume pavadinti vyriškumo ir moteriškumo jėgomis. Negi iš tiesų manote, kad galite sukurti poliariškumą, pirma sukurdami vieną poliariškumo aspektą, o tuomet sukurdami kitą? Negi iš tiesų manote, kad poliariškume vienas aspektas yra pranašesnis už kitą? Poliariškume jie abu yra sukuriami tuo pačiu metu, ir yra sukuriami simbioziniame ryšyje, idant galėtų subalansuoti vienas kitą. 

Sakiau savo pirmame mokyme, kad Dvasia yra svarbiausia Žemėje, ta prasme, kad turite sekti savo Dangiškuoju planu labiau nei pasaulio reikalavimais. Negalite leisti savo Dvasiai paklusti pasaulio reikalavimams. Taip yra dėl to, kad Žemė yra nepakilusi sfera, kurioje yra daug disbalanso. Kaip galite padėti savo sferai pakilti? Nepadėsite savo sferai pakilti, paklusdami sąlygoms, kurios kyla iš nepakylėtos sąmonės būsenos, atskirties sąmonės.

Štai kodėl Dvasia privalo viešpatauti, ir būtent tuo yra paremtas teiginys iš Biblijos, kad vyras yra šeimos galva. Tai turi būti suprantama tik kaip simbolis. Tai niekada neturėjo reikšti, kad vyras yra pranašesnis už moterį. Tai niekada neturėjo reikšti, kad vyriškas Dieviškojo poliariškumo aspektas yra kažkokiu būdu pranašesnis už moteriškąjį, kad būtent moteris sukėlė nuopuolį, ir todėl dabar tuo reikėtų kaltinti visas moteris Žemėje. Tai nereiškia, kad moterys santykiuose turėtų būti pažemintos į kažkokią menkesnę poziciją, kurioje tarnautų vyrams ir jų klausytų, ir laikytų savo burnas užčiauptas bažnyčiose.

Moteriškojo poliaus subalansavimas

Visa ši moterų žeminimo sąmonė atėjo iš puolusių būtybių. Jos pamatė galimybę sukurti tokį didelį disbalansą tarp dviejų lyčių, kad jos niekada negalėtų sukurti lygiaverčių santykių, kuriuose vyras ir moteris savo santykiuose galėtų įkūnyti Dieviškojo poliariškumo pilnatvę. Puolusios būtybės sukūrė šabloną, dėl kurio yra labai sunku, beveik neįmanoma, turėti fizinius meilės santykius materialioje oktavoje, kurie išpildytų savo aukščiausią kūrybinį potencialą. Būtent tai turi būti įveikta aukso amžiuje.

Kai esate šiame konkrečiame mano ašramo lygmenyje, neprivalote iki galo įveikti šios tendencijos visos iš karto, tačiau iš tiesų turite ją įsisąmoninti. Turite pripažinti, kad jeigu esate santykiuose su priešingos lyties asmeniu, jums abiem yra būtina dirbti dėl šio netikro poliariškumo transcendavimo, šių nesubalansuotų santykių, kuriuose moteris taip dažnai yra laikoma kažkokiu būdu prastesne už vyrą.

Žinau, kad daugelis jūsų sakysite, jog užaugote šiuolaikiniame amžiuje. Jūs dažnai jaučiate, kad jūsų tėvai buvo įstrigę senųjų santykių šablone, su tam tikru moterims apibrėžtu vaidmeniu. Jūs buvote labiau šiuolaikiški, buvote labiau subalansuoti. Neneigiu, kad buvote labiau subalansuoti už savo tėvus. Dauguma jūsų iš tiesų buvote. Aš tiesiog sakau, kad yra dar daugiau dalykų, kuriuos reikia įveikti, susijusių su santykiais tarp dviejų lyčių.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Meilės iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2015 Kim Michaels