9 | Kario mentalitetas

Pakylėtoji Mokytojas Motina Marija, per Kim Michaels 2015 balandžio 27 d.


Aš esu Pakylėtoji Mokytoja Motina Marija! Ateinu su jumis pakalbėti apie dar vieną užslėptų karo priežasčių aspektą. Šis aspektas gali nebūti taip stipriai paslėptas nuo tų, kurie atidžiai stebėjo pasaulio istoriją ir pasaulinius įvykius. 

Mentalitetas, teigiantis, kad galite įgyti garbę kare

Žinote, kad labai ilgą laiką, nuo seniausių istorijos ūkuose paskendusių laikų, egzistavo kultūra, mąstymas, kuris karą laikė trokštamu dalyku, kažkuo, kur galite įgyti garbę. Daugelyje įvairių pasaulio šalių matėte kario kultūrą, ir Samurajų kasta Japonijoje buvo tik vienas iš tokių pavyzdžių. Egzistavo daug tokių kultūrų ir vis dar tebeegzistuoja šiandien. Yra daug žmonių, kurie manė, kad jauniems vyrams yra naudinga eiti į karą, kad įrodytų savo drąsą. Kai kurie manė įgysiantys savivertę eidami į karą ir įrodydami savo gebėjimą žudyti kitus žmones. 

Kaip galite įgyti savivertę, žudydami kitus žmones, mokėdami gerai žudyti? Negalite to padaryti, kai save matote susijusį su tais kitais žmonėmis, argi ne taip, mano mylimieji? Jūs to tegalite trokšti, kai esate įstrigę atskirties ir dualizmo sąmonėje. Ir tuomet jūs pereinate į mes-ir-jie mentalitetą, kuris taip ilgai vaidino tokį dominuojantį vaidmenį šioje planetoje.

„Mes“ ir „jie“. Pamąstykite apie šį mentalitetą, mano mylimieji. Tai yra dualizmo esmė. Turite ne tik pasidalijimą tarp „mūsų“ ir „jų“, bet taip pat turite vertybinį vertinimą, kuris sako, kad „mes“ esame geresni už „juos“, kad esame nuolatinėje kovoje prieš „juos“ ir privalome įrodyti savo pranašumą fiziškai nugalėdami „juos“ mūšyje arba kare. 

Pamąstykite, kaip ši idėja apie garbės, savivertės arba statuso savo visuomenėje įgijimą vaidino svarbų vaidmenį skirtingų kultūrų ir skirtingų laikmečių žmonių mąstyme. Iš kur atėjo ši kario kultūra? Ji neatėjo iš būtybių, kurias vadinčiau „žmonėmis“. Žinau, kad sakiau, jog visi žmonės yra dvasinės būtybės, tačiau kai kalbu apie žmones, kalbu apie tuos, kurie buvo sukurti specifiškai Žemei. 

Kario kultūros pradžia

Kiekviena planeta, kuri tik kada nors buvo sukurta materialioje visatoje, turėjo tam tikrą gyvybės srautų grupę, kurie buvo pirminiai tos planetos gyventojai. Jiems buvo skirta augti savimonėje bendrakuriant savo planetą, atvedant ją iki taško, kuriame ji galėtų pakilti su visa likusia visata, visatai pasirengus pakilti. Kadangi egzistuoja laisva valia, visada yra galimybė, kad tam tikros planetos gyventojai gali nugramzdinti savo planetą į žemyn traukiantį sūkurį, užuot kėlę ją spirale aukštyn, kaip buvo suplanuota.

Tame iš tiesų nėra nieko labai blogo ir tai nėra didelė nuodėmė, kadangi tai taip pat gali tapti tam tikra patirtimi. Kai žmonės pasisotina grimzdimu į žemyn traukiantį sūkurį, jie gali grįžti ir sukurti aukštyn kylančią spiralę, kurioje išgyventų kitokį patyrimą. Jie tai gali daryti su vidiniu žinojimu, kad dualizmas iš tiesų neveikia.

Dvasiniam mokytojui gali būti labai sunku paaiškinti gyvybės srautams, kurie to nepatyrė, kodėl dualizmas neveikia. Nekalti gyvybės srautai yra linkę į dualizmą žiūrėti tik kaip į dar vieną patyrimą. Tam tikra prasme, tai ir tėra tik dar vienas patyrimas. Tiktai, tai nėra tik dar vienas patyrimas, nes jis labai lengvai gali pavirsti save pastiprinančiu sūkuriu, iš kurio gali būti labai sunku išsilaisvinti. 

Tad mintis, link kurios jus vedu, yra ta, kad pirminiai Žemės gyventojai neišrado kario kultūros. Kario kultūrą išrado puolusios būtybės. Tai įvyko ketvirtoje sferoje [Žiūrėkite Blogio kosmologija], kai ta sfera buvo priartėjusi prie pakylėjimo taško ir tam tikra puolusių būtybių grupė atsisakė pakilti su visa likusia sfera. Jie sumąstė idėją, kad nori įrodyti, jog Dievas suklydo, ir iš to sekė troškimas priversti kitus gyvybės srautus piktnaudžiauti savo laisva valia. Paprasčiausias būdas priversti žmones piktnaudžiauti savo laisva valia buvo įvilioti juos į dualistinę sąmonę ir sukurti „mes-ir-jie“ mentalitetą. Tai atvedė prie idėjos, kad privalo vykti fizinė kova iki mirties tarp „mūsų“ ir „jų“. 

Kario kultūra ir didžioji kova

Tai yra kario kultūros esmė. Karys atiduoda visą savo gyvenimą – visą savo dėmesį, visą savo laiką, visas savo fizines jėgas – savo gebėjimo žudyti kitus žmones mūšyje vystymui, naudojantis ginklais ir metodais, kurie egzistuoja jo laikmečiu ir jo visuomenėje. Karys visada prisitaiko prie naujų ginklų atsiradimo, visada siekdamas turėti vėliausiai išrastą, patį mirtiniausią ir efektyviausią kitų žmonių žudymo įrankį. Kario supratimu tai yra kažkokios didesnės kovos dalis. Istorijos eigoje buvo naudojamasi daugeliu įvairių filosofijų šiai kovai pateisinti, tačiau pati idėja visada teigia, kad yra pateisinama „mums“ žudyti „juos“. 

Netgi gali egzistuoti idėjos, dėl kurių ima atrodyti pageidautina „mums“ žudyti „juos“. Kario kultūra, šis karo mentalitetas kartais būdavo pateisinamas idėja, kad egzistuoja kažkokia grandiozinė kova tarp dviejų priešingų polių, tokių kaip Dievas ir velnias. Mes esame Dievo pusėje; tie tenai esantys žmonės yra velnio pusėje. Todėl mums yra pateisinama ir būtina juos nužudyti. Tačiau jūs čia taip pat matote ir Omega polių, ir tai yra, kad nėra jokios priežasties pateisinti kovą kažkokiu epiniu mąstymu. Kario mentalitetas sako, jog tai, kad mes galime nugalėti priešininką, suteikia teisę mums tai daryti. Mes esame kariai. Mes einame į karą. Mes kovojame su priešu. Mes nugalime priešą. Ir šitaip mes įgyjame garbę, savivertę, pagarbą sau. 

Kai turite ryšį su realybe, kad visa gyvybė yra viena, kai save laikote susijusiais su už jūsų ribų egzistuojančia realybe, laikote save bendrakuriančia būtybe. Žinote, kad bendrakuriate kartu su šia didesne realybe. Kai save laikote susijusia būtybe, įgyjate garbę, pagarbą sau kažką bendrakurdami. 

Ar suvokiate esminį skirtumą, mano mylimieji? Susijusi būtybė visą savo dėmesį skiria bendrakurti kažką naujo, kažką aukštesnio, kažką, kas būtų naudinga Visiems. Karys visą savo dėmesį skiria kitiems žmonėms naikinti. Ar matote, kad susijusi būtybė negalėtų išrasti šio kario mentaliteto? Tiktai tie, kurie įžengė į atskirtį, gali tai padaryti.

PASTABA: Likusį diktavimą, kartu su pagal diktavimą sukurta invokacija, rasite knygoje Padėkite Pakylėtiesiems Mokytojams sustabdyti karą.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2015 Kim Michaels