Jeigu slepiatės nuo Maitrėjos, Žaltys tampa jūsų mokytoju

TEMOS: Kodėl yra taip sunku suvokti dvasinio kelio tikslą – Tikrajame kelyje negalite pasislėpti – Netikras iniciacijų kelias, kuriam vadovauja Žalčiai – Lyginkite savo įsitikinimus su realybės stebėjimu – Klaidingas statuso ir netikros savivertės siekimas – Subtilus pakylėtųjų mokytojų balansavimo aktas – Tikroji savivertė įmanoma tik per vienovę – Išmokite visur matyti Maitrėją – Galiausiai svarbios yra tik priemonės


Pakylėtasis Mokytojas Maitrėja, 2011 sausio 8 d. per Kim Michaels.

Maitrėja AŠ ESU. Ir šiame perdavime atsisakysiu įprastinio „Viešpaties“ titulo. Nes, žinoma, šiuo titulu buvo daug piktnaudžiaujama netgi artimiausioje šios Žemės praeityje, kuomet įsikūnijime buvo žmonių, kurie save laikė kitų viešpačiais, lordais ir kitų žmonių valdovais. Jie netgi teigė turintys dievišką arba dvasinį pateisinimą šiam savo pranašumui.

Leiskite man jums pateikti kitokį mielaširdingumo supratimą. Nes perdavęs jums tai, ką paprastai asocijuojate su mielaširdingumu per savo pasiuntinę moterį, dabar jums perduosiu kitokį atspalvį per savo pasiuntinį vyrą, kuris pats visada buvo labai praktiškas realistas. Ir iš tiesų, priešingas polius švelniam kalbėjimui ir švelniam mielaširdingumui iš tiesų nėra, kaip kai kurie iš jūsų manote, labai tiesus ir griežtas, priekaištaujantis balsas. Priešingas polius švelniam mielaširdingumui iš tiesų yra visiškas sąžiningumas ir praktiško realizmo skaidrumas. Tai yra praktiškas realizmas, kuris pažvelgia į individą, ir be jokių nesąmonių, pasiteisinimų ar įmantrybių įvertina to individo dabartinį sąmonės lygį, ir tuomet parodo labai praktišką kelią, kaip šis individas galėtų pakilti virš to sąmonės lygmens.

Kai pradedate susiderinti su šiuo praktišku realizmu, imate įgyti visiškai kitokią perspektyvą į gyvenimą, į Dievą ir ypač į dvasinį kelią, iniciacijų kelią. Praktiškas realizmas yra visiškai nepavaldus pagrindinėms dualistinės sąmonės charakteristikoms – vertybiniams vertinimams, kurie yra grindžiami reliatyviu standartu, su gėriu viename gale ir blogiu kitame gale. Praktiškame realizme nėra jokių galų – ir būtent dėl to tikslas negali pateisinti priemonių.

Nes suvokiate, kad svarbiausias yra ne tikslas; svarbiausios yra priemonės. Esmė čia nėra rezultatas, kurį pasiekiate ar kurio nepasiekiate; esmė yra būdas, kuriuo siekiate savo apsibrėžto rezultato. Nes tas būdas, kuriuo siekiate rezultato – priemonės, kuriomis esate pasiruošę naudotis rezultatui pasiekti – viską pasako apie jūsų sąmonės būseną. Ir kaip ką tik paaiškinau, būtent jūsų sąmonės būsena lemia, ar įžengsite į dvasinę karaliją ir užsitarnausite savo pakylėjimą.

Kodėl yra taip sunku suvokti dvasinio kelio tikslą

Kodėl įsikūnijime esantiems žmonėms yra taip sunku suvokti dvasinio kelio esmę? Kodėl taip yra, kad yra žmonių, kurie studijavo pakylėtųjų mokytojų mokymus du, tris ar keturis dešimtmečius, tačiau iki pat šiol nesuprato, kokia yra kelio esmė? Na, tai yra sudėtinga tema, ir pripažįstu, kad viename diktavime nėra įmanoma perduoti išsamaus mokymo apie daugybę subtilių šios sąmonės būsenos aspektų, kuri laiko žmones įstrigusius netikrame kelyje. Jėzus neseniai perdavė absoliučiai kvapą gniaužiantį mokymą, tačiau net ir jis pripažįsta, kad tai, žinoma, nėra galutinis visų faktorių išnagrinėjimas, dėl kurių žmonėms yra taip sunku suvokti, kokia yra kelio esmė.

Ir vis dėlto, šiame konkrečiame perdavime priimsiu praktiško realisto požiūrį ir paminėsiu tik keletą aspektų – tik pakankamai, kas leistų jums pradėti kvestionuoti savo požiūrį į iniciacijų kelią. Jau apie tai kalbėjau per savo pasiuntinę moterį, tačiau norėčiau jums pateikti tą patį paaiškinimą iš vyriškos perspektyvos. Požiūris į iniciacijas, kurį turi dauguma žmonių, kai atranda pakylėtųjų mokytojų mokymą, iš tiesų yra požiūris, kuris yra grindžiamas netikru keliu, sukurtu puolusių būtybių ir netikrų mokytojų. Šis požiūris remiasi idėja, kad susiduriate su kažkuo, ką aiškiai suvokiate kaip testą ar iniciaciją.

Jis taip pat remiasi idėja, kad aiškiai žinote ir suvokiate, kokia yra testo esmė, tai yra, kad turite laikytis iš anksto apibrėžto standarto ir pasiekti tam tikrą rezultatą. Ir tuomet šis rezultatas bus vertinamas, arba pagal akivaizdžiai dualistinį standartą, pagal kurį bus aišku, ar jūsų atsakymas buvo teisingas ar klaidingas, arba pagal kitą standartą, pagal kurį būsite įvertinti pažymiu, panašiai kaip mokykloje, kur pažymiai yra aiškiai padalinti į keletą lygmenų, ir kai kurie iš šių lygmenų yra žemesni už kitus. Ir todėl privalote gauti tam tikrą lygmenį pranokstantį pažymį, kad išlaikytumėte egzaminą ir gautumėte savo diplomą.

Ir, žinoma, yra akivaizdu, kaip kalbėjo Mokytojas MOR, jog tai yra mechaniška sąmonė. Jeigu pakankamai žinosite, kad galėtumėte išpildyti reikalavimus, išlaikysite iniciaciją geriausiais pažymiais, pateikdami teisingus atsakymus. Ir jeigu seksite procesu, kuris, pavyzdžiui, buvo apibrėžtas švietimo sistemoje – arba slaptose organizacijose, tokiose kaip laisvieji masonai – na tai tuomet kilsite per klases, kol pasieksite aukščiausią iniciacijų lygmenį. Ir tuomet gausite diplomą.

Ir matote tai praktiškai visuose pasaulio universitetuose. Jeigu būsite geras studentas, pagal šios konkrečios institucijos nustatytus kriterijus, ar netgi visos šalies mastu nustatytus kriterijus, automatiškai gausite diplomą. Yra daroma prielaida, kad jeigu sugebate išlaikyti iniciacijas klasėje, esate tinkami atlikti užduotį, kurią jūsų diplomas suteikia teisę jums atlikti, pavyzdžiui, galite būti gydytoju arba psichologu.

Tačiau ko reikia, kad galėtumėte būti geru gydytoju ar psichologu? Ar tam reikia vien intelektualaus išmokimo, vien knyginio išmokimo? Ar gebėjimas iškalti ir atmintinai padeklamuoti tam tikras teorijas ir faktus yra ženklas, kad sugebėsite gerai elgtis su žmonėmis gyvybės ir mirties situacijose? Ne, tai visiškai to nereiškia, kaip jums galėtų pasakyti bet kuris gydytojas ar psichologas, jei tik pasiryžtų praktiško realizmo sąžiningume pažvelgti į save ir į savo profesiją.

Tad kuo yra grindžiamas visas šis iniciacijų kelias? A, kai iš arčiau į tai pažvelgiate, matote, kad jis yra grindžiamas gebėjimu kažką nuslėpti. Galite mokytis daugumos šalių švietimo sistemose – ar netgi tokiose iniciacijų sistemose, kurias turi laisvieji masonai ir kitos ezoterinės organizacijos – ir išlaikydami iš anksto apibrėžtus reikalavimus galite pasiekti aukščiausią lygmenį ir gauti diplomą arba laipsnį – tuo pat metu nuslėpdami savo pamatinę asmenybę, savo pamatinę sąmonės būseną. Ar iš tiesų esate nuoširdus, mielaširdingas ir sąžiningas žmogus, o gal esate visiškai į save susikoncentravęs egomaniakas, tiesiekiantis išorinio posto dėl privilegijos ir pinigų, kuriuos jame tariamai turėtumėte gauti. Jūs, žinoma, žinote, kad yra prestižo siekiančių gydytojų, ir žinote, kad yra žmonių, kurie gydytojais tapo dėl to, kad gydytojai uždirba daug pinigų. Žinote, kad tas pats galioja daugumoje kitų profesijų. Tad matote, kad melas yra fundamentalus šio netikro iniciacijų kelio elementas.

Tikrajame kelyje negalite pasislėpti

Tai koks tuomet yra tikrasis iniciacijų kelias, kurį siūliau Maitrėjos misterijų mokykloje, ir kurį dar ir šiandien tebesiūlau Maitrėjos misterijų mokykloje? Tai yra kelias, kaip Jėzus paaiškino savo mokyme, kuriame negalite nuslėpti savo tikrosios sąmonės būsenos, savo tikrosios esybės nuo mokytojo. Negalite manęs apgauti, nes aš kiaurai permatau visus jūsų psichologijoje egzistuojančius dalykus, kuriuos siekiate nuslėpti.

Kaip ką tik sakiau, Žaltys taip pat tai permatys tai, kas yra jūsų psichologijoje ir ką jūs mėginate nuslėpti. Skirtumas tas, kad aš, permatęs tai, ką jūs siekiate nuslėpti, parodysiu jums tai labai realistišku būdu ir tuomet pasiūlysiu jums labai praktišką būdą tai transcenduoti, o štai Žaltys – jis taip pat permatys tai, ką siekiate nuslėpti, tačiau jis jums pasiūlys tobulą pasiteisinimą, kodėl galite toliau tai slėpti, nes jums tereikia paklusti tam tikriems kitiems dalykams, kuriuos Žaltys nori, kad padarytumėte.

Ir būtent dėl to, kad esate prisirišę prie noro nuslėpti tai, ko manėte, kad niekas, įskaitant ir Žaltį, negali matyti, jums atrodo, kad tai yra nedidelė kaina paklusti Žalčio rekomendacijoms ir sąlygoms, kad galėtumėte jausti, jog galėsite toliau viską slėpti, ir po visko jums vis tiek bus leista patekti į dangaus karalystę. Būtent tai, žinoma, jums žada Žaltys.

Bet jūs gi žinote, kad, jeigu nenorėsite ateiti pas Maitrėją ar bet kurį kitą tikrą mokytoją ir leisti mokytojui apnuoginti jūsų psichologijos, negalėsite įžengti į misterijų mokyklą, negalėsite įžengti į dvasinę karaliją, į kurią įžengti įgyjate teisę perėję misterijų mokyklą. Tad jeigu žinotumėte, kad nėra jokio kito būdo patekti į dangų kaip tik per misterijų mokyklą, tuomet žinotumėte, jog nepaklusę tikro mokytojo reikalavimams, neturėsite jokių šansų patekti į dangų. Tad, žinoma, Žaltys turi jums pažadėti, kad egzistuoja ir kitas būdas patekti į dangaus karalystę, nesekant tikru mokytoju ir nesilaikant jo griežtų reikalavimų. Nes Žaltys atrado trumpesnį kelią, alternatyvų kelią, kuriuo galite patekti į dangų – jei tik išpildysite šiuos išorinius reikalavimus, kuriuos Žaltys jums parodys ir padės jums išpildyti, tuo pat metu leisdamas jums toliau slėpti savo pamatinę psichologiją. Ak, kokia tai yra didelė pagunda tiems, kurie nenorėjo prisiimti atsakomybės už savo proto būseną.

Ir negi yra taip sunku, mano mylimieji, pamatyti čia paslėptą melą? Ką mes jums sakėme savo perduotuose diktavimuose, pradedant nuo Gautamos Budos? Sakėme jums, kad vienintelis raktas į pakylėtąją karaliją yra jūsų sąmonės būsena ir jūs vieninteliai galite pakeisti savo sąmonės būseną. Tačiau, kai nusprendžiate nenorintys prisiimti pilnos atsakomybės už savo sąmonės būsenos keitimą, tampate pažeidžiami žaltiško melo.

Žinoma, kad galėtumėte pilnai patikėti šiuo melu, yra tik keletas sąlygų, kurias turite priimti. Tai yra labai subtilios sąlygos, kurios jums gali atrodyti visiškai nesvarbios – bent jau kai esate toje proto būsenoje, kurioje norite kažką nuslėpti. Tad, suklaidinti savo pačių troškimo nuslėpti, priimate mokymą, kuris slepia kažką nuo jūsų – užuot priėmę tikrą mokytoją, kuris nieko nuo jūsų neslepia ir todėl neleidžia jums nieko slėpti nuo mokytojo ar nuo savęs. Netikri mokytojai taip pat neleis jums nieko nuo jų nuslėpti, nes jie yra neblogai įgudę permatyti jūsų psichologiją. Tačiau jie leis jums tikėti, kad galite kažką nuslėpti, ne tik nuo jų, bet ir nuo Dievo, ar bent jau nuo būtybių, kurios vertina, ar būsite įleisti į dangų.

Nes Žalčiai jums sakys, kad jūsų pasirengimą įžengti į dangų vertinančios būtybės nežiūrės į dalykus, kuriuos siekiate nuslėpti. Jos težiūrės į tai, kaip pildote išorinius Žalčių apibrėžtus reikalavimus. Ir kaip sunku, mano mylimieji, gali būti pamatyti čia paslėptą melą? Realybė yra tokia, kad į pakylėtąją būseną pakylate ne vykdydami išorinius reikalavimus. Pakilimo esmė yra pakeisti savo sąmonės būseną. O jūsų sąmonės būsenos pakeitimas nepriklauso nuo tam tikrų dalykų materijos karalijoje darymo ar nedarymo. Tai įmanoma pasiekti tiktai pažvelgiant į savo sąmonę. Nėra jokio kito būdo.

Netikras iniciacijų kelias, kuriam vadovauja Žalčiai

Ką sakėme ankstesniuose šios serijos diktavimuose? Vartai į pakylėtąją karaliją yra atviros durys, kurių užtrenkti negali joks žmogus. Kaip įžengiate pro atviras duris į dangų? Tapdami atviromis durimis. Ar suvokiate, ką tai reiškia? Nėra jokių sąlygų, kurios nulemtų, ar galėsite pereiti per tas duris į dangų, nėra jokių sąlygų, kurias turite išpildyti, kad galėtumėte pereiti per tas duris.

Tam, kad galėtumėte pereiti per duris, turite įveikti visas sąlygas savo prote, kad būtumėte atviromis durimis. Mano mylimieji, kas yra atviros durys? Argi tai nėra durys, kurios yra perregimos, tai reiškia, kad galite kiaurai matyti per atviras duris ir galite matyti, kas yra kitoje durų pusėje – nes jūsų matymo neuždengia ir nenudažo jokie dalykai. Tad ko reikės, kad galėtumėte tapti atviromis durimis? Na, argi jums nereikės pašalinti visko savo esybėje, kas stabdo arba nudažo Dievo šviesą ir todėl neleidžia jums patiems ir kitiems pažvelgti per jus ir matyti, kas yra kitoje durų, vedančių į pakylėtąją karaliją, pusėje?

Ir kaip galite pašalinti sąlygas savo esybėje, kurios kliudo tekėti šviesai arba uždengia šią šviesą? Na, galite jas pašalinti tiktai ryždamiesi į jas pažvelgti. Nes spėkite, kas šias sąlygas įdėjo į jūsų protą ir esybę? Tai padarė ne Maitrėja, ir ne Žaltys, ir ne velnias, ir ne Šėtonas, ir ne šio pasaulio princas, ir ne jūsų teta Agota ar dar kas nors. Tai padarėte JŪS, mano mylimieji.

Tai nereiškia, kad jus teisiu. Tai nereiškia, kad jus kaltinu. Priešingai, tai reiškia, kad suteikiu jums galią. Nes kas gi nutiko, kai patikėjote Žalčio iliuzijomis? Na, jūs iš tiesų pradėjote eiti Žalčių, netikrų mokytojų sukurtu iniciacijų keliu. Tačiau, užuot ėję iniciacijų keliu, kuris padeda jums laipsniškai pašalinti sąlygas iš savo esybės, jūs ėjote iniciacijų keliu, kuris padėjo jums pasiekti dar didesnį meistriškumą, kuriant pateisinimus šioms sąlygoms.

Žinoma, netikras kelias nėra pavaldus tiems patiems dėsniams kaip tikrasis kelias. Netikras kelias yra pavaldus karmos dėsniui, veiksmo ir atoveiksmio dėsniui, arba, kaip mes jį pavadinome, antrajam termodinamikos dėsniui. Tad nutinka taip, kad kai priimate, jog egzistuoja tam tikri dalykai jūsų sąmonėje, kuriuos norite nuslėpti, tuomet neišvengiamai projektuojate mentalinę arba psichinę energiją per šias sąlygas į kosminį veidrodį.

Ir ką tuomet kosminis veidrodis padarys? Jis atspindės jums materialiame pasaulyje sąlygas, kurios atspindės tai, į ką jūs nenorite pažvelgti. Tik, žinoma, šios sąlygos ne visiškai patvirtins įsitikinimą, kurio nenorite kvestionuoti, ir todėl jūsų materialioje karalijoje sutinkamos sąlygos šiek tiek mes iššūkį jūsų pasaulėžiūrai, šiek tiek mes iššūkį pirminei iliuzijai, kurią perėmėte iš Žalčio.

Lyginkite savo įsitikinimus su realybės stebėjimu

Matote, Žaltys jums tegali pasiūlyti savo iliuzijas. Tai yra gudrios iliuzijos, jose dažnai yra esama tam tikros tiesos, tačiau galiausiai antrasis termodinamikos dėsnis užtikrins, kad joms būtų mestas iššūkis. Tad tai yra jūsų galimybė tarti, kad jeigu materialus pasaulis meta iššūkį mano įsitikinimui, ar tai reiškia, kad mano įsitikinimas nėra teisingas, kad jis yra atitrūkęs nuo realybės? Tokia, pavyzdžiui, buvo iniciacija, su kuria susidūrė katalikų bendruomenė viduramžiais, kuomet pirmieji mokslininkai atliko stebėjimus, prieštaravusius katalikiškai doktrinai, kad Žemė yra visatos centras, ir Saulė, o taip pat visos kitos planetos, sukasi aplink ją.

Jie turėjo galimybę palyginti savo įsitikinimus su realybės stebėjimais ir priimti kiekvieno praktiško realisto priimtą požiūrį, tai yra, kad jeigu mano įsitikinimai prieštarauja mano realybės stebėjimui, tuomet privalau iš naujo patikrinti savo įsitikinimus. Tačiau Žalčių siūlomas iniciacijų kelias sako, kad jeigu realybė meta iššūkį jūsų įsitikinimams, jūs tiesiog pakeičiate savo įsitikinimus, kad ir toliau galėtumėte pateisinti savo norą nuslėpti, tuo pat metu jausdamiesi tebeturintys kažkokį pranašumą ar autoritetą šiame pasaulyje. Užuot suderinę savo įsitikinimą su realybe, jūs šiek tiek pakeičiate savo tikėjimo sistemą, kad galėtumėte pateisinti realybės ignoravimą ar jos menkinimą.

Būtent tai matėte katalikų religijoje. Matėte tai daugelyje kitų religijų. Matėte tai politinėse sistemose. Matėte tai moksliniame materializme, kuris iki pat šių dienų neigia ryšį tarp sąmonės ir savo paties atliktų stebėjimų materialiame pasaulyje. Nors mokslas įrodė, kad bet kuris stebėjimas yra veikiamas sąmonės, materialistai tai neigia – kaip tą neigia ir dauguma religingų žmonių. Nes jie nenori pripažinti, ką yra pasiruošęs pripažinti kiekvienas praktiškas realistas, tai yra, kad suvokimas nėra tapatus realybei – kol jūsų protas nėra tapęs atviromis durimis.

Nes kol bus kažkas, ką sieksite nuslėpti, žiūrėsite „tarsi per tamsų stiklą“, turėsite žiūrėti per filtrą, kuris bus nuspalvintas dalykais, kuriuos siekiate nuslėpti. Ir štai jums paprasta iliustracija, kaip visa tai veikia. Žinote, kad kaleidoskopas yra žiūronai, į kuriuos yra įdėti keli skaidrios medžiagos stiklai, o tarp šių stiklų yra sudėti spalvoti stikliukai. Ir spalvoti stikliukai nuspalvins per juos ateinančią šviesą arba, jeigu bus pakankamai tankūs, visiškai uždengs šią šviesą.

Tad dabar įsivaizduokite kaleidoskopą, kuris neturi visiškai jokių stiklų ar skyrių, ir galite per jį žiūrėti kiaurai, jeigu kaleidoskopas yra tuščias. O tai reiškia, kad jeigu kaleidoskope nebūtų jokių stiliukų, galėtumėte matyti realybę tokią, kokia ji iš tiesų yra. Tačiau dabar pradėkite į kaleidoskopą dėti stikliukus, ir jie natūraliai pradės dažyti jūsų realybės matymą, arba uždengs tam tikrus aspektus, kuriuos kitu atveju būtumėte galėję matyti per žiūronus.

Kai turite tam tikrus aspektus savo sąmonėje, į kuriuos nenorite pažvelgti, tuomet jūsų suvokimas bus paveiktas tokiu būdu, kad egzistuos dalykai, kurių tiesiog nesugebėsite matyti. Nes negalite pripažinti, kad realybė prieštarauja jūsų įsitikinimams. O priežastis, dėl kurios negalite to pripažinti, yra ta, jog nusprendėte, kad egzistuoja tam tikri dalykai jumyse, į kuriuos nenorite pažvelgti. Ir tol, kol laikysitės sprendimo nepažvelgti į kažką savyje, negalėsite ištverti išorinio pasaulio jūsų pasaulėžiūrai metamo iššūkio.

Klaidingas statuso ir netikros savivertės siekimas

Ir kokia yra jūsų pasaulėžiūra, kurią turite eidami netikrų mokytojų keliu? Tai yra pasaulėžiūra, kad jūs turite vertę, statusą, kurie yra priklausomi nuo išorinių iniciacijų, kurias laikėte eidami šiuo netikru keliu.

Pamąstykite apie žmones, kurie turi gydytojo ar architekto diplomą, ir per jį iš karto įgyja tam tikrą statusą visuomenėje. Diplomą turintys žmonės gali gauti darbą, net jeigu jų asmeninė psichologija daro juos visiškai netinkamais tam darbui. Tačiau daugeliu atvejų pakanka vien diplomo – ir tik vėliau darbdavys arba kolegos suvokia, koks visiškai netinkamas šiam darbui yra šis žmogus dėl savo žmogiškų savybių ar šių savybių stygiaus.

Ir būtent tai jūs kuriatės eidami netikru keliu. Kuriatės savivertę, kuri yra grindžiama išoriniais pasiekimais, jūsų žiniomis, jūsų supratimu. Tačiau dauguma dvasios mokinių nesuvokia, kad, nors netikras kelias leidžia jums susikurti šią savivertę, tik pats netikras kelias ir reikalauja iš jūsų kurtis šią savivertę. Nes netikras kelias negali jums suteikti tikros savivertės, nes negalite įgyti tikros savivertės, kol turite kažką savo esybėje, į ką nenorite pažvelgti. Ir tai, į ką nenorite pažvelgti, neleidžia jums permatyti visos savo esybės, kol galėsite pažvelgti į grynosios sąmonės susikirtimo tašką ir galėsite suprojektuoti save į vienovę su savo Esatimi, kuomet galėsite save pamatyti taip, kaip į jus žiūri jūsų Esatis.

Savęs pamatymas tokio, kaip jus mato jūsų Esatis, yra vienintelis tikrosios savivertės šaltinis. Nes jis yra aukščiau už bet kokius žemiškus dalykus. Tad kai nenorite suprojektuoti savęs į vienovę su Maitrėja ar į vienovę su Esatimi, negalite turėti tikrosios savivertės. Žalčiai šitai žino, tad jie labai gudriai pasiūlo jums alternatyvą. Tačiau vos tik pradedate bent svarstyti šią alternatyvą, esate labai švelniai įtraukiami priimti ne tik šį regimai naudingą netikro kelio aspektą, bet taip pat ir akivaizdžiai disfunkcinį aspektą.

Nes visa ši netikro kelio idėja, žinoma, yra tokia, kad egzistuoja išorinis standartas, standartas, kurį įmanoma apibrėžti Žemėje, ir būtent jis nulems jūsų įžengimą į dangų. O tai reiškia, kad tie, kurie atitiks šį standartą, bus priimti į dangų, o tie, kurie neatitiks šio standarto, priimti nebus – ir todėl privalės likti Žemėje arba turės amžinai degti kažkokiame liepsnojančiame pragare. Tad šis netikras kelias ne tik kad neleidžia jums pasiekti tikrosios savivertės, bet jis taip pat jumyse sukuria šį skubos jausmą, kad privalote išvengti šios siaubingos lemties degti pragare. Ir todėl jaučiate dar didesnį spaudimą susikurti šią netikrą savivertę, pildydami išorinius reikalavimus.

Subtilus pakylėtųjų mokytojų balansavimo aktas

Tad gal dabar jau geriau pradedate įvertinti situaciją, su kuria mes, pakylėtieji mokytojai, susiduriame? Kai susiduriame su mokiniais, kurie nėra paveikti dualistinės sąmonės, tikrojo iniciacijų kelio paaiškinimas ir padėjimas mokiniui eiti šiuo keliu, yra jokių problemų nekeliantis klausimas. Tačiau, kai susiduriame su mokiniais, kurie yra paveikti dualistinės sąmonės – nes jie vis dar turi kažką, ką nori nuslėpti – tuomet turime reikalą su nepalyginamai sudėtingesne situacija.

Tiesiog negalime jums perduoti tikrojo kelio paaiškinimo praktine, realistiška forma. Turime jums duoti kelią, paaiškinimą, kuris būtų pritaikytas prie jūsų dabartinio sąmonės lygmens ir dualistinių iliuzijų, kurių dar nenorite kvestionuoti. Jeigu duotume jums aiškų tikrojo kelio aprašymą, jūs arba visiškai nepajėgtumėte to suprasti, arba, kas yra labiausiai tikėtina, tai atstumtumėte, arba atstumtumėte bent kai kuriuos aspektus.

Daugelyje dvasinių judėjimų galite atrasti mokinius, kurie vis dar tebesiekia nuslėpti faktą, kad neturi tikrosios savivertės. Ir todėl jie siekia nuslėpti arba vengti kvestionuoti būtent tas sąlygas, kurios leidžia jiems jausti, jog jie turi šią netikrą savivertę, priklausydami organizacijai arba sekdami tam tikru toje organizacijoje siūlomu iniciacijų keliu. Pažvelkite į lyderius arba į tuos, kurie tokiose organizacijose išbuvo daug metų, ir pažvelkite, kaip jie mano, jog tuo jie nusipelno ypatingo statuso ir susižavėjimo žvilgsnių bei pagarbos iš naujų narių, arba iš tų, kurie neužima jokių išorinių postų.

Galite tai matyti visur, matote tai daugumoje religijų arba politinių ir mokslo organizacijų, šį norą įgyti išorinį statusą, šį norą, kad jus laikytų išmintingais tarp žmonių. Tad ar suvokiate, kad mes, pakylėtieji mokytojai, susiduriame su ganėtinai subtiliu iššūkiu? Kaip gi mums, su viskuo, ką žinome apie tikrąjį kelią, paimti mokinius, kurie turi tiek daug subtilių iš netikro kelio ateinančių įsitikinimų, ir paskatinti juos pradėti transcenduoti savo klaidingus įsitikinimus, kad jie vis labiau artėtų prie tikrojo kelio suvokimo?

Ir daugelyje dvasinių organizacijų nutiko taip, kad sugebėjome atvesti mokinius iki tam tikro lygmens, o tuomet didžioji mokinių dalis nebenorėjo toliau eiti. Jie pasiekė tašką, kuriame turėjo tam tikrus patogius įsitikinimus iš netikro kelio, kurių nenorėjo atiduoti. Nes jie neturėjo noro prisiimti pilnos ir absoliučios atsakomybės už savo proto būseną. Jie nenorėjo pripažinti, kad jų suvokimas yra fundamentaliai veikiamas įsitikinimų, į kuriuos jie nenori pažvelgti, ir kad jie toliau galės eiti keliu tiktai ryždamiesi kvestionuoti savo pamatinį šio kelio suvokimą.

Jie pradėjo išimti tam tikrus teiginius iš konteksto ir naudotis jais kaip pateisinimu nekvestionuoti savo įsitikinimų apie klaidingą kelią. Ir, mano mylimieji, pavojus, perduodant jums žodžiais išreikštą mokymą, slypi būtent tame, kad žodžiais yra įmanoma naudotis ir interpretuoti taip, kad pateisintumėte beveik viską, ką tiktai norite pateisinti. Tad yra visiškai įmanoma paimti pakylėtojo mokytojo ištartus žodžius – pasakytus per remiamą pasiuntinį, kuris perdavė tuos žodžius tyriausiu įmanomu būdu – ir tuomet pasinaudoti tais žodžiais, kad pateisintumėte tam tikrus įsitikinimus apie kelią, kurie buvo perduoti puolusių būtybių, netikrų mokytojų.

Tai padaryti yra ne tik kad įmanoma, tai padaryti yra labai lengva – kai turite tam tikrus dalykus savyje, į kuriuos nenorite pažvelgti. Nes būtent tie dalykai, į kuriuos nenorite pažvelgti, neleis jums pamatyti gilesnės už išorinių žodžių slypinčios realybės. Ir todėl jūs labai patogiai nesugebėsite matyti, arba sugebėsite pateisinti, kodėl tai ignoruojate – tuos žodžius, kurie nepatvirtina to, ką jums pasakoja puolusios būtybės. Ir vietoj to, susikoncentruosite į žodžius, kurie regimai patvirtina tai, kuo norite tikėti. Ir todėl jausitės visiškai teisūs eidami netikru keliu – tuo pat metu manydami, kad realybėje einate tikruoju pakylėtųjų mokytojų nurodytu keliu, tuo keliu, kuris garantuos jūsų pakylėjimą.

Tikroji savivertė įmanoma tik per vienovę

Jei tik galėčiau, pasiūlyčiau jums tikrąją savivertę, kad galėtumėte pažvelgti į bet kokius savo sąmonėje egzistuojančius dalykus, nejausdami poreikio save teisti ar smerkti, kaip jus teisia ir smerkia puolusios būtybės. Nes tai, žinoma, yra dar vienas subtilus aspektas, kurį jūs – to net nesuvokdami – priimate kartu su netikru keliu. Nes jau dėl paties šio fakto, kad egzistuoja tam tikros sąlygos, kurios privalo būti išpildytos, kad galėtumėte įžengti į dangų, reiškia, kad taip pat privalote tikėti, jog yra ne tik teisinga, bet ir būtina viską teisti pagal šį standartą, kuris apibrėžia visas šias sąlygas.

Kai puolusios būtybės pagriebė privilegiją suformuluoti įžengimo į dangų sąlygas, jos taip pat apibrėžė standartą, pagal kurį kiekvienas turėtų teisti save ir kitus. Ir būtent tai sukuria užburtą ratą. Kuo labiau einate šiuo keliu, kurį laikote tikru, pakylėtųjų mokytojų remiamu keliu, tuo labiau save įtikinate, kad esate pranašesni už kitus, nes einate šiuo keliu – ir tuo sunkiau jums bus iš tiesų pripažinti ir priimti, kad ėjote netikru keliu. Nes jeigu pripažinsite, kad buvote apgauti netikrų mokytojų, tuomet taip pat turėsite nuteisti save pagal standartą, pagal kurį teisėte tuos, kurie nebuvo jūsų organizacijoje, ar kurie nebuvo iškilę taip aukštai organizacijoje, kaip jūs patys save laikėte iškilusiais.

Tad tiesiog negaliu jums pasiūlyti tikrosios savivertės, netgi negaliu jums pasiūlyti pamatyti, kaip jus teisiu. Netgi negaliu padėti jums suvokti, kad aš jūsų neteisiu, nes neturiu jokio puolusių būtybių sukurto standarto. Matau, kad ne sąlygos, kurias turite savo prote, atves jus į dangų. Matau, kad būtent sąlygos, kurias turite savo prote, neleis jums patekti į dangų. Tad tenoriu padėti jums išsilaisvinti nuo šių sąlygų.

Tad kokia yra tikrojo iniciacijų kelio realybė? Realybė yra tokia, kad tai nėra kelias, kurį aš, Maitrėja – ar bet kuris kitas pakylėtasis mokytojas – jums apibrėžėme. Nes jūs vieninteliai nusistatote savo asmeninį kelią. Jūs nusibrėžiate šį kelią priimdami tam tikras sąlygas, suformuluotas puolusių būtybių. Jūs vieninteliai nusprendžiate, į kokius dalykus savo sąmonėje nenorite pažvelgti, ir jūs vieninteliai nusprendžiate, kokios puolusių būtybių apibrėžtos sąlygos jums yra patraukliausios. Nes jos pateisina jūsų nenorą pažvelgti į save, ir kodėl toliau turėtumėte nežiūrėti į save, tikėdami, kad šitaip pasieksite pakylėtąją būseną.

Tad ar suvokiate: Mes, pakylėtieji mokytojai, nenustatėme jums jokių sąlygų. Šias sąlygas jūs nusistatėte patys. Ir šias sąlygas jūs nusistatėte ne remdamiesi tikrais pakylėtųjų mokytojų mokymais, o netikrais puolusių būtybių mokymais. Mes, pakylėtieji mokytojai, siūlome jums kelią, kuriame mes – jeigu to norėsite – padėsime jums praregėti iš jūsų prote egzistuojančių sąlygų, padėsime jums pamatyti šių sąlygų netikrumą, kuomet tiesiog galėsite tai paleisti, galėsite tiesiog nuo jų nueiti.

Ar matote, kad šios sąlygos priverčia jus susikoncentruoti į galutinį tikslą, šios galutinės iniciacijos išlaikymą? Ir tol, kol būsite susikoncentravę į šios iniciacijos išlaikymą, neturėsite pakankamai sąmoningumo atsitraukti atgal ir tarti: „O gal kažkas yra ne taip su mano sąlygomis? Ar gali būti, kad neprivalau išlaikyti šios galutinės iniciacijos, nes ji buvo apibrėžta mano sąlygų? Ir tiesiog, kad galėčiau būti laisvas, turiu ištirti savo sąlygas ir pamatyti jų netikrumą – ir tuomet paprasčiausiai palikti visą šį netikrą kelią ir tapti visiškai neprisirišusiu prie puolusių būtybių, kurios staugs ant manęs, kad negaliu niekur išeiti, kol neįvykdžiau galutinės sąlygos. Nes dabar matau, kad niekada neįvykdysiu galutinės sąlygos, kurią nustatė puolusios būtybės, nes ši sąlyga neturi jokio tikrumo.“

Išmokite visur matyti Maitrėją

Tai yra tikrasis pakylėtųjų mokytojų kelias, kurį labai mažai mokinių Žemėje yra pasirengę priimti. Tačiau būtent Kosminio Kristaus vaidmuo yra pasiūlyti jums šį tikrąjį kelią, šį praktinio realizmo kelią, vietoj netikro kelio, kuriame siekiate įgyti kažkokį dirbtinį statusą, išlaikydami šias išorines iniciacijas. Ką pasakiau per savo pasiuntinę moterį? Aš esu Didysis Įšventintojas, ne dėl to, kad esu šis aukštai virš visų iškilęs mokytojas, kurį tegalite pasiekti pereidami daugybę iniciacijų lygmenų, prieš tapdami vertais įžengti į mano ištaigingą ašramą.

Ne, Didysis Įšventintojas aš esu dėl to, kad jūs manęs nematote. Nematote manęs kaip įšventintojo, nematote, kad ši regimai paprasta situacija jūsų kasdieniniame gyvenime iš tiesų yra jums pasirodantis Maitrėja, užsimaskavęs tam tikrų sąlygų ar kitų žmonių pavidalu. Tad užuot priėmę šią situaciją su pagarba, kurią rodytumėte šiam didžiajam įšventintojui, kurį įsivaizduojate savo prote, jūs į šią situaciją žvelgiate su abejingumu ir panieka, ar įvairiais kitais dualistiniais vertinimais.

Egzistuoja senovinis pasakojimas apie ieškotoją Rytuose, kuris ilgą laiką ieškojo Maitrėjos, niekaip negalėdamas jo rasti, jam niekaip nepavyko tiesiogiai su manimi susitikti. Tačiau po daugelio metų, praleistų klajojant po Indiją ir Himalajus, jis vieną dieną sutiko kelyje gulintį šunį, kurio kojoje žiojėjo atvira žaizda, ir ši žaizda buvo užkrėsta kirminais. Jis pajuto užuojautą šuniui ir norėjo pašalinti kirminus iš žaizdos. Tačiau suvokdamas, kad jie taip pat yra gyvybės forma, jis pajautė užuojautą kirminams ir nenorėjo jų nužudyti. Tad nusprendė pasilenkęs išlaižyti kirminus iš žaizdos, kad jų nesužeistų, bet tuo pačiu išlaisvintų nuo jų šunį. Ir tai buvo absoliutaus nuolankumo poelgis, per kurį jis tuomet sutiko mano Gyvąją Esatį, nes dabar mane išvydo regimai pačiose žemiausiose ir bjauriausiose materialiose sąlygose.

Jeigu norite palypėti savo asmeniniame kelyje į aukštesnį lygmenį, jeigu norite išlaikyti Motinos Metų iniciacijas, tuomet mąstykite apie šiuos žodžius. Mąstykite, kaip galėtumėte atlikti fundamentalų pokytį savo sąmonėje, kad nugriautumėte šį dirbtinį padalijimą tarp to, ką laikote įprastinėmis arba pasaulietiškomis veiklomis, ir tarp to, ką laikote dvasine veikla iniciacijų kelyje.

Dauguma jūsų žinote, kad daviau priesaiką pamėginti laimėti Žemės žmones mielaširdingumu. Kas yra mielaširdingumas? Tai nėra tiesiog švelni kalba; tai nėra tiesiog švelnumo rodymas. Jis gali apimti labai tiesmuką mielaširdingumo formą, tačiau tai nebus pyktis, nebus baimė, nebus teisimas. Tai bus praktiškas realizmas. Ir būtent praktiško realizmo mielaširdingumo mokė Jėzus prieš 2000 metų sakydamas: „Darykite kitiems tai, ką norėtumėte, kad kiti jums darytų.“ Tačiau galite su tuo nueiti dar toliau ir sakyti: „Darykite kitiems tai, ką darytumėte Maitrėjai, ką darytumėte Mielaširdingumo Dvasioje.“ Matykite Mielaširdingumo Dvasią visuose ir kiekvienoje situacijoje, ir tuomet susiderinkite su mano Dvasia, kad galėtumėte būti atviromis durimis išreikšti būtent tokį mielaširdingumo atspalvį, kuris turėtų didžiausią galimybę pakylėti aukštyn visą gyvybę toje situacijoje.

Palikite idėją, kad turėtumėte vertinti ir teisti kitus žmones pagal išorinius kriterijus, pagal tai, ar jie tiki tuo ar anuo žodžiais išreikštu mokymu, ar jie priklauso tai ar anai organizacijai, ar jie yra puolę angelai ar dar kitokie angelai, ar jie turi tą ar aną statusą pagal kažkokį dvasinį mokymą, kuris iškelią vieną asmenį aukščiau už kitus. Mielaširdingumas nepripažįsta teisimo, nes mielaširdingumas nepripažįsta reliatyvumo. Ir todėl mielaširdingumas negali žeminti nė vienos gyvybės dalies, mielaširdingumas yra magnetas traukiantis aukštyn visas gyvybės dalis. Nes jis iš tiesų nemato gyvybės „dalių“; jis temato pamatinę visos gyvybės vienovę.

Kaip galite būti iš tiesų mielaširdingi? Tiktai pažvelgdami už išorinės formos ir pamatydami pamatinę visos gyvybės vienovę. Ir išvydę šią vienovę, tesiekiate pakelti visą gyvybę aukštyn, užuot teisdami ir žemindami kažkurią gyvybės dalį.

Galiausiai svarbios yra tik priemonės

Suvokiate, kad svarbiausias nėra tikslas; svarbiausios yra priemonės. Yra visiškai nesvarbu, kokius pasiekimus galite būti pasiekę žmonių akyse ar puolusių būtybių akyse. Svarbiausia yra tai, kokiu laipsniu esate įkūniję Mielaširdingumo Dvasią.

Nes argi nesuvokiate, mano mylimieji, kad jeigu iš tiesų norite kalbėti apie standartą, tuomet vienintelis Žemėje svarbus standartas yra mielaširdingumas? Kodėl taip yra? Todėl kad aš, Maitrėja, esu planetos Buda, Kosminis Kristus Žemei. Todėl ta Dvasia, kuria aš esu, yra aukščiausias standartas, kaip galite užsitarnauti savo pakylėjimą Žemėje. Tiktai tapusieji viena su Mielaširdingumo Dvasia užsitarnaus savo pakylėjimą iš Žemės planetos.

Jeigu jums nepatinka ši perspektyva, na, tai tuomet turite alternatyvą. Jeigu iš tiesų norite toliau slėptis nuo mano mielaširdingumo dar vieną eonų laiko ratą, tuomet galite toliau tęsti savo įsikūnijimų Žemėje virtinę, tikėdamiesi, kad kada nors ateityje aš paliksiu šią tarnystę ir kitas pakylėtasis mokytojas užims mano vietą – turintis kažkokią kitą Dievo savybę, kurią jis arba ji įkūnija. Ir tuomet tai bus tas aukštesnis standartas, kuris jums gali pasirodyti patogesnis už mano mielaširdingumą. Jums, žinoma, gali ir tai pasirodyti nelabai patogu. Nes iš tiesų, ar vadintumėte tai mielaširdingumu ar meile, galia, išmintimi, tyrumu, tiesa, taika, laisve ar bet kuria kita Dievo savybe, jos visos yra tokios pačios tuo, kad neleidžia jokiems dalykams likti paslėptiems.

Nes jos nėra šviesą blokuojančios savybės. Jos yra savybės, kurios išdidina Kūrėjo šviesą. Ir todėl jos išdidina visą gyvybę. Jeigu nenorite kelti aukštyn visos gyvybės, norėdami, kad tam tikros gyvybės dalys būtų nuteistos ir pasiųstos į pragarą pagal jūsų standartą, tuomet iš tiesų neturite mielaširdingumo. Sakyti jums tai nėra nemielaširdinga iš mano pusės. Tai tiesiog yra praktinis realizmas, kurį privalote išlaikyti norėdami pakilti iš Žemės planetos.

Ir aš ypač dėkoju jums už pasiryžimą pakelti savo sąmonę. Nes jeigu Žemėje neatsirastų nė vieno, iškėlusio taurę, negalėtume į ją išlieti gyvųjų Dvasios vandenų. Nes privalo atsirasti taurė, kuri galėtų priimti šviesos perdavimą, nes nėra leidžiama ją išlaistyti ant žemės ar sušerti šunims. Tiems šunims, kurie staugia griaužiami poreikio teisti ir smerkti, užuot tiesiog susiderinę su Mielaširdingumo Dvasia, kuri bet kuriam žmogui leis suvokti, kad nė vienam nėra užgintas tikrasis iniciacijų kelias – jei tik jie yra pasiryžę keisti savo sąmonę, kad galėtų pradėti atsakyti į kiekvieną situaciją bent vienu iš 144 mielaširdingumo atspalvių.

Tad galbūt jau jaučiate mano milžinišką, nevaržomą, besąlyginį džiaugsmą? Džiaugsmą, kuris liejasi pro kraštus. Jeigu jį jaučiate, sugebėsite pagauti šiuos per viršų tekančius lašus, ir tai bus jūsų talentas, kurį galėsite dauginti, kuomet daugiau jums bus duota ateityje. Eikite su mielaširdingumu, ir BŪKITE mielaširdingumu. Nes pasauliui reikia mielaširdingumo – visų mielaširdingumo atspalvių.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2011 Kim Michaels