Ar galime išsaugoti Sąjungą ateičiai?

Pakylėtasis Mokytojas Sen Žermenas per Kim Michaels, 2020 metų rugsėjo 20 d. Šis diktavimas buvo perduotas 2020 metų vebinare „Rinkitės Amerikos ateitį“.


AŠ ESU Pakylėtasis Mokytojas Sen Žermenas. Jūs, kurie užaugote Amerikoje, visi mokėtės mokykloje, kad vienas iškiliausių Amerikos prezidentų buvo Abraomas Linkolnas. Kodėl jis yra laikomas vienu iškiliausių Amerikos prezidentų? Na, kaip yra sakoma: „Jis išsaugojo Sąjungą.“ Tad klausimas, kurį noriu užduoti šio mokymo pradžioje, yra toks: „Ar galime išsaugoti Sąjungą ateičiai? Ar Amerikai pereinant į aukso amžių, galėsime išsaugoti Sąjungą? Ir ar iš viso yra pageidautina išsaugoti Sąjungą?“

Na ir dabar, kad galėtume aptarti šias temas, taip pat norėčiau iškelti ir keletą kitų klausimų. Kas yra aukso amžius? Tai yra būsena, kuri labai stipriai skiriasi nuo to, ką jūs šiuo metu turite. Vaizdiniai, planai, dizainai, matricos, kuriuos laikau savo prote aukso amžiui tiek planetiniu lygiu, tiek Amerikai, taip stipriai skiriasi nuo to, ką šiandien matote materializuota, kad didžioji žmonių dalis tiesiog nesugebėtų jų suvokti. Jie negalėtų jų aprėpti, negalėtų įveikti atotrūkio tarp savo dabartinės realybės ir aukso amžiaus. Ir šis atotrūkis darysis vis didesnis, kuo toliau judėsime į aukso amžių, tačiau net jeigu pažvelgtumėte 20 ar 30 metų į priekį, dauguma žmonių negalėtų suvokti pokyčių, kurie įvyks Amerikos visuomenėje.

Tad klausimas čia yra toks: „Kas iš tiesų atneš aukso amžių į įsikūnijimą?“ Na, jį atneš idėjos. Aš turiu idėjas – aš taip pat, žinoma, turiu ir energiją. Turiu šviesą, kuri gali suteikti šioms idėjoms tam tikrą galią. Tačiau pirmiausia turiu idėjas, ir kadangi, žinoma, gerbiu laisvos valios įstatymą, neprimesiu šių idėjų visuomenėms ar individams. Ko reikės, kad šios idėjos būtų atneštos į fizinę plotmę, kurioje jos turi potencialą būti įkūnytos? Na, negaliu tiesiog numesti šių idėjų iš dangaus, jos privalo ateiti per keturis žemesniuosius individualių žmonių kūnus. Privalo atsirasti individas, arba individų grupė, kurie galėtų kartu dirbti ir gauti iš manęs idėją. Tad tai mus atveda prie klausimo: „Kur galėtume atrasti tokių individų ar tokių nedidelių grupių žmonių, kurie būtų atviri aukso amžiaus idėjoms?“

Kitas aukso amžiaus atnešimo aspektas yra tai, kad nepakanka tiesiog atnešti idėjas į fizinę plotmę. Jos taip pat privalo būti įgyvendintos, jos turi būti skleidžiamos. Tai reiškia, kad turi atsirasti didelis skaičius žmonių, reikšmingas žmonių skaičius, kritinė žmonių masė, kurie ryžtųsi priimti šias idėjas ir atitinkamai pagal jas pakeistų savo gyvenimą. Mano mylimieji, net ir jūs, kurie esate pakylėtųjų mokytojų mokiniai, dažnai turite nepilną supratimą, ko reikės aukso amžiui įkūnyti. Galvojate, kad jis tiesiog kažkaip įvyks, kad aukso amžius tiesiog nukris iš dangaus – bet to nebus! Nes tam, kad šios aukso amžiaus idėjos iš viso galėtų ateiti į fizinę plotmę, kai kurie žmonės privalo ryžtis pakeisti savo sąmonę. Tam, kad šios aukso amžiaus idėjos galėtų būti įgyvendintos, ypač dideliu mastu, daug daugiau žmonių turės ryžtis pakeisti savo gyvenimo būdą. Tai neįvyks automatiškai. Žmonės turės priimti pokyčius, jie turės ryžtis priimti šiuos pokyčius ir atitinkamai pakeisti savo gyvenimą, kad galėtų materializuoti geresnes sąlygas. Kitaip tiesiog negali būti.

Pažvelgę 100 ar 200 metų į praeitį, galite matyti daug visuomenėje įvykusių pokyčių. Kaip įvyko šie pokyčiai? Ar tai buvo neišvengiama? Jūs, pavyzdžiui, matote, kad vienas iš didžiausių pokyčių visuomenėje per pastaruosius keletą šimtų metų buvo ne tik kompiuterių išradimas, bet ir platus kompiuterių naudojimo paplitimas. Aukso Amžius tiesiog negalėtų būti įkūnytas be interneto, be daug stipresnio nei kada nors anksčiau užmegzto ryšio tarp žmonių. Žinoma, egzistavo grupė žmonių, kurie, nors ir ne visada dirbo kartu (bet jie vis tiek dirbo prie tų pačių dalykų), sugebėjo gauti atskiras idėjas, atnešusias kompiuterių revoliuciją ir internetą. Jie ryžosi įgyvendinti šias idėjas.

Kaip žinote, iš pradžių buvo manoma, kad tik keletas žmonių galės naudotis kompiuteriais. Taip buvo dėl to, kad iš pradžių naudotis kompiuteriais buvo žymiai sunkiau. Tam buvo reikalingas tam tikras žmonių tipas, pasirengusių mąstyti kitokiu būdu nei daugumai žmonių buvo diegiama mąstyti. Jie buvo pasirengę mokytis šią šiek tiek archajišką kalbą ir idėjas, be kurių negalėjote naudotis kompiuteriu tomis dienomis. Todėl jie buvo pasiryžę tai priimti. Tačiau tam, kad tai padarytų poveikį, daug, daug žmonių – milijonai žmonių visame pasaulyje – turėjo pakeisti savo mąstymą, kad galėtų įgyti gebėjimą naudotis kompiuteriu, kad iš viso galėtų suvokti, kas yra kompiuteris ir kaip juo naudotis.

Na ir dabar, matysite, pažvelgę į praeitį, ir kai kurie iš jūsų net ir patys tai prisimenate, kad iš pradžių žmonėse, kolektyvinėje sąmonėje, egzistavo milžiniškas pasipriešinimas kompiuterių plitimui. Daugelis įtariai žiūrėjo į kompiuterius. Daugelis, kai pirmą kartą išvydo kompiuterį, nusprendė, kad jiems tai yra pernelyg sudėtinga, jie nusprendė, kad tai ne jiems: „Aš net nemanau naudotis kompiuteriu!“ Buvo žmonių, daugelio iš jų jau nebėra gyvųjų tarpe, bet buvo daug žmonių, kurie nusprendė: „Aš niekada nesinaudosiu kompiuteriu!“ Šitaip, žinoma, jie ne tik kad atskyrė save nuo naudojimosi kompiuteriu teikiamos naudos, bet taip pat lėtino visos visuomenės progresą per kompiuterių plitimą.

Tad čia, žinoma, matote, jog kompiuteris ir internetas yra akivaizdžiai aukso amžiaus idėja. Matote, kad egzistavo pasipriešinimas šiai idėjai. Jai priešinosi daug žmonių, ir vis dar yra žmonių, kurie tam priešinasi. Ir tik tuomet, kai kritinė žmonių masė priėmė kompiuterius, kai jie nusprendė norintys kompiuterio, kai jie nusprendė norintys išmokti naudotis kompiuteriu, tai iš tiesų pradėjo daryti poveikį visuomenei, ir taip pat, žinoma, bus ir su daugeliu kitų idėjų.

Tad klausimas, kurį jums užduodu apie Amerikos ateities rinkimąsi, yra toks: „Ar Amerika pasirinks būti aukso amžiaus pioniere, ar priešingai – pasirinks priešintis tam tikroms esminėms aukso amžiaus idėjoms, šitaip atsilikdama nuo kitų šalių?“ Kitaip tariant, esmė čia nėra, ar aukso amžius bus įkūnytas, nes jis iš tiesų bus įkūnytas. Klausimas yra toks: „Kur aukso amžius bus įkūnytas pirmiausia – Amerikoje, ar kažkurioje kitoje pasaulio dalyje?“

Na ir dabar, žinoma, daugelis amerikiečių yra įsitikinę, kad Amerika yra didingiausia šalis Žemėje. Daugelis dvasingų žmonių, pakylėtųjų mokytojų mokinių žino, kad Amerika yra remiama Sen Žermeno. Tad jie laiko savaime suprantamu dalyku kad aukso amžius pirmiausia bus įkūnytas Amerikoje, jie mano, kad tai yra akivaizdu. Na tai žinoma, kad aukso amžius bus čia įkūnytas, argi ne mūsų šalis išrado kompiuterius ir paskleidė kompiuterių naudojimą? Tai reiškia, kad mes iš tiesų būsime atviri bet kokiai technologijai, kuri bus aukso amžiaus dalimi. Na, mano mylimieji, aš nebūčiau toks tikras, kad plačioji Amerikos visuomenė bus atvira kai kurioms iš technologijų, kurios atneš aukso amžių. Aukso amžių atneš ne vien technologijos. Visuomenėje, kultūroje, turi įvykti daug, daug pokyčių, kad galėtų būti perduotos aukso amžiaus idėjos, ir jas galėtų įgyvendinti ir priimti dauguma žmonių. Tai nėra duotybė, tam nėra jokių garantijų.

Tad klausimas yra toks: „Ar plačioji Amerikos visuomenė yra tokioje proto būsenoje, kurioje galėtų gauti, priimti ir įgyvendinti aukso amžiaus idėjas? Ar Amerika šiuo metu yra tarp aukso amžiaus idėjų gavimo pionierių, o gal pusiausvyra pasikeitė, ir dabar kitos šalys jau yra aplenkusios Jungtines Valstijas?“ Ir atsakymas, žinoma, yra toks, kad jau iš tiesų yra nemažai kitų šalių, kurios yra aplenkusios Jungtines Valstijas savo atvirumu ir pasiryžimu priimti aukso amžiaus idėjas. Kodėl taip yra? Na, taip yra būtent dėl to, apie ką kalbėjome; dėl Amerikos žmonių mąstymo, pasidalijimo į priešingas stovyklas, augančio pykčio, atpirkimo ožių ieškojimo, noro sakyti: „Tai tie kiti žmonės yra problema, o ne mes.“ Nenoro pažvelgti į save. Dėl šio kognityvinio disonanso, per kurį yra nesugebama matyti, kad Amerika nebėra puikiausia visuomenė Žemėje, nes ekonomika pavirto apverstos piramidės ekonomika, kurioje aukščiausias 1% susiurbė 50 trilijonų dolerių iš žemiausių 90%. Tai sukūrė visuomenę, kuri paprasčiausiai neturi gebėjimo įgyvendinti kai kurių aukso amžiaus idėjų.

Na, ir tai yra susiję su mano anksčiau užduotu klausimu: „Ar galime išsaugoti Sąjungą?“ Realybė yra tokia, kad, jeigu pažvelgtumėte į Amerikos žemėlapį, iš tiesų galėtumėte nuspalvinti Ameriką, remdamiesi ne tuo, ar tam tikros valstijos yra raudonos ar mėlynos, ar jos yra respublikonų ar demokratų valstijos, o tuo, ar jos yra atviros ar nėra atviros Naujo Amžiaus idėjoms. Ir tai labai stipriai siejasi su tuo, kiek stipriai jos kabinasi į savo praeitį, kiek stipriai jos kabinasi į tradicijas, kiek uždaros jos yra bet kokiems tam tikras tradicijas peržengiantiems dalykams. Kiek atviras yra žmonių protas? Ar jie yra susitelkę į kažkokį tradicinių vertybių rinkinį, kurios, jų manymu, turėtų būti bet kokia kaina išsaugotos? O gal jie mano, kad, jeigu tos vertybės nebus išsaugotos ir ateis naujos idėjos, tai reikš civilizacijos griūtį?

Tad galite matyti, kad kai kuriose valstijose egzistuoja labai menkas atvirumas. Jeigu sakytume, kad atvirumas yra šviesa, tuomet daugelis šių valstijų yra visiškai tamsios. Visi esate matę tamsoje satelitų nufotografuotas nuotraukas, kuriose galite matyti, kad didesniuose miestuose yra daugiau šviesos, o kitos vietovės yra visiškai tamsios nakties metu. Na, kažką panašaus būtų galima padaryti pavaizduojant žemėlapyje žmonių atvirumą. Į tai pažvelgę, galėtumėte aiškiai matyti, kad kai kuriose Jungtinių Valstijų vietose tai ne visada atitinka valstijų ribas, tačiau daugeliu atvejų iš tiesų egzistuoja tam tikras atitikimas su valstijų ribomis, ir yra vietovių, kuriose gyvenantys žmonės yra atviresni naujoms idėjoms.

Na ir dabar, turite suprasti, jog, kad galėtų būti atviri aukso amžiaus idėjoms, žmonės apskritai turi būti atviresni naujoms idėjoms. Negalite realistiškai tikėtis, kad didžioji Amerikos žmonių dalis savo dabartiniame lygmenyje turės įžvalgumo sakyti: „A taip, ši idėja nėra aukso amžiaus idėja, aš apie ją net nemąstysiu.“ Faktas toks, kad žmonės, kurie yra atviri aukso amžiaus idėjoms, dažnai tiesiog šiaip yra atviresnio proto. Jie yra atviri įvairiausioms naujų idėjų formoms. Taip, tai yra tikra tiesa, kad kartais jie neturi įžvalgumo ir priima tam tikras idėjas, kurios nebūtinai yra konstruktyvios, ir tikrai nėra mano aukso amžiaus matricos dalis. Ir vis dėlto, žmonės, kurie nėra atviri naujoms idėjoms, nes kabinasi į tradicines vertybes, nesugeba gauti aukso amžiaus idėjų.

Tad matote, kaip aš netgi sakiau atsakyme į klausimą, egzistuoja tam tikros vietos, kuriose žmonės tiesiog yra atviresni aukso amžiaus idėjoms. Vakarų Pakrantėje, ypač didesniuose miestuose. Šalies viduryje; Arizonoje, Naujajame Meksike, Kolorade, net ir keliuose šiauriniuose miestuose, tokiuose kaip Mineapolis. Taip pat egzistuoja tam tikros vietos ir Rytinėje Pakrantėje, kuriose bent jau kai kurie žmonės yra atviri naujoms idėjoms, tiek Niujorke, tiek Bostone, ir net tam tikru laipsniu, Vašingtone, kur egzistuoja bent jau tam tikra atvirų žmonių koncentracija. Tai nebūtinai reiškia, kad kolektyvinė sąmonė yra atvira, tačiau egzistuoja tam tikra žmonių koncentracija, kurie yra atviri. Taip pat matote milžiniškus Jungtinių Valstijų plotus, kuriuose nerasite pakankamai atviro proto žmonių.

Tad, jeigu sukurtumėte tokį žemėlapį, pamatytumėte, jog norint, kad Amerika pradėtų judėti į aukso amžių, kas turi nutikti? Na, nutikti turi tai, kad žmonės, gyvenantys atviresnio proto vietovėse, turėtų pradėti įgyti didesnę įtaką Amerikoje, nes kitaip pokytis negalės įvykti. Tad žmonėms, kurie yra atviresnio proto, tiesiog reikia patraukti aukštyn likusią Amerikos dalį, jiems reikia patraukti aukštyn kolektyvinę sąmonę. Ir šiuo metu, jeigu pažvelgtume į konkrečius skaičius, atviro proto žmonių yra mažiau nei uždaro proto žmonių. Yra daugiau žmonių, kurie kabinasi į šias tradicines vertybes ir priešinasi bet kokiems pokyčiams, kurie nėra apibrėžti jų pasaulėžiūroje, ar tai būtų krikščioniška pasaulėžiūra ar kokia nors kita pasaulėžiūra.

Tad klausimas Amerikai yra toks: „Kas laimės šias virvės traukimo varžybas? Ar atviro proto žmonės sugebės patraukti aukštyn kolektyvinę sąmonę, o gal įvyks priešingai, ir uždaro proto žmonės sugebės nutempti žemyn kolektyvinę sąmonę?“ Šiuo metu, jeigu kalbėtume atvirai, po ketverių metų, praleistų su prezidentu, kuris pats labai stipriai atstovauja šį mąstymą, uždaro proto žmonės laimi šias virvės traukimo varžybas. Jie tempia kolektyvinę sąmonę žemyn, užuot atviro proto žmonėms ją traukus aukštyn. Ir tai, jeigu kalbėtume atvirai, stabdo aukso amžiaus įgyvendinimą Amerikoje.

Tad čia dar kartą galime grįžti prie klausimo: „Ar galime išsaugoti Sąjungą?“ Mums judant vis tolyn į ateitį, kontrastas potencialiai gali darytis vis ryškesnis. Tad klausimas yra toks: „Ar kontrastas taps dar ryškesnis? Ar susiskaldymas pasidarys dar stipresnis? O gal įvyks išsilyginimas, ir atviro proto žmonėms pavyks patraukti aukštyn kolektyvinę sąmonę?“ Na ir dabar, jeigu to neįvyks, jeigu konservatyvūs žmonės toliau priešinsis pokyčiams, priešinsis naujoms idėjoms, kas tuomet įvyks? Atsiras vis didėjanti įtampa kolektyvinėje sąmonėje. Tam tikrose šalies dalyse atsiras vis didėjantis suvokimas, kad privalome išsilaisvinti nuo šio reakcinio mąstymo, kad galėtume įkūnyti savo likimą ir atnešti aukštesnę visuomenės formą. Negalime leisti šiems uždaro proto žmonėms mūsų stabdyti ir stabdyti vizijos, kokia galėtų būti ateitis.

Tad klausimas tiesiog yra toks: „Ar tam tikros valstijos turės išsilaisvinti nuo Sąjungos, kad tose valstijose galėtų būti įkūnytas aukso amžius? O gal visa kolektyvinė sąmonė bus pakelta aukštyn, ir šios valstijos galės įkūnyti aukso amžių neprivalėdamos palikti Sąjungos?“ Tad štai koks yra klausimas: „Būti ar nebūti, būti atviro proto, ar nebūti atviro proto?“ Tai yra klausimas, nulemsiantis, ar aukso amžius bus įkūnytas Amerikoje, ar kažkur kitur.

Na ir dabar, mano mylimieji, jaučiu didelę meilę Amerikai. Rėmiau Ameriką. Norėčiau matyti Ameriką tarp aukso amžiaus pionierių. Aš, žinoma, neturiu vizijos, kad Amerika bus vienintelė aukso amžių įgyvendinusi šalis. Jaučiu didelę meilę ir kitoms šalims ir viso pasaulio žmonėms. Noriu, kad aukso amžius būtų įkūnytas kuo plačiau visame pasaulyje. Bet iš tiesų norėčiau pamatyti Ameriką tarp šių pionierių. Lemiantis veiksnys nesu aš ar mano noras perduoti idėjas. Lemiantis veiksnys yra Amerikos žmonės ir ar jie bus atviro proto ar nebus.

Yra daug, daug pokyčių, kurie turi įvykti aukso amžiuje. Esmė čia yra ne vien technologija, nors technologija bus didelė šio aukso amžiaus dalis. Egzistuoja daug technologijos formų, kurių paskleidimui reikalingi pokyčiai politinėje sistemoje, ekonomikoje, kultūroje, žmonių požiūryje į tai, ką įmanoma materializuoti. Noriu jums duoti vieną pavyzdį. Įsivaizduokite, kad nusikeliame pora šimtų metų į ateitį. Įsivaizduokite grupę studentų, sėdinčių universitete, istorijos paskaitoje. Žvelgiate atgal į dabartinius laikus su tomis žiniomis, kurias sukaupėte per tuos 200 metų. Žvelgiate į dabartinį laikmetį ir atliekate įvertinimą, kokia buvo visuomenė. Ir koks bus vienas iš labiausiai studentus stebinančių dalykų?

Na, šie studentai gyvens visiškai kitokioje visuomenėje. Jums net sunku įsivaizduoti, kokia bus visuomenė po poros šimtų metų. Tačiau vienas didelis, didžiausias skirtumas bus tai, kad jie gyvens visuomenėje, kurioje egzistuos neribota energija. Šios visuomenės turės technologiją, apie kurią jūs šiandien vos gebate pasvajoti, nes jie turės neribotą energiją. Neribota bus ne tik elektra, bet ir kitos energijos formos. Tačiau, jeigu tiesiog liktume prie to, kas jums yra pažįstama, tiesiog įsivaizduokite visuomenę, kurioje yra prieinami neriboti elektros ištekliai. Šie ateities studentai žvelgs į jūsų dabartinius laikus ir sakys: „Ką? Jie turėjo ribotus energijos kiekius? Ką? Žmonės privalėjo mokėti už elektrą? Jie turėjo mokėti už tai, kad galėtų važinėti savo transporto priemonėmis (nes jie tais laikais jau nebeturės automobilių)? Kaip tai galėjo būti?“

Ir jie tuomet pažvelgs, kokia buvo viso to priežastis, ir sakys: „Ką? Ši visuomenė teigė esanti laisva demokratija, bet leido šitoms milžiniškoms korporacijoms monopolizuoti energiją, jos gamybą ir tiekimą? Kaip tai galėjo įvykti laisvoje ir demokratiškoje visuomenėje? Iš tiesų stebėtina, kaip jie nereikalavo žmonių mokėti už orą, kuriuo jie kvėpuoja, bet reikalavo mokėti už energiją? Argi tai nėra akivaizdu (ir jiems tai bus akivaizdu)? Niekas neturėtų mokėti už energiją, ja turėtų būti galima naudotis taip pat nemokamai kaip oru, kuriuo kvėpuojame.“ Na ir dabar, kodėl šie studentai turės tokį požiūrį? Kodėl šie studentai turės šį požiūrį, kodėl jie bus užaugę visuomenėje, kurioje egzistuos neribota energija?

Todėl, kad atsiras nauji energijos šaltiniai, ir energijos gamybai nebereikės deginti iškastinio kuro ar skaldyti atomo, ar daryti dar kažką, ką jūs šiandien darote, siekdami sugeneruoti energiją. Turėsite neribotus energijos išteklius, ir jos pagaminimas visiškai nieko nekainuos. Kainuos, žinoma, patys technologiniai įrenginiai, kurie bus varomi šia energija, tačiau pačios energijos gamyba ir tiekimas nieko nekainuos. Neriboti šios energijos kiekiai bus nemokamai prieinami visur. Jums nereikės būti prisijungus prie elektros tinklų, kad galėtumėte gauti energiją, ji bus prieinama lokaliai. Egzistuos technologiniai įrenginiai, kurie galės naudotis šia energija ten, kur būsite jūs.

Jūs galėsite gyventi kažkur pasaulio pakrašty (kaip yra sakoma), ir vis tiek galėsite turėti daugiau technologijų nei galite pasvajoti šiuolaikiniuose namuose, ir jums nereikės būti pasijungus į tinklą. Jums nereikės būti pasijungus prie interneto ar laidų ar mobiliųjų tinklų, kad galėtumėte komunikuoti, viskas bus ten, kur esate. Tad tuo noriu pasakyti, kad tokia energija bus vienas iš neišvengiamų aukso amžiaus pokyčių. Nesakau, laisva energija, nes laisvos energijos koncepciją sukūrė valdžios elitas, norėdamas diskredituoti galimybę, kad gali egzistuoti tokios energijos formos, kurių jie negalėtų monopolizuoti. Tačiau egzistuoja energija, neribotos gausos energija, kuri yra prieinama visur.

Ko reikės, kad galėtume atvesti visuomenę iki šio taško? Tai yra neišvengiamas pokytis, kuris įvyks. Tik yra vienas klausimas, kur tai įvyks pirmiausia? Na, pažvelkime į Ameriką ir pamąstykime, kokie pokyčiai turėtų įvykti Amerikos visuomenėje, kad Amerika galėtų gauti ir priimti visiškai naują energijos technologijos formą. Kas turėtų pasikeisti? Na, mano mylimieji, pokyčiai yra tiesiog neįsivaizduojami daugumai žmonių. Esmė čia nėra vien šios technologijos gavimas, kaip gavote technologiją, kuri gali gaminti elektrą, ar technologiją, kuri gali naudoti elektrą. Reikalingi ne tik technologiniai pokyčiai, nes aš neperduosiu šių idėjų tol, kol nepamatysiu drastiškų pokyčių visuomenėje.

Visų pirma, nors šią technologiją būtų sunku monopolizuoti, tam tikroms korporacijoms vis dar būtų įmanoma pasinaudoti šia technologija tam tikram monopoliui įgyti, galbūt monopolizuojant šių įrenginių gamybą. Tad privalo įvykti pokytis visuomenėje, kuomet amerikiečiai pradėtų suvokti valdžios elito egzistavimą. Jie pradėtų suvokti, kad egzistuoja šių labai stipriai į narcisizmą linkusių žmonių grupė, kurie sudaro valdžios elitą ir kurie valdžios elitą sudarė beveik nuo Amerikos įkūrimo pradžios. Jie vis labiau stiprėjo, įgydami vis didesnę įtaką visuomenei, ir pagrinde jų įtaką galima matyti ekonomikoje bei politiniame procese. Tad tol, kol Amerika bus tokia apverstos piramidės visuomenė, su tokiu stipriu valdžios elitu, ir žmonės bus tokiame dideliame nesupratime ir nenorėjime kažką dėl to daryti, pokyčiai negalės įvykti, Amerika negalės gauti šių idėjų. Net jeigu šios idėjos būtų perduotos, jos negalėtų būti priimtos ir įgyvendintos plačiu mastu. Kodėl? Todėl, kad valdžios elitas užkirstų tam kelią, o žmonės net nežinotų, kas įvyko, arba jeigu ir žinotų, jiems tai net nerūpėtų.

Matote, tie, kurie yra konservatyvūs, uždaro proto žmonės, norintys kabintis į tradicines vertybes, jie net negalėtų priimti šių idėjų, net nesugebėtų priimti valdžios elito neturinčios visuomenės. Nes jie, kaip sakėme, iš tiesų nepriima demokratijos. Jie nori turėti stiprų lyderį, kuris būtų grįstas autoritetu. Na, tad tol, kol turėsite tiek daug žmonių, besikabinančių į šį autoritarinį mąstymą, ši naujos energijos technologija negalės būti priimta, nes ji yra anti-autoritarinė, ji yra anti-elitistinė! Ji nėra apverstos piramidės technologija. Ji gali ir privalo būti prieinama visiems žmonėms.

Na ir dabar, mano mylimieji, akimirkai tiesiog įsivaizduokite, kad turite šiuo metu šią technologiją, ir energija visiems verslams Amerikoje yra prieinama visiškai nemokamai. Ar galite įsivaizduoti ekonomikos augimą, kuris būtų sukurtas per labai trumpą laiką? Žmonių išlaidos iš karto sumažėtų, labai sumažėtų. Tai reikštų, kad verslai galėtų uždirbti didesnį pelną. Atsirastų nauji verslai, ir šie verslai galėtų daryti dalykus, apie kuriuos šiuo metu niekas net nesvajoja, nes tai yra pernelyg brangu energijos atžvilgiu. Per labai trumpą laiką atsirastų naujos pramonės šakos, kurias labai mažai žmonių šiandien gali net įsivaizduoti, didžioji dalis amerikiečių to net negalėtų šiuo metu įsivaizduoti. Ir ką amerikiečiai galėtų matyti?

Na, jie galėtų matyti, kad šiuo metu egzistuoja tos milžiniškos korporacijos Amerikoje, kurios yra susijusios su energijos gamyba. Jie pamatytų, kas vos tik atsirastų ši nauja energijos technologija, šios įmonės žlugtų, jų verslas nebetektų pagrindo. Niekas nebepirktų naftos, jeigu turėtumėte prieinamą laisvos energijos šaltinį. Šie konservatoriškai mąstantys, uždaro proto amerikiečiai pamatytų jų darbui iškilusią grėsmę. Jeigu anglis taptų nebereikalinga, kas nutiktų su angliakasių darbu, arba su tais, kurie dirba naftos industrijoje, arba su tais, kurie dirba didelėms naftos kompanijoms ar kitoms kompanijoms, susijusioms su elektros gamyba, elektros tinklų priežiūra ir visais tais dalykais?

Tad net jeigu būtų perduota idėja apie šią technologiją, kokia būtų šių konservatyvių, uždaro proto žmonių, kurie kabinasi į tradicines vertybes, reakcija? Jie šią technologiją laikytų grėsme, grėsme trumpalaikėje perspektyvoje jų darbams, bet net ir visai visuomenės struktūrai ir tvarkai, su kuria jie užaugo. O kadangi jie yra konservatyvūs ir kabinasi į savo taip vadinamas tradicines vertybes, jų įprastinė reakcija į viską kas nauja yra tam priešintis. Jie priešintųsi pokyčiams, kurie galėtų atnešti didžiulę naudą visuomenei.

Tai panašu į tam tikrą religinę žmonių grupę rytinėje Jungtinių Valstijų dalyje, kurie priešinasi šiuolaikinei technologijai ir vis dar tebevežinėja arkliais traukiamais vežimais ir neturi elektros savo namuose. Jų mąstymas yra beveik toks pat. Na ir dabar, pažvelkite į kitus pokyčius, kurie turėtų įvykti tokioje visuomenėje. Ši technologija, apie kurią kalbu, ji ne tik kad negalėtų būti monopolizuota, bet jeigu turėtumėte energiją, kuria galėtumėte naudotis visiškai nemokamai, na tai, mano mylimieji, kaip iš to galėtumėte uždirbti pinigus?

Tarkime, kad jūsų išmanusis telefonas neturėtų akumuliatoriaus, nes jo viduje būtų nedidelis įtaisas, imantis energiją iš kitos karalijos, iš kitos dimensijos. Ši energija būtų prieinama jūsų išmaniajam telefonui ir jis galėtų veikti amžinai, jo nereikėtų nuolatos įkrauti. Na ir, žinoma, įmonė galėtų uždirbti pinigų gamindama telefoną, tačiau niekas negalėtų uždirbti pinigų iš akumuliatorių gamybos ar elektros, skirtos akumuliatoriams krauti, gamybos. Šiandieninė Amerikos verslo bendruomenė patirtų milžinišką šoką, jeigu pamatytų tai kaip realią galimybę. Tai sukeltų tokią didelę sumaištį Amerikos verslininkų protuose, kad jie negalėtų to pakelti, negalėtų to net suvokti. Todėl ir jie visomis išgalėmis priešintųsi šiai technologijai, naudodamiesi visa savo visuomenei turima įtaka. Tad ką gi tai reiškia? Tai reiškia, jog tam, kad ši technologija galėtų būti priimta ir įgyvendinta, Amerika turėtų pakeisti visą savo požiūrį į verslą, ir kuo šiuo metu yra grįstas Amerikos požiūris į verslą? Trimis dalykais, mano mylimieji, pelnu, pelnu ir pelnu.

Tad turėtumėte pakeisti šį mąstymą suvokimu, jog verslo tikslas nebūtinai yra kurti pelną. Ar bent jau tikslas nėra kurti pelną nedideliam elitui visuomenėje. Tam tikros technologijos rūšies ir šia technologija besinaudojančių verslų tikslas nėra sukurti pelną elitui, tikslas yra nešti naudą visiems žmonėms, visiems verslams, nešti naudą visai ekonomikai. Kitaip tariant, realybė yra tokia, kad ši technologija negalės būti priimta ir įgyvendinta, kol Amerika netranscenduos dabartinio verslo klimato ir mąstymo, linkusio koncentruoti pelną į nedidelio elito rankas. Vietoj to jie priimtų mąstymą, kad tikrasis verslo tikslas yra nešti naudą žmonėms keliant ekonomiką. O kaip pakeliate ekonomikos lygį? Na, kaip jau anksčiau sakėme, du trečdalius ekonomikos sudaro vartotojų vartojimas. Tad turite padaryti taip, kad pinigai patektų į vartotojų rankas. Tai yra vienintelis būdas pakelti visą ekonomiką į aukštesnį lygį.

Ir būtent tai gali įvykti su technologija, kuri, taip sakant, būtų demokratizuota technologija, kurios nebūtų įmanoma monopolizuoti, nebūtų įmanoma monopolizuoti jai reikalingos energijos gamybos ar tiekimo. Matote, toks išradimas, tokia technologija turėtų toli siekiančias pasekmes. Kai žvelgiate į šį pokytį, liovimąsi koncentruotis į nedidelio elito pelną ir pradėjimą koncentruotis į tai, kas iš tiesų yra naudinga visiems žmonėms, matote tam tikrų kultūrinių, socialinių pokyčių būtinybę. Staiga pradėsite suvokti, kad, turint šitokią nelokalios energijos technologiją, žmonėms nebėra būtina gyventi dideliuose miestuose. Be to, turėsite daug geresnes komunikacijų technologijas nei šiandien, technologija veiks žymiai greičiau. Net nebebus būtina kalbėti apie ryšio spartą, nes nebebus laiko delsos technologijoje, kuri galės būti atnešta aukso amžiuje, kaip šio energijos šaltinio turėjimo pasekmė.

Na, ir tuomet suvokiate, kam jums reikalinga milžiniška automobilius gaminanti gamykla? Na, vėlgi, po 200 metų automobilių iš viso neliks, bet šiuo metu tiesiog likime prie to, kas jums yra pažįstama. Kodėl šiuo metu turite turėti vieną miestą Amerikoje, vadinamą Detroitu, kuris yra automobilių miestas? Todėl, kad tai yra automobilių gamybos Amerikoje centras. Jeigu turėtumėte nelokalius energijos šaltinius, jeigu turėtumėte be užvėlinimo veikiančią komunikacijų technologiją, kam jums būtų reikalinga ši verslų koncentracija? Kodėl tiesiog nesukūrus daugiau mažesnių verslų, kurie produktus gamintų lokaliai? Jeigu turėtumėte laisvai prieinamą technologiją, išlaidos transportui iš karto galėtų būti sumažintos. Netgi atsiras technologija, kuri dar labiau tai sumažins, nes prekės neprivalės būti fiziškai transportuojamos iš vienos vietos į kitą. Ir vis dėlto, matysite, kad staiga galėsite pradėti į verslą žiūrėti kitaip.

Kodėl Amerika turėtų leisti verslams vis labiau ir labiau didėti?

Kodėl turėtumėte leisti šitokią laisvą konkurenciją (tai yra, iš tiesų nelaisvą konkurenciją), bet laisvą nuo vyriausybės suvaržymų ir laisvą nuo rūpinimosi, kas būtų geriausia žmonėms?

Kodėl turėtumėte leisti valdžios elitui naudotis savo valdžia, naudotis savo sukauptais pinigais, kaupiant vis daugiau ir daugiau pinigų?

Kodėl turėtumėte leisti jiems koncentruoti turtus ir valdžią, o šių turtų koncentravimo pasekmė yra tokia, kad koncentruojate visus šiuos verslus, visas šias korporacijas, kuomet jos darosi vis didesnės ir didesnės?

Kodėl turėtumėte turėti tokią situaciją, kurioje dauguma amerikiečių dirba šioms milžiniškoms korporacijoms, kurioms nerūpi dirbantys amerikiečiai, nes joms terūpi pati viršūnėlė – jų akcininkai ir savininkai? Kodėl turėtumėte turėti šitokį verslo klimatą?

Kodėl neturėtumėte turėti daug lokalių verslų, kuomet žmonės galėtų kurti savo verslus. Jie ir toliau galėtų dirbti kartu produkto gamyboje, tačiau tai neprivalėtų būti, – kad viena kompanija yra patento savininkė arba kad išstumia visus konkurentus, ir todėl, pavyzdžiui, praktiškai turi automobilių gaminimo monopolį. Kodėl šitaip turėtų būti?

Ar nebūtų įmanoma turėti visiškai kitokį modelį, kuomet vieną didelę korporaciją pakeistų tūkstančiai lokalių verslų, kuomet kiekvienam iš jų vadovautų atskiras žmogus, arba galėtumėte turėti žmonių grupę, kurie kartu dirbtų versle ir jie visi būtų šio verslo bendrasavininkiai.

Tai daug labiau atitinka aukso amžiaus idėjas ir netgi dvasinio kelio koncepciją. Net ir koncepciją, kad gaunate atlygį už savo darbą, kuri yra amerikietiška svajonė. Juk suvokiate, kad amerikietiška svajonė, teigianti, kad už sunkesnį darbą gausite didesnį atlygį, nėra suderinama su milžiniškomis tarptautinėmis korporacijomis. Ją daug labiau atitinka daug nedidelių nepriklausomų verslų, kuriuose dirbantys žmonės gali matyti, kad jų darbas turi daug labiau tiesiogiai matomą poveikį jų verslo klestėjimui. Ir jeigu šis verslas turi bendrus savininkus arba bendrai dalijamą pelną, tuomet poveikį tai turi ir tam, kaip jiems patiems sekasi, net jeigu jie nėra šio verslo savininkai.

Tad, vėlgi, matote visišką pokytį požiūryje į verslą ir į verslo kūrimą. Dar vienas pokytis, kuris turės įvykti, yra netgi dar dramatiškesnis. Na ir dabar, kalbėjau apie šią energiją, kurią vadinau laisvai prieinama energija, energija, kurios gamyba nekainuoja. Pavadinau ją nelokalizuota energija. Bet kaip kitaip ją dar būtų galima pavadinti? Ją būtų galima pavadinti „natūralia energija“. Planetoje gyvena 7 milijardai žmonių, tačiau augalų yra daug daugiau. Pavyzdžiui, medžių yra žymiai daugiau nei žmonių. Na, o iš kur medžiai gauna savo energiją? Ar jie turi už ją mokėti? Ar egzistuoja kažkokia tarptautinė korporacija, kuri tiekia medžiams energiją ir iš jų ima už tai mokestį? Na, žinoma, kad ne, nes medžiai gauna savo energiją iš natūralių šaltinių. Kitaip tariant, iš tokių šaltinių, kurių žmonės negali monopolizuoti, ir kuriems nereikalingas žmonių tarpininkavimas, kad ji būtų prieinama medžiams. Tad natūrali energija yra tokia energija, kuri yra prieinama – galėtume sakyti gamtoje/iš gamtos, ir kuriai nereikalingas kitų žmonių tarpininkavimas, kad galėtumėte ją turėti ten, kur gyvenate. Jums gali būti reikalingas technologinis įrenginys, kad galėtumėte ja naudotis, ir vis dėlto, kai jau turėsite šį įrenginį, jums nereikės mokėti už šią energiją. Niekam nereikės jos gaminti ar jums ją tiekti, ji bus natūraliai jums prieinama.

Na, o šiuo metu jūs turite nenatūralų energijos tiekimą. Tai turi daug, daug pasekmių visuomenei, bet pirmiausia pasekmės yra juntamos ekonomikoje. Nes, jeigu turite nenatūralų energijos tiekimą (tačiau bet kokiai ekonominei veiklai yra būtina energija), tai reiškia, kad taip pat turite nenatūralią ekonomiką.

Ir mes apie tai jau ne kartą kalbėjome, sakydami, kad egzistuoja natūrali ekonomika, ir tai yra tokia ekonomika, kuri gamina produktus ir teikia paslaugas. Kitaip tariant, ši ekonomika paima žmonių idėjas ir jų darbą ir juos paverčia į kažką, kas turi praktinę naudą – praktinę vertę.

Na ir dabar, kaip sakėme, ant šios natūralios ekonomikos viršaus valdžios elitas sukūrė nenatūralią ekonomiką. Joje jie naudojasi pinigais pinigams daryti. Jie naudojasi savo sukauptais pinigais finansiniams instrumentams kurti, kurie jiems gali uždirbti pinigus, o jiems patiems nėra būtina ką nors gaminti ar teikti kokias nors paslaugas. Kitaip tariant, šie pinigai nėra uždirbami teikiant kažką, kas turi vertę, pinigai yra tiesiog kuriami per pinigus, kuriuos jūs jau turite, ir kurie dabar tampa dar didesniais pinigais. Tai yra nenatūrali ekonomika. Tai yra investicijų ekonomika. Tai yra spekuliatyvinė ekonomika. Tai yra, kaip aš tai pavadinau, lošimų ekonomika, nes ji visa yra paremta subjektyviu suvokimu.

Kai iškepate hamburgerį, tai yra fizinis daiktas, turintis praktinę vertę. Bet kai sukuriate kažkokį finansinį instrumentą, kuris jums leidžia iš pinigų kurti pinigus ir leidžia jums išvengti mokesčių, jūs nieko nekuriate, kas turi praktinę vertę. Iš tikrųjų jūs net ir pinigų nekuriate, bent jau nekuriate vertės. Jau anksčiau apie tai kalbėjau ir dar kartą trumpai pakartosiu. Galite sakyti, kad akcijų birža Amerikoje šiuo metu turi tam tikrą vertę. Kitaip tariant, jeigu paimtumėte visas akcijas, kuriomis yra prekiaujama Niujorko akcijų biržoje, ir pažvelgtumėte į dabartinį akcijų biržos lygį, galėtumėte suskaičiuoti, kad visos šios akcijos yra vertos X trilijonų dolerių. Tačiau jos nėra to vertos. Todėl kad akcijos nėra vertos daugiau nei ta suma, už kurią galėtumėte jas parduoti. Jeigu visi pradėtų pardavinėti savo akcijas, jeigu šiandien norėtų parduoti savo akcijas, kad galėtų gautis tuos trilijonus dolerių, akcijų vertė iš karto katastrofiškai kristų, ir jos nebebūtų vertos tokio pinigų kiekio. Ir gali ateiti momentas, ir tai įvyko 1929 metais, kuomet akcijų sertifikatas nebūtų vertas popieriaus, ant kurio jis buvo parašytas, nes popierius neturėtų jokios praktinės vertės. Vienintelis dalykas, kurį galėtumėte padaryti su šiuo popieriumi būtų panaudoti jį tualete ar kaip pakurą krosnelei. Ši nenatūrali ekonomika neturi jokios vertės.

Taigi, mano mylimieji, kad būtų galima perduoti natūralios energijos šaltinį, kad jį galėtų priimti didžioji žmonių dalis ir valdžios elitas negalėtų jo užgniaužti, pirma turėsite pažvelgti į akis šiai nenatūraliai ekonomikai. Tiesiog turėsite atlikti pokytį, idant Amerikos žmonės pasakytų: „Kodėl turėtume priimti šią nenatūralią ekonomiką, kuri naudinga tik aukščiausiam 1% ar aukščiausiam 0,1%? Kodėl neturėtume turėti tokios ekonomikos, kurioje vieninteliai uždirbami pinigai būtų uždirbami iš to, kas turi vertę? Kurioje visi sąžiningai gautų šių pinigų dalį, pagal savo įdėtą darbą, ir visi galėtų klestėti?“

Pinigai, jeigu pažvelgtumėte, kas vadovėliuose yra rašoma apie pinigus, visur juose yra rašoma tas pats. Pinigai savo pirminiu pavidalu buvo sukurti kaip mainų priemonė. Naudojatės jais, nes jie palengvina prekių ir paslaugų mainus, ir jums nereikia naudotis natūriniais mainais. Pinigai iš esmės niekam nėra reikalingi. Visuomenei nereikalingi pinigai. Tačiau yra patogu juos turėti, ir patogu tai yra visiems. Jie jums, paprastam žmogui, suteikia daugiau laisvės kažką nuveikti su savo gyvenimu. Tačiau nutiko taip, kad po pinigų sukūrimo, ypač po dekretinių pinigų sukūrimo, ir ypač po finansinių instrumentų sukūrimo, kuomet įgijote galimybę pinigus uždirbti iš pinigų, valdžios elitas visiškai iškreipė pinigus ir pinigų sistemą. Jie sukūrė šią skolomis grįstą ekonomiką, kuri iš esmės yra piramidinė schema, siurbianti pinigus iš paprastų žmonių palūkanų pavidalu ir sukoncentruojanti juos į rankas tų, kurie skolina pinigus, ir kurie netgi gali paskolinti daugiau pinigų nei patys turi.

Ir šiandien turite situaciją, kurioje net ir dauguma verslų negalėtų funkcionuoti, jeigu nelįstų į skolas. Tad turite šį užsuktą žiaurų ratą, kuomet žmonės, norėdami išlaikyti tempą su ekonomika, privalo lįsti į vis didesnes skolas. Matote daug amerikiečių, kurie yra taip stipriai prasiskolinę, kad jų viso turto vertė yra žemiau nulio. Jų vertė yra neigiama, nes jie yra skolingi daugiau pinigų nei yra vertas jų turimas turtas. Tą patį matote su daugeliu korporacijų ir tą patį matote, mano mylimieji, ir su Federaline vyriausybe, kuri yra skolinga daugiau pinigų nei galėtų kada nors atiduoti.

Kokia yra šios pinigų sistemos, šios skolomis grįstos pinigų sistemos esmė? Ji yra tokia, kad žmonės mėgina išvengti bankroto, mokėdami palūkanas ir imdami naujas paskolas, šitaip koncentruodami vis daugiau pinigų į rankas tų, kurie kontroliuoja finansų sistemą ir bankus. Tad palūkanos, skolomis grįsta ekonomika pinigus iš žemesnių populiacijos lygmenų perkelia į aukštesnius populiacijos lygmenis. Visi tame yra įstrigę, ar bent jau visi tie, kurie nepriklauso elito grietinėlei, jie visi yra įstrigę šiame žiauriame skolų rate, ir šių skolų dauguma žmonių niekada nesugebės grąžinti.

Visi privalo veržtis diržus ir tai smukdo visą ekonomiką. Nes, užuot turėję pinigų, kuriuos galėtų leisti prekėms ir paslaugoms, teikiančioms naudą verslui, žmonės savo pinigus turi leisti palūkanoms mokėti, kurios naudą duoda tik bankams, o tiksliau, bankų savininkams, ir kada gi visai tai liausis? Kiek trilijonų dolerių šiuo metu yra skolinga federalinė vyriausybė, ir kam ji yra skolinga šiuos pinigus? Privačių bankų grupei, Federalinio rezervo bankams.

Šis pasiuntinys prieš 30 metų sužinojo iš perskaitytos knygos, kad Federalinis Rezervas nepriklauso Federalinei vyriausybei, jis netgi nėra kontroliuojamas Federalinės vyriausybės. Tai yra privačių bankų grupė, didelių privačių bankų, kurie, kad visus suklaidintų, pasirinko šį „Federalinio Rezervo“ pavadinimą. Tai reiškia, kad Amerikos mokesčių mokėtojai pinigus yra skolingi ne vyriausybei, pinigus jie yra skolingi privatiems bankams, ir pati vyriausybė yra skolinga pinigus privatiems bankams.

Na, o kas gi yra sakoma Amerikos Konstitucijoje? Joje yra sakoma, kad tik Kongresas turi galią spausdinti pinigus. Tai kodėl tuomet Kongresas atidavė šią konstitucijoje reglamentuojamą pareigą spausdinti pinigus ir leido privačių bankų klubui kontroliuoti pinigų sistemą? Kodėl, mano mylimieji? Na, tai yra klausimas, su kuriuo Amerikos žmonėms teks susidurti, norint sukurti natūralią ekonomiką, kuri galėtų būti grįsta natūralia energija. Nes, galiu jus užtikrinti, kad šiuo metu valdžios elitas Amerikos ekonomiką laiko tokiuose stipriuose gniaužtuose, jis taip stipriai kontroliuoja politinį valdžios aparatą Jungtinėse Valstijose, taip stipriai kontroliuoja verslo aparatą Jungtinėse Valstijose, ir taip stipriai savo gniaužtuose laiko visus tuos, kurie nepriklauso bankams ar finansų sistemai, bet iš tiesų kažką kuria, taip stipriai kontroliuoja Amerikos žmones, ypač tuos, kurie yra konservatyvūs, uždaro proto ir nėra atviri naujoms idėjoms, kad šis valdžios elitas jokiais būdais neleistų įgyvendinti šios natūralios energijos technologijos.

Jie tam priešinsis visomis išgalėmis, visomis išgalėmis. Jie ją diskredituos, išvadindami ją „laisva energija“ – cha, cha, ji negali veikti, nes negalite gauti daugiau energijos iš įrenginio negu į jį įdedate. Na, mano mylimieji, jeigu nuėję į savo sodą pasodintumėte gilę, ji laikui bėgant išaugtų į didelį ąžuolą. Galėtumėte nupjauti tą ąžuolą ir sukūrenti jį savo krosnelėje, šitaip išlaisvindami ąžuole saugomą energiją, ir išgaudami energiją iš ąžuolo. Na, ir kiek gi jūs energijos turėjote įdėti į tą ąžuolą? Ir kiek gi šiuo metu žmonija, visos vyriausybės ir didelės korporacijos, turi įdėti energijos į saulę? Taip, be saulės energijos jokia gyvybė nebūtų įmanoma. Gamtoje egzistuoja laisvai prieinama energija, kuriai nėra būtina, kad žmonės kažką įdėtų į technologinį įrenginį, kad galėtumėte generuoti šią energiją. Tai nėra pamišusi idėja. Tai nėra idėja, kuria tiki tik keletas kuoktelėjusių žmonių. Galbūt šiuo metu tuo tiki tik keletas žmonių. Iš tiesų pripažinsiu, kad dauguma tuo tikinčių žmonių vis dar tebegalvoja ir tebesvajoja, kad tai galima generuoti technologiniu įrenginiu, kuriam jie galės išsiimti patentą, ir šitaip galės užsidirbti milžiniškas sumas pinigų.

Deja, yra daug žmonių šioje laisvos energijos sferoje, kurie mąsto lygiai taip pat kaip finansinis elitas. Jie iš tiesų nesvajoja apie žmonių išlaisvinimą, jie svajoja užsidirbti tiek daug pinigų, kad patys galėtų tapti elito dalimi. Ir būtent dėl to, žinoma, jie negali gauti veikiančios technologijos. Negi iš tiesų manote, kad perduosiu savo aukso amžiaus idėjas šiame mąstyme esantiems žmonėms? Žinoma, kad ne. Jie net nesugebėtų gauti ar suvokti šių idėjų, net jeigu jas perduočiau. Matote, negalite susikurti monopolio ar išsiimti patento saulei ar saulės energijai. Negalite sukurti kažkokio verslo, kuris reikalautų mokėti pinigus už žmonių kvėpuojamą orą. Tai kodėl jūs iš viso sumąstėte šią idėją, kad energiją yra kažkas tokio, kas turi būti gaminama technologiniame įrenginyje? Ir kad tai gali monopolizuoti ar bent jau virtualiai monopolizuoti verslas, kuris tuomet galėtų dominuoti visuomenei, darydamasis vis didesnis ir didesnis, ir didesnis?

Kodėl gi jūs, žmonija, iš viso sumąstėte tokią idėją? Na, todėl, kad šimtus metų turėjote feodalines visuomenes, turėjote kitas visuomenes tūkstančius metų, kuriose nedidelis valdžios elitas kontroliavo populiaciją. Tad kai buvo perduotos tam tikros technologijos formos, viskas, ką buvo įmanoma tuo laiku perduoti, ką tuo metu žmonės galėjo suvokti, buvo tokia technologija, kurią iki šiol matėte, kuomet energija turi būti generuojama į kažką įdedant energiją. Kažką įdedate ir kažką gaunate. Tačiau negalite gauti daugiau nei įdedate, nes žmonija, valdžios elitas ir žmonės nebuvo tame sąmonės lygmenyje, kuriame būtų gebėję suvokti natūralią energiją, kuomet jie būtų gebėję suvokti kitokią energijos formą. Jie tiesiog nebuvo tame lygmenyje. Ar jie jau pasiekė šį lygmenį? „Ne! Jiems dar toli gražu iki to“, kaip yra sakoma.

Dauguma amerikiečių tiesiog dar nėra pasiekę to sąmonės lygio. Jeigu išgirstų arba perskaitytų šį diktavimą, atstumtų viską, ką čia pasakiau. Jie arba iš to išsijuoktų, arba pultų ginčytis, arba tiesiog atmestų tai kaip pavojingas idėjas, nes jos neatitinka jų autoritetais grįstos pasaulėžiūros.

Kai kurie sakytų: „Na, parodykite man tą vietą Biblijoje, kurioje būtų kalbama apie natūralią energiją.“ O jeigu to nėra Biblijoje, jie to nepriims. Na, iš tiesų nematau Biblijoje jokių eilučių, kuriose būtų kalbama apie išmaniuosius telefonus, tačiau daugelis krikščionių juos vis tiek priėmė. Tad matote, mano mylimieji, pokyčiai, kurie įvyks per ateinančius 200 metų, bus milžiniški. Iš dalies jų varomoji jėga bus ši technologija, natūralios energijos technologija. Tačiau, kad šią technologiją žmonės iš viso galėtų priimti, privalo įvykti drastiški pokyčiai žmonių mąstyme, kolektyvinėje sąmonėje. Į tai įeina daug daugiau visuomenės aspektų nei čia kalbėjau, nes šie pokyčiai bus visa apimantys. Jie apims visus visuomenės aspektus. Galite pažvelgti į šiandieninę visuomenę ir į daugybę dalykų, kuriuos laikote savaime suprantamais. Tačiau jeigu grįžtumėte 200 metų į praeitį, kuomet žmonės neturėjo elektros, visuomenė taip stipriai skyrėsi nuo jūsiškės, kad jums būtų sunku tai net ir įsivaizduoti.

Pamatytumėte, kad šis elektros technologijos perdavimas paveikė beveik visus visuomenės aspektus. Bent jau visus žmonių gyvenimo aspektus. Pats žmonių požiūris į gyvenimą, jų įsivaizdavimas, ką jie gali pasiekti gyvenime, ką jie gali daryti gyvenime, buvo paveiktas fakto, kad egzistuoja toks dalykas, vadinamas elektra, kuri gali būti varomąja tam tikrų įrenginių jėga. Tiek daug dalykų, tiek daug pokyčių įvyko dėl elektros atsiradimo. Tačiau taip pat turite suvokti, ir dauguma žmonių apie tai niekada net ir nemąstė, kad pačioje pradžioje egzistavo prieš elektrą nukreipta kampanija. Tam tikri verslai inicijavo kampaniją (kiek jiems buvo įmanoma tai daryti su tuometinėmis komunikacijų technologijomis), nukreiptą diskredituoti elektrą, užklijuojant jai kažkokios paslaptingos jėgos etiketę, labai pavojingos ir žmones nužudyti galinčios jėgos. Buvo teigiama, kad yra labai pavojinga šią jėgą atvesti į žmonių namus. Tą jie, žinoma, darė dėl to, kad norėjo ir toliau pardavinėti žibintų alyvą žmonėms, kurie savo namus galėtų apsišviesti tik žibalinėmis lempomis. Ir vis dėlto elektra įsitvirtino.

Turėjo įvykti pokytis mąstyme, kad žmonės galėtų iš viso priimti elektrą savo namuose. Daugeliui žmonių tai buvo drastiškas pokytis, kai kurie žmonės tam netgi priešinosi. Kai kurie žmonės iki pat šių dienų dėl kažkokių priežasčių atsisako turėti elektrą. Matote, kad natūralios energijos technologija yra daug dramatiškesnis žingsnis aukštyn, lyginant su perėjimu, kuris įvyko nuo elektros neturinčios visuomenės iki elektrifikuotos visuomenės. Tai yra daug didesnis žingsnis ir jis pareikalaus daug didesnių pokyčių žmonių mąstyme.

Kiek, šiuo metu, amerikiečių galėtų priimti šią technologiją? Labai mažai. Tačiau kas galėtų ją priimti? Ją priimti, žinoma, galėtų atviriausio proto žmonės, tie atviro proto žmonės, kurie gali būti šiek tiek išsibalansavę, jie gali tikėti įvairiomis kitomis idėjomis, kurios nėra realistiškos. Ir vis dėlto, turime nuo kažko pradėti, kad galėtume sukurti pokyčius kolektyvinėje sąmonėje. Kas yra tie žmonės, kurie negalėtų to priimti? Na, tai yra uždariausio proto žmonės, tie, kurie laikosi įsikibę tradicinės pasaulėžiūros, tradicinių vertybių, kurie nenori keistis. Ir šiuo metu didžioji Amerikos žmonių dalis bijo pokyčių, psichologiškai priešinasi pokyčiams, peržengiantiems to, ką jie gali pakelti, ribas. Ir jiems būtų neįmanoma pakelti pokyčių, kuriuos sukels šios energijos technologijos atnešimas.

Tad klausimas, vėlgi, yra toks: kas gali atnešti aukso amžių? Na, to tikrai negali padaryti uždaro proto žmonės. Ar yra pakankamai atviro proto žmonių Amerikoje? Ir ar jie gali patraukti kolektyvinę sąmonę aukštyn, kad ši technologija pirmiausia galėtų būti perduota Amerikoje? O gal ji pirmiau bus perduota kažkurioje kitoje pasaulio dalyje? Tad štai koks yra klausimas. Tai iš tiesų nėra jau toks dramatiškas klausimas, nes, kaip sakiau, ši technologija negali būti monopolizuota, ji nebus monopolizuota. Nebus taip, kad jeigu ši technologija pirmiausia bus perduota Amerikoje, ji sukurs milžinišką verslo augimą, nes Amerika ims pardavinėti šią technologiją visam likusiam pasauliui. Žinoma, dalis šio atlygio atiteks pirmajai šią technologiją įgyvendinusiai šaliai, tačiau ji vis tiek bus prieinama visur. Ir todėl nebus sukurtas toks verslo monopolis, kuris buvo sukurtas su kitomis technologijomis, pavyzdžiui, su kompiuteriais.

Net jeigu Amerika sugebės šią technologiją gauti pirmoji, nematysite Amerikos dominavimo šioje technologijoje. Tačiau, žinoma, kai kurie iš pirmųjų šią technologiją priėmusių verslų, kurie pradės gaminti natūralią energiją gaminančius įrenginius, iš tiesų turės pranašesnę poziciją. Ir kurie tai bus verslai? Na, tikrai nė vienas iš šiuo metu Amerikoje egzistuojančių verslų ar korporacijų, nes jie nesugebės matyti tame vertės, jie jaus grėsmę, kaip kad daugelis verslų jautė grėsmę iš kompiuterių technologijos ar naujų energijos formų. Turės būti sukurta visiškai nauja verslo rūšis, o tam, vėlgi, bus reikalingi visiškai kitokį mąstymą turintys žmonės, nei galite rasti šiandieninėje Amerikos verslo aplinkoje. Tai turės būti tokie žmonės, kurių dėmesys nebūtų sutelktas į pelną. Kurių dėmesys būtų sutelktas uždirbti pakankamai pinigų, kad galėtų oriai gyventi, o likusį turtą paskleisti, auginant visą ekonomiką, kuri teiktų naudą paprastiems žmonėms, o ne elitui.

Tai, žinoma, yra labai mane jaudinančios idėjos, galėčiau apie tai dar labai daug ką pasakyti – ir tai tikrai nėra paskutinis kartas, kai apie tai kalbėsiu. Ir vis dėlto, suprantu, kad daviau jums daugiau nei dauguma jūsų sugebate pakelti. Net ir pakylėtųjų mokytojų mokiniams gali būti sunku tai priimti. Ir vis dėlto, prašau jūsų laikyti šias idėjas savo prote, laikytis vizijos, kad progresas visuomenėje tęsis ir toliau. Kaip, mano mylimieji, galėsime pasiekti aukso amžių, jeigu nebus progreso? Jūs gi nemanote, kad šiandieninė jūsų visuomenė yra aukso amžiaus visuomenė? Jeigu taip manote, tuomet iš tiesų turite labai ribotą viziją, ką man reiškia aukso amžius.

Tad išlaisvinkite savo protus nuo šių suvaržymų, kuriuos jums primetė dabartinės sąlygos. Dabartinės sąlygos nieko negali pasakyti apie aukso amžių. Nes aukso amžius taip toli pranoks dabartines sąlygas, kad tai bus panašu į tai, tarsi akmens amžiaus žmogaus paprašytumėte staiga įžengti į šiuolaikinę visuomenę. Jis nesugebėtų to suvokti. Taip pat ir dauguma šiandieninių žmonių nesugeba suvokti idėjų, kurios ateis aukso amžiuje. Jūs galite pradėti tai akies krašteliu matyti, jeigu esate atviri.

Šitai perdavęs, leidau jums akies krašteliu pamatyti tik labai labai nedidelę dalį pokyčių, kurie įvyks aukso amžiuje. Pakėliau šydą. Tik šiek tiek atitraukiau šydą, kad jūsų neišgąsdinčiau ir nepriblokščiau įvyksiančiais pokyčiais. Jie, žinoma, neįvyks per jūsų gyvenimą, visi šie pokyčiai. Tačiau kai kurie iš jūsų vėl įsikūnysite ir patirsite šiuos pokyčius. Žinoma, iki tol laiko jūsų mąstymas turės laiko paaugti, ir jūs galėsite priimti tuos pokyčius. Tačiau jeigu galite, pradėkite keisti savo mąstymą dabar. Tai jums duos didelę naudą, tiek visam jūsų likusiam gyvenimui, tiek ateities gyvenimams, jeigu jų turėsite. Tai taip pat, žinoma, padės jums pakilti po šio gyvenimo, jeigu toks yra jūsų dangiškasis planas.

Ir su tuo, mano mylimieji, užsklendžiu šį perdavimą, dėkodamas už jūsų pasiryžimą sukoncentruoti į tai savo protą, kuomet jūsų čakros tampa atviromis durimis spinduliuoti tai į kolektyvinę sąmonę, kurioje daug daugiau atviro proto žmonių galės akies krašteliu tai pamatyti, galės tai priimti, ir todėl dabar atsirado didesnė galimybė nei prieš šį diktavimą, kad visuomenė iš tiesų judės ta kryptimi ir aukso amžius galės būti įkūnytas Amerikoje. Ir Amerika galės būti aukso amžiaus pioniere, ne viena pati, bet ji bent jau galės būti toje šalių grupėje, kurios bus aukso amžiaus pionierėmis. Ir už tai turite mano dėkingumą, mano mylimieji.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2020 Kim Michaels