17 | Pažinkite Dharmą šiuolaikiniame amžiuje

Pakylėtasis Mokytojas Gautama Buda, per Kim Michaels 2009 sausio 04 d.


Buda, Sangha, Dharma. Buda yra centras. Sangha yra užuovėjos sfera, į kurią ateinate iš pasaulio ir užmezgate ryšį su Buda. Dharma nėra likti Sanghoje, bet eiti į pasaulį ir išlaisvinti tuos, kurie yra pagauti Maros demonų. Daugeliu atvejų tai nėra išoriniai demonai, tai yra vidiniai jų iliuzijų, jų dramų demonai.

Kai pasirodžiau Žemėje prieš 2500 metų – plius minus keli šimtmečiai – neturėjau galimybės, kurią mes, pakylėtieji mokytojai, turime šiandien. Turėjau perduoti mokymus, kurie buvo pritaikyti ne tik prie planetinio sąmonės lygmens, bet ir prie to, kaip žmonės galėjo išreikšti ir taikyti dvasinius mokymus. Ir čia turiu omenyje ne tik kalbą, bet ir koncepcijas, jų pasaulėžiūrą, jų supratimą apie save ir žmogaus psichiką.

Jeigu perskaitysite mano mokymus, pamatysite įkūnytus šiuos apribojimus. Nors iš tiesų galite peržengti išorinius žodžius ir Dvasios vedami atrasti gilesnę prasmę nei buvo išreikšta žodžiais, vis dėlto matysite – jeigu būsite atviri, – kad buvo daug dalykų, kurie jums šiandien yra visiškai įprasti, apie kuriuos mano mokymuose net nebuvo užsiminta. Nebuvo suvokimo apie tai, nebuvo tokių koncepcijų tuometinėje kolektyvinėje sąmonėje.

Tad pirmiausia ateinu jums perduoti tą atskaitos tašką, galimybę, kurią turite šiandien, su pakylėtųjų mokytojų mokymų Alfa aspektu, ir su mokymų, kurie buvo perduoti per įvairius pasaulietinius mokslus ir psichologijos bei gydymo praktikas, Omega aspektu. Drįstu sakyti, kad pastaruoju istorijos laikmečiu – kurį laikau labai ilgu laikmečiu, apimančiu  plius minus kelis milijonus metų – nebuvo tokios žmonių grupės [ir turiu omenyje visus dvasingus žmones], kurie būtų turėję geresnes galimybes susiderinti su Buda, pasiekti tą laisvę, apie kurią kalbėjo Buda Sen Žermenas. Ir tuomet jūs galite eiti ir išpildyti Dharmą, pakylėdami tuos, kurie yra įstrigę už Majos šydo, pademonstruodami, kad jūs atitraukėte tą šydą. Jūs jį perskrodėte ir nuplėšėte, ir jis nebeturi jokios realybės jūsų esybėje. 

Nepamirškite Dharmos

Kokia nauda žmogui laimėti visą pasaulį, bet prarasti Dharmą? Kokia nauda žmogui įgyti jausmą, kad suprantate dvasinius mokymus ir koncepcijas, bet prarasti Dharmą, Omega aspektą, kuomet einate ir dalinatės tuo su kitais, turėdami vienintelę intenciją juos išlaisvinti? Einate ne tam, kad aukštintumėte save ar gautumėte dėmesį, valdžią ar kontrolę, einate juos išlaisvinti. Jūs esate laisvi, ir neturite jokio kito troškimo kaip tik išlaisvinti juos nuo visko, kas juos laiko už tos Majos šydo, už iliuzijos, netikrovės šydo, nuo tos iliuzijos, kad, nors viskas yra Budos prigimties, jūs vis tiek kažkokiu būdu galite būti atskirti nuo Budos. Kas tai per kvailystė? Kokia tai, iš tiesų, yra kvailystė.

Ryžkitės būti laisvi – būti manimi, nes aš taip pat esu laisvas. Kodėl esu laisvas? Nes esu nubudęs! Nubudau iš savo dramos. Ar manote, kad Buda gimė tobulas, kaip buvo mėginama vaizduoti, kad aš esą gimiau tomis antgamtinėmis aplinkybėmis, kaip tai buvo padaryta ir su Jėzumi. Turėjau daug ankstesnių gyvenimų šioje planetoje, buvau nupuolęs beveik tiek žemai, kiek yra įmanoma, plius minus keli laipsniai. 

Aš taip pat buvau susikūręs savo dramą. Tačiau kažkas manyje atsiliepė į Sanat Kumaros Buvimą Žemėje, ir suvokiau, kad privalo būti daugiau. [Ankstesniame amžiuje kolektyvinė sąmonė buvo nusmukusi taip žemai, kad kosminės tarybos svarstė, ar nereikėtų leisti Žemei susinaikinti. Kosminė būtybė, vardu Sanat Kumara, pasisiūlė laikyti dvasinę pusiausvyrą Žemei, kol kažkas iš Žemės sugebės tai daryti. Pirmieji du jo mokiniai buvo Gautama Buda ir Viešpats Maitrėja. Gautama Buda nuo to laiko iškilo iki Pasaulio Viešpaties tarnystės ir dabar saugo dvasinę pusiausvyrą visai Žemės gyvybei.] 

Aš pradėjau tą kelionę, atitraukdamas iliuzijų šydus, iš kurių buvo sukurta mano drama. Pasiekiau tą tašką, kuomet galėjau sėdėti po figmedžiu ir stebėti Maros demonus, kurie – bent jau pirmoje iniciacijoje – nebuvo pasaulio demonai, bet buvo mano praeities dramų demonai, siekę mane vėl įtraukti į save. Bet aš nepasidaviau traukiamas nei ten, nei šen, nes nubudau ir galėjau permatyti visas jų sukurtas dramas ir iliuzijas. Likau laisvas tame nubudime, toje Nubudimo Liepsnoje, kuria aš esu. 

Nėra jokios tikros atskirties

Budos prigimtis yra nubudusi ir suvokianti, kad ji yra viskas, kad nėra nieko už jos ribų – ir todėl mato Budos prigimtį kiekviename formų pasaulio pasireiškime, kad ir koks laikinas ir netikras jis būtų. Net ir Majos šydo koncepcija yra pavojinga tuo, kad gali paskatinti jus galvoti, jog egzistuoja kažkokia reali atskirtis tarp Majos ir Budos Sanghos. Net ir kelio koncepcija gali paskatinti jus manyti, kad iš tiesų esate atskirti. Turite pereiti šį ilgą ir varginantį procesą, per kurį įžengiate į Sanghą ar Dievo karalystę, ar kad ir kas tai būtų, ko ilgitės.

Nėra jokios realios atskirties. Vienintelis jus nuo Dievo karalystės ir nuo Budos Sanghos skiriantis dalykas yra jūsų pačių drama. Nėra jokios objektyvios jus skiriančios jėgos. Nesakau, kad nėra kitų savimonę turinčių būtybių – ar netgi demonų, kurie iš tiesų net nebeturi savimonės – kurie būtų jūsų išorėje. Tačiau jie jus gali veikti tik per jūsų subjektyvią realybę, per kurią jūs jiems suteikiate galią. Kaip paaiškinau praėjusiais metais per Naujuosius Metus, tas blogio valdovas, sėdintis kalno viršūnės šventykloje, – jo paprasčiausiai nėra ir jo niekada ten nebuvo. Jo egzistavimo iliuzijai leido gyvuoti žmonės, palaikydami ją per savo susikurtą dramą, kuriai buvo būtinas tas absoliutus blogis, ir šitaip jie maitino ją savo energija. [Turimas omenyje Gautamos Budos diktavimas, kuriame jis aprašė įsivaizduojamą šventyklą, kurioje tariamai gyvena absoliutaus blogio būtybė, kontroliuojanti piktadarių hierarchiją. Niekas niekada nebuvo įžengęs į tą šventyklą, ir realybėje ji buvo tuščia, tai reiškia, kad visų tų, kurie priešinasi Vienovei, varomoji jėga yra iliuzija.] 

Tesugriūna tai kaip kortų namelis. Tegul visa tai sugriūna. Tiesiog paleiskite tai, mano mylimieji, ir įženkite į Sanghą. Kaip įžengiate į Sanghą? Na, pro duris, žinoma. Kur yra durys? Kur jos yra, mano mylimieji? [Klausytojai atsako: „Mumyse“.] Jūsų širdyse, jūsų širdyse.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Kaip bendrauti iš širdies.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2009 Kim Michaels