3 | Išsilaisvinkite nuo nepritekliaus įvaizdžių

Mes dabar pamatėme, kad Dievas puikiai sugeba sukurti planetą, kuri gali išmaitinti žmones ir duoti jiems gausingą gyvenimą. Mes taip pat supratome, kad ši gausos būsena šiuo metu nėra įkūnyta Žemėje. Priėjome išvados, kad vienintelis logiškas šio pastebėto fakto paaiškinimas yra tai, kad kažkas nutiko žmonių visuomenėje, kas trukdo ir neleidžia įsikūnyti Dievo valiai, trokštančiai, kad visi Jo vaikai turėtų gausingą gyvenimą. Kitas mūsų logiškas žingsnis būtų pamąstyti, kas gali blokuoti gausingą gyvenimą Žemėje. Norint tai suprasti, jums yra būtina įgyti gilesnes žinias apie tai, kas jūs esate ir ką buvote sukurti daryti, prieš būdami pasiųsti į šią planetą, kuri yra tarsi dulkelė begalinėje visatoje. Kas jūs esate ir kodėl esate čia Žemėje?

Norėdama atsakyti į šiuos klausimus, turėsiu peržengti dviejų Vakarų visuomenėje dominuojančių religijų – tradicinės krikščionybės ir materialistinio mokslo – ribas. Abi šios tikėjimo sistemos teigia turinčios aukščiausią tiesą apie Dievo egzistavimą ir visatos kilmę. Jeigu esate linkę tikėti šiais jų teiginiais, nesugebėsiu jūsų išmokyti raktų į gausingą gyvenimą. Esminių raktų nerasite nė vienoje iš šių dviejų tikėjimo sistemų. Galite paklausti, kodėl taip yra, ir atsakymas yra, kad jeigu tradicinė krikščionybė arba materialistinis mokslas būtų sugebėję duoti žmonėms raktus į gausingą gyvenimą, šis gausingas gyvenimas jau tikrai kuo seniausiai būtų įkūnytas Žemėje. Tiktai tie, kurie yra pasirengę pažvelgti už šių dviejų tikėjimo sistemų sukurtų proto dėžučių, atras tikruosius raktus, įgalinančius paveldėti jų Tėvo karalystės gausą.

Kad galėčiau jums duoti kitą raktą, mums reikia atsitraukti žingsnelį atgal nuo dabartinės situacijos Žemėje. Tiesą sakant, mums reikia peržengti visos materialios visatos ribas. Jėzus sakė, kad jo Tėvo namuose yra daug buveinių, ir, kaip minėjau anksčiau, Dievo visatoje yra ir kitų dimensijų, kitų lygmenų. Religingi žmonės tradiciškai tai vadino dangaus pasauliu arba dvasine karalija. Dangaus pasaulyje egzistuoja ganėtinai nemažas šių lygmenų skaičius, ir, jeigu pasiremsime jūsų dabartiniu mokslo supratimu, kad viskas yra energija, taps lengva suvokti, kas šiuos lygmenis skiria vieną nuo kito. Jūsų mokslininkai žino, kad materiali visata nėra, kaip jums sako jūsų juslės, sukurta iš dviejų elementų – materijos ir energijos. Materiali visata iš tiesų nėra sukurta iš materijos; ji yra sukurta iš energijos, nes materija tiesiog yra energijos forma. Šis faktas yra svarbus tuo, kad visa materiali visata yra sukurta iš tos pačios substancijos, iš kurios yra sukurta ir dvasinė karalija, dangaus pasaulis. Šią substanciją mokslininkai vadina energija, tačiau Biblija tai vadina šviesa. Pradžios knygoje yra pasakojama, kaip buvo pradėtas visatos kūrimas. Jis prasidėjo nuo Dievo duoto įsakymo, kuomet Dievas tarė: „Tebūnie šviesa!“ (Pradžios 1,3) Kadangi Dievas yra Visagalis, šviesa atsirado.

Kodėl Dievas pradėjo kūrybinį procesą sukurdamas šviesą? Šviesa, arba energija, yra substancija, kuri pati savaime neturi jokios formos, tačiau turi potencialą prisiimti bet kokią formą. Net ir mokslas su tuo sutinka. Dabartinė mokslo teorija, ypač Einšteino įžymioji lygtis, E=mc2, sako, kad materija tiesiog yra energija, įgijusi regimą formą. Į energiją yra žiūrima kaip į tam tikrą vibracijos formą, ir mokslas yra atradęs daug energijos rūšių, kurias galima išdėstyti skalėje nuo žemiausių iki aukščiausių dažnių. Nėra sunku suprasti, kad grubesnės energijos formos, prisiėmusios fizinės materijos pavidalą, vibruoja žemesniame dažnių spektre nei subtilesnės energijos, tokios kaip rentgeno spinduliai (kurie gali prasiskverbti pro „kietą“ materiją) ar netgi dar subtilesnės energijos, kaip, pavyzdžiui, mintys. Iš šių mokslinių pastebėjimų galima padaryti išvadą, kad visata buvo sukurta iš nematomos, subtilesnės arba fundamentalesnės energijos formos, kuri buvo pažeminta savo vibracijose, kol prisiėmė fizinės energijos ir fizinės materijos pavidalą. Mokslininkai šiuo metu nesugeba paaiškinti, kaip tai vyksta, tačiau nereikės ilgai laukti, kol tam bus atrastas mokslinis paaiškinimas.

Skirtumas tarp dangaus ir žemės glūdi jų skirtingose vibracijose. Žemės planeta ir visa materiali visata yra sukurtos iš tos pačios bazinės substancijos, ir ši substancija turi gebėjimą prisiimti begalę skirtingų pavidalų, formų ir charakteristikų. Ši energija, arba šviesa, gali vibruoti daugybėje skirtingų lygmenų, tad šias vibracijas galite išdėstyti skalėje, nuo lėčiausių iki greičiausių, nuo tankiausių iki tyriausių. Eidami nuo žemiausių vibracijų link aukštesnių vibracijų, galiausiai pasieksite nematomą skiriamąją ribą. Peržengę šią ribą, paliksite materialią karaliją ir pateksite į dvasinę karaliją. Toliau kildami iš žemiausios dvasinės karalijos į vis aukštesnes vibracijas, pereisite į vis aukštesnius dvasinės karalijos lygmenis. Jeigu nesustosite kilti, galiausiai pasieksite aukščiausias įmanomas formų pasaulio vibracijas, pasieksite grynąją Dievo šviesą, už kurios egzistuoja pats Kūrėjas. Kūrėjas yra sąmoninga Būtybė, pradėjusi kūrybinį procesą, kurio dalimi esate ir jūs. Kūrėjas nėra vienintelis ar aukščiausias žmonių taip vadinamo Dievo aspektas. Jeigu iš tiesų peržengsite formų pasaulio ribas – palikdami šį pasaulį, kuris buvo sukurtas, suteikiant šviesai formas, nulipdant iš beformės šviesos tam tikras formas – galėsite pradėti įžvelgti tikrąją Dievo Esybę. Šiame pasaulyje yra religijų, kurios sako, kad Dievas, aukščiausia prasme, yra nepažinus. Yra religijų, kurios aukščiausią Dievą apibūdina kaip „tuštumą“, nes jis neturi jokių formų ar charakteristikų, kurios galėtų būti apibūdintos kokiais nors šiame pasaulyje egzistuojančiais žodžiais ar vaizdiniais. Galėjote pastebėti, kad pirmasis iš dešimties įsakymų sako: „Neturėsi kitų dievų, tiktai mane“ (Išėjimo 20,3). Tikroji prasmė yra ta, kad niekada negalite paimti tam tikros formos, tam tikro stabmeldiško įvaizdžio ir teigti, kad šis įvaizdis pateikia išbaigtą Dievo vaizdą. Aukščiausia prasme, Dievas yra už Dievo sukurtų formų pasaulio ribų – Kūrėjas yra aukščiau savo kūrinijos. Kaip sakė Jėzus: „Tarnas ne didesnis už savo šeimininką“ (Jono 13,16). Negalite naudotis šio pasaulio žodžiais ir vaizdiniais, perkeldami juos ant aukščiausio Dievo ir teigdami, kad dabar sukūrėte tikslų ir išbaigtą Dievo aprašymą. Tai yra stabų garbinimas, ir kaip matysime vėliau, tai yra viena didžiausių problemų, trukdančių gausingam gyvenimui įsikūnyti Žemėje. Ir visgi yra svarbu įtempti protą ir pamąstyti apie Dievo Esybę.

Dalykas, kurį mes galime pasakyti, remdamiesi ankstesne savo diskusija, yra tai, kad privalo egzistuoti du Dievo aspektai. Dievas aukščiausia prasme yra viskas, kas egzistuoja: „Be jo nebuvo sukurta nieko, kas yra sukurta“ (Jono 1,3), tai reiškia, kad prieš visa ko sukūrimą egzistavo tik Dievas. Šis Dievas privalo būti išbaigta ir sau pakankama Esybė. Dievui nėra būtina kurti visatą. Jeigu Dievas yra Visetas, kam tuomet Dievui būtų būtina kurti visatą, kurioje egzistuotų sąmoningos būtybės, galinčios žinoti apie Dievo egzistavimą? Aukščiausias Dievas neturi poreikio būti žinomas arba garbinamas žmonių, nes Dievas yra Visetas ir todėl jis yra išbaigtas ir visiškai sau pakankamas. Jau vien iš šio fakto, kad egzistuojate ir gyvenate formą turinčiame pasaulyje – besiskiriančiame nuo Viseto, kuriame nėra jokių formų – galime matyti, kad aukščiausias, sau pakankamas ir beformis Dievas negali būti vienintelis Dievo aspektas. Privalo būti ir kitas aspektas, kurį aš vadinu Kūrėju. Tai yra Dievo aspektas, kuris trokšta kurti, trokšta būti daugiau už beformę tuštumą. Būtent šis Dievo aspektas sukūrė visatą, kurioje gyvenate.

***

Kaip šis Dievas sukūrė visatą? Kūrėjas viską sukūrė iš savo paties Esybės, nes daugiau nebuvo nieko, iš ko Dievas galėtų kurti. Kūrėjas skiriasi nuo beformio Dievo, nes beformis Dievas yra nekintantis, kai tuo tarpu Kūrėjas nuolatos auga, nuolatos plečiasi, nuolatos save transcenduoja. Kai Mozė paklausė Dievo vardo, Dievas atsakė, kad jo vardas yra: „JOD HĖ VAV HĖ“, kas dažniausiai yra verčiama kaip: „AŠ ESU KAS AŠ ESU“ (Išėjimo 3,14). Tiesą sakant, kai kurie Biblijos tyrinėtojai žino, kad tikslesnis vertimas būtų toks: „AŠ BŪSIU KUO BŪSIU“. Šis vertimas patvirtina faktą, kad Dievas ištikimai laikosi savo paties įsakymų. Jis iš tiesų nedavė Mozei vardo, nes nenorėjo, kad žmonės pasinaudotų šiuo vardu, kurdamiesi stabmeldišką, statišką Dievo įvaizdį. Vietoj to, Dievas ant kalno perdavė faktą, kad Dievas amžinai kinta, ir todėl Dievas bus tuo kuo bus bet kurią akimirką. Norėdami pažinti Dievą, negalite laikytis įsikibę vieno kažkurio įvaizdžio, turite tekėti kartu su Dievo savitranscendencija, turite įsilieti į Gyvenimo Upę, kuri yra Dievo Esybės Visuma, į kurią taip pat įeina pasaulis, kuriame gyvenate, nors ne tik jis.

Grynojoje Dievo Esybėje, beformiame Dievuje, niekas nesikeičia. Kaip galėtų vykti pokyčiai beformiškume? Kaip galėtų vykti progresija tame, kas yra išbaigtas pats savyje? Dievo Kūrėjo aspekte egzistuoja nuolatinis judėjimas, kadangi šis Dievo aspektas turi tikslą kurti ir tapti daugiau. Kas yra Kūrėjas? Tai yra savimonę turinti Būtybė, turinti tris gebėjimus. Pirmasis gebėjimas yra savimonė, gebėjimas žinoti, kad jis egzistuoja. Antrasis gebėjimas yra vaizduotė, gebėjimas įsivaizduoti formą, kuri dar nėra įkūnyta nė vienoje visatoje. Jeigu Kūrėjas neturėtų vaizduotės, kaip Dievas galėtų sukurti kažką naujo? Trečiasis Kūrėjo turimas gebėjimas yra gebėjimas rinktis. Kai Kūrėjas sukūrė visatą, kurioje gyvenate, jis turėjo rinktis. Kodėl dangus mėlynas, o ne kokios nors kitokios spalvos? Kodėl Žemė apvali, o ne kokios nors kitokios formos? Jūsų mokslininkai nuolatos atranda pavyzdžių, kaip sudėtingai ir subtiliai yra sukurta visata. Jeigu atomo branduolį laikančios jėgos būtų bent šiek tiek kitokio stiprumo, atomai negalėtų išsilaikyti kartu ir materija neegzistuotų. Jeigu gravitacinės jėgos būtų bent šiek tiek kitokios, planetos ir saulės nesugebėtų išsilaikyti savo orbitose. Kodėl visi šie dalykai yra tokie, kokie yra? Todėl, kad, kai Dievas kūrė šią visatą, Kūrėjas turėjo padaryti tam tikrus pasirinkimus.

Vienas iš jūsų Kūrėjo padarytų pasirinkimų buvo toks, kad Dievas nenorėjo visos visatos sukurti pats vienas. Jūsų Kūrėjas nusprendė sukurti savimonę turinčias savo paties tąsas, apdovanodamas šias būtybes kūrybinėmis galiomis, savimone, vaizduote ir laisva valia. Štai kodėl Biblija sako, kad Dievas žmogų sukūrė pagal savo paveikslą ir panašumą. Dievas sukūrė didelį šių savimonę turinčių būtybių skaičių ir šioms būtybėms yra skirta būti Kūrėjo tąsomis. Jos buvo sukurtos keliauti į paties Kūrėjo pradėtą kūriniją ir tarnauti bendrakūrėjais, galinčiais toliau statyti ant Kūrėjo padėto pamato. Galėtume sakyti, kad Kūrėjas kuria iš išorės, o bendrakūrėjai kuria iš vidaus. Galite susimąstyti, kodėl Kūrėjas tai padarė, ir tam yra daug svarių priežasčių. Esminis faktas yra toks, kad jūsų egzistavimas įrodo, kad Kūrėjas padarė šį pasirinkimą. Dievas pasirinko sukurti jus kaip savimonę turinčią būtybę. Galite žinoti, kad egzistuojate, turite vaizduotę, kuri suteikia jums gebėjimą uždavinėti klausimus apie tai, kas esate, iš kur atėjote ir kodėl čia esate.

Šie klausimai įrodo, kad nesate tiesiog atsitiktinumo ar mechaniško evoliucijos proceso pasekmė. Jau pats faktas, kad galite užduoti šiuos klausimus, įrodo, kad esate savimonę turinčios būtybės palikuonis. Štai kodėl turite gebėjimą įsivaizduoti tai, ko neįmanoma patirti juslėmis. Taip pat turite gebėjimą suformuluoti koncepciją arba planą savo prote ir tuomet galite, pasinaudodami savo fiziniu kūnu, pastatyti namą, kuris bus tobula jūsų prote gimusios idėjos išraiška. Nė vieno iš šių gebėjimų nerasite gyvūnų karalijoje, iš kurios, kaip teigia kai kurie mokslininkai, esate išsivystę. Štai kodėl turite didesnę vertę už daugelį paukščių, ir štai kodėl Dievas sukūrė visatą, kuri puikiai sugeba jums duoti gausingą gyvenimą, kuris yra tikrasis jūsų troškimas. Kadangi Kūrėjas jums davė vaizduotę ir laisvą valią, kadangi Dievas jus sukūrė būti bendrakūrėju su juo, gausingas gyvenimas jums nebus duotas tiesiog iš kažkokio išorinio šaltinio. Turite naudotis savo vaizduote ir laisva valia, kad įkūnytumėte šį gausingą gyvenimą savo įtakos sferoje. Turite nuspręsti imti viešpatauti „žemei“, tai reiškia, savo protui ir materijos karalijai.

Dievas sukūrė visatą, kuri sugeba jums duoti gausingą gyvenimą, tačiau jis nesukūrė visatos, kuri automatiškai jums duotų šį gausingą gyvenimą. Dievas jūsų nesukūrė proto neturinčiu robotu, jis jus sukūrė savimonę turinčia būtybe, gebančia žinoti, kas esate, iš kur atėjote ir kur turite potencialą eiti. Aš vėliau paaiškinsiu, kur tiksliai turite potencialą eiti, tačiau kol kas bus gana pasakyti, kad turite potencialą pasirinkti įkūnyti gausingą gyvenimą arba įkūnyti gyvenimą, kuriame vyrautų nepritekliai, stygius ir kančia. Jūs turite gebėjimą rinktis ir turite gebėjimą įsivaizduoti, ir šių dviejų gebėjimų pagalba kuriate savo patyrimą. Jūs kuriate tai, ką daugelis žmonių Žemėje klaidingai vadina „realybe“, tačiau iš tiesų tai tiesiog yra miražas, projektuojamas ant gyvenimo ekrano per žmonių, pamiršusių savo tikrąjį kūrybinį potencialą, protus.

Tam, kad galėtumėte paveldėti savo Tėvo karalystę, privalote suprasti, jog iš tiesų esate sukurti pagal savo Kūrėjo paveikslą ir panašumą. Tai nereiškia, kad Kūrėjas turi fizinį kūną ar atrodo kaip žmogus. Tai nereiškia, kad Kūrėjas kalba Čarltono Hestono balsu. Tai reiškia, kad buvote sukurti su gebėjimu įsivaizduoti tai, kas nėra įkūnyta, ir turite gebėjimą nuspręsti, kurį iš savo prote laikomų įvaizdžių nuleisite į fizinį įsikūnijimą, ir lygiai tokiais pačiais gebėjimais naudojosi jūsų Kūrėjas, kurdamas jus ir visatą, kurioje gyvenate.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Protas valdantis Materiją.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels