11 | Žmogiškų kovų slepiamos pamokos

Mano mylimos širdys, noriu paprašyti jūsų atsitraukti žingsnį atgal ir pažvelgti į žmonių santykių Žemėje istoriją. Prašau jūsų pamąstyti apie tai, kaip žmonės elgėsi vieni su kitais jums žinomoje istorijoje. Prašau jūsų paieškoti vieno žodžio, kuriuo galėtumėte apibūdinti žmonių santykius. Manau, jog sutiksite su manimi, kad šis vienas žodis, geriau nei koks nors kitas nusakantis žmonių tarpusavio elgesį, yra „kova“.

Žmonių santykius dažnai apibrėžia tarp individų ir žmonių grupių vykstanti kova, net ir kova tarp žmonijos bei Motinos Gamtos. Žmonės yra linkę matyti save, net ir apsibrėžti savo tapatumą, priešpriešoje kitiems žmonėms ar netgi priešpriešoje planetai, kurioje gyvena ir nuo kurios priklauso jų išgyvenimas. Matote vykstančias kovas dėl žemės, dėl materialių turtų kontrolės ir dėl valdžios kitiems žmonėms. Dabar noriu paprašyti jūsų pamąstyti, kokia yra šių besitęsiančių žmogiškų kovų dėl valdžios, sukėlusių neapsakomas kančias žinomoje istorijoje ir netgi dar didesnes kančias mokslininkams nežinomoje istorijoje, pamatinė priežastis.

Esminė žmogiškų kovų priežastis yra tikėjimas, kad visko visiems neužtenka. Neužtenka žemės, neužtenka išteklių, neužtenka maisto, neužtenka valdžios. Iš to kyla mąstymas, kad jeigu aš kažko noriu, privalau atimti tai iš kieno nors kito, privalau atimti tai jėga. Anksčiau daviau jums įvaizdį, kad jeigu kiekvienas žmogus turėtų stebuklingą žibintą, kuriame gyvenantis džinas galėtų išpildyti visus jo troškimus, Žemėje nebūtų jokių konfliktų. Jeigu visų žmonių troškimai galėtų būti išpildyti, neatiminėjant nieko iš kitų, žmonių tarpusavio kovos baigtųsi. Net ir pats kovos jausmas išsisklaidytų ir pranyktų, kaip pranyksta ryto rasa kylančios saulės spinduliuose.

Ak, mano mylimieji, ar suvokiate, kokia svarbi yra ši koncepcija? Pamąstykite, kiek daug kančių sukėlė žmogiškos kovos dėl valdžios. Pamąstykite, kaip stipriai tai galėtų paveikti planetą, jeigu kritinei masei žmonių būtų galima padėti įveikti šį kovos jausmą, įveikti stygiaus jausmą, kuris sukelia kovą, padedant jiems patikėti, kad jie gali turėti gausingą gyvenimą, neatiminėdami iš kitų žmonių ir netgi neatiminėdami jėga iš Motinos Gamtos.

Dievas įdiegė saugumo mechanizmą į pačią Materijos Šviesą. Šis saugumo mechanizmas yra sutraukianti jėga, siekianti grąžinti visas formas į beformiškumą, siekianti grąžinti Materijos Šviesą į jos rimties būseną. Dabar paaiškinsiu jums, kas tiksliai vyksta, kai žmonės mėgina paimti kažką jėga. Tai yra principas, kuris buvo aprašytas praktiškai visose religijose. Biblijoje randate koncepciją, kad ką žmogus sėja, tą jis ir pjaus (Galatams 6,7). Randate Jėzaus mokymą, kuriame jis ragina daryti kitiems tai, ką norėtumėte, kad kiti jums darytų (Mato 7,12). Panašias koncepcijas galite atrasti kiekvienoje religijoje, ir šios idėjos aprašo patį svarbiausią materialios visatos veikimo principą. Norint labai glaustai tai aprašyti, galėtume sakyti, kad Dievas sukūrė visatą, kuri veikia kaip veidrodis. Tai, ką išsiunčiate į erdvės-laiko kontinuumą, kosminis veidrodis jums sugrąžins atgal.

Visata yra sukurta iš Materijos Šviesos, ir kaip sakiau, Materijos Šviesa turi potencialą prisiimti bet kokią formą, tačiau negali šios formos prisiimti pati. Materijos Šviesa klusniai prisiima formą, kai ją veikia savimonę turintis protas. Materijos Šviesa prisiims bet kokias formas, kurios bus laikomos tame savimonę turinčiame prote mentalinių įvaizdžių pavidalu. Tai, ką saugosite savo prote, nulems jūsų ant Materijos Šviesos projektuojamus įvaizdžius, ir todėl tai nulems formas, kurias Materijos Šviesa prisiims materialiame dažnių spektre. Jeigu laikysitės įsikibę proto įvaizdžio, kad gyvenimas yra kova, tuomet visata iš tiesų atspindės jums aplinkybes, atspindinčias jūsų tikėjimą, kad gyvenimas yra kova. Būtent kovos jausmas sukuria kovą.

Laisvos Valios Įstatymas neegzistuoja pats sau vienas. Dievas nesukūrė visatos, kurioje galėtumėte daryti ką panorėję. Laisvos Valios Įstatymas egzistuoja poliariškume su įstatymu, kurį mokslininkai vadina veiksmo ir atoveiksmio dėsniu. Šis įstatymas sako, kad, nors turite teisę ant Materijos Šviesos projektuoti kokius tik norite įvaizdžius, turėsite patirti formas, į kurias būsite įkalinę dalį Motinos Šviesos. Kažką sukūrę, neišvengiamai patirsite savo pačių kūrinius fizinių aplinkybių pavidalu. Tai yra ne tik teisinga, tai taip pat yra vienintelis būdas jums išmokti geriau naudotis savo kūrybiniais gebėjimais.

Įsivaizduokite visatą, kurioje galėtumėte daryti ką panorėję ir niekada nepjautumėte savo veiksmų pasekmių. Kaip galėtumėte ko nors iš to pasimokyti? Pažvelkite į vaikus, užaugusius su tėvais, kurie siekė apsaugoti savo vaikus nuo jų pasirinkimų pasekmių. Tokie vaikai greitai išlempa ir mano galintys nuo bet ko išsisukti. Jų elgesys tampa vis akiplėšiškesnis, nes vaikas trokšta, kad tėvai nustatytų ribas jų elgesiui. Šis troškimas iš tiesų kyla iš jūsų troškimo išmokti savo pamokas gyvenime, nes žinote, kad, jeigu nėra jokių pasekmių, nėra ir mokymosi.

Jūs taip pat turite stiprų troškimą išmokti savo pamokas gyvenime. Nors jūsų išorinis protas gali maištauti prieš Dievo įstatymą, užtikrinantį, kad pjausite tai, ką pasėjote, jūsų vidinė esybė yra dėkinga už faktą, jog Priežasties ir Pasekmės Įstatymas reikalauja iš jūsų patirti tai, ką kuriate. Jūsų vidinė esybė žino, kad tai yra būdas greitai išmokti naudotis savo kūrybinėmis galiomis tokiu būdu, kuris išmokytų jus susikurti geriausią įmanomą gyvenimo patirtį.

Tikiuosi padėti jums suprasti, jog kad ir kokios sunkios šiuo metu būtų jūsų aplinkybės, už jų slypi pamoka. Pamoka yra ta, kad jūs susikūrėte savo aplinkybes praeityje, suformuodami mentalinį įvaizdį ir projektuodami jį ant Materijos Šviesos. Tai reiškia, kad nesate visam laikui įstrigę jums nepavaldžiose aplinkybėse. Jūs galite, bet kurią akimirką, pasirinkti pakeisti savo prote laikomus mentalinius įvaizdžius, šitaip ant Materijos Šviesos imdami projektuoti geresnius įvaizdžius. Kai sužinosite apie ciklus, kuriais Dievo energija teka per materialios visatos lygmenis, kaip vėliau jus išmokysiu, pamatysite, jog tai tėra laiko klausimas, kol jūsų išorinė situacija ims atspindėti naujus jūsų prote laikomus įvaizdžius.

Mano mokymo esmė yra ta, kad, jeigu šiuo metu jaučiatės įkalinti nepageidaujamose aplinkybėse, nesate iš tiesų įkalinti. Jausmas, kad esate įkalinti, kovos jausmas, egzistuoja tiktai žmogaus prote. Kai imsite giliau suvokti, kaip veikia visata, ir imsite giliau suvokti savo pačių kūrybines galias, pamatysite, kad Dievas jums davė galią pakeisti absoliučiai bet kokias aplinkybes, bet kokius apribojimus. Galite pakilti virš šių apribojimų ir įkūnyti gausingą gyvenimą čia ir dabar, šiame pasaulyje. Nors galite manyti, jog esate įkalinti jums nepavaldžiose aplinkybėse, niekada iš tiesų nesate įkalinti. Visada yra kažkas, ką galite padaryti savo situacijai pagerinti. Kad ir kokios būtų išorinės aplinkybės, visada turite galimybę tapti savo vidinių aplinkybių šeimininku, galite kontroliuoti tai, kaip reaguojate į išorinę situaciją. Kai suvokiate, kad jūsų išorinės aplinkybės yra ne kas kita kaip jūsų praeities vidinių aplinkybių atspindys, neišvengiamai pakeisite tai, ką jums atspindės kosminis veidrodis.

***

Žmonių kovos tęsiasi nesuskaičiuojamus tūkstantmečius. Kova dėl materialių daiktų, valdžios ir kontrolės gimsta iš jausmo, kad fiziniame pasaulyje nėra pakankamai gausos. Šiame pasaulyje egzistuojanti materiali gausa nėra fiksuotas kiekis. Materiali gausa yra tik ledkalnio viršūnė, ir esu tikra, kad žinote, jog virš vandens kyšo tik dešimt procentų ledkalnio masės. Didžioji ledkalnio dalis yra nematoma žmonių akiai, lygiai taip pat ir materiali substancija, kurią galite aptikti savo fiziniais pojūčiais, yra tik nedidelė didesnės visumos dalis. Visa materija iš tiesų yra sukurta iš vibruojančios energijos ir todėl materiali gausa tėra matoma visuminės šio pasaulio gausos dalis. Bendras gausos kiekis materialiame dažnių spektre neapsiriboja fizine materija, kurią galite aptikti savo juslėmis. Bendras žmonėms prieinamos gausos kiekis priklauso nuo energijos, kuri buvo atnešta į energetinę Žemės planetos sistemą.

Fizinė materija yra sukurta iš energijos ir fizinė energija iš tiesų yra sukurta iš nematomos dvasinės energijos, kuri buvo įvilkta į tam tikrą formą. Fizinė materija yra energija, kuri buvo žeminama savo vibracijose tol, kol ėmė vibruoti tam tikrame dažnių spektre. Fizinė materija yra substancija, kuria gali manipuliuoti jūsų fizinis kūnas. Fizinė materija tiesiog yra subtilesnių energijų išraiška, subtilesnių energijų tąsa, kurių negali aptikti jūsų fiziniai pojūčiai, bet kurioms jūsų protas gali suteikti formą.

Dar kartą pažvelkite į žmonių tarpusavio kovas. Žmonės iš tiesų varžosi ne dėl materialių turtų ar materialių daiktų. Didžioji tarp žmonių vykstančių kovų dalis nėra dėl materialios substancijos, tai yra kova dėl kažko, kas nėra materialu, ko negali aptikti fiziniai pojūčiai ar suvirškinti kūnas, ir visgi žmonėms tai yra vertinga. Kas yra tas kažkas, kas yra ši nemateriali substancija, dėl kurios kovoja žmonės? Ar negalėtų tai būti subtilesnės energijos, kurių negali aptikti pojūčiai, bet kurios vis tiek yra energetinės Žemės sistemos dalis? Šios energijos yra nepaprastai reikalingos, kad žmogus galėtų jaustis puoselėjamas, galėtų jausti gausą, galėtų jaustis išbaigtas ir saugus. Girdėjote posakį, kad ne vien duona žmogus gyvas, ir argi tai nėra įrodymas, kad žmonės turi daug poreikių, kurie nėra materialūs ir kurių negali patenkinti materialūs dalykai?

Daugeliu atvejų, žmonių tarpusavio kovų tikslas yra gauti tam tikrą jausmą. Daugybė žmonių siekia sukaupti pinigų, tačiau, jeigu pažvelgtumėte į pasaulį ir į turtingiausius žmones, pamatytumėte, kad daugelis jų yra sukaupę tokias didžiules pinigų sumas, kad jiems tiesiog nebūtų įmanoma išleisti šių pinigų per visą jiems likusį gyvenimą. Bet kuris žmogus turi baigtinius poreikius, susijusius su materialiais daiktais. Tėra tik tam tikras skaičius daiktų, kuriuos galite nusipirkti, tik tam tikras skaičius dalykų, kuriuos galite padaryti, tik tam tikras kiekis maisto, kurį galite suvalgyti. Ateis toks momentas, kai žmogus bus sukaupęs pakankamai pinigų, kad patenkintų visus savo materialius poreikius visam likusiam savo gyvenimui. Matote daug žmonių, kurie nesugeba sustoti savo siekiuose užsidirbti daugiau pinigų, idant praleistų visą likusį savo gyvenimą mėgaudamiesi tais pinigais, kuriuos jau turi. Juos į priekį gena troškimas sukaupti vis daugiau ir daugiau pinigų, nors pastangos kaupti pinigus ir juos apsaugoti neleidžia jiems mėgautis savo gyvenimu. Ko šie žmonės ieško, ką jie taip stengiasi pasiekti? Jie stengiasi pasiekti jausmą, ir šis jausmas jiems yra svarbesnis už pinigus ir už bet kokius pinigais nuperkamus malonumus. Jie mėgina įgyti saugumo jausmą arba galbūt mėgina įgyti galios, valdžios ir pranašumo jausmą.

Labai ilgą laiką su dideliu entuziazmu studijavau žmonių psichologiją. Būdama pakylėtąja būtybe turiu gebėjimą pažvelgti už visų išorinių regimybių, kurios painioja žmones ir dėl kurių jiems yra neįmanoma suprasti, kas vyksta psichikos pasąmonės lygmenyse. Pakylėtosios būtybės akys gali prasiskverbti pro visas dūmų uždangas, kurios klaidina žmones. Matau, kad už išorinio saugumo poreikio slypi pamatinis poreikis. Šį poreikį galėtume pavadinti vientisumo poreikiu.

Šis poreikis yra įdiegtas į pačią jūsų esybės esmę, ir tai yra dar vienas Dievo sukurtas saugumo mechanizmas. Jo tikslas yra neleisti laisva valia besinaudojantiems bendrakūrėjams pasiklysti atskirties sąmonėje. Dievas nenori, kad įstrigtumėte nesibaigiančiame sūkuryje, kuriame pjautumėte savo ankstesnių pasirinkimų pasekmes, kuomet šios pasekmės nulemtų jūsų dabarties pasirinkimus – kas sukurtų dar daugiau pasekmių, iš kurių negalėtumėte ištrūkti. Kai Dievas sukūrė jūsų gyvybės srautą, jis buvo sukurtas visada siekti vientisumo, kaip kad ir Materijos Šviesa yra sukurta visada siekti savo rimties būsenos ekvilibriumo. Dievas nesukūrė nepriteklių ir kančių Žemėje; juos sukūrė kolektyvinė žmonijos sąmonė, kai žmonės prarado tiesioginį ryšį su savo dvasiniu aš, savo AŠ ESU Esatimi. Kai šis ryšys buvo prarastas, gyvybės srautas patyrė neišbaigtumo jausmą, jausmą, kad nėra vientisas, kad yra vienišas – net ir jausmą, kad buvo apleistas. Tai suteikė gyvybės srautui troškimą atkurti ryšį su savo ankstesniu vientisumu, su savo ankstesniu išbaigtumu. Žvelgdami į žmogiškų troškimų aibę, niekada nesugebėsite suprasti tikrosios žmonių psichologijos varomosios jėgos, jei nepažvelgsite už išorinių regimybių.

Žmonės iš tiesų neturi troškimo sukaupti tam tikrą materialių turtų kiekį. Žmonės neturi troškimo patirti daugiau nei tam tikrą kiekį žmogiškų malonumų. Gyvybės srautas turi tam tikrą troškimą patirti gyvenimą materialioje visatoje. Šiuos troškimus gali patenkinti baigtinis patirčių kiekis arba baigtinis daiktų kiekis. Nepasotinamą troškimą turėti daugiau daiktų, patirti daugiau malonumų, įgyti daugiau galios ar bet kokių kitų žmonių trokštamų dalykų, iš tiesų sukuria gyvybės srauto pamatinis vientisumo troškimas. Kadangi bendrakūrėjai nemato tikrosios šio troškimo prigimties ir tikrojo troškimo tikslo, jie siekia patenkinti šį troškimą per daiktus, kuriuos sugeba matyti, per dalykus, kuriuos sugeba patirti. Kadangi gyvybės srautai pamiršo savo dvasinę kilmę ir pamiršo savo atėjimo į Žemę tikslą, jie nesupranta savo tikrųjų troškimų. Kadangi bendrakūrėjai nesuvokia nusileidę į žemesnę sąmonės būseną, kurioje yra praradę savo ankstesnį vientisumą, savo ankstesnį dvasinių būtybių – Dievo sūnų ir dukterų – šventumą, jie nesupranta, kad tikrasis jų esybės troškimas yra susigrąžinti šį vientisumą. Kadangi nemato savo dvasinio aš, jie nesupranta, kad jų jaučiamas troškimas yra vientisumo troškimas, ir šis troškimas galės būti patenkintas tik tuomet, kai jie atkurs ryšį su savo dvasiniu aš. Užuot pirmiausia ieškoję Dievo karalystės ir jo teisumo, kuomet visi kiti dalykai jiems būtų pridėti, kaip Jėzus ir žadėjo (Mato 6,33), jie siekia patenkinti minėtus troškimus per savo šiame pasaulyje matomus dalykus. Jie siekia susikurti išorinį saugumą vietoj vidinio vientisumo.

Daugelis žmonių siekia atkurti savo vidinį vientisumą, kaupdami materialius daiktus, šitaip kurdamiesi materialaus saugumo jausmą. Kai kurie žmonės saugumo siekia, įgydami valdžią kitiems, kas, jų manymu, padės jiems pasijausti vientisais. Už troškimo įgyti išorinius daiktus ar patirtis, egzistuoja troškimas sukaupti energiją. Kai gyvybės srautas turi tinkamą ryšį su AŠ ESU Esatimi, jis jaučia nuolatinį dvasinės energijos srauto tekėjimą per visus savo esybės lygmenis, ir ši energija atiteka tiesiogiai iš AŠ ESU Esaties. Būtent ši dvasinės energijos tėkmė suteikia gyvybės srautui vientisumo jausmą, jausmą, kad yra vienovėje su Gyvenimo Upės tėkme, kuri yra Dievo kūrinija. Gyvybės srautas jaučia esantis Dievo Visumos dalimi, užuot jautęsis vienišas ir neišbaigtas. Nors bendrakūrėjas sąmoningai nesuvokia to, kas vyksta, jis turi vidinį troškimą įgyti energijos. Jis žino, kad raktas į jo vientisumo atkūrimą yra energija. Kadangi nesupranta savo tikrosios kilmės ir tapatumo, jis, vėlgi, galvoja privalantis imti energiją iš šio pasaulio, idant galėtų atkurti savo vientisumą.

Šiame pasaulyje egzistuojančios energijos turi žemesnius dažnius už dvasinėje karalijoje esančias energijas. Kad ir kiek besukauptumėte materialios energijos, jūsų gyvybės srautas nejaus vientisumo. Mėginimas atkurti savo vidinį vientisumą, kaupiant materialius daiktus ar materialias energijas, yra toks pat neįmanomas dalykas kaip ir mėginimas užpildyti juodąją skylę. To padaryti paprasčiausiai yra neįmanoma, ir todėl gyvybės srautas stengsis atlikti neįmanomą užduotį, kol nepakylės savo supratimo ir liausis mėginti atlikti tai, kas neįmanoma. Vienintelis dalykas, kuris gali atkurti jūsų vientisumo jausmą, yra iš naujo užmegzti tiesioginį, sąmoningą ryšį su savo AŠ ESU Esatimi. Tuomet pajausite aukštų dažnių dvasines energijas, atitekančias iš jūsų AŠ ESU Esaties per visus jūsų žemesniosios esybės lygmenis. Žinosite, kad esate Gyvenimo Upės tėkmėje, ir tiktai būdami šioje tėkmėje jausite vientisumą ir išbaigtumą savyje. Žinosite, kad jums nieko iš išorės nereikia, nes Gyvenimo Upė teka jūsų vidinėje esybėje.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Protas valdantis Materiją.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels