3 | Kaip mirtingasis aš blokuoja gausą

Mano mylimos širdys, žinau, kad tai skamba dramatiškai, kai jums sakau, kad dabartinis jūsų savasties jausmas turi mirti. Tačiau tai nėra taip dramatiška kaip gali atrodyti. Visos savimonę turinčios būtybės turi didelę baimę prarasti savo tapatumą, savo savasties jausmą. Pats jūsų egzistavimas yra paremtas faktu, kad turite individualias charakteristikas, kurios jus paverčia savita būtybe. Jūs buvote sukurti dauginti savo individualumą ir viešpatauti, pirmiausia sau patiems, o po to ir pasauliui, kuriame gyvenate. Tad jūs iš tiesų negalite net pagalvoti apie savo individualumo, savo savasties praradimą. Ir iš pradžių gali pasirodyti baisu net mąstyti apie idėją, kad turite prarasti savo dabartinį tapatumo jausmą. Tačiau jūsų dabartinis tapatumo jausmas nėra jūsų tikrasis individualumas. Priešingai, tai yra ribotas savivaizdis, kuris slepia daug didesnį Dievo jums duoto individualumo grožį ir tobulumą.

Ar praradote ką nors, jūsų kūnui išaugus iš kūdikio ir tapus suaugusiu kūnu? Na žinoma, jūs netekote kūdikio kūno ir dabar turite suaugusiojo kūną, tačiau, ar bendrai paėmus, tai buvo praradimas ar įgijimas? Jeigu pasakyčiau jums, kad duosiu jums milijoną dolerių, jeigu man duosite vieną dolerį, ar prarastumėte ką nors šiame sandoryje? O taip, prarastumėte vieną dolerį, bet vietoj jo gautumėte milijoną dolerių, šitaip atsidurdami daug geresnėje padėtyje nei buvote prieš sudarydami sandorį. Jūs iš tiesų nieko neprarandate, jeigu pakeičiate tai kažkuo geresniu. Jūsų tikrasis individualumas – kurį jums Dievas iš pradžių davė – yra milijoną kartų gražesnis ir tobulesnis už tą individualumą, kurį jums nuo gimimo buvo diegiama priimti šiandieniniame materialistiniame pasaulyje. Nėra jokio praradimo tik įgijimas, tiek jums, tiek jūsų didesniajam AŠ – Dievo Kūnui, kurio dalimi jūs esate.

Kai ėmėte leistis į žemesniąją sąmonę, į dualistinę sąmonę, į antikristo protą, darėte tai palaipsniui. Kai vėl imsite kilti aukštyn į Kristaus sąmonę, į savo tikrąjį tapatumą, tai taip pat vyks palaipsniui. Nebus taip, kad, mirus jūsų dabartiniam savasties jausmui, neturėsite kuo jį pakeisti. Palaipsniui pakilsite į aukštesnį savasties jausmą ir į aukštesnės savivertės jausmą, ir todėl niekada nejausite to kaip praradimo, jausite tai kaip įgijimą. Iš tiesų nėra ko bijoti. Kai pereisite prie tolimesnių skyrių ir imsite taikyti mano jums šiame kurse duodamus įrankius, vieną dieną įveiksite savo baimę, nes atsiversite aukštesniajai Esybei, kuria iš tiesų esate. Eidami šiuo laipsnišku keliu ir atkurdami ryšį su savo AŠ ESU Esatimi, vieną dieną pajusite savo AŠ ESU Esaties saulės spindulį apšviečiant jūsų žemesniąją esybę. Šiam spinduliui užpildžius jūsų esybę, patirsite tobulą meilę, besąlyginę meilę, kurią jūsų AŠ ESU Esatis ir jūsų Kūrėjas jums jaučia. Ši tobula meilė išgins visas jūsų baimes.

***

Mano mylimieji, kodėl jums sakau, kad dabartinis jūsų savasties jausmas turi mirti? Kodėl duodu jums žinią, kuri gali pasirodyti bauginanti ir nelabai patraukli dabartiniam jūsų savasties jausmui? Kodėl kalbu šitaip tiesiai, užuot mėginusi jums duoti švelnesnę ir patrauklesnę žinią, kurioje kelias atrodytų lengvesnis ir ne toks dramatiškas? Kodėl rizikuoju išgąsdinti tuos, kurie nenori pažvelgti savo baimėms tiesiai į akis? Darau tai dėl daugelio priežasčių, tačiau viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad noriu jums duoti tikrą kelią į gausingą gyvenimą, net ir į amžinąjį gyvenimą.

Netikri guru žada jums, kad galite materializuoti Dievo gausą, ar netgi galite būti išganyti, nepaleisdami savo dabartinio savasties jausmo, neleisdami savo mirtingam savasties jausmui mirti. Ši žinia yra labai patraukli jūsų mirtingam savasties jausmui, ir būtent dėl to žmonės, kurie yra įstrigę tame mirtingame savasties jausme, perka netikrų mokytojų siūlomas prekes. Tai taip pat yra kelias, kuris žmogui atrodo teisingas, tačiau jis niekada negalės atvesti į gausingą gyvenimą, kuris tęstųsi amžinybę. Tad svarbiausia ir pagrindinė mano motyvacija, duodant jums nepopuliarią ir nepatrauklią tiesą, būtent ir yra ta, kad tai yra tiesa. Tiktai tiesa jus išlaisvins.

Kita svarbi priežastis yra ta, kad, kai žinote ir priimate tiesą, jog jūsų dabartinis savasties jausmas privalo mirti – idant galėtumėte atgimti į aukštesnį, dvasingesnį savasties jausmą – tuomet jums tampa daug lengviau eiti savo keliu. Per praėjusius 2000 metų nuo savo pakylėjimo stebėjau milijonus žmonių, kurie nuoširdžiai stengėsi taikyti mano mylimo Jėzaus duotus mokymus. Mačiau daugybę nuoširdžių širdžių, kurios visa širdimi stengėsi eiti keliu, perduotu jiems oficialių krikščioniškų bažnyčių. Kadangi šios bažnyčios pašalino kai kurias iš pačių svarbiausių Jėzaus duotų koncepcijų – jos paėmė pažinimo raktą – dauguma nuoširdžių krikščionių neturi teisingo supratimo, kad reikia leisti mirtingajam aš mirti, ir tik tuomet galėsite atgimti į dvasinį, nemirtingą savasties jausmą. Daugelis šių žmonių įstrigo netikrame kelyje, kuriame siekia ištobulinti mirtingąjį aš, siekdami kaip nors priversti jį atitikti idealus, kurių, kaip jiems buvo teigiama, mokė Kristus. Tai paskatino daugelį žmonių, naudojantis išoriniu protu, susikurti idealą, proto įvaizdį, stabą, vaizduojantį, koks turėtų būti tikrasis Kristaus pasekėjas ir kaip toks žmogus turėtų elgtis. Jie praleido visą gyvenimą, dažnai labai nuoširdžiai ir atsidavę, mėgindami priversti save atitikti šį proto įvaizdį, naudodamiesi savo išorine valia.

Tai dažnai būdavo varginanti ir nesėkminga kova, o paprasta priežastis yra ta, kad, kol neleisite mirtingajam aš mirti, neišvengiamai būsite suskilęs namas (Morkaus 3,25). Kiekvieną kartą Sąmoningajam AŠ žengus žingsnį arčiau Kristiškumo, mirtingasis aš jį trauks atgal, ir todėl liksite įstrigę dilemoje, kurią aprašė Paulius sakydamas: „Aš nedarau gėrio, kurio trokštu, o darau blogį, kurio nenoriu“ (Romiečiams 7,19). Tai paskatino daugybę nuoširdžių žmonių jausti gėdą arba kaltę, kadangi jie nesugebėjo laikytis šio proto įvaizdžio, kurį jiems davė jų bažnyčia, proto įvaizdžio, kuris nuo pat pradžių buvo paremtas antikristo dualizmu. Tai buvo klaidingas įvaizdis, tai reiškia, jog niekas nebūtų galėjęs laikytis šio stabmeldiško žmogiško tobulumo įvaizdžio, neturinčio jokio ryšio su širdies tobulumu. Prisiminkite, kaip Jėzus sakė, kad tik tyraširdžiai regės Dievą (Mato 5,8). Tikroji prasmė yra ta, kad Dievas nereikalauja iš jūsų laikytis išorinio, žmogiško tobulumo, paremto idealu, kuris yra gimęs antikristo prote. Dievas ieško vidinės savybės – jūsų širdies tyrumo. Kaip galite pasiekti širdies tyrumą? Galite jį pasiekti, leisdami netyrajam aš, mirtingajam aš, mirti, kad jis galėtų būti pakeistas jūsų tikruoju aš, tuo aš, kurį Dievas sukūrė dangiškame tobulume ir kuris niekada šio tobulumo neprarado.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Meilė gyvenimui.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels