5 | Kaip įveikti emocinį skausmą

Mano mylimos širdys, leiskite man apjungti kai kuriuos dalykus, kuriuos aptarėme paskutiniuose keliuose skyriuose, ir pateikti jums apibendrintą požiūrį, ką jums reikia padaryti, norint išvalyti savo keturis žemesniuosius kūnus, norint įveikti savo praeities veiksmų pasekmes ir įkūnyti gausingą gyvenimą. Pirmiausia pakalbėkime apie pasipriešinimą jūsų pastangoms išvalyti savo keturis žemesniuosius kūnus.

Daugelis žmonių patyrė didelę traumą sukėlusias situacijas šiame gyvenime, ir šios situacijos gali būti susijusios su dideliu emociniu skausmu. Kai sakau, kad jeigu norite išsilaisvinti nuo jūsų emociniame kūne egzistuojančių blokų, turite pažvelgti į už šių blokų slypinčius įsitikinimus, žinau, jog daugelis žmonių iš karto ims tam priešintis. Jie žino, kad jeigu pradės mąstyti apie situacijas iš savo praeities, tai juos nugramzdins į emocinio skausmo ir diskomforto būseną. Jokiu būdu nekaltinu žmonių dėl šių reakcijų, nes yra visiškai suprantama, kad jie nori išvengti emocinio skausmo. O jeigu galėčiau jums parodyti metodą, kuriuo galėtumėte sumažinti emocinio skausmo intensyvumą, dar prieš pradėdami žiūrėti į skausmingas situacijas iš praeities? Jeigu skausmo intensyvumas bus sumažintas, tuomet tai tebus laikinas diskomfortas, kurį galėsite ištverti, ėmę žiūrėti į praeitį. Šiuo atveju tikrai būtų verta patirti laikiną diskomfortą, kad visam laikui galėtumėte išsilaisvinti nuo netobulo įsitikinimo, kuris jus veikia 24 valandas per parą. Tai būtų labai gera investicija, kaip gera investicija būtų pirkti akcijas, jeigu tuo būdu padvigubintumėte savo turimų pinigų kiekį.

Kitą didelę pasipriešinimo formą, su kuria žmonės susiduria, pradėję valyti savo keturis žemesniuosius kūnus, galėtume pavadinti įpročio galia. Ir dabar įsivaizduokite vandenį, kuris teka nuo kalvos žemyn. Vanduo pradeda graužti nedidelius griovelius kalvoje, ir susiformavus grioveliui, juo ima tekėti daugiau vandens. Griovelis vis gilėja, kol galiausiai tampa gilia dauba, su joje tekančia upe. Būtent taip susiformuoja įpročiai jūsų keturiuose žemesniuosiuose kūnuose. Šviesai tekant per jūsų keturis žemesniuosius kūnus, ji teka mažiausio pasipriešinimo keliu.

Jeigu turėsite netobulą įsitikinimą savo mentaliniame kūne, šis įsitikinimas, ir šio įsitikinimo sugeneruotos iškreiptos energijos, sukurs barjerą, dėl kurio šviesai bus sunkiau tekėti. Šviesa bus linkusi tekėti aplink šį barjerą, ir todėl jūsų mintys bus nukreipiamos į tam tikrą šabloną, priversdamos iš paskos sekti ir jausmus. Tai apribos pasirinkimo galimybes, kurias gebėsite matyti, o tai, savo ruožtu, apribos jūsų kūrybinį reiškimąsi. Būsite pastūmėti susikurti mentalinį ir emocinį įprotį, kuris užprogramuos jus reaguoti į tam tikras situacijas specifiniu būdu. Jūsų reakcijas nulems jūsų emociniame, mentaliniame ir identiteto kūnuose, o taip pat jūsų fiziniame prote, egzistuojantys įpročiai.

Jeigu pažvelgsite į žmones, kuriuos pažįstate, o galbūt pažvelgsite ir į savo pačių gyvenimą, pamatysite, kad tai yra labai dažnai pasitaikanti problema. Daugelis žmonių iš tiesų neturi galimybės pasirinkti savo reakcijos į specifinę situaciją. Dėl praeityje susikurtų įpročių, jie neišvengiamai reaguoja pykčiu tam tikrose situacijose. Jie tiesiog nesugeba savęs sustabdyti, ir tuomet santykiai tarp dviejų žmonių dažnai yra įstumiami į destruktyvų arba disfunkcinį šabloną. Vienas žmogus pasako kažką, kas kitam žmogui nepatinka. Antrasis žmogus reaguoja pykčiu, ir tuomet pirmasis žmogus į tai taip pat atsako pykčiu. Ir šie du žmonės dabar ima pykti vienas ant kito, ir nė vienas iš jų neturi gebėjimo išsilaisvinti nuo pykčio ir pasirinkti labiau meile grįstą reakciją į situaciją.

Ekstremali įpročio forma yra priklausomybė nuo fizinės substancijos, pavyzdžiui, nuo narkotikų arba alkoholio. Egzistuoja ir daugiau subtilių įpročių ir, tiesą sakant, bet kuri elgesio tendencija užsimezga aukštesniuose kūnuose mentalinio arba emocinio įpročio pavidalu. Pagrindinė problema, įveikiant įprotį, yra ta, kad susiduriate su nemažu pasipriešinimu. Jūsų proto lygmenyse buvo išraižyti grioveliai, ir energija turi tendenciją tekėti per šiuos griovelius. Reikia daug pastangų, norint pakeisti aukštesniuose proto lygmenyse egzistuojančius šablonus. Daugelis žmonių mėgino pakeisti tam tikrą įprotį, tačiau jiems nepavyko to padaryti. Jie patiria, kad gali pakeisti įprotį kuriam laikui, tačiau tai yra varginanti kova. Vos tik jie šiek tiek atsipalaiduoja, akimirksniu grįžta į senuosius šablonus.

Kitiems pavyksta pakeisti išorinį elgesį, tačiau jie turi kovoti nesibaigiančią kovą, galimai visą savo likusį gyvenimą, idant neleistų sau grįžti prie senųjų elgesio įpročių. Tai nėra gausingas gyvenimas, nes kaip galėsite mėgautis gyvenimu būdami nuolatinėje kovoje prieš save patį? Suprantu, kad daugelis žmonių nenori stoti į kovą su savo įpročiais, kadangi iš patirties žino, jog yra labai sunku pašalinti įsisenėjusį įprotį. O jeigu galėčiau jums parodyti būdą sumažinti pasipriešinimą įpročio įveikimui, būdą sumažinti magnetinę jėgą, kuri jus traukia į tam tikrus minčių, jausmų ir elgesio šablonus?

***

Ėmę mąstyti apie trauminę praeities situaciją, patiriate emocinį skausmą, kurį jums sukelia jūsų aukštesniuose kūnuose susikaupusi energija, ypač jūsų emociniame kūne susikaupusi energija. Savo įpročius įveikti jums sunku yra būtent dėl jūsų emociniame kūne, mentaliniame kūne ir identiteto kūne susikaupusios energijos. Ši energija sukuria energetinį lauką, kuris pasižymi praktiškai tokiomis pačiomis savybėmis kaip ir magnetinis laukas. Aplink magnetą egzistuojantis magnetinis laukas traukia visus metalinius objektus, patekusius į šio lauko veikimo erdvę. Jeigu turėsite tokius „magnetinius“ laukus savo keturiuose žemesniuosiuose kūnuose, jie trauks jūsų mintis ir emocijas. Jie, tikrąja to žodžio prasme, nukreips jūsų mintis ir emocijas į tam tikrus šablonus, ir būtent dėl to jūsų reakcijos į tam tikras situacijas bus nulemtos iš anksto – užprogramuotos.

Kai naudojatės galinga technika iškreiptai energijai išvalyti ir jos vibracijoms pakelti, emocinio skausmo, susijusio su praeities situacijomis, intensyvumas yra sumažinamas. Galite pradėti mąstyti apie šias situacijas, nepaskęsdami skausme. Galite pažvelgti į jas objektyviai, tarsi toje situacijoje būtumėte buvę ne jūs, o kitas žmogus. Visada yra lengviau spręsti kitų žmonių problemas, kadangi nesate į tai emociškai įsitraukę. Į situaciją galite pažvelgti objektyvesniu žvilgsniu ir pamatyti sprendimą, kuris nuo kito žmogaus yra paslėptas emocinės energijos šydu.

Kai sumažinsite magnetinę trauką, kuri jus verčia elgtis pagal tam tikrus elgesio šablonus, jums taps daug lengviau panaikinti įprotį, dažnai netgi nepatiriant „abstinencijos sindromo“. Kai pašalinsite energiją, jums pasidarys žymiai lengviau peržiūrėti skausmingas situacijas iš savo praeities. Galėsite sąmoningai pakeisti tuos sprendimus, priimdami geresnius sprendimus, grįstus aiškesne vizija, kurią dabar būsite įgiję. Kai pašalinate įsisenėjusio įpročio magnetinę trauką, jums tampa daug lengviau atskleisti už šio įpročio slypinčius sprendimus. Galite pakeisti šiuos sprendimus ir išrėžti naują ir produktyvesnį griovelį savo pasąmonėje. Galite susikurti pozityvų įprotį vietoj ribojančio įpročio. Tad čia jums tiesiog noriu parodyti, kad egzistuoja trys pagrindiniai komponentai, apie kuriuos turite žinoti, jeigu norite išsilaisvinti nuo savo praeities:

  • Pirmasis yra vidinis komponentas, kuomet įveikiate netobulus sprendimus ir įsitikinimus, saugomus jūsų identiteto, mentaliniame, emociniame ir fiziniame protuose. Į tai įeina tiek jūsų ilgalaikiame prote saugomi sprendimai, tame prote, kurį nešatės su savimi iš gyvenimo į gyvenimą, tiek trumpalaikiame prote saugomi sprendimai, tame prote, kuris yra susietas su jūsų dabartiniu fiziniu kūnu.
  • Antrasis komponentas yra iškreiptos energijos, saugomos jūsų keturiuose žemesniuosiuose kūnuose, transformavimas. Tai jums palengvins ribojančių įpročių įveikimą, ir jums taps lengviau išsigydyti praeityje patirtų traumų paliktus randus.
  • Trečiasis komponentas yra energijos impulso, karmos sudeginimas, kurią jums atspindi kosminis veidrodis pagal jūsų praeityje atliktus veiksmus.

Kai atrasite šią galingą techniką (tokią kaip mano invokacijos) ir imsite ją taikyti, siekdami šių trijų tikslų, jūsų gyvenimas akimirksniu pasikeis į gerąją pusę ir galėsite greitai įsitvirtinti aukštyn kylančioje spiralėje. Jeigu kurį laiką ryžtingai stengsitės, galėsite paversti šią spiralę tvaria ir save pastiprinančia.

Tik pamąstykite, kaip lengvai žmonės susikuria žemyn traukiantį sūkurį. Jie yra priėmę daugybę negatyvių įsitikinimų, kurie iškreipia energiją. Šie įsitikinimai ir iškreipta energija traukia jų mintis ir jausmus į tam tikrus šablonus, skatinančius tam tikrus veiksmus, kurie nėra jiems patiems naudingi. Šie veiksmai turi pasekmes, ir kai žmonės patiria negatyvias pasekmes, jų aukštesniuose kūnuose egzistuojantys šablonai priverčia juos reaguoti negatyviomis mintimis ir emocijomis. Tai iškreipia dar daugiau energijos ir sustiprina jų negatyvius įsitikinimus, o tai dar labiau sutvirtina mentalinius ir emocinius šablonus. Tuo būdu yra iškreipiama dar daugiau energijos, ir šitaip labai greitai galite susikurti žemyn traukiantį sūkurį. Šis sūkurys ima pats save stiprinti, tapdamas nesibaigiančiu procesu, galinčiu atvesti žmones iki taško, kuriame jie jaučiasi protiškai ir emociškai suparalyžiuoti. Jie neturi kur eiti, negali pajudėti, jaučiasi uždaryti mažoje dėžutėje ir jaučiasi netekę visų galimybių gyvenime. Taip yra ne dėl to, kad jie iš tiesų būtų netekę šių galimybių, taip yra dėl jų keturiuose žemesniuosiuose kūnuose egzistuojančių netobulų įsitikinimų ir iškreiptos energijos, kurie neleidžia jiems matyti pasirinkimo galimybių arba neleidžia imtis veiksmų savo vizijai įkūnyti. Jie mano negalintys savęs pakeisti, ir todėl nesugeba matyti, kaip galėtų pakeisti savo išorinę situaciją. Šią būseną psichologai vadina depresija, ir ji lengvai gali išsivystyti į dar sunkesnę proto ligą.

Dauguma žmonių šioje planetoje užaugo aplinkybėse, kurios pastūmėjo juos susikurti tokį žemyn traukiantį sūkurį, ir neturėtumėte tikėtis, kad galėsite per vieną dieną sustabdyti šį žemyn traukiantį sūkurį, ar kad galėsite tai pasiekti, nedėdami ryžtingų pastangų. Jeigu nusiteiksite ryžtingam darbui, galėsite ištrūkti iš šio sūkurio ir vietoj jo galėsite susikurti aukštyn kylančią, savaime stiprėjančią spiralę. Kai apgręšite savo situaciją aplinkui, jūsų gyvenimas įgis visiškai naują dimensiją. Imsite patirti gausingą gyvenimą, ne tik materialios gausos pavidalu, bet ir dvasinės gausos pavidalu. Kalbėdama apie dvasinę gausą, turiu omenyje didesnę laimę, didesnę proto ramybę, praplėstą viziją apie gyvenimo galimybes ir tikslo bei pasitenkinimo jausmą, ir visa tai susidės ir pavirs tuo, apie ką kalbėjau anksčiau – vientisumu. Iš tiesų yra verta pasistengti, kad įveiktumėte žemyn traukiantį sūkurį ir sukurtumėte aukštyn keliančią spiralę. Aš jums dabar jau daviau supratimą, kuris reikalingas šiai užduočiai įvykdyti, ir tikiuosi, kad taip pat jums suteikiau pakankamai motyvacijos, kad galėtumėte pasiryžti imtis šio darbo. Jeigu kalbėjote invokacijas, studijuodami šį kursą, jau transmutavote didelę dalį energijos ir metėte iššūkį daugeliui jūsų pasąmonėje slypinčių įsitikinimų. Jeigu iki šio momento skaitėte nekalbėdami invokacijų, niekada nėra per vėlu grįžti ir pradėti jas kalbėti.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Jūsų gausingo gyvenimo planas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels