13 | Jei norite gauti, turite duoti

Mano mylimos širdys, nukeliavome ilgą kelią. Šis kursas buvo ilga kelionė per įvairiausias temas, ir dauguma šių temų, esu tikra, toli peržengia ribas to, ką jums kada nors yra pasakoję jūsų išoriniai mokytojai, nesvarbu, religinėje ar pasaulietinėje aplinkoje. Esu dėkinga, kad ryžotės ištverti su manimi šią ilgą kelionę. Mes dabar pasiekėme labai dėkingą tašką, kuriame galime pakalbėti apie pagrindinį raktą gausai jūsų gyvenime įkūnyti. Viso šio kurso metu kalbėjau apie būtinybę susigrąžinti savo tikrąjį – dvasinės būtybės – tapatumą, atėjusios čia dėl aukštesnio tikslo – atnešti Dievo karalystę į įsikūnijimą, naudojantis Kristaus proto tobula vizija ir Dievo šviesa. Galite nukreipti Dievo šviesą tekėti per Kristaus proto – kino juostos – viziją savo keturiuose žemesniuosiuose kūnuose, šitaip perkeldami tobulą vaizdinį ant Materijos Šviesos, iš kurios yra sukurta visa materiali visata. Jei norite susigrąžinti šią poziciją, jei norite padauginti savo dangiškąjį individualumą ir viešpatauti Žemei, jums pirmiausia reikia pakilti aukščiau ir atkurti Dievo šviesos tekėjimą per savo esybę, per savo keturis žemesniuosius kūnus. Jums reikia susigrąžinti Kristaus viziją – aukščiausią viziją jūsų gyvybės srautui, jūsų potencialui, jūsų dangiškajam planui. O tuomet jums reikia nuleisti ją žemyn per savo keturis žemesniuosius kūnus, kol pasieksite fizinio proto, sąmoningo proto lygmenį. Tačiau nepakanka tiesiog atnešti viziją ir šviesą žemyn į materijos karaliją. Tikrasis gausingo gyvenimo įkūnijimo raktas priklauso nuo to, ką darote su šia šviesa ir vizija.

Daugelis dvasingų žmonių yra labai nuoširdūs savo dvasinėse pastangose. Kai kurie ištisus dešimtmečius studijavo įvairius mokymus, užsiiminėjo meditacija arba dvasinėmis praktikomis, ir jie iš tiesų padarė didelį progresą. Jie pakėlė savo sąmonę daug aukščiau to lygmens, kuriame buvo, kai pradėjo visa tai daryti. Jeigu atvirai pažvelgsite į šiuos žmones, atrasite dvi tendencijas:

  • Kai kurie žmonės turi stiprią viziją apie tai, kas turi įvykti, kad Žemės planeta būtų patobulinta ir taptų geresne vieta visiems. Jie labai gerai sugeba pagauti šią viziją, jie gerai moka ją paaiškinti, tačiau labai dažnai ši vizija taip ir lieka jų galvose ir nėra perkeliama į veiksmus.
  • Kai kurie žmonės turi įtvirtinę tam tikrą Dievo šviesos tekėjimą. Jie gali būti labai stiprūs, labai galingi, arba jie gali būti labai mylintys ir sugebantys užpildyti kambarį pozityvia energija. Šie žmonės dažnai puikiai moka imtis veiksmų, tačiau kartais jiems trūksta aukštesnės vizijos, ir jie būna susikoncentravę į atskirus medžius, nematydami miško. Jie ne visada turi viziją, ką galėtų nuveikti su savo energija ir entuziazmu, ir todėl imasi nesubalansuotų veiksmų, kurie neduoda trokštamų rezultatų. Tokie žmonės dažnai mano, kad pakanka visus mylėti ir tikėti, kad viskas yra gerai.

Šiandien Žemėje yra daug žmonių, kurie turi tam tikrus dvasinius pasiekimus. Jie yra pasiekę tašką, kuriame turi potencialą padaryti daug gero ir padaryti poveikį visam pasauliui. Tačiau jie dar neperžengė esminės ribos, kuri turi būti peržengta, kad galėtų ištraukti savo pasiekimus iš galimybių karalijos ir pernešti juos į realybės karaliją.

Daugelis dvasingų žmonių yra arti šio persilaužimo, kuomet galėtų padaryti didžiulį pozityvų poveikį visai planetai, tokį poveikį, kuris pakeltų kolektyvinę sąmonę ir atvestų visuomenę į aukso amžių. Tačiau jie dar nepadarė šio lemiamo poveikio, nei savo gyvenime – įkūnydami gausingą gyvenimą, – nei visuomenės lygmenyje – pagerindami visų žmonių gyvenimo kokybę. Jokiu būdu nemėginu sumenkinti nuoširdžių žmonių pastangų. Tenoriu jums parodyti, kad egzistuoja milžiniškas potencialas, kurio persilaužimas yra čia pat, tačiau jis dar nebuvo pritrauktas į materijos karaliją. Ko trūksta, koks yra trūkstamas raktas, kurio žmonės dar neatrado arba neįsisąmonino? Norėdama duoti jums šį raktą pačiu paprasčiausiu pavidalu, noriu jūsų paprašyti pamąstyti apie skaičių aštuoni, apie aštuoniukę. Šis skaičius iš tiesų simbolizuoja tai, kas turi įvykti, jei norite įkūnyti iš tiesų gausingą gyvenimą.

***

Kai žvelgiate į skaičių aštuoni, galite pradėti nuo paties viršaus, kurį reprezentuoja pats Kūrėjas. Galite vizualizuoti, kaip šviesa teka iš Kūrėjo žemyn per dvasinės karalijos lygmenis, kuriuos reprezentuoja viršutinė figūra. Šviesa tuomet pasiekia aštuoniukės susikirtimo tašką, ir šis susikirtimo taškas simbolizuoja jūsų identiteto kūną, aukščiausią jūsų identiteto kūno tašką. Tai yra susidurimo taškas tarp dvasios ir materijos, tarp jūsų aukštesnės Esybės, per kurią teka Dievo šviesa, ir jūsų žemesnės esybės, jūsų keturių žemesniųjų kūnų, per kuriuos veikiate šiame pasaulyje. Šiuose keliuose paskutiniuose skyriuose mokiau jus atnešti Dievo šviesos srautą iš susikirtimo taško iki pačios aštuoniukės apačios, kuri yra jūsų sąmoningas protas, jūsų išorinis protas ir jūsų fizinis kūnas. Negalite leisti šviesai tiesiog stovėti vietoje ir nieko neveikti, ir taip pat negalite jos naudoti savanaudiškiems tikslams. Tai darydami užkasate savo talentus į žemę.

Tikrasis klausimas yra, ką darysite su šviesa, kai būsite ją atnešę žemyn. Galite rinktis tarp kelio, kuris žmogui atrodo teisingas, ir tikrojo, amžinojo gyvenimo kelio. Kelias, kuris žmogui atrodo teisingas, remiasi samprotavimais, jog, kadangi dėjote pastangas šiai šviesai atnešti žemyn, turite teisę panaudoti ją savo malonumui. Ir iš tiesų matote daug žmonių, kurie turi dvasinius pasiekimus, tačiau naudojasi jais tik savo pačių naudai arba malonumui. Kai kurie yra užsisukę nesibaigiančiame rate kelti savo sąmonę, galbūt siekdami taip vadinamų antgamtinių gebėjimų ar kulminacinių patirčių, tačiau jie tai daro tik savo pačių malonumui. Pažvelkite į Jėzaus gyvenimą ir į Budos gyvenimą. Jeigu jie būtų pasirinkę kelią, kuriame būtų siekę vien savo malonumo, jie taip ir būtų likę miške arba dykumoje, dirbdami dėl savo sąmonės kėlimo. Vietoj to, jie pasiekė lūžio tašką, kuriame sugrįžo į pasaulį, paskirdami visą savo likusį gyvenimą padėti kitiems.

Papasakojau jums apie du žmonių tipus, kurie nesugeba kažko materializuoti, ir šis nesugebėjimas kyla iš fakto, kad šie žmonės nieko nedarė su savo šviesa, neištiesė rankos padėti kitiems. Tai nereiškia, jog sakau, kad šie žmonės yra savanaudiški arba egoistiški žemiausia šio žodžio prasme. Tačiau iš tiesų sakau, kad egzistuoja nemažas skaičius dvasingų žmonių šioje planetoje, kurie tapo taip stipriai susikoncentravę į save, kad beveik visiškai nugrimzdo į save ir į savo dvasinio augimo siekimą – kad ir kaip jie tai būtų apibrėžę. Šie žmonės nėra atvirai egoistiški, kadangi nedaro ko nori, nesusimąstydami, kaip tai paveiks kitus žmones. Daugelis jų iš tiesų gyvena pagal dvasinius principus ir nekenkia kitiems žmonėms ar savo aplinkai. Daugelį jų galite atrasti Naujojo Amžiaus bendruomenėje ir tradicinėse religijose, įskaitant krikščioniškas bažnyčias. Šie žmonės, žvelgiant iš išorinės perspektyvos, gyvena dorą gyvenimą, jie nepažeidinėja jokių Dievo įstatymų, bent jau jokių išorinių įstatymų, kurie yra aprašyti įvairiose religijose arba dvasinėse filosofijose. Jie iš tiesų dar nepakilo aukščiau ir nesusimąstė, ką galėtų nuveikti su savo dvasiniais pasiekimais, padėdami atnešti Dievo karalystę į Žemę, atrasdami sau vietą aukštesniame, amžinajame Dievo kūrinijos darbe. Kadangi nepaliko koncentravimosi į save, jie nesugeba uždaryti šio rato, kad šviesos srautas galėtų sugrįžti pas Dievą.

Būtent tai Jėzus aprašė savo palyginime apie talentų padauginimą. Tiktai įdarbindami savo talentus, juos padauginsite. Tik tuomet, kai talentai, o tiksliau šviesa, bus padauginti, galėsite išbaigti aštuoniukės tėkmę, idant Dievas iš Aukštai galėtų padauginti tai, ką jūs padauginote čia žemai. Turėsite netgi dar daugiau šviesos, tekančios aštuoniuke į jūsų sąmoningą protą. Raktas nesibaigiančiam gausingam gyvenimui įkūnyti yra uždaryti šį ratą, dovanai dovanojant, ką dovanai gavote.

Tai yra absoliučiai esminis dalykas. Daugelis dvasingų žmonių pilnai nesuprato šio dalyko. Daugelis jų yra arti šio supratimo, tačiau neturi pilno, teisingo ir išbaigto supratimo. Jeigu pilnai nesuvoksite šios minties, mano mėginimai padėti jums įkūnyti iš tiesų gausingą gyvenimą nueis veltui. Kai kurie žmonės paėmė savo dvasinį progresą ir pavertė jį žemyn traukiančiu sūkuriu, net nesuvokdami, jog nuėjo klaidingu keliu, keliu, kuris žmogui atrodo teisingas. Jie panaudojo savo šviesą savanaudiškiems tikslams, užuot pakilę į aukštesnę viziją, kurioje matytų, jog, kadangi visa gyvybė kilo iš to paties šaltinio, jie yra viena su visa gyvybe. Tai, ką jie daro kitiems, iš tiesų daro sau. Brutalus faktas yra toks, kad šie žmonės dažnai mano darantys viską teisingai, tačiau iš tiesų eina keliu, kuris neišvengiamai atves prie dvasinės mirties, prie juodosios skylės, kurioje vis labiau ir labiau koncentruojatės į save, užuot koncentravęsi į Dievą.

Visa gyvybė yra viena. Kai pradedate savo dvasinę kelionę, esate įstrigę dualistinėje sąmonėje ir nesugebate matyti šio fakto. Esate pernelyg susikoncentravę į savo fizinį kūną ir mirtingąjį aš, ir todėl nesugebate matyti didesnio paveikslo, nesugebate jausti vienovės su visais. Turite pradėti nuo ten, kur esate, ir siekti kelti savo sąmonę. Kadangi kolektyvinė sąmonė šioje planetoje yra tokioje žemoje būsenoje, kiekvienam dvasios ieškotojui iš tiesų yra būtina atsiskirti nuo masinės sąmonės. Turite būti susitelkę į save ir į savo pačių augimą, idant ištrūktumėte iš masinės sąmonės žemyn tempiančios traukos. Iš tiesų yra vertinga būti susitelkus į save ir į savo paties augimą, tačiau esminis dalykas yra tas, kad vertinga tai yra tik kurį laiką. Turite susikoncentruoti į save, kad susigrąžintumėte tiesioginį, vidinį ryšį su savo aukštesne Esybe. Kai susigrąžinsite šį ryšį, jums reikia pakelti jį į aukštesnį lygmenį ir suvokti, kad esate savojo Kūrėjo tąsa, kaip ir visi kiti žmonės.

Kai pasiekiate tam tikrą vienovės lygį su Dievu, jums reikia išvystyti vienovės jausmą su visa gyvybe. Idant nebesiektumėte kelti vien savo pačių sąmonės, bet siektumėte kelti visų žmonių sąmonę, net ir kolektyvinę sąmonę. Tik tuomet, kai duosite savo šviesą padėdami kitiems, išbaigsite aštuoniukės tėkmę, ir būtent apie tai kalbėjo Jėzus sakydamas: „Mano Tėvas dirba ir aš kartu dirbu“ (Jono 5,17). Jūs dabar imsite naudotis savo pasiekimais, savo šviesa, dirbdami dėl aukštesnio Dievo plano, kuris yra pakylėti visus iki Kristaus sąmonės. Jeigu nepereisite nuo į save sukoncentruoto požiūrio prie į Dievą sukoncentruoto požiūrio, savo šviesą panaudosite mirtingojo aš savanaudiškumui stiprinti. Ir nors tai iš tiesų gali jus šokiruoti, tačiau tiesa yra tokia, kad daugelis nuoširdžių dvasingų žmonių iš tiesų nuėjo šiuo į save sukoncentruotu keliu. Jie mano darantys viską teisingai, tačiau jų teisumas nėra pakankamas. Užuot dauginę savo šviesą ir dvasinius pasiekimus padėdami kitiems, jie pavertė savo šviesą tamsa, tik dar labiau stiprinančia jų mirtingąjį aš.

Būtent apie tai kalbėjo Jėzus žodžiais, kurie dažnai yra klaidingai interpretuojami arba iš viso ignoruojami: „Kūno žiburys yra akis. Todėl, jei tavo akis bus viena, visas tavo kūnas bus šviesus. O jei tavo akis pikta, visas tavo kūnas bus tamsus. Taigi, jei tavyje esanti šviesa yra tamsa, tai kokia baisi toji tamsa!“ (Mato 6,22-23). Jeigu jūsų akis yra viena, matote visos gyvybės vienovę. Jeigu jūsų akis yra pikta, tai reiškia – padalinta, viską matote per atskirties sąmonę, ir todėl jums atrodo, kad jūsų interesai yra priešingi visumai arba svarbesni už visumą. Augdami dvasiškai, pasieksite lūžio tašką. Jeigu nepradėsite naudotis savo dvasiniais pasiekimais kelti aukštyn visumą, neišvengiamai iškreipsite savo šviesą ir pasiekimus, paversdami juos antikristo proto tamsa, neigiančia savo vienovę su savuoju Kūrėju ir visa gyvybe.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Jūsų gausingo gyvenimo planas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2005 Kim Michaels