9 | Ką pakylėtieji mokytojai gali ir ko negali padaryti

Tūkstančius metų šią planetą gaubė tirštas debesis, sukurtas epinių dramų, kurias sukūrė aukštesnėje sferoje prieš Dievą sukilusios puolusios būtybės. Šios dramos įvairiais subtiliais būdais veikė individų – ir net ištisų civilizacijų – mąstymą. Kai sakau „subtiliais būdais“, turiu omenyje, kad dramos taip iškraipė žmonių požiūrį į gyvenimą, jog žmonės iš tiesų yra tvirtai įsitikinę, kad dramų sukurtos iliuzijos yra tikros ir pateikia tikslų požiūrį į realybę. Jie painioja iliuziją su realybe.

Todėl labai mažai žmonių įsikūnijime geba suprasti, kaip mes, pakylėtieji mokytojai, žvelgiame į Žemę ir kaip siekiame padėti žmonėms pakilti virš dramos sąmonės sukurtų debesų, dramos sąmonės sukurto šydo. Tikiuosi, kad mano mokymai apie dramas galės padidinti šį skaičių.

Grandiozinė teisingumo ir klaidingumo iliuzija

Mokytojas MOR yra pasakęs, kad, jeigu žmonės geriau žinotų, jie geriau ir darytų. Tai yra tiesa, nes, kai Sąmoningasis AŠ iš tiesų pamatys, kaip jis save riboja, jis tikrai pasikeis. Problema čia yra ta, kad dramos sąmonė neleidžia žmonėms iš tiesų geriau žinoti. Tol, kol žmonės mano, kad jų dramos pateikia tikslų realybės vaizdą, kodėl jie turėtų kvestionuoti savo dramas, savo pasaulėžiūrą? Kodėl jiems net mintis turėtų ateiti, kad jų mąstymo sistema tiesiog siekia įgrūsti visą visatą ir Dievą į tam tikrą proto dėžutę? Jie yra absoliučiai įsitikinę, kad elgiasi teisingai, netgi kad dirba Dievo darbą, nors iš tiesų tiesiog vaidina epinėje dramoje ir savo asmeninėse dramose.

Šioje sąmonės būsenoje įstrigę žmonės negali pripažinti, kad galbūt gyvena melu grįstą gyvenimą, jie net negali į tai pažvelgti. Kaip jums žinoti, ar nebuvote paveikti šio subtilaus melo? Leiskite man jums duoti orientyrą. Kalbėjau apie Laisvos Valios Įstatymą ir sakiau, kad šis įstatymas visoms savimonę turinčioms būtybėms suteikia teisę susikurti kokią tik nori patirtį ir patirti ją tiek ilgai, kiek tik norės. Sakiau, kad šis įstatymas jus padaro atsakingais tik už savo augimą ir pakylėjimą, bet nepadaro jūsų atsakingais nė už vienos kitos būtybės augimą ir pakylėjimą.

Vienas iš subtiliausių epinės dramos sąmonės padarinių yra tikėjimas, kad egzistuoja absoliutus teisingumo ir klaidingumo standartas. Jeigu laikotės šio standarto, esate geras žmogus. Jeigu visą laiką pažeidinėjate standartą, esate blogas žmogus. Pasirinkimus galima skirstyti į gerus ir blogus, ir žmones galima skirstyti į gerus ir blogus. Leiskite man dabar pasakyti absoliutų teiginį. Jeigu tikite šiuo skirstymu į gerus ir blogus pasirinkimus ir į gerus bei blogus žmones, esate paveikti puolusių būtybių sukurtų dramų.

Tiesiog nėra kito paaiškinimo. Mes, pakylėtieji mokytojai, pakilome būtent dėl to, kad transcendavome visas epines dramas ir jų iliuzijas, ypač mano ką tik aprašytąją iliuziją. Mes nevertiname žmonių pasirinkimų pagal kažkokį standartą, kuris galėtų būti apibrėžtas žodžiais, ir neklijuojame teisingumo ar klaidingumo etikečių. Mes nevertiname žmonių ir nesakome, kad jie yra geri arba blogi. Mums nėra blogų žmonių – tačiau nėra ir gerų žmonių. Mes nežiūrime į žmones ir nesakome, kad kai kurie iš jų yra blogi, yra puolę angelai, ar kad jiems nebėra vilties išsigelbėti – nors ir žinome kiekvienos būtybės istoriją.

Žvelgdami į Žemę, mes matome tik savimonę turinčias būtybes, kurios daro pasirinkimus pagal savo dabartinę sąmonės būseną. Mums šie pasirinkimai neturi reikšmės, ta prasme, kad kosminis veidrodis atspindės jums tai, ką išsiunčiate. Mes, pakylėtieji mokytojai, nesiekiame paveikti jūsų pasirinkimų. Kodėl to nesiekiame? Todėl, kad suvokiame amžinąją tiesą, jog jūsų pasirinkimai yra jūsų sąmonės būsenos atspindys. Mes koncentruojamės tik į vieną dalyką – įkvėpti jus kelti savo sąmonę. Žinome, kad, kai iš tiesų pakelsite savo sąmonę, jūsų pasirinkimai automatiškai pasikeis.

Nereikia teisti kitų

Štai kokia yra problema su epinėmis dramomis. Jos užgimė tam tikrų būtybių protuose, patikėjusių, jog tai, kad bendrakūrėjai gali pasiklysti, įrodo, kad Laisvos Valios Įstatymas yra ydingas. Šios būtybės samprotavo turinčios ištaisyti šį trūkumą Dievo užmanyme, priversdamos kitas būtybes pakeisti savo pasirinkimus.

Tradicinės, vyraujančios religijos šioje planetoje iš tiesų koncentruojasi į mėginimus pakeisti jūsų elgesį, į mėginimus priversti jus pakeisti savo daromus pasirinkimus. Šis išorinis kelias yra grįstas pažadu, kad, jeigu pakeisite savo išorinius veiksmus – nepakeitę savo sąmonės, nepažvelgę į rąstą savo akyje – galėsite įžengti (ir automatiškai įžengsite) į karalystę.

Tai yra tiesioginė epinių dramų išdava, privertusi daugybę žmonių patikėti visuotine iliuzija, kad, jei tik visų žmonių veiksmai atitiks jų tikėjimo sistemos apibrėžtą standartą, Dievo karalystė ateis į Žemę. O jeigu ne, Žemė bus sunaikinta ir visas sielas sučiups velnias. Tokie žmonės galvoja, kad jų pareiga yra pakeisti kitų žmonių veiksmus ir pasirinkimus. Ir todėl jie teieško krislo kitų žmonių akyse, neieškodami rąsto savojoje – tai reiškia, jog jie nesugeba ištrūkti iš savo dramų ir todėl neauga. Jie negali palikti plataus dramų kelio ir įžengti į siaurą ir ankštą Kristaus kelią.

Pamąstykite, kokia subtili ir įtikinanti yra ši sąmonės būsena. Jeigu galvojate, kad turite „padėti“ kitiems žmonėms, įtikindami juos – bet kokiomis priemonėmis, kurias laikote teisėtomis ir geradariškomis – pakeisti savo protą, pakeisti savo pasirinkimus, tuomet esate įstrigę epinėje dramoje. Jeigu galvojate privalantys vertinti kitų žmonių pasirinkimus ir teisti jų teisingumą arba klaidingumą pagal kažkokį standartą, esate įstrigę epinėje dramoje.

Mes, pakylėtieji mokytojai, neturime visiškai jokio poreikio teisti ar vertinti žmonių pasirinkimų, kadangi žinome paprastą realybę:

Pagal savo žodžius būsi išteisintas ir pagal savo žodžius būsi pasmerktas. (Mato 12,37)

Mes taip pat žinome, kad ši citata nėra visiškai teisinga. Tikroji prasmė yra ta, kad pagal savo ŽODĮ būsite išteisinti arba pasmerkti. Sąvoka ŽODIS reiškia visuminę žmogaus sąmonės būseną, savasties jausmą, su kuriuo išreiškiate save šiame pasaulyje. Tai galima palyginti su LOGOS koncepcija, kuris yra pamatinė vizija – saugoma visuotiniame Kristaus prote – kurią Kūrėjas apibrėžė, prieš pradėdamas kurti formą turinčius dalykus. Jūs taip pat turite pamatinę gyvenimo viziją, kuri veikia viską, ką darote formų pasaulyje. Ši pamatinė vizija yra formuojama jūsų gyvenimo patyrimo. Aš apie tai kalbėjau sakydamas:

Geras žmogus iš gero širdies lobyno iškelia gera, o blogas iš blogo lobyno iškelia bloga. (Mato 12,35)

Žinoma, galite matyti, kad, kai buvau įsikūnijime, aš iš tiesų naudojau dualistines gėrio ir blogio sąvokas, ir vis dėlto, esmė čia yra ta, kad tai, ką vadinau „širdimi“, yra jūsų ŽODIS, jūsų LOGOS, jūsų pamatinis požiūris į gyvenimą materialiame pasaulyje. Galėtume sakyti, kad įžengti į Dievo karalystę, kuri yra Kristaus sąmonė, yra tarsi žengti pro duris su širma, kuri sulaiko visus per skylutes netelpančius dalykus. Visos iš dualistinės sąmonės kylančios iliuzijos – visos asmeninių ar epinių dramų liekanos – negalės pereiti širmos ir todėl neleis Sąmoningajam AŠ pereiti per duris, kol tapatinsitės su šiomis iliuzijomis.

Pakylėtiesiems mokytojams nėra jokios būtinybės turėti nuomonę, vertinti ar teisti nors vieną būtybę Žemėje. Mes žinome, kad įstatymas veikia nepriekaištingai, ir žmonės įžengs į Kristaus sąmonę tik tuomet, kai prisiims pilną atsakomybę už savo proto būseną, užuot rūpinęsi kitų žmonių proto būsena. Visas mūsų dėmesys yra sutelktas įkvėpti žmones pakelti savo sąmonę.

Tai darydami mes, žinoma, turime taikytis prie žmonių dabartinės sąmonės būsenos. Mes visada turime mesti iššūkį žmonių egzistuojančioms proto dėžutėms, tik klausimas čia yra toks: kokio stiprumo iššūkį galime mesti šioms proto dėžutėms, kad pernelyg stipriai nesudrumstume žmonių ekvilibriumo jausmo – nes tai tuomet sukeltų jiems paniką, dėl kurios jie užtrenktų savo proto duris ir pradėtų ginti savo proto dėžutes. Tad einame plonu lynu, ir pažvelkime į tai iš arčiau.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego dramų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2013 Kim Michaels