12 | Privalo būti pasiektas specifinis rezultatas

Kita subtili epinės pasaulėžiūros pasekmė yra ta, kad ji projektuoja idėją, jog Žemėje privalo būti pasiektas specifinis rezultatas, idant būtų įkūnytas Dievo planas ir būtų išvengta didžiausios įmanomos katastrofos. Tai yra absoliučiai žaltiška idėja, įkalinusi daugelį dvasingų žmonių įvairiose aklavietėse, tad apžvelgsiu ją iš įvairių perspektyvų.

Bet kokia patirtis gali padėti jums augti

Sakiau, kad turite laisvą valią ir turite teisę patirti kokias tik norite patirtis Žemėje, kol jums bus jų gana ir užsinorėsite kažko aukštesnio. Kas lemia, kokias patirtis norite patirti? Jūs, žinoma, negalite trokšti patirties, kurios nesugebate įsivaizduoti. Kol į šią planetą nebuvo atvykusios puolusios būtybės, daugelis patirčių, kurias žmonės šiandien laiko savaime suprantamomis, paprasčiausiai nebuvo galimos. Didelių mastų konfliktai, kuriuos jūs šiandien vadinate karais, tiesiog nevyko šioje planetoje, tad patirtis, kurioje esate karys arba didžiulėms armijoms vadovaujantis generolas, tiesiog nebuvo žmonių matymo lauke. Jie net negalėjo to norėti, nes nematė tokios galimybės.

Ir štai čia tam tikros puolusios būtybės paims tai, apie ką aš anksčiau kalbėjau, ir sakys, jog tai įrodo, kad žmonių laisva valia buvo ribota. Puolusios būtybės žmonėms suteikė didesnę valios laisvę, parodydamos jiems galimybes, kurių jie patys nesugebėjo matyti. Žvelgiant iš tam tikros perspektyvos, aš netgi sakyčiau, kad tai yra tiesa. Kodėl Karminė Valdyba leido puolusioms būtybėms įsikūnyti Žemėje? Todėl, kad Žemės gyventojai jau buvo įsitraukę į kovos sąmonę. Leidus čionai įsikūnyti puolusioms būtybėms, kova buvo sustiprinta, ir žmonės įgijo galimybę greičiau pasisotinti šia kova.

Žvelgiant iš bendros perspektyvos, bet kokia patirtis, kurią įmanoma patirti materialioje visatoje, gali jums padėti pasiekti tašką, kuriame jums būtų gana šios patirties ir užsinorėtumėte kažko aukštesnio. Bet koks patyrimas, kurį galite patirti per atskirtį, gali jums padėti pasiekti tašką, kuriame jums būtų gana kovos ir pradėtumėte norėti daugiau, šitaip pradėdami siekti Kristaus sąmonės.

Ir čia turėtume pridurti, kad puolusios būtybės padėjo žmonėms pamatyti pasirinkimo galimybes, netgi dar labiau apribojančias jų savimonę, nei žmonės patys sau būtų galėję įsivaizduoti. Puolusios būtybės iš tiesų neišlaisvino žmonių. Jos apgavo juos, priversdamos apriboti savo savimonę, kuomet žmonės pradėjo aklai sekti puolusiomis būtybėmis. Kaip sakiau, tai taip pat gali išplėsti jūsų savimonę, tačiau tik tuomet, kai nubundate iš iliuzijos.

Tad dabar matome, kad pirminiame scenarijuje gyvybės srautai galėjo keliauti keliu, kuriame palaipsniui plėtė savo savimonę. Tai buvo stabilus kilimas aukštyn, per kurį žmonės niekada nežengdavo žingsnio atgal. Po to, kai čionai atvyko puolusios būtybės, dauguma žmonių įžengė į žemyn traukiantį sūkurį, pradėdami riboti savo savimonę. Žemyn traukiantis momentumas tęsėsi tol, kol žmonės susikūrė tokią intensyvią kovą, kad nebegalėjo to ištverti ir pradėjo šauktis išlaisvinimo.

Žmonės tuomet patyrė labai staigų nubudimą, paprašydami mūsų pagalbos, ir mes ją jiems suteikėme, padėdami palypėti į aukštesnį savimonės lygmenį. Kai kurie tuomet pasidavė kitai žaltiškai iliuzijai, vėl pradėdami riboti savo savimonę. Ir tuomet jie vėl pasiekė dugną, ir ėmė prašyti pagalbos, kurią mes jiems vėl suteikėme.

Žvelgiant iš grynai pragmatiškos perspektyvos, šis procesas galiausiai gali priversti žmones patirti tiek daug kovų, kad jie galiausiai paliks visą kovos sąmonę. Tai taip pat atves prie savimonės augimo, tačiau tam reikės patirti nepalyginamai daugiau kančių nei tuomet, jeigu jie stabiliai progresuotų aukštyn pakylėtųjų mokytojų sukurtu keliu. Šalia šių kančių taip pat egzistuoja mechanizmas, kuris epines dramas paverčia labai dideliais spąstais, galinčiais užvilkinti daugelio žmonių nubudimą.

Pasirinkimų kaina

Pirminiame scenarijuje, žmonės darydavo pasirinkimus, stebėdavo pasekmes, ir tuomet naudodavosi savo patirtimi naujiems pasirinkimams daryti. Šiame scenarijuje jiems net į galvą neatėjo mintis, kad galėtų klaidingai pasirinkti. Kodėl jie turėjo taip galvoti, jeigu kiekvienas pasirinkimas vedė prie pasekmių, leidusių išplėsti savo savimonę ir patirti gyvenimą dar spalvingesnį nei anksčiau?

Atėjus puolusioms būtybėms su savo epinėmis dramomis, į kolektyvinę sąmonę buvo suprojektuota nauja mintis, tai yra, kad tam tikri pasirinkimai yra teisingi, o kiti pasirinkimai yra klaidingi. Kaip tai buvo padaryta? Tai buvo padaryta apibrėžus, kad egzistuoja specifinis rezultatas čia Žemėje, kuris privalo įvykti pagal Dievo planą. Tai atvedė prie labai subtilaus pokyčio žmonių požiūryje į gyvenimą. Prieš tai žmonės turėjo požiūrį, kad gyvenimo tikslas yra auginti savimonę. Bet kuris jūsų daromas pasirinkimas atveda prie pasekmių, ir mokotės iš pasekmių įvertindami: „Ar noriu daugiau šito ar mažiau?“ Ir šitaip iš esmės mokotės iš visų pasirinkimų ir plečiate savo savimonę. Žinote, kas jums padeda ir kas jums nepadeda, ir tai taip pat reiškia, kad sužinote, kas tokie esate. Galėtume sakyti, kad žmonės buvo susikoncentravę į materialaus pasaulio ribas peržengiančius rezultatus – į savimonės augimą.

Puolusiame scenarijuje visas gyvenimo dėmesys staiga tapo nukreiptas į specifinių rezultatų čia, materialiame pasaulyje, pasiekimą. Buvo pradėta projektuoti mintis, kad šių materialių rezultatų pasiekimas yra svarbesnis už jūsų individualų savimonės augimą. Turėtumėte palikti savo individualią valią ir augimą tam, kad būtų atneštas šis kolektyvinis rezultatas. Ir dabar atsirado naujas būdas įvertinti jūsų pasirinkimų pasekmes. Esmė čia nebebuvo, kas veda į augimą, esmė čia buvo, kas yra teisinga, o kas klaidinga pagal pranašesnį standartą (puolusių būtybių apibrėžtą standartą).

Puolusios būtybės čionai atvyko labai seniai, taip seniai, kad jų atvykimo neįmanoma lengvai įtalpinti į dabartinį žmonių istorijos supratimą. Labai ilgą laiką daugybė žmonių savo dėmesiu ir energija maitino dvasią, kuri buvo kuriama kolektyvinėje sąmonėje. Ši dvasia, arba padaras, tapo labai galinga, ir dabar į žmones yra nukreipta tokia didžiulė jėga, kad dauguma žmonių tiesiog nepajėgia matyti, kas yra teisinga ir klaidinga teisingumo ir klaidingumo koncepcijoje. Jie nekritiškai priima visuotinio teisingumo ir klaidingumo standarto egzistavimą, manydami, kad šį standartą nustatė pats Dievas. Jie patys to nežinodami paklūsta padarui ir tampa aklais puolusių vadų pasekėjais. Norėdami pakilti virš tam tikro Kristiškumo lygmens, turite pamatyti viso šio mąstymo paklydimą, tad leiskite man jums duoti apie tai mokymą.

Visi žmonės buvo paveikti šios dvasios, kad privalo egzistuoti standartas, apibrėžiantis, kas teisinga, o kas klaidinga. Daugelis dvasios ieškotojų perkėlė tai į savo dvasinį mokymą, ir net mūsų pačių mokiniai tiki, kad pakylėtieji mokytojai turi apibrėžę standartą tam, kas yra teisinga, o kas klaidinga. Koks yra subtiliausias psichologinis šio mąstymo poveikis? Tai yra, kad, jeigu padarysite tam tikrus pasirinkimus, šie pasirinkimai bus klaidingi. Dėl intensyvaus per eonus metų sukurto momentumo, yra labai sunku pripažinti klaidą, kadangi dauguma žmonių nesugeba nepasiduoti giliems kaltės, savęs kaltinimo, baimės jausmams ir kitoms negatyvioms emocijoms.

Subtili psichologinė pasekmė čia yra tokia, kad prieš puolusių būtybių atėjimą žmonėms buvo labai lengva pakeisti savo pasirinkimus. Jeigu pasirinkimas sukeldavo nepageidaujamą pasekmę, jie tiesiog padarydavo kitokį pasirinkimą ir apleisdavo senąjį pasirinkimą. Jie negalvojo: „O, aš padariau klaidą, suklydau, ir todėl dabar esu blogas žmogus“. Jie tiesiog pakeisdavo savo protą ir judėdavo toliau.

Šiandien, pripažinimas, kad vienas iš jūsų pasirinkimų nebuvo pats geriausias, užtraukia didelę bausmę. Padarėte klaidą, kuri gali būti klaidinga epine prasme, su visomis negatyviomis emocijomis, kurios gali būti sukeltos. Kokia yra pasekmė? Pasekmė yra tokia, kad iškyla didelė pagunda išvengti prisipažinimo, kad „aš suklydau“, ir tuomet jums pasidaro žymiai sunkiau pakeisti savo gyvenimo kryptį. Kai jau įžengiate į epinį mąstymą, tampa labai sunku iš jo ištrūkti.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego dramų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2013 Kim Michaels