17 | Susigrąžinkite savo nekaltumą

Subtiliausias ir potencialiai pražūtingiausias epinių dramų poveikis yra tai, kad jos iš jūsų atima nekaltumą. Jeigu pamėginsite susitelkti į širdį, pastebėsite, kad giliai savo esybėje jaučiatės kažką praradę, galbūt netgi negrįžtamai praradę.

Šis praradimo jausmas kyla iš fakto, kad Sąmoningasis AŠ niekada negalės galutinai pamiršti, jog prarado pačią brangiausią dovaną, su kuria atėjo į šį pasaulį. Galime tai vadinti nekaltumu, tačiau aš taip pat vadinau tai grynąja sąmone, ta sąmone, kuri nėra paveikta vertinimais grįstais antikristo proto poliariškumais.

Dauguma žmonių, kurie bus atviri šiai knygai, nepriklauso naujai gimusiems Žemės planetos bendrakūrėjams. Jūs atėjote iš kitų planetų arba kitų karalijų ir nusileidote į Žemę gelbėjimo misijai. Net ir žodžiai „gelbėjimo misija“ yra pavojingi, nes juos lengvai galima susieti su epiniu mąstymu.

Kristus ir teismas

Pažvelkite, kaip mano atėjimas į šią Žemę buvo pavaizduotas epiškiausiu visų laikų įvykiu – vienintelio Dievo sūnaus nusileidimu, atėjusiu su gelbėjimo misija ištraukti pasaulį iš velnio nagų ir išgelbėti žmones nuo amžino pragaro liepsnų. Realybėje, tai visiškai nebuvo mano atėjimo tikslas, ir jeigu perskaitėte pirmąsias knygas šioje serijoje, jau žinote kodėl: Laisva valia yra aukščiausias įstatymas.

 Puolusios būtybės nori prievartauti žmonių laisvą valią. Tie, kurie atstovauja Kristų, niekada nesiekia prievartauti žmonių laisvos valios, nes mes žinome, kad tiktai rinkdamiesi žmonės auga, o savimonės augimas yra visatos tikslas. Mes galime mesti iššūkį žmonėms, ragindami juos paleisti įsitikinimus ir požiūrius, kurie riboja jų laisvą valią ir įkalina juos nelaisvėje, tačiau net ir to nedarome per jėgą.

Vienintelis dalykas, kurį Kristaus būtybės daro arba darys kada nors ateityje, yra šis. Būdami Kristaus būtybe esate atviros durys savo AŠ ESU Esačiai. Nebeturite išorinio aš, kuris vertintų, kas turėtų arba neturėtų būti daroma pagal kažkokį išorinį standartą arba Žemėje egzistuojančias sąlygas. Leidžiate savo AŠ ESU Esačiai šviesti savo šviesą ten, kur ji nori, ir neturite jokių nuomonių arba teisimo, kas turėtų ateiti iš jūsų Esaties. Ir taip pat neturite jokių nuomonių arba teisimo, kaip kiti žmonės turėtų reaguoti, ir neteisiate jų reakcijų. Nesiekiate savo šviesos adaptuoti prie jų proto įvaizdžio, nors šviesos išraišką šiek tiek gali paveikti tai, kad užaugote tam tikroje kultūroje ir išreiškiate save tos kultūros koncepcijų kalba.

Tai yra nekaltumas. Neteisiate, kas ateina iš AŠ ESU Esaties. Neteisiate, ką kiti žmonės turėtų su tuo daryti. Neteisiate, ką jie su tuo daro, ir tuomet nekuriate savo išoriniu protu apribojimų, kaip šviesa turėtų būti išreiškiama ateityje. Leidžiate AŠ ESU Esačiai – kuri turi nepalyginamai platesnę perspektyvą iš dvasinės karalijos – nuspręsti, ką išreikšti. Leidžiate Esačiai teisti, kas vyksta čia Žemėje.

Žinau, jog sakiau, kad tėvas neteisia nė vieno žmogaus, bet visą teismą patikėjo sūnui. Žinau, kad AŠ ESU Esatį taip pat vadinau „tėvu“. Tačiau žodį „tėvas“ naudojau kalbėdamas tiek apie Kūrėją, tiek apie jūsų Esatį. Sūnus yra Kristaus protas, ir Kūrėjas teisti pavedė šiam protui. AŠ ESU Esatis naudojasi Kristaus protu „teisti“ tai, su kuo susiduria Žemėje. Kai Sąmoningasis AŠ vykdo savo vaidmenį būdamas atviromis durimis (ir niekuo daugiau), nebeturite išorinio aš, kuris teistų tai, su kuo susiduriate Žemėje. Išliekate susikoncentravę į grynąją sąmonę ir tiesiog stebite, esate liudininkai to, kas vyksta, be jokio teisimo. Neturite jokių žmogiškų nuomonių arba lūkesčių – ir todėl nejaučiate jokio skausmo ir kančių. Kiekviena situacija yra nauja ir pasitinkate ją švariu protu. Tampate panašūs į mažą vaiką.

AŠ ESU Esatis iš tiesų „teisia“, tačiau ji tai daro ne pagal dualistinį puolusių būtybių standartą. Galite patirti savo AŠ ESU Esaties įvertinimą, tačiau tai galite patirti tik tuomet, kai sistematiškai leidžiate žmogiškajam aš mirti. Jeigu to nepadarysite, tuomet – dažnai patys nesuvokdami, ką darote – primesite Esačiai subtilų teisimą, ateinantį iš žmogiško proto. Turėsite subtilų troškimą, ką Esatis turėtų ar neturėtų per jus išreikšti. Taip pat norėsite, kad Esatis (arba pakylėtieji mokytojai, arba Dievas) pateisintų ir patvirtintų jūsų ego teisimą. Pakylėtieji mokytojai niekada to nedarys, tačiau yra pilna netikros hierarchijos apsišaukėlių, kurie patvirtins jūsų ego teisimą. Sakiau, kad tie, kurie pasiekia Kristiškumą, iš tiesų gali tarnauti puolusių būtybių teismui atnešti, idant šios būtybės daugiau nebegalėtų įsikūnyti Žemėje. Šis teismas nėra atnešamas jums žmogišku protu suformuojant įvertinimą ir tuomet galvojant, kad Dievas patvirtins jūsų požiūrį į kitą žmogų. Kristaus teismas yra atnešamas tuomet, kai pasiekiate nekaltumą ir leidžiate savo Esačiai išreikšti šviesą, kurią puolusios būtybės tuomet atstumia arba iš jos išsityčioja. Ir būtent per šį Kristaus šviesos atstūmimo veiksmą puolusios būtybės yra nuteisiamos.

Tikiuosi suvokiate esminį skirtumą. Puolusios būtybės nėra teisiamos dėl jūsų daromų pasirinkimų. Jos yra nuteisiamos dėl savo daromų pasirinkimų. Jūs tiesiog esate atviros durys šviesai, kuri „priverčia“ jas rinktis šią dieną, kam tarnaus.

Būdami Kristaus būtybe niekada neprievartaujate kitų žmonių valios, niekada neverčiate jų daryti specifinio pasirinkimo. Jūs tiesiog esate atviros durys Esaties šviesai, ir kai ši šviesa yra išreiškiama Žemėje, niekas (o ypač puolusios būtybės) negali jos ignoruoti. Jos privalo arba priimti, arba atstumti šviesą, ir jų pasirinkimas tampa jų teismu. Pagal Laisvos Valios Įstatymą, neturite teisės nė vieno versti iš antikristo proto. Iš tiesų turite teisę priversti kažką reaguoti į Kristaus šviesą, kuri yra išreiškiama per jus. Taip yra dėl to, kad kitų žmonių pasirinkimai įžengti į antikristo protą niekada negali nustelbti arba paminti jūsų teisės įžengti į Kristaus protą ir tapti atviromis durimis šiam protui apšviesti savo šviesa tamsius Žemės požemius.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Laisvė nuo ego dramų.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2013 Kim Michaels