8 | Išmintis ir Meilė

Pakylėtasis Mokytojas Lanto, 2014 kovo 12 d. per Kim Michaels.


AŠ ESU Lanto ir aš jus myliu. Dėl ko gi dar būčiau su Žemės planeta, jeigu ne dėl to, kad myliu jus? Myliu kitus gyvybės srautus, įsikūnijančius šioje planetoje. Myliu pačią planetą ir myliu viziją bei planą šiai planetai, saugomą pakylėtųjų mokytojų protuose šiame, mokytojo Sen Žermeno, amžiuje.

Aš esu pakylėtoji būtybė. Pamąstykite minutėlei apie materialios visatos platybes. Pamąstykite apie tai, kiek daug yra žvaigždžių, galaktikų ir planetų. Jų yra nesuskaičiuojama daugybė. O dabar įsivaizduokite, kad turite erdvėlaivį, kuris jums leidžia laisvai nuskristi į bet kurią materialios visatos vietą. Liktumėte su šia mažyte planeta, ar skristumėte tyrinėti tolimiausių horizontų, išsiaiškinti, kas tenai yra? Na, galiu jus užtikrinti, kad dvasinė karalija yra daug platesnė ir turi daug įdomesnių horizontų, kuriuos galite tyrinėti, už materialią visatą. Kai pakylate, jums atsiveria visos dvasinės karalijos platybės. Galite nukakti beveik bet kur, jei tik ryšitės dėl to stengtis. Tai kodėl tuomet pakylėtasis mokytojas pasirenka likti su Žeme? Taip gali būti tik dėl vienos priežasties: meilės. 

Galite pagrįsti bet kokį požiūrį

Kaip sakiau savo paskutiniame mokyme apie išmintį, mes siekiame parodyti mokiniams, kad galite ginčytis už ir prieš bet kokį požiūrį. Atmesdami prieštaraujančius įrodymus, galite įrodyti bet kokį teiginį, kokį tik norite įrodyti. Galite pagrįsti bet kokį dualistinį įsitikinimą taip, kad tai patenkintų jūsų ego ir tuos, kurie žiūri per tam tikro vaidmens suvokimo filtrą. Yra žmonių Žemėje, kurie abejoja pakylėtųjų mokytojų egzistavimu. Yra žmonių Žemėje, kurie abejoja mūsų buvimo su Žeme motyvais. Yra žmonių, kurie sako, kad turėjome judėti toliau užuot likę su Žeme.

Šie žmonės yra absoliučiai įsitikinę savo teisumu, nes jie į mus žiūri per tam tikrą suvokimo filtrą. Net yra daug pakylėtųjų mokytojų mokinių, kurie yra įsitikinę, jog mes esame tikri, kurie yra įsitikinę, kad turime pagrįstus motyvus likti su Žeme, ir vis dėlto jie mėgina įgrūsti mus į tam tikrą proto dėžutę. Vėlgi, jeigu rankiosite ir atsirinkinėsite, galėsite atrasti pakylėtųjų mokytojų mokymą, kuris patvirtins beveik viską, kuo norėsite tikėti. Ar norite tikėti, kad pakylėtieji mokytojai yra tarsi individualizuotos pikto dievo danguje versijos, kurio įvaizdį tūkstančius metų skleidė trys monoteistinės religijos? Na, jeigu to norite, galite atrasti tam tikrus mokymus, kurie regimai patvirtins šį požiūrį, tačiau mes esame daug daugiau nei šis požiūris. Mes esame daugiau nei bet koks požiūris. Tad antrojoje iniciacijų Karališkojo Tetono Ašrame pakopoje siekiame parodyti žmonėms, kad kai susikuriate uždarą proto dėžutę, ji atsijos bet kokius prieštaraujančius įrodymus; ir todėl ji taps uždara sistema, uždaru ratu, savaime išsipildančia pranašyste. 

Išsilaisvinkite iš proto dėžutės – meile arba jėga

Jums nebus įmanoma ištrūkti iš proto dėžutės, kol į gyvenimą žiūrėsite per suvokimo filtrą, kuris ir sukūrė šią dėžutę. Negalite kvestionuoti suvokimo iš suvokimo filtro vidaus. Privalote pasinaudoti Sąmoningojo AŠ gebėjimu suprojektuoti save už savo dabartinės proto dėžutės ir suvokimo filtro ribų. Kas paskatins Sąmoningąjį AŠ tai padaryti? Skaudžių Smūgių mokykloje galiausiai galite pasiekti tašką, kuriame smūgiai taps tokie skaudūs, gyvenimas jus taip stipriai prikuls, jausite tokią didelę frustraciją, kad ryšitės pažvelgti už savo proto dėžutės ribų, siekdami pabėgti nuo skausmo. 

Karališkojo Tetono Ašrame neturime jokių intencijų sukelti jums skausmą, kol jis taptų toks intensyvus, kad rinktumėtės siekti pabėgti. Mes čia esame ne tam, kad pasiūlytume jums pabėgimą, ir todėl ateina tas momentas trečiajame iniciacijų lygmenyje, kuriame nebegalite eiti toliau, kol neišsiugdote meile grįstos motyvacijos. Privalote mylėti kažką stipriau už savo proto dėžutę. Privalote aukštesnę išmintį mylėti labiau už išmintį, kuri buvo apibrėžta jūsų suvokimo filtro. 

Jeigu neturėsite šios meilės, negalėsite judėti pirmyn. Trečiajame iniciacijų lygmenyje siekiame parodyti mokiniams, kad jūs iš tiesų turite tą meilę kažkur savo esybėje. Kai nusileidžiate pakankamai giliai, suvokiate, kad savo gyvybės sraute jaučiate meilę kažkam, kas peržengia jūsų dabartinės proto dėžutės ribas. Ši meilė egzistavo dar prieš jums susikuriant savo dabartinę proto dėžutę ir įžengiant į savo dabartinį vaidmenį. Tai yra meilė, kuri paskatino Sąmoningąjį AŠ nusileisti į įsikūnijimą materialioje visatoje. Jaučiate meilę, kai matote atsiskleidžiančią Dievo kūriniją. Jaučiate meilę savo AŠ ESU Esačiai ir savo paties individualizuotoms Dievo savybėms. Jaučiate meilę išreikšti tas Dievo savybes, matyti tą šviesą, šviečiančią materialios karalijos tamsybėse. 

Ir tai yra motyvacija, kurią siekiame padėti jums susigrąžinti. Žinoma, jūs tam tikru laipsniu jau susigrąžinote šią motyvaciją, eidami per Pirmojo Spindulio iniciacijas, tačiau mes jums padedame nusileisti giliau į vidų ir atkurti ryšį su meile, kuri jus atnešė į šią planetą. Padedame jums matyti, kaip galite išreikšti meilę su didesne išmintimi, su didesniu įžvalgumu. Trečiojo Spindulio iniciacijose savo ašrame, mes siekiame padėti jums suvokti, kad kai išmintis yra išreiškiama per meilę, jums staiga ateina naujas suvokimas. Pradedate suvokti, kad tai, ką žmonės daro su išmintimi Žemėje, neateina iš meilės, o tiksliau, tai neateina iš Dieviškos meilės; tai ateina iš žmogiškos meilės. Jie naudojasi išmintimi, kad galėtų teisti, kad galėtų taikyti vertybinį vertinimą, kurį taip mėgsta ego ir puolusios būtybės, netikri mokytojai. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Išminties iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2014 Kim Michaels