10 | Išmintis ir Tyrumas

Pakylėtasis Mokytojas Lanto, 2014 kovo 13 d. per Kim Michaels.


AŠ ESU Pakylėtasis Mokytojas Lanto. Ateinu pasidalinti su jumis keliomis mintimis apie iniciacijas, per kurias mokiniai eina ketvirtajame Karališkojo Tetono Ašramo lygmenyje. Tai yra Ketvirtojo Spindulio iniciacijos, tai reiškia, išminties, kuri yra išreiškiama per tyrumą arba akceleraciją. „Tyrumas“ reiškia intencijų tyrumą, ir šiame lygmenyje mes siekiame padėti mokiniams įgyti savo intencijų naudotis išmintimi aiškumą. 

Kai mokiniai ateina į mano ašramą, jie turi tipišką troškimą, kuris yra taip plačiai paplitęs Žemėje. Šio troškimo varomoji jėga yra ego mėginimas atrasti saugumą šiame pasaulyje. Šio troškimo apakinti žmonės siekia atrasti kažkokią išmintį, kurią galėtų išaukštinti iki kažkokio neklystamumo statuso. Jeigu jūsų išmintis yra neklystama, tuomet tai reiškia, kad esate maksimaliai saugūs, ar bent jau taip samprotauja ego. Tai reiškia, kad mokiniai yra linkę naudotis išmintimi siekdami patvirtinti tai, kas leidžia jų ego pasijausti saugiu. Ir šiame lygmenyje susiduriu su sunkia užduotimi – padėti mokiniams pamatyti šio požiūrio tuštybę. 

Siekiu padėti mokiniams pamatyti, kaip tai yra nelogiška, kaip tai yra veidmainiška. Žmonės, kurie yra įstrigę šiame troškime sulaukti savojo ego pripažinimo, teigia turintys pačius aukščiausius motyvus savo išminties naudojimui. Jie tiki turintys absoliučią ir neklystančią išminties išraišką, ir tai yra kitų žmonių labui ir kažkokio aukštesnio tikslo labui, galbūt netgi paties Dievo labui, kad jie siekia primesti savo išmintį kitiems.

Jie teigia turintys absoliučią išminties formą. Realybėje, jų išmintis yra visiškai reliatyvi. Ji yra visiškai reliatyvi ir priklausoma nuo to, ką priėmė jų ego, ir nuo saugumo jausmo, kurį susikūrė ego. Kaip jau anksčiau daug kartų sakėme, ego niekada negalės atrasti absoliutaus saugumo. Jis siekia susikurti saugumą šiame pasaulyje, tačiau tai visada bus namas, pastatytas ant smėlio, nes šiame pasaulyje nėra nieko nekintamo. Žinoma, taip pat ir dvasiniame pasaulyje nėra nieko nekintamo, ir todėl svajonė, kad galite atrasti kažkokią statišką tobulumo arba saugumo būseną, yra ne kas kita kaip tuščia svajonė. Tačiau to, žinoma, ego niekada nesupras. 

Absoliutus saugumas Gyvenimo Upėje

Tačiau Sąmoningasis AŠ gali šitai patirti, patirdamas grynąją sąmonę. Ir tuo būdu suvokdamas, kad jo paties prigimtis yra absoliuti saugumo būsena – ne ta prasme, kad ji būtų nekintama, bet ta prasme, kad yra nuolatos save transcenduojanti. O tiksliau, galėtume sakyti, kad jūsų esybės šerdyje yra tai, kas nekinta, tai yra, sąmonė, ir kai susisiejate su šia nekintančia sąmone, atrandate saugumą, nuolatos transcenduodami išorines sąmonės išraiškas, tai, į ką yra sutelkta jūsų sąmonė. Ir todėl jums nereikia sustabdyti Gyvenimo Upės tekėjimo, kad galėtumėte jaustis saugūs; jūs jaučiatės saugūs tekėdami kartu su ja. Tai yra absoliutus arba aukščiausias saugumas, tačiau šis saugumas ateina per savitranscendenciją. Tai yra saugumas, kuris nuolatos teka. 

Ką sakiau apie Gyvenimo Upę? Ji nuolatos transcenduoja save. Ką sakiau apie Dieviškąją Išmintį? Ji nuolatos transcenduoja save. Todėl niekas nestovi vietoje – ir pati gyvosios išminties versmė tikrai nestovi vietoje. Tai, vėlgi, reiškia, kad ego siekia to, kas neįmanoma, siekdamas sukurti statišką išminties išraišką, kuri niekada negalėtų keistis, kuriai niekas niekada negalėtų kelti grėsmės, kuri niekada negalėtų būti nuversta. Kaip paaiškinome kalbėdami apie antrąjį termodinamikos dėsnį, viskas, kas tampa uždara sistema, iš tiesų sugrius, nes vidiniai prieštaravimai didins chaosą, kuris viską ims griauti. 

Ketvirtoji iniciacija Antrajame Spindulyje

Realybė yra tokia, kad kuo labiau mokinys mėgins išsaugoti išorinį savo ego saugumą, tuo daugiau šis mokinys sugeneruos energijos impulsų, kurie bus pasiųsti į kosminį veidrodį. Šie energijos impulsai bus sugrąžinti kaip sąlygos, siekiančios kelti grėsmę mokinio saugumo jausmui. Ir todėl mokinys privalės siųsti dar galingesnius impulsus, kad neutralizuotų šį grįžimą, o tai, žinoma, generuos netgi dar stipresnį grįžimą. Šios „ginklavimosi varžybos“ gali tęstis tol, kol mokinys palūš nuo įtampos ir nebegalės daugiau to daryti. 

Mes, žinoma, siekiame padėti žmonėms pamatyti šį paklydimą, kol jie dar nepalūžo nuo įtampos, tačiau yra mokinių, kurie ateina į mūsų ašramą ir jie turi pereiti šį palūžimo procesą. Jie suvokia neturintys galios, neturintys jėgos neutralizuoti grėsmių savo saugumo jausmui. Ir ką jums tuomet belieka daryti? Privalote pasiduoti; privalote atiduoti. Nėra jokio kito kelio. 

Ketvirtojo Spindulio akceleracija nereiškia kaupimo. Galite galvoti, kad jeigu turite sugeneruoti energijos impulsą, kuriuo galėtumėte neutralizuoti tai, kas į jus ateina, tuomet turite sukaupti vis daugiau ir daugiau galios, vis daugiau ir daugiau materialios, fizinės galios. Kaip sakiau, didesnės galios sukaupimas tiesiog reiškia, kad sugeneruosite galingesnį impulsą, kuris sugrįš jums ateityje.

Akceleracija reiškia, kad nustojate kaupti galią tam tikrame lygmenyje, kadangi akceleruojate savo vibraciją į aukštesnį lygmenį, kuriame nebejaučiate žemesnių energijų, kurias buvote sugeneravę praeityje, kai jos jums yra grąžinamos kosminio veidrodžio. Jos pereina jus kiaurai. Jos jums tampa nebereikšmingos. Jos nebėra svarbios jūsų gyvenimo patyrimui. Ir tai yra tikroji akceleracija, ir būtent čia galite rasti saugumą, pakildami virš praeities. 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Išminties iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2014 Kim Michaels