Kaip išreikšti tai, kas neišmatuojama

Pakylėtasis Mokytojas Paulius Venecijietis, 2012 liepos 3 d. per Kim Michaels.


Paulius Venecijietis. Kas yra varde? Tiktai tai, ką jūs į jį įdedate. Trečiasis Meilės Spindulys. Kas yra meilėje? Tiktai tai, ką jūs į ją įdedate. Kas yra meno kūrinyje? Tiktai tai, ką jūs į jį įdedate – nebent esate tapę atviromis durimis kūrybinei meilės fontano versmei reikštis per savo meną ar savo kasdienį gyvenimą.

Tad ar nebūtų metas suvokti, kad menas tapo, kaip beveik ir visi kiti žmogaus paliesti dalykai, koncepcija, kurią žmonės siekia suprasti. Ar nebūtų metas suvokti, kad kai žmonės siekia suprasti, remdamiesi protu, kuris yra taip giliai įstrigęs atskirtyje ir dualizme, tai, ką jie supranta, nėra tikrasis menas ar tikroji meilė. Tai tėra tai, ką jie į juos įdėjo, ar kas į juos buvo įdėta kitų į dualizmą panirusių būtybių.

Tokia didelė dalis meno pasaulyje yra pritaikyta prie tam tikro laikotarpio, prie tam tikros kultūros, tam tikro požiūrio, kas yra ir kas nėra menas. Kai kuriais atvejais, ant jo yra uždėtas tam tikras sluoksnis, kaip inkvizicija primetė savo valią, ką yra priimtina ir nepriimtina vaizduoti paveiksle. Arba tam tikras politinis režimas, kaip pavyzdžiui Sovietų Sąjunga galėjo primesti savo įsivaizdavimą, kas turėtų būti laikoma tikru socialistinės utopijos menu. 

Tikrasis menas negali būti išreikštas tam tikros žmonių sukurtos proto dėžutės rėmuose. Tikrasis menas yra nuolatos transcenduojantis save. Jis yra kūrybiškas, tačiau jis nėra tai, ką jūs paprastai suprantate kaip kūrybiškumą, nes net ir kūrybiškumas yra tapęs koncepcija, ant kurios žmonės projektuoja savo proto įvaizdžius, ką reiškia būti kūrybišku. Negalite pasakyti, ką reiškia būti kūrybišku, kadangi kūrybiškumas yra tai, kas transcenduoja ribas, net ir to, kas buvo išreikšta anksčiau, ribas.

Chateau de Liberté

Kai kurie iš jūsų žinote, kad aš esu ašramo, vadinamo Chateau de Liberté, hierarchas. Žinote, kad šis ašramas egzistuoja eterinėje karalijoje virš tam tikros fizinės vietovės Prancūzijoje. Galbūt netgi žinote, kad tenai egzistuoja fizinė pilis ir ši pilis turi tam tikrą išvaizdą, tam tikrą dizainą. Jūs galite padaryti tai, ką žmonės taip gerai moka daryti: paimti savo proto įvaizdžius ir suprojektuoti juos ant to, kas egzistuoja už fizinės plotmės ribų. Pažvelkite, kaip žmonės per visą istoriją projektavo savo proto įvaizdžius ant Dievo.

Pamatę Chateau pastato Prancūzijoje paveikslus, galite pamanyti, kad mano eterinis ašramas atrodo kažkiek panašus į tą pastatą. Galvokite iš naujo, mano mylimieji, nes eterinėje karalijoje dalykai nėra tokie sustingę kaip fizinėje plotmėje. Kai paimate didelę krūvą akmenų arba uolos gabalų ir pradedate juos vieną ant kito statyti, siekdami pastatyti pastatą, kuris išliktų ilgą laiką, jūs, žinoma, kuriate matricą fizinėje plotmėje. Ją nebus lengva išardyti ir nebus lengva pakeisti, nes ką jūs iš esmės darote? Kai susiruošiate statyti pastatą, kuris stovės ilgą laiką, kas nori pastatyti tą pastatą? Tai ego nori susikurti sau monumentą, kuris stovėtų ilgą laiką, ilgiau už fizinį kūną, per kurį jis save išreiškia ir kurį žino ilgai negyvensiantį.

Tiek daug dalykų pasaulyje tiesiog yra žmogiškųjų ego mėginimai pasiekti nemirtingumą. Kai žvelgiate į meno pasaulį, jūs ir jame matote daugybę šių menininkų arba meno darbus užsakančių žmonių mėginimų pasiekti savojo ego nemirtingumą. Paimkime pavyzdį: vieną iš monumentaliausių paveikslų, kuriame yra vaizduojama Napoleono Bonaparto karūnavimo ceremonija, ir suprasite, ką turiu omenyje. Gigantiškas paveikslas, nutapytas dėl vienintelio tikslo: įrėminti nemirtingumo siekusį Napoleono ego. Kadangi mano ašramas egzistuoja eterinėje oktavoje virš Prancūzijos, galite matyti, jog Prancūzija, kaip šalis, turi tam tikrą tendenciją trokšti įrėminti nemirtingumo rėmuose tam tikrus savo nacionalinio ego aspektus. Žinoma, tuo pasižymi ne vien Prancūzija, nes daugelis kitų šalių turi lygiai tokią pačią tendenciją. Jos nori statytis sau paminklus, kurie galėtų išlikti ilgą laiką ir būtų pripažįstami, ir jais būtų žavimasi kaip didingais meno kūriniais. Tačiau ar tikrai jie yra didingi meno kūriniai? 

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Mistinės Meilės iniciacijos.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2012 Kim Michaels