17 | Elementalių supratimas

Pakylėtoji Mokytoja Motina Marija, per Kim Michaels 2010 gruodžio 08 d.


Kitame žingsnyje turime toliau statyti ant supratimo, kad viskas yra sąmonė. Kaip paaiškinome, gyvenimo tikslas yra, kad visa materiali visata galiausiai būtų pakelta aukštyn ir taptų dvasinės karalijos dalimi. Tai įvyks tik tuomet, kai materija pasieks aukštesnę sąmonės būseną, kuomet iš pradžių buvusios atskiros formos taps sąmoningomis ir įsisąmonins, kad yra visumos išraiškos.

Tad ko reikės, kad šis procesas būtų užbaigtas? Na, reikės evoliucinės ir revoliucinės jėgų sąveikos. Savimonę turinčių būtybių, pasiųstų iš dvasinės karalijos, nusileidimo tikslas yra dvejopas. Pirmiausia yra jų pačių savimonės augimas, tačiau kaip jos auga savimonėje? Jos auga padėdamos nepakilusiai sferai pasiekti pakylėjimo tašką. Ir jos tai daro, taip sakant, perduodamos savo sąmonę materijai, materijos karalijai ir būtybėms, kurios yra evoliucinio proceso išraiška.

Kol kas mes kalbėjome tik apie iš dvasinės karalijos nusileidusias būtybes, kurios turi mūsų taip vadinamą savimonę, nes šia savimone jas apdovanojo virš jų esančios Būtybės, tos Būtybės, iš kurių jos gimė. Tačiau galite suvokti, kai apie tai pamąstote, kad jus, žmogišką būtybę, savimone apdovanojo Būtybė, kuri yra aukščiau už jus mūsų taip vadinamoje dvasinėje hierarchijoje. O ši Būtybė yra netgi dar aukštesnės Būtybės tąsa ir ji savo savimonę gavo iš tos Būtybės. Tad jeigu seksite šia Būtybių Grandine, galiausiai pasieksite pačią aukščiausią savimonę turinčią Būtybę – patį Kūrėją. 

Tad dabar matote, kad kai žvelgiate į šį procesą, kaip jis vyksta kita kryptimi, matote, kad buvote apdovanoti savimone iš Būtybės, kuri yra virš jūsų Būtybių Grandinėje. Ir jums yra skirta nusileisti į materialią visatą ir viską, ką darote, apdovanoti savo savimone. Ir šitaip jūs, taip sakant, perduodate savo savimonę būtybėms, kurios yra žemiau už jus Būtybių Grandinėje, tai yra būtybėms, kurios buvo sukurtos evoliucinės jėgos.

***

Paskutiniame rakte užsiminiau apie mūsų taip vadinamo bazinio sąmonės vieneto egzistavimą. Ir kai paimate keletą šių taškinių vienetų ir sujungiate juos į matricą, jie sukuria visumą, kuri įgyja tos visumos sąmonę. Tad galėtume sakyti, kad kai Elohimai pradėjo kurti materialią visatą, būtent jie įspaudė šią matricą ant bazinių sąmonės vienetų.

Turite dabar suvokti, kad egzistuoja keturi skirtingi Elohimų sukurti lygmenys. Ir visi šie keturi lygmenys vaidina savo vaidmenį įkūnijimo arba materializacijos procese.

Tad įvaizdis, kurį norėčiau jums čia duoti – vėlgi, siekdama prisitaikyti prie jūsų linijiško proto – yra, kad egzistuoja dvasinė karalija. Dvasinė karalija yra sukurta iš energijų, kurios vibruoja virš tam tikro vibracijų lygmens. Elohimai egzistuoja dvasinėje karalijoje. Jie dabar nori sukurti materialią visatą, tačiau aukščiausias jų turimas tikslas yra sukurti fizinę visatą, kurią šiuo metu matote savo fizinėmis juslėmis. Tačiau ši visata yra daug žemesnėse vibracijose, ji yra daug didesnio tankumo nei dvasinė karalija. Tad dėl tam tikrų mechanizmų, kurių čia išsamiai neaprašinėsiu, – kadangi jie nėra svarbūs tai minčiai, kurią siekiu perduoti – jie tiesiog negali tiesiogiai sukurti materialios visatos tokiose vibracijose, kurios yra daug žemesnės už dvasinės karalijos vibracijas.

Todėl jie iš pradžių sukuria karaliją, kurią galėtume pavadinti eterine karalija arba identiteto karalija. Tai yra vibracijų lygmuo, kuris yra žemesnis už dvasinę karaliją, bet ne tiek žemesnis, jog taptų toks tankus, kad prarastų skaidrumą, egzistuojantį dvasinėje karalijoje. Kitaip tariant, fizinėje karalijoje, kurioje jūs šiuo metu esate sutelkę savo sąmonę, materija yra tokia tanki, jog negalite matyti, kad ji yra Dvasios išraiška. Tačiau eterinėje karalijoje taip vadinama tos karalijos „materija“ yra tokia skaidri, jog iš tiesų galite matyti, kad ji yra subtilesnių energijų išraiška.

Žvelgiant iš grynai vizualios perspektyvos, galėtume sakyti, kad eterinės karalijos formos yra tokios perregimos, kad per jas gali persišviesti šviesa. Užuot turėję kietą sieną, su ant jos nupieštu paveikslu, galite į tai žiūrėti kaip į vitražinį langą, ant kurio vis dar tebėra nupieštas paveikslas, tačiau galite matyti per jį šviečiančią šviesą. Tad žinote, jog yra kažkas daugiau už šio paveikslo, kai tuo tarpu žiūrėdami į sieną galite manyti, kad ji yra visiškai kieta ir kitoje pusėje už jos nieko nėra.

Eterinėje karalijoje randate mūsų taip vadinamą kosminį materialios visatos planą. Tai galėtume palyginti su tuo, ką sukuria architektas, prieš statybininkams pradedant statyti pastatą. Architektas iš pradžių gali nusipiešti eskizą, kuriame apsibrėžia pamatinį pastato dizainą. Būtent tai randate eterinėje karalijoje. Randate bazinį materialios visatos dizainą. Tačiau tai, ką matote eterinėje karalijoje, tebeturi tam tikrą takumą ir nėra sukurta iki smulkiausių detalių. 

Sekantį žemiau esantį lygmenį norėčiau vadinti mentaliniu lygmeniu. Tai yra lygmuo, kuriame Elohimai sukūrė detalesnius visatos planus. Galėtume tai palyginti su namo inžineriniu planu, kuriame yra visų praktinių aspektų detalės, pavyzdžiui, nurodančios, kur reikėtų išvedžioti laidus ar vandentiekį.

Po to Elohimai energijas pažemino net iki dar žemesnio lygmens, kurį norėčiau pavadinti emocine karalija. Šiame lygmenyje viskas yra dar labiau sukonkretinama ir planas, taip sakant, yra pradedamas įgyvendinti. Tai galėtume palyginti su architektu ir inžinieriais, kurie perduoda detalius brėžinius statybininkams, kurie tuomet sudaro planą, kaip statys visą namą, visas medžiagas atsiveža į statybų vietą, sustyguoja darbininkus ir techniką, kuri bus reikalinga tam tikru metu. O tuomet galiausiai turime fizinę arba materijos karaliją, kurioje vyksta paties namo statybos.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels