27 | Tyra vizija ekologiniams debatams

Pakylėtasis Mokytojas Ilarionas, per Kim Michaels 2010 gruodžio 18 d.


Ilarionas aš esu. Būdamas penktojo spindulio Čohanu, duosiu jums perspektyvą, ką jūs galite padaryti, kaip galite pasitarnauti atnešdami gydymą Motinai Žemei, kai ateinate ir pradedate laikyti penktojo spindulio iniciacijas. Kaip Serapis Bėjus paaiškino, neišlaikysite ketvirtojo spindulio iniciacijų, kol nepradėsite pakilti virš dualistinės sąmonės ir troškimo žeminti kitus žmones. Tad kai iš tiesų paleidžiate visą šį troškimą skirstyti žmones į teisius ir klystančius – ir žeminti tuos, kurie klysta, – galite pereiti į penktojo spindulio iniciacijas.

Penktasis spindulys buvo vadinamas gydymo spinduliu, nes kai pradedate išlaikyti šio spindulio iniciacijas, jūs tenorite išgydyti visą gyvybę. Tai, žinoma, turi prasidėti nuo jūsų asmeninio išgijimo. Gydytojau, išgydyk save, kaip yra sakoma sename posakyje.

Jums nebus įmanoma išlaikyti penktojo spindulio iniciacijų, jeigu nesiryšite padaryti vieno paprasto dalyko: pažvelgti į savo sąmonės būseną ir prisiimti pilną atsakomybę už tą sąmonės būseną. Kokia yra puolusios sąmonės esmė? Tai yra, kad puolusios būtybės įžengė į atskirties sąmonę – tačiau ką tai reiškia?

Kai esate atskirtyje – kai esate apakinti atskirties iliuzijos – turite labai paprastą padalijimą savo prote. Tas padalijimas yra tarp to, ką jūs laikote „savimi“, ir to, ką jūs laikote esant jūsų išorėje, laikote „kitais“, ne „savimi“. Ir dabar, kai jau turite šį padalijimą, susikuriate proto įvaizdį, iliuziją, kad jūs nesate atsakingi už savo proto būseną, kadangi jūsų proto būsena yra priverstinė reakciją į tai, kas yra jūsų išorėje. Kitaip tariant, savastis, kuri egzistuoja susiskaldyme, gali projektuoti atsakomybę į išorę. Ji gali projektuoti atsakomybę ant „kitų“, užuot priėmusi, kad jūs esate pilnai atsakingi už savo būseną, už savo sąmonės būseną.

***

Tad būtent tai daro puolusios būtybės nuo pat to laiko, kai nupuolė toje pirmoje sferoje. Tai daryti joms pavyko sugundyti ir daugybę kitų žmonių. Jeigu dar kartą peržvelgsite pasakojimą, kaip Žaltys Rojaus Sode sugundė Ievą, galbūt gausite svarbią įžvalgą.

Sakėme, kad gėrio ir pažinimo vaisius yra dualistinės sąmonės simbolis, kurioje apibrėžiate savo tiesą, savo standartą, kas yra teisinga ir kas yra klaidinga. Kai jau esate apsibrėžę šį standartą, galite apibrėžti bet kokią problemą ir sprendimą tai problemai tokiu būdu, kad visada atrodys, jog jūs – tai reiškia, atskirasis jūs – esate teisūs, atrodys, kad atskirasis aš niekada negali klysti. Nes jūs dabar esate apsibrėžę pasaulėžiūrą, kuri yra paremta pamatine prielaida, pamatine paradigma, tai yra, kad šis aš niekada negali klysti.

Tačiau jeigu dar kartą į tai pažvelgtumėte, kas čia iš tiesų yra sakoma? Na, sakoma čia yra tai, kad šis aš yra tikras, kad atskirasis aš yra tikras ir realiai egzistuojantis. Tad kai šitai suvokiate – kai patiriate viso to realybę – jūs, reiškia, Sąmoningasis JŪS, galite sugrįžti į suvokimą, kad esate grynoji sąmonė. Ir todėl jūs nesate atskirasis aš. Ir tuomet Sąmoningasis AŠ gali pradėti matyti, kad jis nėra atskirasis aš, kadangi atskirojo aš nėra. Jis nėra tikras, jis neturi jokio egzistavimo, neturi jokio amžinumo.

Atskirasis aš mėgina – ir puolusios būtybės mėgino tai daryti nuo pat savo pirminio nuopolio – vaizduoti, kad atskirasis aš yra tikras, jis turi egzistavimą, turi išliekamumą. Tačiau gilesnė realybė yra tokia, kad viskas yra pavaldu Sąmoningojo AŠ laisvai valiai. Atskirasis aš turi egzistavimą, turi išliekamumą tik tol, kol Sąmoningasis AŠ yra suprojektavęs save į atskirąjį aš – ir šitaip suteikia jam egzistavimą ir tęstinumą per savo sąmonės galią.

Ar suvokiate, kad pamatinė žinia arba tikėjimas, kuris yra projektuojamas puolusių būtybių – ir visų atskirties apakintų būtybių atskirųjų savasčių – yra tai, kad atskirasis aš yra tikras, turi egzistavimą, turi tęstinumą? Ir mėginimas įrodyti, jog atskirasis aš yra teisus, arba įrodyti, kad jis niekada negali klysti, iš tiesų tėra kamufliažas, tai tėra mėginimas įtraukti jus paviršutiniškame lygmenyje į ginčijimąsi dėl tam tikrų idėjų. Tuo būdu niekada nenusileidžiant į gilesnį lygmenį, kuriame tartumėte: „Bet karalius nuogas, atskirasis aš yra nuogas.“ Nes kad ir kokius argumentus atskirasis aš galėtų sugalvoti, visi jie yra kilę iš dualizmo – ir todėl visi jie yra netikri.

„Neprivalau ginčytis su atskiruoju aš, neprivalau ginčytis su kitų žmonių arba puolusių būtybių atskiraisiais aš. Neprivalau be paliovos ginčytis šioje dualistinėje kovoje, paremtoje faktu, kad puolusios būtybės prisiėmė privilegiją suformuluoti problemą. Ir todėl jos sugebėjo priversti visus Žemėje ginčytis, remiantis paviršutinišku gyvenimo supratimu, uždengiančiu ir paslepiančiu pamatinę problemą. Niekada nelaimėsiu mūšio su puolusiomis būtybėmis. Niekada nelaimėsiu mūšio su kitų būtybių atskiraisiais aš. Tačiau galiu transcenduoti mūšį, ne siekdamas laimėti, ne siekdamas įrodyti, kad esu teisus, o kiti klysta, bet tiesiog palikdamas kovą ir suprojektuodamas save, savo Sąmoningąjį AŠ, į vienovę su savo Aš Būsiu Esatimi ir Tiesos Dvasia.“

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels