28 | Būkite atviromis durimis taikai per vienovę

Pakylėtoji Mokytoja Nada, per Kim Michaels 2010 gruodžio 19 d.


Aš esu Nada, šeštojo spindulio Čohanė. Viena iš šeštojo spindulio savybių iš tiesų yra taika. Ką tai reiškia jūsų potencialui įnešti savo tarnystės indėlį į ekologinius debatus ar į bet kokius kitus debatus, kurie gali pastūmėti žmoniją į priekį?

Įsivaizduokite save situacijoje, kurioje dalyvaujate kažkokiuose debatuose viešame forume. Įsivaizduokite, kad tame renginyje dalyvauja keletas politinių partijų ir organizacijų, bei įvairių grupių atstovai. Ar suvokiate, kad daugumoje tokių situacijų nutinka taip, kad įvairios grupės turi savo asmenines ambicijas, ir visas jų dalyvavimo diskusijoje tikslas yra siekti įgyvendinti šias ambicijas? Tad negi yra taip sunku suprasti, kad būtent dėl to tai dažniausiai pavirsta nesibaigiančiomis diskusijomis apie tai, ką reikėtų daryti, ir yra labai sunku pasiekti visiems priimtiną susitarimą?

Ar suvokiate, kad ši tendencija atsižvelgti tik į specifinius interesus – netgi manant, kad tai yra svarbiau už visų kitų žmonių interesus – iš tiesų yra daugiausiai žmonių konfliktų sukėlusi priežastis? Tai yra akivaizdi dualistinė kova, įkūnijama politinėje arenoje. Tai atvedė prie įvairiausių smurto formų, netgi karų. Tačiau demokratinėse šalyse tai pasikeitė, tad dabar bent jau neliko smurto. Ir tai iš tiesų yra žingsnis į priekį, tačiau šiandien matote, kad daug demokratiškų šalių vis dar tebėra įstrigusios šiose nesibaigiančiose diskusijose ir kovose tarp skirtingų politinių partijų, kurios teigia atstovaujančios skirtingus interesus. Bet argi taip nėra dėl to, kad net ir demokratinėse šalyse vis dar tebeegzistuoja iliuzija, kad žmones galima suskirstyti į atskirus segmentus ir grupes, kurios turi skirtingus interesus?

Tačiau argi vienas kertinių demokratijos principų nesako, kad „visi žmonės buvo sukurti lygūs“ ir visi žmonės aukštesnės valdžios buvo apdovanoti tomis pačiomis pamatinėmis teisėmis? Tad jeigu visi buvo sukurti lygūs ir visi turėtų turėti lygias teises, kodėl tuometi neįmanoma pasiekti susitarimo? Taip gali būti tik dėl to, kad žmonės koncentruojasi į paviršutinišką lygmenį, į iliuzinę problemą, iliuzinį susiskaldymą, kuris atrodo padalijantis juos į atskirus segmentus ir grupes, turinčias priešingus arba nesuderinamus interesus.

***

Tačiau kokios yra pačios pamatinės teisės, ant kurių yra pastatytos demokratinės šalys? Gyvenimas, laisvė ir laimės siekimas. Argi visi žmonės nenori gyventi, būti laisvi ir turėti laisvę siekti laimės? Tad kaip gali būti neįmanoma pasiekti susitarimą? Na, tai gali būti neįmanoma tik tuomet, kai žmonės yra apakinti dualizmo iliuzijų, kurios neišvengiamai viską padalija į priešingus polius ir segmentus.

Ir, žinoma, kaip sakėme, kai žmonės yra žemiau 48 sąmonės lygmens, jie neišvengiamai tampa apakinti šių susiskaldymų. Jeigu pažvelgsite į 144 Žemėje įmanomus sąmonės lygmenis, pamatysite, kad leisdamiesi link žemiausio lygmens randate žmones, kurie yra vis labiau ir labiau yra apakinti padalijimų, jie yra vis labiau ir labiau įsitikinę, kad padalijimai yra tikri – ir todėl yra nepaprastai, epiškai svarbu, kad viena konkreti grupė įgytų pranašumą prieš visas kitas.

Kaip žmogaus, buvusio pačiame žemiausiame sąmonės lygyje, pavyzdį galime paimti Adolfą Hitlerį, kuris niekuo nepasitikėjo, net ir savo artimiausiais patarėjais. Jis buvo vienas prieš visus. Taip pat buvo ir su Stalinu, Mao Zedungu ir daugeliu kitų diktatorių, kuriuos matėte pasaulyje. Tai yra giliausio padalijimo būsena.

O kas įvyksta, kai pradedate eiti priešinga kryptimi ir pradedate artėti prie 144 sąmonės lygmens? Na, įvyksta taip, kad pereinate procesą, kurį matėte Jėzuje, iš pradžių suvokdami, kad „aš ir mano Tėvas esame viena“, o tuomet suvokdami savo vienovę su visa gyvybe čia apačioje. Iš pradžių pasiekiate vertikalią vienovę su savo Esatimi, o tuomet horizontalią vienovę su visa gyvybe.

Tad kai pasiekiate tą 144 lygmenį, jūs save matote kaip visiškai atviras duris, nes esate vienovėje su Esatimi. O Esatis yra Dievo išraiška, kaip ir visa kita yra Dievo išraiška. Ir todėl matote visos gyvybės vienovę. Ir nuo to momento – ar netgi pradėdami artėti prie šių aukštesnių sąmonės lygmenų – jūs galite pradėti tarnauti šiam aukštesniam tikslui, šiam nedualistiniam tikslui, skleisdami ir siekdami visos gyvybės vienovės.

Tad tai yra aukščiausia tarnystė. Bet kaip galite siekti šio tikslo? Neturėdami jokio tikslo, mano mylimieji!

Kaip iš tiesų kažką įrodysite? Nesiekdami nieko įrodyti. Neturėdami jokių ambicijų, jokių lūkesčių, jokių struktūrų savo prote, kurių teisumą siektumėte įrodyti ir siektumėte priversti kitus žmones jas priimti. Kelias į aukščiausią tarnystę yra būti atviromis durimis.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels