30 | Neapykantos Motinai transcendavimas

Pakylėtasis Mokytojas Gautama Buda, per Kim Michaels 2010 gruodžio 21 d.


Gautama AŠ ESU. Gautama esu vardu, Budos titulą turiu.

Ką Buda veikia knygoje, kuri pagrinde yra perduodama žmonėms, užaugusiems įprastai taip vadinamame Vakarų pasaulyje? Argi vienas iš jūsų didžiųjų poetų nerašė: „Rytai yra Rytai, o Vakarai yra Vakarai – ir niekad nesusitiks šie du dvyniai.“ Na, mano mylimieji, kas tiksliai yra Rytai ir kas tiksliai yra Vakarai? Jūs gyvenate rutulio pavidalo planetoje. Kaip galite padalinti šią planetą, nubrėždami dirbtinę liniją ir sakydami: tai, kas yra vienoje tos linijos pusėje, yra Rytai, o kitoje pusėje yra Vakarai? Argi tai jums nerodo būtent to, ką čohanai ir Palaiminta Motina mėgino jums paaiškinti per visą šią knygą: tendenciją išsikelti save kaip Dievą ir sakyti: „Ten, kur esu aš, yra pasaulio centras. Ir todėl viskas yra apibrėžiama santykyje su mano pozicija, kurioje aš esu.“ 

Būtent tai sukūrė padalijimą tarp žmonių. Ir tai iš tiesų buvo viena pagrindinių mane skatinusių jėgų – kai vaikščiojau Žeme prieš 2500 metų – padėti žmonėms įveikti šią skaldančią sąmonę, kurią aš būtent ir vadinau Majos šydu.

Maja dažnai yra verčiama kaip iliuzija, tačiau tai yra specifinės rūšies iliuzija, tai yra atskirties iliuzija, iliuzija, kad realybė – tai, kas egzistuoja – gali būti padalinta į šiuos segmentus. Ir tie, kurie išsikėlė save kaip dievus, turi galią ir teisę nustatyti padalijimus, paremtus viena ar kita ideologine sistema.

***

Kai išlaikote septintojo spindulio iniciacijas, suvokiate laisvę, patiriate laisvę, tampate viena su laisve. Tačiau ko reikia, kad pasiektumėte tą tašką? Reikia, kad iš tiesų pažvelgtumėte į akis ir transcenduotumėte visas šioje planetoje egzistuojančias baimes.

Baimė, žinoma, egzistuoja kiekvienam iš septynių spindulių, ir galite pereiti visų čohanų mokymus ir identifikuoti šias baimes. Tačiau galiausiai iš tiesų egzistuoja tik viena pamatinė baimė, ir tai yra tai, ką galėtume pavadinti laisvės baime.

Nes argi mes nesakėme, vėl ir vėl ir vėl, kad Dievas jums davė laisvą valią ir jūs gyvenate visatoje, kurioje viskas paklūsta laisvai valiai? Ką tai iš tiesų reiškia? Tai reiškia, kad jūs – kaip individuali, savimonę turinti būtybė – turite gebėjimą ir teisę apsibrėžti savo savasties jausmą kokiu tik norite būdu.

Tačiau galbūt galite pajausti – jeigu susiderinsite su tuo savo sąmoningame prote ir pasąmonėje – kad egzistuoja tam tikra su tuo susijusi baimė. Prieš pasiekdami 144 lygmenį, pereisite periodą, kai privalėsite susidurti su šia baime – laisvės baime, baime turėti absoliučią laisvę apibrėžti, kas jūs esate. Norėdamas padėti jums pažvelgti šiai baimei į akis ir įveikti laisvės baimę, pasidalinsiu su jumis keliomis mintimis. 

***

Jums yra svarbu suprasti – kaip buvo pasakyta anksčiau, bet kaip aš pasakysiu dar kartą – kad bet kokia baimė yra nežinomybės baimė. Tai, ko jūs bijote, nėra tikrovė; tai yra iliuzija. Tad visos jūsų baimės kyla iš fakto, kad jūs pradėjote save laikyti atskiruoju aš. Patikėjote atskirties iliuzija. Ir kaip sakėme, neišvengiamas šios iliuzijos palydovas yra mirties baimė, baimė, kad atskirojo aš gali nelikti.

Tad kai Sąmoningasis AŠ pradeda išsilaisvinti nuo susitapatinimo su atskiruoju aš, Sąmoningasis AŠ susiduria su laisvės baime. Kadangi Sąmoningasis AŠ pradeda suvokti, kad jis nėra atskirasis aš. Bet klausimas tuomet yra toks: „Na, jeigu aš nesu atskirasis aš, tai kas aš esu, kuo aš noriu būti?“

Jūs dabar susiduriate su amžinąja dilema, su kuria susidurdavo visi dvasios ieškotojai istorijoje. Dilema yra tokia. Kol jūs žiūrite į pasaulį per atskirojo aš filtrą, negalite pilnai matyti savo Aš Būsiu Esaties. Todėl negalite pilnai susitapatinti su Esatimi. O tai reiškia, kad iš jūsų požiūrio taško, kuriame žiūrite per atskirojo aš filtrą, atrodo, kad jeigu leisite atskirajam aš mirti, tai reikš, kad iš jūsų nieko neliks.

Tik pažvelkite, kiek daug žmonių Žemėje bijo fizinės mirties, nes jie bijo, kad iš jų nieko neliks jiems mirus. O tuomet pažvelkite į daugybę ant mirties slenksčio pabuvojusių žmonių patirčių, kurias patyrė žmonės. Ir kokia yra pamatinė už visų šių patirčių slypinti žinia? Tai yra tęstinumo žinia.

Suvokimas, sąmonė, savimonė iš tiesų išlieka po fizinio kūno mirties. Tačiau kol dar tebesate kūne, jūs žiūrite į pasaulį per išorinio proto filtrą, kuris tam tikru laipsniu yra susijęs ir generuojamas kūno bei smegenų. Ir todėl turite polinkį kabintis į šį gyvenimą. Negalite iš tiesų būti tikri, kad egzistuoja gyvenimas po mirties, kol vis dar tebežiūrite į pasaulį per kūną.

Jeigu iš tiesų stebėsite mirštančius žmones, pamatysite, kad egzistuoja dvi pagrindinės reakcijos. Yra žmonių, kurie iki pačios paskutiniosios kovoja su mirtimi, bet tuomet yra kitų žmonių, kurie, prisiartinus mirčiai, pasiekia tam tikrą vidinį išrišimą, vidinę ramybę, kuomet jie atsiduoda į mirtį. Tie, kurie pasiekia šį vidinį išrišimą ir atsiduoda į mirtį, yra tie, kurie pasinaudojo Sąmoningojo AŠ gebėjimu išprojektuoti save už fizinio kūno filtro ribų.

Tad, užuot suvokę gyvenimą per kūno filtrą, jie bent akies krašteliu sugebėjo pamatyti gyvenimą, koks jis yra už kūno ribų. Jie įgijo vidinį žinojimą, kad išliks bent kažkokia jų dalis, kuri toliau tęs savo egzistavimą po fizinio kūno mirties. Ir būtent dėl to jie gali atsiduoti į mirtį ir paleisti kūną ir tą vieną gyvenimą iš daugelio, kuris dabar baigiasi.

PASTABA: Likusį diktavimą rasite knygoje Motinos Žemės gydymas.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2010 Kim Michaels