14 | Karas ir valdžios siekimas

Pakylėtoji Mokytojas Motina Marija, per Kim Michaels 2015 balandžio 27 d.


Aš esu Pakylėtoji Mokytoja Motina Marija. Šiame mokyme pakalbėsiu apie dar vieną dvasinę karo priežastį. Šį kartą kalbėsiu apie fizinės valdžios siekimą. Nors minėjau kai kuriuos šios valdžios siekimo aspektus ankstesniuose savo mokymuose, noriu jus giliau ir išsamiau su tuo supažindinti.

Pažvelgę į istoriją  galite matyti, kad egzistavo imperijos, egzistavo tam tikri lyderiai, kurių pagrindinis troškimas buvo išplėsti savo valdžią. Kartais šalia to taip pat buvo noras įgyti materialius turtus. Kitais kartais taip pat buvo troškimas įgyti teritoriją, užkariauti teritoriją. Kai kuriais atvejais tai buvo sumaišyta su gudriai naudojamomis idėjomis, pavyzdžiui, su troškimu skleisti tam tikrą religiją arba tam tikrą politinę ideologiją. Tai netgi buvo maskuojama regimai geranorišku troškimu išplėsti civilizaciją. 

Pažvelkite į kai kuriuos iš šių lyderių, kurių varomoji jėga buvo šis grynos valdžios troškimas, šis noras išplėsti savo galią. Greitai suvokiate, kad nors jie gali atrodyti turintys didelę valdžią žmonėms arba turintys galią statyti imperijas, jie iš tiesų nėra laisvi savyje. 

Dvasinė karalija ir materialus pasaulis

Turite kai ką suprasti, ką reiškia būti Žemėje įsikūnijusiu žmogumi. Žemė yra ganėtinai tanki planeta. Tai sakydama turiu omenyje, kad Žemės energijos yra ganėtinai tankios lyginant su dvasinės karalijos energijomis. 

Jeigu esate būtybė, turinti kažkokius vidinius prisiminimus, tam tikrą vidinį dvasinės karalijos realybės pajautimą, žinosite, kad energijos Žemėje yra ganėtinai tankios. Žinosite ir jausite, kad viskas, ką darote materialiame pasaulyje, yra ribota, egzistuoja priešprieša, priešinimasis. Tokioje tankioje planetoje kaip Žemė yra sunku pasiekti laisvą kūrybiškų energijų tekėjimą, kadangi kolektyvinė sąmonė priešinasi transcendencijai, kuri yra kūrybiškumo esmė. 

O tai yra labai svarbu, siekiant suprasti, kaip tarp dvasinės karalijos laisvės ir materialios karalijos ribotumų egzistuojantis kontrastas gali pagimdyti įvairius troškimus. Galite būti pakankamai brandūs suvokti, kad jūsų vidinis ilgėjimasis kažko daugiau iš tiesų yra dvasinės karalijos ilgesys. Jūs tuomet nukreipiate savo dėmesį į savo sąmonės kėlimą ir jos suderinimą su dvasine karalija, o taip pat stengiatės užsitarnauti savo pakylėjimą, kad jums nebereikėtų daugiau įsikūnyti tankiame materialiame pasaulyje. Tai darydami turite troškimą, kuris negali būti išpildytas materialioje karalijoje, kadangi jis nebus išpildytas tol, kol visam laikui nepaliksite materialios karalijos per pakylėjimą. Ir vis dėlto, šis ilgesys nėra obsesinis-kompulsinis. Jis nepraryja viso jūsų gyvenimo. Jis netrukdo jums aktyviai dalyvauti Žemės gyvenime ar siekti patenkinti troškimus, kurie yra susiję su gyvenimu Žemėje. 

Kaip laisvės ilgesys gali paskatinti maištauti

Egzistuoja sena tendencija sakyti, kad jūsų fizinis kūnas ir jo troškimai yra jūsų dvasinio augimo priešas. Mes, pakylėtieji mokytojai, to nemokome. Mes mokome sveikos pusiausvyros, kurioje būdami neleidžiate materialios karalijos troškimams valdyti jūsų gyvenimo, perimti jūsų gyvenimo, tapti nepasotinamais troškimais. Kai turite vidinį prisiminimą, kad gyvenimo tikslas yra pakilti, galite visai lengvai tai pasiekti.

Jeigu dar neturite pakankamos brandos žinoti, kad egzistuoja dvasinis tikslas, yra įmanoma, kad jūsų vidinis žinojimas, jog egzistuoja kažkas daugiau už Žemę, gali jums suteikti laisvės troškimą, troškimą maištauti prieš apribojimus, kuriuos jaučiate Žemėje. Būtent tai jūs matote kai kuriuose revoliucionieriuose, net ir daugelyje jaunų žmonių, kurie praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje priklausė jaunimo judėjimui, jaunimo maištui prieš valdžią. 

Šie žmonės jautė didelį laisvės troškimą, tačiau kadangi iki galo nesuvokė, kaip galėtų jį nukreipti savo sąmonei kelti, jie pateko į troškimo maištauti prieš valdžią pinkles. Jie manė, kad būtent išorinė valdžia, tokia kaip visuomenės institucijos, juos varžo. Jie nesuprato, kad didžiausias suvaržymas ateina iš energijų materijos karalijoje tankumo.

Kaip ekstremalūs troškimai sukelia priklausomybes

Jeigu esate netgi dar žemesniame sąmonės lygyje, vis dar galite turėti kažkokius vidinius prisiminimus apie dvasinę karaliją. Tai jus skatina siekti begalybės, kažko, kas peržengia baigtinio pasaulio ribas. Kadangi nesuvokiate, jog tai yra dvasinis tikslas (dvasinis kelias, jūsų sąmonės kėlimas), savo dėmesį nukreipiate į kažkokį galutinį savo troškimų, susijusių su materialia karalija, patenkinimą. 

Galite matyti daugybę žmonių šiandieniniame pasaulyje, kurie siekia tokio ekstremalaus troškimų patenkinimo. Pažvelkite, kiek daug žmonių leidžia, kad jų gyvenimą prarytų materialių turtų, materialios nuosavybės gainiojimasis. Pažvelkite, kiek daug žmonių yra visiškai susikoncentravę į pinigų darymą, netgi iki tokio lygmens, kai uždirba daugiau pinigų nei galėtų asmeniškai išleisti per visą jiems likusį gyvenimą. Pažvelkite, kiek daug žmonių gainiojasi sekso, siekia seksualinių pergalių. Yra tiek daug šių troškimų, su kuriais galite nueiti į kraštutinumą, ir kiekvieną kartą, kai turite troškimą, susijusį su baigtiniu pasauliu, ir siekiate jį patenkinti, trokšdami įgyti kažką baigtinio per baigtinio troškimo išpildymą, jums išsivysto priklausomybė. 

Priklausomybė reiškia, kad siekiate tikslo, kurio neįmanoma pasiekti jūsų naudojamomis priemonėmis. Narkomanas gali siekti kažkokio vidinio patyrimo. 20-ojo amžiaus septintajame dešimtmetyje daugelis žmonių, kurie galėjo tapti kolektyvinės sąmonės kėlimo pionieriais, leidosi įtraukiami į narkotikų kultūrą. Jų laisvės troškimas, jų dvasinių patyrimų troškimas buvo pakeistas šiuo paklydusiu mėginimu visai tai gauti per cheminių medžiagų patyrimus. Nors cheminė reakcija smegenyse gali atvesti į sąmonės būseną, kuri peržengia jūsų įprastinės sąmonės būsenos ribas, tai nėra dvasinė laisvė. Dvasinė laisvė yra tuomet, kai pasiekiate aukštesnę sąmonės būseną be jokių materialių priemonių. Jūs ją pasiekiate per savo vidinį sąmonės augimą. 

Jeigu sieksite baigtinio patyrimo baigtinėmis priemonėmis, niekada nepasieksite tikslo. Galite išgyventi patyrimą, kuris peržengtų jūsų įprastinio sąmonės lygmens ribas, tačiau jūsų smegenys greitai prisitaikys prie cheminės substancijos, kurią vartojate. Ir tuomet turėsite suvartoti daugiau cheminės substancijos, kad vėl išgyventumėte šį patyrimą, ir tai gali tęstis, ne neribotą laiką, tačiau tai gali praryti visą jūsų gyvenimą, kuomet būsite nuolatos veikiami šių cheminių medžiagų arba troškimo išgyventi kažkokį patyrimą. 

Jūs taip pat galite siekti beribio patyrimo per seksą, tačiau, vėlgi, tai tampa priklausomybe, nes jums niekada nebus įmanoma pasiekti to galutinio patyrimo. Jūs visą laiką gainiositės aukso puodo vaivorykštės gale. Jums niekada nebus gana, kad ir kiek gausite sekso ar kad ir koks intensyvus jis bus. Tad čia noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad daugelis žmonių trokšta kažko, kas būtų aukščiausia, kas būtų beribiška, tačiau kai siekiate patenkinti šį troškimą baigtinėmis priemonėmis, jums išsivysto priklausomybė, o tai reiškia, kad jūsų gyvenimas tampa save pastiprinančiu žemyn traukiančiu sūkuriu, praryjančiu jūsų dėmesį ir energiją.

PASTABA: Likusį diktavimą, kartu su pagal diktavimą sukurta invokacija, rasite knygoje Padėkite Pakylėtiesiems Mokytojams sustabdyti karą.

Versta iš www.ascendedmasterlight.com

Visos teisės saugomos © 2015 Kim Michaels